M15: Derde speeldag van de VHV-competitie in Pelt.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:39

De derde speeldag van de VHV-competitie werd gespeeld in Pelt. De M15 speelde tegen DHC Overpelt en HC Pentagoon Kortessem.

De verplaatsing van 2u30 was tijdens de eerste wedstrijd duidelijk merkbaar. HBC Izegem leed veel balverlies maar Kortessem deed zichzelf tekort door de prima uitgespeelde kansen niet te verzilveren. HBC Izegem had slechts aan vijf mooi uitgespeelde acties genoeg om het verschil te maken. Doelpunten van Gaëlle, Eliza en Petra waren voldoende voor een nipte 5-3 winst.

De tweede wedstrijd was tegen DHC Overpelt. HBC Izegem kwam deze keer goed uit de startblokken, waardoor beide ploegen de eerste tien minuten erg aan elkaar gewaagd waren (3-4). Daarna gaf HBC Izegem aan de inlopende meisjes van DHC Overpelt veel te veel ruimte. DHC Overpelt scoorde zeven doelpunten op een rij en won met 13-4.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Kortessem. HBC Izegem liep uit tot 5-1, maar Kortessem gaf zich niet zomaar gewonnen. Twee minuten voor het einde kon Kortessem de bordjes terug gelijk hangen: 6-6. In de laatste minuut scoorde Eliza de winning goal met een shot vanop afstand. HBC Izegem won met 7-6.

De laatste wedstrijd van HBC Izegem was opnieuw tegen DHC Overpelt. Elke fout van HBC Izegem werd afgestraft door een snelle tegenaanval van DHC Overpelt. DHC Overpelt won met 7-2.

Met twee overwinningen verzamelde HBC Izegem 4 punten en dit was een beter resultaat dan we hadden verwacht. Volgende week staat de laatste speeldag van de VHV-competitie op het programma. HBC Izegem speelt in sporthal De Krekel tegen Initia Hasselt en Hestia Bilzen.

Speelden voor Izegem: Martha, Kaat, Yinthe, Petra, Gaëlle, Nel, Eliza, Shania en Silke.

Alle resultaten:

DHC Overpelt – HC Pentagoon Kortessem: 9-3

HC Pentagoon Kortessem – HBC Izegem: 3-5

HBC Izegem – DHC Overpelt: 4-13

HC Pentagoon Kortessem – DHC Overpelt: 10-11

HBC Izegem – HC Pentagoon Kortessem: 7-6

DHC Overpelt – HBC Izegem: 7-2

M15: Tweede speeldag van de VHV-competitie in Keerbergen.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:29

De tweede speeldag van de VHV-competitie werd gespeeld in Keerbergen. De M15 speelde tegen Achilles Bocholt en HC Atomix1. In de regio-competitie verloor HBC Izegem kansloos tegen HC Atomix1.

De eerste wedstrijd van HBC Izegem was tegen Achilles Bocholt. HBC Izegem begon zeer goed aan de wedstrijd. Met doelpunten van Jade, Eliza en Sarah werd het meteen 3-0 voor HBC Izegem. HBC Izegem plaatste nogmaals een tussensprintje en doelpunten van Nel, Jade en Eliza zorgden voor een 2-6 tussenstand. Daar viel niets op aan te merken. Nadien herstelde Achilles Bocholt het evenwicht in de wedstrijd en met vier doelpunten op een rij kwam het gelijk (8-8). Erop en over denk je dan, maar het waren Deborah en Eliza die met twee knappe doelpunten Izegem terug op voorsprong brachten (8-10). In een spannende slotminuut kon Achilles Bocholt nog één keer scoren. HBC Izegem won met 9-10.

De volgende wedstrijd was onmiddellijk tegen Atomix1. Atomix1 beheerste de partij en het was aan een sterk keepende Silke te danken dat HBC Izegem nog enigszins in het spoor kon blijven. Op die manier bleef het spannend. Op twee minuten voor het einde zette Petra HBC Izegem voor de eerste keer op voorsprong (8-7). Atomix1 deed er nog alles aan om gelijk te maken. Ook via een strafworp lukte het niet. Silke toonde haar klasse door de strafworp te stoppen. HBC Izegem won met 8-7.

De derde wedstrijd was terug tegen Achilles Bocholt. Vanaf de eerste minuut nam Bocholt de wedstrijd in handen. HBC Izegem kon niet op tegen Achilles Bocholt en Achilles Bocholt schoot vanop alle posities raak: hoog, laag of met een lobje. Achilles Bocholt won met 14-5.        

De laatste wedstrijd was tegen Atomix1. In het begin van de wedstrijd werd slap verdedigd door onze meisjes. 3-0, 5-1 en 7-2 waren de tussenstanden in het voordeel van Atomix1. Op het juiste moment stuurden trainsters Tanita en Femke bij. Met veel wilskracht en goed handbal kwam de M15 terug tot 8-7 en 10-9 (met dank aan de onvermoeibare Eliza en Petra). Twee tijdstraffen voor HBC Izegem deden uiteindelijk de wedstrijd kantelen. Atomix1 won nipt met 11-9.

Onze ploeg is een hecht collectief geworden met een goede teamspirit en waar iedereen voor elkaar wil vechten. Onze trainsters waren super tevreden over de prestatie van onze M15. ’s Avonds werd trainster Tanita nog eens extra verrast. Ze kreeg een boeket bloemen na haar laatste wedstrijd als speelster.

Speelden voor Izegem: Martha, Deborah, Martina, Kaat, Nel, Eliza, Jade, Petra, Sarah en Silke.

