HBC IZEGEM J18 - HK WAASMUNSTER : 16-20 / 16-14

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 28 januari 2018 16:30

Na de klinkende overwinning van de J16 stond de match tussen Izegem (VHV derde plaats) en Waasmunster (VHV eerste plaats) op het programma. Dit in de Oost-Westcompetitie. 

 

De eerste wedstrijd startte Izegem het sterkst. Via Olivier kon de thuisploeg snel een voorsprong van 2 doelpunten opbouwen. Deze voorsprong kon niet worden vastgehouden aangezien doelman Buyck met lede ogen moest aanzien dat zijn verdediging zo lek als een zeef was. Waasmunster duwde meteen door tot een 6-puntenkloof. Izegem kon nog milderen maar het was al snel duidelijk dat de 2 punten naar Waasmunster zouden gaan.

Eindstand 16-20.

 

Een reorganisatie in de verdediging bracht verbetering in de 2de wedstrijd. Izegem nam onmiddellijk het voortouw en gaf dit keer niet meer af. Via een fenomenale Vervaecke bleef Izegem de Waaslanders steeds 2 doelpunten voor. Uiteindelijk speelde de thuisploeg de wedstrijd beheerst uit, deze 2 punten bleven thuis in Izegem.

Eindstand 16-14

 

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (5), Vanhaverbeke, Vandewalle (6), Olivier (6), Demeulenaere (4), Vervaecke (9), Desmet (2), Tack.

 

J18 haalt slechts 1 punt in VHV competitie tegen Bocholt en Uilenspiegel

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 21 januari 2018 18:37

Met de 100-dagenviering in de benen stond de Izegemse J18 klaar voor een doorslaggevende VHV competitie in eigen huis. 8 op 8 was een must om in het wiel van koploper Waasmunster te blijven.

HBC IZEGEM J18 - ACHILLES BOCHOLT: 9-9

De eerste match werd goed gestart. De Izegemse motor kwam iets eerder op toeren dan die van Bocholt. Daardoor stond Izegem halverwege 2 punten voor. Toch kreeg Izegem het moeilijk en één Bocholtse speler sleepte zijn ploeg alleen terug in de wedstrijd. Vervaecke kon pas in de laatste minuut gelijk maken: 9-9

HBC IZEGEM J18 - HV UILENSPIEGEL: 9-11

De tweede wedstrijd tegen Uilenspiegel moest beter. De bezoekers openden sterk met 0-2 maar werden snel bijgebeend door de thuisploeg via Robin Samyn (4-2).

Toen sloeg de vermoeidheid toe en nam Uilenspiegel de wedstrijd in handen. Izegem vond geen antwoord meer en beet zijn tanden stuk op de verdediging van de tegenstander.

Eindstand: 9-11

HBC IZEGEM J18 - ACHILLES BOCHOLT: 6-7

Vlak na deze pandoering stond Bocholt monter en fris klaar om Izegem partij te geven. Izegem werd helemaal overdonderd. Halfweg stond het dan ook 0-5. Toch was Izegem niet van plan om zonder strijd de match te eindigen. Strijdlustig klom Izegem terug op naar 4-5 maar kreeg uiteindelijk toch de doodsteek.

Eindstand 6-7.

HBC IZEGEM J18 - HV UILENSPIEGEL: 6-14

Zonder Azou, die een bezoekje bracht aan het stedelijk ziekenhuis vanwege een gebroken neus, vatte Izegem hun laatste wedstrijd aan. Blauw-Wit lag zeker niet onder, maar vergat te scoren. Tegen dat de thuisploeg weer zijn draai gevonden had was het kalf al lang verdronken tegen een veel gemotiveerder Uilenspiegel.

Eindstand: 6-14

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (3), Vanhaverbeke, Desmet (1), Vandewalle (4), Samyn (6), Olivier (4), Demeulenaere (3), Vervaecke (4), Vanderhaeghe (2), Azou (3

HBC IZEGEM J18 - APOLLOON KORTRIJK: 13-11, 17-13

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 04 december 2017 15:35

De Izegemse J18 kwam dit weekend in de Oost-West competitie uit tegen hekkensluiter Kortrijk. Het was duidelijk dat ze in eigen huis geen punten mochten laten liggen als de deze competitie willen winnen.

Apolloon Kortrijk handbalde echter vlot mee met onze J18. Verdedigend vertoonde de blauwe muur enkele barsten waar de Kortrijkzanen gretig gebruik van maakten. Tack (J16) kwam de verdediging versterken waardoor na 15 minuten de thuisploeg afstand kon nemen.

Eindstand 13-11.

Izegem wist dat het beter kon dan 13-11 en rook bloed. Opnieuw stond de Izegemse verdediging echter op wankele benen en duurde het 10 minuten om afstand te nemen van Kortrijk. Aangevuurd door een gretige Vandewalle liep Izegem 4 doelpunten uit. De Kortrijkse verdediging werd tactisch aan diggelen gespeeld. Telkens vond Izegem de opening en kon er helemaal vrij afgewerkt worden.

Eindstand 17-13

 

N.v.d.r.: De heerlijke hutsepot (met broccoli) ten huize Vanderhaeghe vuurde hoekspeler Benoit aan om 3 fraaie doelpunten te maken!

