VHV competitie J18 tegen Apolloon Kortrijk en Initia Hasselt

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 11 maart 2018 20:32

HBC IZEGEM J18     APOLLOON KORTRIJK: 8-5

Voor de laatste thuiswedstrijd van deze jeugdploeg was een grote delegatie supporters afgezakt naar sporthal De Krekel.

De eerste wedstrijd tegen Kortrijk werd aftastend aangevat. Beide ploegen raakten niet vlot aan scoren toe. Tijd voor trainer Olexiouk om geheim wapen Vanderhaeghe in de strijd te gooien. Met een zuivere hattrick nam hij zijn ploeggenoten op sleeptouw richting hun eerste overwinning (eindstand 8-5).

HBC IZEGEM J18     HUBO INITIA HASSELT: 11-7

De 2de wedstrijd tegen Hasselt beloofde moeilijker te worden. De Limburgers schakelden vakkundig Kortrijk uit en kruisten ditmaal Izegem op hun oorlogspad. Tot halfweg de wedstrijd konden onze pekkers de voorsprong behouden, maar daarna stokte de doelpuntenmachine. Hasselt maakte handig gebruik van de fouten in de Izegemse verdediging en gingen verdiend met de 2 punten lopen. (Eindstand 11-7).

HBC IZEGEM J18     APOLLOON KORTRIJK: 10-!

Vlak na dit verlies mocht Izegem hun koppen zeker niet laten hangen. Kortrijk rook bloed en was vastbesloten om het Izegem moeilijk te maken. Onder impuls van een fenomenale Demeulenaere, liep Izegem uit tot 8-3. Via cirkelfouten maakte de thuisploeg het zichzelf wel nog bijzonder moeilijk. Kortrijk kwam nog terug tot 9-8 maar slaagde er niet in om gelijk te maken. (Eindstand 10-8).

HBC IZEGEM J18     HUBO INITIA HASSELT: 8-9

De laatste wedstrijd tegen Hasselt zou zeker en vast een thriller worden. Izegem volgde constant op 1 doelpunt van de Limburgers en legde hun duidelijk het vuur aan de schenen. 1 minuut voor het einde hing Vanderhaeverbeke toch nog de bordjes gelijk. In de daaropvolgende tegenaanval kon Hasselt alsnog scoren (weliswaar met een grote voet in de cirkel). Eindstand 8-9

Speelden voor Izegem: Nottebaert (D), Demeulenaere (8), Delaey (3), Vanhaverbeke (2), Desmet (2), Tack (1), Vandewalle (4), Vanderhaeghe (4), Min Jou, Vervaecke, Olivier (9)

Gehavende J18 rapen geen punten in Neerpelt

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 19 februari 2018 20:03

De Izegemse J18 vertrokken zondagmorgen met gemengde gevoelens richting Neerpelt om het op te nemen tegen de thuisploeg en Waasmunster, de leider in de VHV competitie. Interim coach Tom Delbecque moest, wegens de afwezigheid van een aantal basisspelers, de groep aanvullen met 3 spelers van de J16 die de dag voordien ook al in Hasselt hadden gespeeld. Een moeilijke opdracht dus en dat bleek ook op het veld. In de eerste wedstrijd tegen Sporting Nelo moest Izegem al gauw het hoofd buigen. Na driekwart wedstrijd stonden onze J18 10-6 in het verlies. Izegem kwam nog sterk terug maar net iets te laat. Eindstand 11-10.

Ook in de tweede wedstrijd tegen Waasmunster kon Izegem het tij niet keren. Interim doelman Benoit Vanderhaeghe (Simon is geblesseerd) deed wat hij kon maar moest zich meer dan gewenst omdraaien. Izegem verloor met 9-5.

De geschiedenis herhaalde zich in de volgende twee wedstrijden. Er werd opnieuw verloren van Sporting Nelo (14-8) en ook tegen Waasmunster (12-9). 

Na de eerste ontgoocheling besefte toch iedereen dat ze getreden hadden voor wat ze waard waren. Helaas, deze maal met weinig succes. 