Alle resultaten:

HC Atomix1 – Achilles Bocholt: 6-10

Achilles Bocholt - HBC Izegem: 9-10

HBC Izegem – HC Atomix1: 8-7

Achilles Bocholt – HC Atomix1: 11-8

HBC Izegem – Achilles Bocholt: 5-14

HC Atomix1 – HBC Izegem: 11-9

M15: Thor - HBC Izegem: 5-19 en 3-18.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 18:58

Op zondagnamiddag 21 maart 2022 ging de M15 met het busje naar Oostende. In het piekfijne sportcentrum Marie-Thérèse Degryse werd gespeeld tegen Thor. De stress voor de komende examens werd even op zij gezet.

‘Gelegenheidsscheidsrechters’ Tanita en Bernd zagen dat het goed was. Afgelopen weken werden op training wat accenten gelegd om het aanvalsspel makkelijker en efficiënter te maken en dat kwam er in deze wedstrijd heel mooi uit. Ook voor de trainsters is het leuk om zien dat onze meisjes het zo oppakken en de trainingen direct kunnen vertalen naar de wedstrijd.

Na twee keer 25 minuten spelen, konden onze meisjes genieten van twee welverdiende zeges (5-19 en 3-18).  Het was een opsteker na de verliespartij tegen Schoten (1-13 en 6-14).

Met heerlijke ‘Boules de Berlin’ werd de namiddag afgesloten. Op de terugweg in het busje werden via snapchat enkele herinneringen (o.a. Aaron in hoodie) van 10 jaar terug uitgewisseld tussen trainster Sofie en de M15.

Speelden voor Izegem: Nel, Eliza, Martina, Jade, Petra, Sarah en Silke.

M15: Eerste speeldag van de VHV-competitie in Schoten.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:10

M15: Eerste speeldag van de VHV-competitie in Schoten.

Op 23 april 2022 trok de M15 met het nieuwe busje naar Schoten voor hun eerste wedstrijden in de VHV-competitie. Gelegenheidscoach Bernd Verbeke zag twee wedstrijden waarin onze ploeg niet echt moest onderdoen voor de tegenstrever.

De eerste wedstrijd was tegen Brabo Denderbelle. HBC Izegem startte uitstekend. Het scoorde meteen (0-2) en nam de wedstrijd in handen. Halfweg de wedstrijd stond HBC Izegem 7-3 voor. HBC Izegem kon deze voorsprong echter niet vasthouden. Brabo Denderbelle maakte drie minuten voor het einde gelijk (9-9). In een spannende laatste minuut troffen beide ploegen nog het doelkader. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel (9-9).

De tweede wedstrijd was tegen HC Schoten. HC Schoten liep meteen uit tot 8-2. Concentratieverlies en enkele foutjes van HC Schoten gaven onze meiden moed. Ze scoorden vier maal op een rij (8-6). HC Schoten wist niet wat hen overkwam en begon steeds nerveuzer te spelen. HBC Izegem bleef kansen creëren. Alleen jammer dat de aansluitingstreffer net naast ging. HBC Izegem verloor nipt met 9-7 tegen HC Schoten.

Tijdens de twee volgende wedstrijden zaten onze meiden er fysiek doorheen. Tegen Brabo Denderbelle konden ze slechts twee keer scoren (5-2) en de laatste wedstrijd tegen HC Schoten was de wedstrijd teveel (12-3).

De M15 kon terugkijken op een sterke teamprestatie. Er werden wissels gelopen en de achterspelers kwamen soms mooi in tempo ingelopen. Het aanspelen van de pivot lukte ook al wat beter.

Speelden voor Izegem: Martha, Deborah, Shania, Nel, Eliza, Jade, Petra, Sarah en Silke.

Alle resultaten:

HC Schoten 1 – Brabo Denderbelle: 9-2

Brabo Denderbelle - HBC Izegem: 9-9

HBC Izegem – HC Schoten 1:  7-9

Brabo Denderbelle – HC Schoten 1: 2-8

HBC Izegem – Brabo Denderbelle: 2-5

HC Schoten 1 – HBC Izegem: 12-3

M15: HC Atomix – HBC Izegem: 13-9 en 19-9.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 14 maart 2022 14:41

Na een lange rit door wind en regen werd nog een extra obstakel overwonnen: de juiste toegangspoort vinden van de sporthal op een campus van een grote school. Onze meisjes trokken er zich alvast niets van aan. Vorige week tegen HC Schoten lukte het maar niet om te scoren. Deze keer kwam HBC Izegem meteen 2-0 voor met twee doelpunten van Jade. Onze meisjes bleven goed combineren. We zagen enkele goed uitgevoerde wissels. Nel en Jade scoorden op aangeven van Eliza en Petra. Ook Eliza rondde enkele mooie aanvallen af. Het bleef gelijk opgaan tot 18de minuut. Nadien nam HC Atomix over en won met 13-9.

In de tweede periode nam HC Atomix de wedstrijd meteen in handen. Ze speelden mooi samen en werkten hun kansen zeer goed af. Na enkele penalty’s, tijdstraffen en tegenaanvallen werd de tweede periode afgesloten met 9-19 in het voordeel van HC Atomix.

Een bezoekje aan de McDonalds van Kampenhout hadden onze meisjes meer dan verdiend!

Speelden voor Izegem: Nel, Kaat, Laure, Martha, Petra, Shania, Eliza, Deborah, Jade en Silke.

 

 

 

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top