Buitenlandse stage als ideale voorbereiding voor het nieuwe handbalseizoen.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 02 september 2018 13:48

Zaterdagavond kwamen de jongeren van de jeugdploegen J15 en J17 van HBC Izegem terug van een driedaagse handbalstage en jeugdtornooi ‘Conquerhand 2018’ in Frankrijk. niets dan gelukkige en ook een beetje vermoeide gezichten.

Na een week met extra trainingen trok HBC Izegem met 21 jongeren afgelopen donderdagochtend 30 augustus 2018 naar het Franse Eu voor een handbalstage als voorbereiding op het volgend handbalseizoen. Eu - in Normandië, Frankrijk - ligt op ongeveer drie uur rijden van Izegem. HBC Izegem koos de jeugdherberg ‘Chateau Chantereine in Criel-Sur-Mer’ als uitvalsbasis voor de stage. In de namiddag was HBC Izegem ter plaatse en kon er reeds een trainingssessie afgewerkt worden in de lokale sporthal.

Op vrijdag 31 augustus 2018 ging de eerste toernooi dag van start. Beide jeugdploegen speelden afwisselend een wedstrijd. Tegenstanders waren HBC Eu, Césaire, Stade Valeriquais en Abbeville. De jeugdploeg J15 won met 18-10 tegen Abbeville, speelde gelijk tegen Stade Valeriquais (18-18) en verloor tegen HBC Eu met 13-7. De jeugdploeg J17 startte met een gelijkspel tegen Césaire (13-13), verloor tegen Abbeville (24-13) en eindigde de eerste toernooidag met 16-14 winst tegen Stade Valeriquais. Beide teams lieten mooi handbal zien maar bleken in de verdediging en afwerking wat te wisselvallig.

Zowel de jeugdploeg J15 en J17 wonnen één wedstrijd, speelden één keer gelijk en verloren een wedstrijd. De jeugdploeg J15 kon daardoor op de tweede wedstrijddag meestrijden voor de vier eerste plaatsen.

Tijdens de tweede toernooidag kregen de jongens onverwachte steun van de Izegemse koekoek en gingen ze er opnieuw volop tegenaan. De jeugdploeg J17 behaalde na 25-22 winst en 20-21 verlies een mooie zesde plaats op het toernooi. De jongens van J15 kwamen uit tegen een heel sterk Caen. Elk balverlies of aarzeling werd genadeloos afgestraft door een snel en snedig counterend Caen (29-15). Met de kleine finale tegen Villepinte sloten ze een mooi toernooi af met nipte 16-12 verlies.

Foto (eerste rij van links naar rechts): Arne Nollet (coach), Frey Bossuyt, Ruben Min Jou, Karsten Ramaker, Jan-Olle Moortgat, Jonas Vandewiele, Léon Verbeke, Niels Witdouck, Sverre Nollet, Tom Delbecque (coach en jeugdverantwoordelijke), Guus Bossuyt, Aaron Six, Noah Parmentier, Izegemse Koekoek, Kris Min Jou en Thieben Ramaker

(tweede rij): Dries Debaes, Bram Calleeuw, Remi Verbeke, Robbe Tack, Matthias Nottebaert, Lander De Baets, Clement Van Brabant, Remie Vannieuwenhuyse en Achiel Denys.

 

4° Jeugdhandbalweekend - inschrijven voor 1 juni!

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 14 mei 2018 20:46

Gehavende J18 rapen geen punten in Neerpelt

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 19 februari 2018 20:03

De Izegemse J18 vertrokken zondagmorgen met gemengde gevoelens richting Neerpelt om het op te nemen tegen de thuisploeg en Waasmunster, de leider in de VHV competitie. Interim coach Tom Delbecque moest, wegens de afwezigheid van een aantal basisspelers, de groep aanvullen met 3 spelers van de J16 die de dag voordien ook al in Hasselt hadden gespeeld. Een moeilijke opdracht dus en dat bleek ook op het veld. In de eerste wedstrijd tegen Sporting Nelo moest Izegem al gauw het hoofd buigen. Na driekwart wedstrijd stonden onze J18 10-6 in het verlies. Izegem kwam nog sterk terug maar net iets te laat. Eindstand 11-10.

Ook in de tweede wedstrijd tegen Waasmunster kon Izegem het tij niet keren. Interim doelman Benoit Vanderhaeghe (Simon is geblesseerd) deed wat hij kon maar moest zich meer dan gewenst omdraaien. Izegem verloor met 9-5.

De geschiedenis herhaalde zich in de volgende twee wedstrijden. Er werd opnieuw verloren van Sporting Nelo (14-8) en ook tegen Waasmunster (12-9). 

