J18 Apolloon Kortrijk – HBC Izegem: 18-18 en 21-15.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 04 oktober 2021 15:05

Voor hun eerste competitiewedstrijd trok HBC Izegem met een bang hartje naar Kortrijk. Onze jonge kern bestaat op Karsten na allemaal uit eerstejaars (Mauro, Kobe, Thieben, Daan en Remi) en jongens uit de J16 (Senne, Stan, Liam en Bob). Stiekem hoopten onze spelers dat enkele tweedejaars van Kortrijk doorgeschoven waren naar de Liga-ploeg. Dit was niet het geval en Apolloon Kortrijk startte met 15 spelers op het wedstrijdblad.

 

De verplichte strafworpenreeks leverde een 1-2 voorsprong op. Na de openingsfase stond er een 3-3 stand op het scorebord. Maar daarna liep de thuisploeg uit. HBC Izegem had moeite met Tiel en Birger, die telkens vanuit het midden konden scoren. Op een gegeven moment had Apolloon Kortrijk een 12-7 voorsprong te pakken, maar HBC Izegem gaf niet op. Enkele mooie combinaties leverden doelpunten op van Daan, Remi en Bob. Met nog 10 minuten te spelen stond het 16-10 voor Kortrijk. Deze score gaf Apolloon Kortrijk toch een geruststellend gevoel. Voor Apolloon Kortrijk was de overwinning binnen. Er werd dan ook volop gewisseld.

 

Onze trainer bracht 14-jarige Liam in. Liam dolde met de verdediging van Apolloon Kortrijk. Hij scoorde drie doelpunten na elkaar. Plotseling werd het 18-13 en het momentum lag bij HBC Izegem. Er werd nog tweemaal gescoord vanuit hoek (Kobe en Senne). Aan de overkant kreeg Apolloon Kortrijk geen bal meer tussen de palen of voorkwam Thieben een doelpunt.

 

Met nog drie minuten te spelen, vroeg de trainer van Kortrijk een time-out aan. Trainer Tom maakte er dankbaar gebruik van en stuurde nog éénmaal bij. Een onwaarschijnlijke comeback werd werkelijkheid. Op tegenaanval maakte Remi in de slotseconden gelijk! HBC Izegem knokte zich van een 18-11 naar een 18-18 eindstand. Bravo!

 

Het gelijkspel gaf HBC Izegem vertrouwen voor de tweede wedstrijd. Stan pakte bij strafworpenreeks twee strafworpen. Kobe, Karsten en Remi zetten hun eigen strafworp vlekkeloos om (1-3). Ook op het veld verliepen de eerste 10 minuten goed. Ons middenblok zat stevig in elkaar en Mauro kon tweemaal scoren vanop hoek (7-7).

 

De volgende 10 minuten waren iets minder. HBC Izegem probeerde het veel te veel te forceren door het midden van de verdediging van Kortrijk. Het leed daarbij telkens balverlies en scoorde Kortrijk op tegenaanval. Van 7-7 werd het 11-7. Geleidelijk vonden onze jongens het tempo terug van de eerste wedstrijd. In plaats van door het midden te spelen, werd bal meer naar de hoekspelers gespeeld. Zowel Senne als Daan konden op die manier scoren.

 

Na de 15-11 liet onze verdediging wat steken vallen, waardoor Apolloon Kortrijk weer wat verder kon uitlopen (17-12). Tijdens een time-out van Kortrijk peperde Kortrijkse trainer z’n jongens er nog eens goed in dat een wedstrijd 30 minuten duurde. In de slotminuten kon HBC Izegem driemaal scoren, maar de thuisploeg liet zich niet meer verrassen. De eindstand werd 21-15 in het voordeel van de thuisploeg.

 

Speelden voor Izegem: Karsten, Thieben, Mauro, Kobe, Daan, Remi, Stan, Bob, Senne en Remi.

 

J18: Oefenwedstrijd tegen Doornik (2-11, 9-2 en 5-11).

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 04 oktober 2021 14:21

Een kleine kern van de J18 keek uit naar een échte wedstrijd. Na lang wachten was het zondagavond eindelijk zover. Hun geduld werd nog even op de proef gesteld. Doornik had autopech en kwam wat later aan in de sporthal.

Er werd driemaal 20 minuten gespeeld. Tijdens de eerste 20 minuten speelde iedereen de bal naar Karsten en Karsten moest het alleen oplossen. Dit bleek niet te werken. Doornik kreeg ook veel te veel ruimte en won met 2-11.

Trainers Aaron en Bert stuurden bij. Ze vroegen aan onze spelers er volop in te geloven en er 100% voor te gaan. Tijdens de tweede wedstrijd was onze ploeg tien keer beter. De jonge ploeg van HBC Izegem verdedigde sterk en in de aanval konden Kobe en Remi zich voor de eerste keer écht doorzetten. HBC Izegem kwam 5-2 voor en liet zich niet meer verrassen. HBC Izegem won met 9-2.

