APOLLOON KORTRIJK A - HBC IZEGEM J18: 8-11/14-18

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 11:34

Voor deze derde competitiedag van het seizoen in de Oost West competitie moesten de J18 afzakken naar het naburige Kortrijk. Enkel Loic moest aan de kant blijven waardoor Izegem bijna op volle sterkte voor de dag kon komen. Lichte paniek weliswaar een vijftal minuten voor de wedstrijd toen bleek dat de doelen nog altijd niet gearriveerd waren. Toen deze uiteindelijk toch op hun plaats geraakten en beveiligd waren met zandzakken kon de wedstrijd op gang worden gebracht. De wedstrijd begon aarzelend waarbij beide ploegen elkaar gedurende de eerste 10 minuten volledig in evenwicht hielden. Gesteund door de toch wel mooie opkomst van onze eigen supporters kon Izegem langzaam maar zeker de bovenhand nemen van Kortrijk. De ondertussen bekomen voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en onze jongens konden de eerste wedstrijd winnend afsluiten. Eindstand 8-11.

 

Een identiek spelbeeld tijdens de tweede wedstrijd. Het eerste deel opnieuw gelijk opgaand om dan in het tweede deel opnieuw de match naar ons toe te trekken. Ook dit deel werd winnend afgesloten. Eindstand 14-18.

 

Een goede test in de wetenschap dat we dit Kortrijk nog voor het kerstverlof opnieuw ontmoeten tijdens de VHV competitie.

 

Speelden voor J18: Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Louis Olivier, Benoit Vanderhaeghe, Victor Desmet, Barend Azou, Bert Remmery, Tjorven Deschamps, Robin Samyn en Joris Vanhaverbeke.

 

Gekwetst: Loic Vervaecke

J18 speelde VHV competitie in Bocholt

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 11:31

HBC IZEGEM J18 - HUBO INITIA HASSELT: 6-4

Voor dit eerste VHV tornooi moesten onze J18 de verplaatsing maken naar het verre Bocholt. De busrit zal duidelijk in de benen waardoor Izegem aarzelend aan de wedstrijd begon. Na 7 minuten stond Izegem 0-2 in het verlies. Een team time out moest soelaas brengen en dat deed het ook. Onze jongens herstelden het evenwicht en kwamen na 17 minuten langszij (3-3). Izegem kreeg meer vertrouwen en drukte in de laatste minuten nog eens door. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een verdiende 6-4 overwinning. 

ACHILLES BOCHOLT - HBC IZEGEM J18: 12-13

Onmiddellijk daarna moest Izegem het opnemen tegen de thuisploeg Bocholt. Vanaf minuut 1 werd al duidelijk dat dit een totaal andere wedstrijd zou worden. Het niveau was een heel stuk hoger waarbij beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven. Izegem sloeg in de eerste wedstrijdhelft een kloof van 3 punten (4-7). Bocholt liet echter niet begaan en kwam op kousenvoeten langszij. Met nog 3 minuten te gaan stonden de bordjes opnieuw in evenwicht (11-11). Met 2 doelpunten van onze jongens in minuut 18 had Izegem zicht op de overwinning. Bocholt kon nog milderen tot 12-13 maar de overwinning kwam niet meer in het gedrang. Eindstand 12-13

HBC IZEGEM J18 - HUBO INITIA HASSELT: 11-6

In deze tweede wedstrijd tegen Hasselt nam Izegem van bij de start het heft in handen. Halfweg wedstrijd had Izegem al een mooie kloof geslagen (5-1). Izegem bleef de wedstrijd controleren en behaalde zijn tweede overwinning tegen dit Hasselt. Eindstand 11-6.

ACHILLES BOCHOLT - HBC IZEGEM J18: 8-8

Izegem kon met de volle buit terug huiswaarts keren als het ook de tweede wedstrijd kon winnen tegen thuisploeg Bocholt. Het was echter Bocholt die beter uit de startblokken kwam waardoor onze jongens van in het begin moesten achtervolgen. Met nog 5 minuten voor de boeg stond Izegem 7-4 in het verlies. De jongens bleven er echter in geloven en in de laatste minuut kwam Izegem nog langszij. De wedstrijd eindigde in een 8-8 gelijkspel.

Met een 7 op 8 werd er een klein feestje gebouwd en keerden we tevreden terug naar West-Vlaanderen.

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Loic Vervaecke, Robin Samyn, Joris Vanhaverbeke en Tjorven Deschamps.

 

Gekwetst: Viktor Desmet en Barend Azouµ

Don Bosco Gent - HBC Izegem J18: 15-10 / 14-14

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 11:05

De kampioenenploeg van vorig seizoen trok voor de eerste wedstrijd naar Gent. Met Barend en Viktor als gekwetsten, Robin en Bert die mochten aantreden bij de heren, kwam Izegem niet op volle sterkte het terrein op. Toch begonnen onze jongens na de penaltyreeks met een bonus aan de wedstrijd (1-3). Izegem startte gretig en Ward vond blindelings de weg naar de netten. Na 10 minuten stond het 5-7. Gent vond het dan welletjes en zette de scheve situatie in evenveel minuten recht. Na 20 minuten was de achterstand omgebogen in een 11-9 voorsprong. Izegem moest naar adem happen en na de diskwalificatie van Loic wisten de meegereisde supporters dat er in deze openingswedstrijd geen punten zouden geraapt worden. Eindstand 15-10.

In de tweede wedstrijd gaven de beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Na 15 minuten stonden de bordjes dan ook in evenwicht (10-10). Het spelbeeld bleef tot op het einde hetzelfde en dit resulteerde in een logisch gelijk spel. Eindstand 14-14.

Speelden voor J18: Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Louis Olivier, Benoit Vanderhaeghe, Loic Vervaecke en Joris Vanhaverbeke.

Gekwetst: Viktor Desmet en Barend Azou

HBC IZEGEM J18 - KNACK ROESELARE: 18-10/19-13

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 11:23

Izegem begon na 2 penaltymissers met een minimale achterstand aan de wedstrijd tegen Roeselare. Algauw bleek dat dit Roeselare een maatje te klein zou zijn voor onze J18. Izegem speelde vlot, combineerde goed en stond in een mum van tijd opnieuw op voorsprong. Izegem bleef op hetzelfde elan doorgaan en tegen het einde van de wedstrijd had iedereen zijn doelpuntje meegepakt. Eindstand 18-10.

Het begin van de tweede wedstrijd verliep heel wat stroever. De missers bij Izegem liepen op en Roeselare, die nu toch een stuk vlotter speelde dan in de eerste wedstrijd, kon blijven aanklampen. Na 15 minuten was de stand 9-8. Izegem nam in de laatste 10 minuten de touwtjes weer in de handen en liep uit tot 18-13. Bert rondde na het laatste fluitsignaal, met een magistrale vrije worp, de wedstrijd af. Eindstand 19-13.

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Louis Olivier, Benoit Vanderhaeghe, Loic Vervaecke en Joris Vanhaverbeke.

Gekwetst: Viktor Desmet en Barend Azou

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top