Na de eerste ontgoocheling besefte toch iedereen dat ze getreden hadden voor wat ze waard waren. Helaas, deze maal met weinig succes. 

Speelden voor J18: Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Loic Vervaecke, Joris Vanhaverbeke, Barend Azou, Robbe Tack (J16), Clement van Brabant (J16) en Niels Witdouck (J16)

SPORTING NELO - HBC IZEGEM J18: 11-10

HK WAASMUNSTER - HBC IZEGEM J18: 9-5

SPORTING NELO - HBC IZEGEM J18: 14-8

 

HK WAASMUNSTER - HBC IZEGEM J18: 12-9

 

VHV competitie J18 tegen Apolloon Kortrijk en Initia Hasselt

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 11 maart 2018 20:32

HBC IZEGEM J18     APOLLOON KORTRIJK: 8-5

Voor de laatste thuiswedstrijd van deze jeugdploeg was een grote delegatie supporters afgezakt naar sporthal De Krekel.

De eerste wedstrijd tegen Kortrijk werd aftastend aangevat. Beide ploegen raakten niet vlot aan scoren toe. Tijd voor trainer Olexiouk om geheim wapen Vanderhaeghe in de strijd te gooien. Met een zuivere hattrick nam hij zijn ploeggenoten op sleeptouw richting hun eerste overwinning (eindstand 8-5).

HBC IZEGEM J18     HUBO INITIA HASSELT: 11-7

De 2de wedstrijd tegen Hasselt beloofde moeilijker te worden. De Limburgers schakelden vakkundig Kortrijk uit en kruisten ditmaal Izegem op hun oorlogspad. Tot halfweg de wedstrijd konden onze pekkers de voorsprong behouden, maar daarna stokte de doelpuntenmachine. Hasselt maakte handig gebruik van de fouten in de Izegemse verdediging en gingen verdiend met de 2 punten lopen. (Eindstand 11-7).

HBC IZEGEM J18     APOLLOON KORTRIJK: 10-!

Vlak na dit verlies mocht Izegem hun koppen zeker niet laten hangen. Kortrijk rook bloed en was vastbesloten om het Izegem moeilijk te maken. Onder impuls van een fenomenale Demeulenaere, liep Izegem uit tot 8-3. Via cirkelfouten maakte de thuisploeg het zichzelf wel nog bijzonder moeilijk. Kortrijk kwam nog terug tot 9-8 maar slaagde er niet in om gelijk te maken. (Eindstand 10-8).

HBC IZEGEM J18     HUBO INITIA HASSELT: 8-9

De laatste wedstrijd tegen Hasselt zou zeker en vast een thriller worden. Izegem volgde constant op 1 doelpunt van de Limburgers en legde hun duidelijk het vuur aan de schenen. 1 minuut voor het einde hing Vanderhaeverbeke toch nog de bordjes gelijk. In de daaropvolgende tegenaanval kon Hasselt alsnog scoren (weliswaar met een grote voet in de cirkel). Eindstand 8-9

Speelden voor Izegem: Nottebaert (D), Demeulenaere (8), Delaey (3), Vanhaverbeke (2), Desmet (2), Tack (1), Vandewalle (4), Vanderhaeghe (4), Min Jou, Vervaecke, Olivier (9)

DB GENT - HBC IZEGEM J18: 18-20, 8-15

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 04 februari 2018 18:32

Op de voorlaatste speeldag trokken de pekkers richting Gent i.v.m. de O-W-competitie.

Izegem startte de wedstrijd rustig en bekwam al snel een voorsprong van 2 doelpunten, maar dat was zonder Gent gerekend. Izegem verloor hun concentratie in verdediging en liet Gent toe om langszij te komen. Gelukkig was Desmet wel bij de les. Hij hield Izegem op eigen houtje in de wedstrijd met 4 doelpunten op rij. Uiteindelijk werd de match aan de overkant van het veld beslist dankzij 4 doelpunten van de Izegemse hoekspeler Vanhaverbeke.

Eindstand 18-20.

De 2de wedstrijd werd geconcentreerder aangevangen. Izegem speelde agressiever met doelman Buyck als sluitstuk van de verdediging. De Pekkers wonnen de wedstrijd in de verdediging, aangezien het maar 5 doelpunten in 25 minuten incasseerde. In aanval vond opbouwer Demeulenaere zijn weg naar doel terug en dat uitte zich in 6 mooie doelpunten.

Eindstand 8-15.

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Vanhaverbeke (5), Vandewalle (8), Demeulenaere (7), Desmet (5), Olivier (5), Vanderhaeghe (2), Vervaecke (3).

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top