M17 HBC Izegem - HC Leuven: 25-13 (ruststand 14-6).

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 12 oktober 2020 13:20

Op zaterdag 10/10/2020 kon de Izegemse M17 eindelijk nog eens een wedstrijd spelen.

 

In de aanvangsfase liep het allemaal wat stroef, zowel op aanvallend als verdedigend vlak. Leuven profiteerde optimaal van de verkregen ruimte en liep halverwege de eerste helft 1-3 en 4-5 uit.

 

Na een bijsturing door Gregory begon de M17 plots helemaal anders te spelen. Dankzij het blijvend hoog storen van Femke S. en het kwistig strooien van assists van Femke T. kwam Leuven er bijna niet meer aan te pas. Onze M17 zette een 4-5 achterstand om naar een 14-6 voorsprong op het einde van de eerste speelhelft.

 

In de tweede helft zagen we min of meer hetzelfde spelbeeld en kon Izegem de match al bij al rustig uitspelen. HBC Izegem won met 25-13.

 

Speelden voor Izegem: Femke S., Laura, Britt, Elke, Manon, Lauren, Janne, Femke T., Geike en Ellen.

 

M15: HBC Izegem – HC Atomix: 18-7 en 13-3 (Competitie Oost-West M15).

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:35

Op zondag 26 januari 2020 speelde onze M15 thuis tegen HC Atomix. De eerste wedstrijd ging goed van start. Eliza en Jade gaven meteen hun visitekaartje af en scoorden vanuit een scherpe hoek tweemaal. HBC bleef goed combineren en won vlot met 18-7. In de tweede wedstrijd deed Deborah voor het eerste keer mee aan een wedstrijd. Als hoekspeler deed ze het voortreffelijk. Ook de ploeg deed het goed en stond meteen 6-0 voor. Daarna ging het iets minder. Enkele doelkansen werden gemist en HC Atomix kon te gemakkelijk door onze verdediging dribbelen. Met een time-out greep Gregory in. Iedereen stond terug op scherp en met enkele rake shots van Laura, Femke en Geike had HBC Izegem terug een ruime voorsprong beet. HBC Izegem won met 13-3.

Goed gespeeld, meisjes! Dank aan de vele supporters!

Speelden voor Izegem: Britt, Geike, Femke, Eliza , Laura, Lauren, Deborah, Nel, Jade, Ynthe en Elke.

 

M15: HBC Izegem – HC Schoten: 7-5 en 13-6 (Competitie Oost-West M15).

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:25

In het weekend van 25 januari 2020 speelden onze meisjes van de M15 twee wedstrijden. Op zaterdag 25 januari 2020 speelde de M15 thuis tegen HC Schoten. In de eerste 25 minuten waren beide ploegen sterk aan elkaar gewaagd. Het liep heel de tijd gelijk op. Enkel in de laatste vijf minuten kon HBC Izegem twee doelpunten voorkomen. HC Schoten had nog verschillende kansen om de wedstrijd te doen kantelen maar miste telkens. HBC Izegem won met 7-5. HBC Izegem begon meteen scherp aan de tweede wedstrijd. In de aanval bleef HBC Izegem de ruimte goed benutten en werkten onze meisjes telkens knap af. HBC Izegem won met 13-6. 

Speelden voor Izegem: Britt, Geike, Femke T., Eliza , Femke S., Laura, Janne, Nel, Jade, Ynthe en Elke.

 

M15: HBC Izegem – HC Leuven 2019: 10-4 en 11-5.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:51

De meisjes van de M15 speelden op zaterdagnamiddag (01.02.2020) thuis tegen HC Leuven 2019. De dagen voor de wedstrijd kon er weinig getraind worden omdat er veel meisjes ziek waren. Trainer Gregory vreesde voor de wedstrijd. Enkele meisjes van M13 werden toegevoegd aan de selectie.

De wedstrijd startte moeizaam voor onze meiden. Aanvallend geraakte HBC Izegem niet door de Leuvense verdediging en wanneer dat wel lukte dan stond de paal of de lat in de weg. Op die manier bouwde HC Leuven 2019 een 2-4 voorsprong op. Het bleef een gesloten wedstrijd. Beide ploegen hielden hun bal goed in de ploeg en zochten geduldig naar een gaatje in elkaars verdediging.

Na tien minuten werd er geschoven met de posities op het veld bij HBC Izegem. Geike kwam op midden en kreeg meer ruimte rond de cirkel van de tegenstander. De druk op de tegenstander werd opgedreven en met drie doelpunten op rij kon HBC Izegem z’n achterstand goedmaken (5-4).

HC Leuven speelde met veel overgave. Ze bleven kansen creëren maar in tegenstelling tot het begin van de wedstrijd konden ze hun kansen niet meer verzilveren. Balverlies van HC Leuven zorgde voor een eerste tegenval van de wedstrijd. Linkshandige Petra werkte mooi af (6-4).

Op het einde van de wedstrijd diepte HBC Izegem de kloof nog verder uit. Na een één-twee tussen beide Femkes kon Femke S. zich omdraaien en scoren. Even later haalde Femke T. nog eens uit (8-4). In de laatste minuut kon Petra nog één keer scoren op tegenaanval. HBC Izegem won met 10-4.

De tweede helft verliep vlotter voor HBC Izegem. Er was veel meer beweging in het team. Deze keer werd niet lang gewacht met het uitspelen van een tegenaanval. Doelkansen werden omgezet in doelpunten. In geen tijd stond het 4-1 met doelpunten van Manon, Geike, Femke en Britt. Omdat de 7 speelsters van HC Leuven geen wisselmogelijkheden hadden, begon de vermoeidheid in hun team door te wegen. HC Leuven kon HBC Izegem niet meer bijbenen. HBC Izegem won met 11-5.

Op zaterdag 8 februari 2020 staat de terugwedstrijd gepland in Leuven.  

Speelden voor Izegem: Nel, Yinthe, Geike, Petra, Femke, Britt, Manon, Megan, Elke, Janne, Femke en Jade.

M15: Uilenspiegel Wilrijk HV – HBC Izegem: 10-14 en 8-13 (Competitie Oost-West M15).

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 13:07

Op zondag 19 januari 2020 speelden onze M15 in sporthal De Bist in Wilrijk tegen Uilenspiegel HV. Eventjes liet Manon op ons wachten maar daarna ging het snel richting Wilrijk.

In de eerste wedstrijd kwam HBC Izegem vlug op voorsprong (1-4). Na een time-out herstelde Uilenspiegel HC het evenwicht in de wedstrijd en kwam Uilenspiegel HC terug (9-9). Met een time-out greep onze trainer Gregory in en wonnen we nog met 10-14.

Ook in de tweede wedstrijd kwam HBC Izegem op voorsprong (0-2) maar Uilenspiegel HC klampte aan. Pas na 19 minuten kon HBC Izegem een eerste driepuntenkloof uitbouwen (7-10). De thuisploeg probeerde nog iets te forceren maar dat mislukte. HBC Izegem won de wedstrijd met 8-13. Goed gespeeld! Bedankt Britt voor het verslag!

Speelden voor Izegem: Britt, Janne, Geike, Femke T., Femke S., Eliza , Laura, Lauren, Manon en Elke.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top