De laatste wedstrijd werd een potig duel. Tot 4-4 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Nadien miste HBC Izegem enkele doelkansen. Doornik profiteerde er maximaal van. Doornik won met 5-11.

Als deze energieke jonge ploeg (J18 werd aangevuld met J16-spelers) met volle overgave speelt, mogen we nog mooie wedstrijden en momenten verwachten. Goed gedaan, J18, J16 en scheidsrechters Lander en Sverre!

 

Speelden voor Izegem: Kobe, Daan, Remi, Mauro, Thieben, Karsten, Victor, Vic en Bob. Rune en Federico zijn gekwetst.

J18 HBC Izegem – Apolloon Kortrijk2: 17-2 en 16-5.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: vrijdag 09 oktober 2020 15:54

Op zaterdag 3 oktober 2020 speelde de Izegemse J18 hun eerste competitiewedstrijd tegen Apolloon Kortrijk2.

 

De toon van de wedstrijd werd snel gezet. Reeds na de eerste reeks van strafworpen leidde Izegem met 3-1 en deze voorsprong werd tijdens de eerste periode snel uitgediept door snedige en scherpe aanvallen. Kortrijk geraakte nauwelijks door de sterke verdediging van Izegem en als het al eens lukte dan stond keeper Matthias paraat. De thuisploeg bleek in aanval veruit de betere te zijn en rondde de eerste periode af met een 17-2 winst.

 

Tijdens de tweede periode kon Kortrijk iets meer dreigen maar het spelbeeld bleef ongewijzigd. Izegem kon, net zoals in de eerste periode, het betere spel op het veld brengen en stond stevig te verdedigen. Izegem won met 16-5. Een goede start van onze J18 tegen een toch wel fysiek minder sterk Kortrijk.

 

 

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Daan, Leon, Clement, Lander, Achiel, Guus, Remi, Rune, Kobe, Niels, Karsten en Bram.

 

J18 Apolloon Kortrijk1 - HBC Izegem: 15-14 en 5-16.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zaterdag 10 oktober 2020 21:10

Op zaterdag 10/10/2020 speelden onze J18 tegen het eerste J18-team van Apolloon Kortrijk. 

 

De wedstrijd startte goed voor Izegem. Na de penaltyreeks stond HBC Izegem 0-2 voor. HBC Izegem bleef een kleine voorsprong behouden tot op het einde van de eerste periode (7-9). De voorsprong ging echter verloren omdat Apolloon Kortrijk maximaal profiteerde van Izegems balverlies en enkele fouten in onze verdediging. Ook voor het doel van Apolloon Kortrijk werden een paar doelkansen gemist. Apolloon Kortrijk boog de achterstand om tot een 14-12 voorsprong. Twee minuten voor tijd maakte HBC Izegem terug gelijk (14-14). In de laatste minuut kreeg HBC Izegem een unieke kans op 15-14, maar het was Apolloon Kortrijk dat met een shot in de linkerbovenhoek de wedstrijd in hun voordeel besliste. Apolloon Kortrijk won met het kleinste verschil (15-14).

 

De tips van trainers Aaron en Bert deden tijdens de rust wonderen. Na de reeks strafworpen stond het 1-3 voor HBC Izegem. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd gaf Achiel een demonstratie van mooi handbalspel. Ingestudeerde nummertjes werden perfect uitgevoerd (1-6). Aan de overkant kon Kortrijk maar moeizaam doelkansen afdwingen tegen een sterk verdedigend Izegem. Tot overmaat van ramp voor Kortrijk bleek achter deze verdediging ook nog eens een sterk keepende doelman te staan. Na 15 minuten stond het 1-11 voor HBC Izegem.

 

In de 16de minuut kon Kortrijk dan toch zijn eerste veldgoal scoren. HBC Izegem bleef rustig en behield de controle over de wedstrijd. HBC Izegem won met 5-16.

 

 

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Daan, Jan-Olle, Clement, Lander, Achiel, Guus, Remi, Kobe, Niels, Karsten en Bram.

 

 

J18 HBC Izegem - Apolloon Kortrijk: 18-14 en 8-11.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:33

De eerste wedstrijd was een aangenaam kijkspel met mooie aanvallen aan beide kanten. Halfweg stond het 10-10 maar dan slaagde Izegem erin om eindelijk een kloofje te slaan omdat onze pivot Bram heel vlot gevonden werd. HBC Izegem won verdiend met 18-14.

In de tweede wedstrijd moest Izegem na het nemen van de strafworpen met een 0-2 achterstand starten.  Aanvallend liep het voor Izegem een stuk moeilijker omdat de verdediging van Kortrijk een stuk sterker stond te spelen. HBC Izegem kon enkel via afstandsschoten van Lander echt druk zetten. De vroege achterstand kon niet omgebogen worden. Apolloon Kortrijk won met 8-11.

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, León, Robbe, Lander, Achiel,  Remie, Bram, Dries, Ruben, Jonas, Clement, Jan-Olle en Niels.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top