 

 

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (4), Vanhaverbeke (2), Vandewalle (8), Vanderhaeghe (3), Olivier (5), Vervaecke (3), Azou (5), Tack (J16).

Roeselare - HBC Izegem J18: 10-12 / 14-18

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 14 januari 2018 19:26

Deze zaterdag trok de Izegemse J18 naar de buren in Roeselare voor de Oost-West competitie. Na de kerstbrake moest het matchritme weer in de benen zitten om volgende week een goede prestatie in de VHV neer te zetten.

Izegem startte sterk maar liet het afweten in de afwerking waardoor Roeselare na 3 minuten de score opende. Izegem antwoordde sterk via 3 doelpunten van Delaey. Toch bleef Knack aanklampen en liep het in aanval niet zoals het had moeten lopen bij Izegem. 5 minuten voor het einde hingen de bordjes nog steeds gelijk (10-10). De Pekkers toonden dat ze niet uit hun loods te slaan waren en bleven rustig opbouwen terwijl Roeselare overhaast en slordig begon te spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 10-12 eindstand.

De 2de wedstrijd kwam Izegem snel 3-5 voor. Toch kwam Roeselare via een sterke Vandewoestyne terug in de wedstrijd. Roeselare speelde gretiger en agressiever en dat loonde. Terwijl Izegem de ene na de andere cirkelfout maakte, kwam Roeselare langszij (10-9). Izegem moest beginnen reorganiseren. Het geluk stond dit maal aan Izegems kant, want de Pekkers namen opnieuw de leiding via enkele afgeweken schoten. Uiteindelijk vonden onze jongens het zwakke punt in Knacks verdediging en konden ze zo hun wedstrijd rustig afwerken. Eindstand (14-18)

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (4), Vandewalle (7), Demeulenaere (7), Olivier (5), Vervaecke (5), Azou (2), Desmet (1), Vanderhaeghe (man van de match)

J18 haalt 4/8 tegen Atomix en Tongeren

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 26 november 2017 19:41

Zaterdag trok de voltallige J18 ploeg naar Wespelaar. Atomix (1ste) en Tongeren (9de en laatste) waren de tegenstanders. Izegem (2de) volgde op 2 punten van leider Atomix.

 

De Pekkers vatten hun match tegen koploper Atomix aan met veel vechtlust en energie. Atomix opende de score. Izegem bleef constant aanklampen bij de thuisploeg waardoor het verschil nooit groter werd dan 1 doelpunt. In de 11de minuut speelde er zich voor Izegem een rampscenario af. Demeulenaere kwam slecht neer en verrekte zijn legamenten. Einde VHV voor Demeulenaere en een moeilijke opdracht voor de overblijvers. Azou deed Demeuleaere echter helemaal vergeten en zette Izegem op voorsprong. Diezelfde Azou zorgde in de laatste seconde met een slim heupschot voor het winnende doelpunt.

 

Eindstand 9-10

 

Hierop volgde de wedstrijd tegen Tongeren. De hevige eerste match eiste zijn tol bij onze jongens en na 5 minuten stond Izegem 5-2 achter. Een donderpreek van Olexiouck tijdens de time-out schudde de ploeg weer wakker. Gestaag vrat Izegem hun achterstand weg om in de allerlaatste minuut de leiding te nemen. Tongeren versierde in de laatste seconden nog een strafworp maar doelman Buyck hield het hoofd koel en haalde de bal met een voetveeg uit zijn doel. Zo kon Izegem alsnog zegevieren na een indrukwekkende comeback.

 

Eindstand 9-8

 

Atomix verloor hun match tegen Tongeren en wist dat ze 2 punten nodig hadden tegen Izegem. De thuisploeg nam snel de voorsprong via goedgeplaatste afstandsschoten. Izegem bleef opnieuw aanklampen maar kon dit keer het tij niet keren. Eindstand 11-9.

 

Als de laatste match tegen Tongeren gewonnen werd deed Izegem een goede zaak in het klassement en kwamen ze minstens op gelijke hoogte met Atomix. De wedstrijd was enorm gesloten en gemiste kansen vormden het fundament voor deze wedstrijd. Na 15min stond het 3-3. Het verschil werd gemaakt in efficiëntie. De veer brak bij Izegem en slordig spel hielp Tongeren naar de overwinning.

Eindstand 4-10

 

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey, Vanhaverbeke, Desmet, Vandewalle (6), Vanderhaeghe, Demeulenaere, Samyn (9), Olivier (6), Vervaecke (2), Azou (9)

Als de laatste match tegen Tongeren gewonnen werd deed Izegem een goede zaak in het klassement en kwamen ze minstens op gelijke hoogte met Atomix. De wedstrijd was enorm gesloten en gemiste kansen vormden het fundament voor deze wedstrijd. Na 15min stond het 3-3. Het verschil werd gemaakt in efficiëntie. De veer brak bij Izegem en slordig spel hielp Tongeren naar de overwinning.

Eindstand 4-10

 

 

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey, Vanhaverbeke, Desmet, Vandewalle (6), Vanderhaeghe, Demeulenaere, Samyn (9), Olivier (6), Vervaecke (2), Azou (9)

 

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top