Speelden voor J18: Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Loic Vervaecke, Joris Vanhaverbeke, Barend Azou, Robbe Tack (J16), Clement van Brabant (J16) en Niels Witdouck (J16)

SPORTING NELO - HBC IZEGEM J18: 11-10

HK WAASMUNSTER - HBC IZEGEM J18: 9-5

SPORTING NELO - HBC IZEGEM J18: 14-8

 

HK WAASMUNSTER - HBC IZEGEM J18: 12-9

 

HBC IZEGEM J18 - HK WAASMUNSTER : 16-20 / 16-14

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 28 januari 2018 16:30

Na de klinkende overwinning van de J16 stond de match tussen Izegem (VHV derde plaats) en Waasmunster (VHV eerste plaats) op het programma. Dit in de Oost-Westcompetitie. 

 

De eerste wedstrijd startte Izegem het sterkst. Via Olivier kon de thuisploeg snel een voorsprong van 2 doelpunten opbouwen. Deze voorsprong kon niet worden vastgehouden aangezien doelman Buyck met lede ogen moest aanzien dat zijn verdediging zo lek als een zeef was. Waasmunster duwde meteen door tot een 6-puntenkloof. Izegem kon nog milderen maar het was al snel duidelijk dat de 2 punten naar Waasmunster zouden gaan.

Eindstand 16-20.

 

Een reorganisatie in de verdediging bracht verbetering in de 2de wedstrijd. Izegem nam onmiddellijk het voortouw en gaf dit keer niet meer af. Via een fenomenale Vervaecke bleef Izegem de Waaslanders steeds 2 doelpunten voor. Uiteindelijk speelde de thuisploeg de wedstrijd beheerst uit, deze 2 punten bleven thuis in Izegem.

Eindstand 16-14

 

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (5), Vanhaverbeke, Vandewalle (6), Olivier (6), Demeulenaere (4), Vervaecke (9), Desmet (2), Tack.

 

DB GENT - HBC IZEGEM J18: 18-20, 8-15

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 04 februari 2018 18:32

Op de voorlaatste speeldag trokken de pekkers richting Gent i.v.m. de O-W-competitie.

Izegem startte de wedstrijd rustig en bekwam al snel een voorsprong van 2 doelpunten, maar dat was zonder Gent gerekend. Izegem verloor hun concentratie in verdediging en liet Gent toe om langszij te komen. Gelukkig was Desmet wel bij de les. Hij hield Izegem op eigen houtje in de wedstrijd met 4 doelpunten op rij. Uiteindelijk werd de match aan de overkant van het veld beslist dankzij 4 doelpunten van de Izegemse hoekspeler Vanhaverbeke.

Eindstand 18-20.

De 2de wedstrijd werd geconcentreerder aangevangen. Izegem speelde agressiever met doelman Buyck als sluitstuk van de verdediging. De Pekkers wonnen de wedstrijd in de verdediging, aangezien het maar 5 doelpunten in 25 minuten incasseerde. In aanval vond opbouwer Demeulenaere zijn weg naar doel terug en dat uitte zich in 6 mooie doelpunten.

Eindstand 8-15.

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Vanhaverbeke (5), Vandewalle (8), Demeulenaere (7), Desmet (5), Olivier (5), Vanderhaeghe (2), Vervaecke (3).

J18 haalt slechts 1 punt in VHV competitie tegen Bocholt en Uilenspiegel

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 21 januari 2018 18:37

Met de 100-dagenviering in de benen stond de Izegemse J18 klaar voor een doorslaggevende VHV competitie in eigen huis. 8 op 8 was een must om in het wiel van koploper Waasmunster te blijven.

HBC IZEGEM J18 - ACHILLES BOCHOLT: 9-9

De eerste match werd goed gestart. De Izegemse motor kwam iets eerder op toeren dan die van Bocholt. Daardoor stond Izegem halverwege 2 punten voor. Toch kreeg Izegem het moeilijk en één Bocholtse speler sleepte zijn ploeg alleen terug in de wedstrijd. Vervaecke kon pas in de laatste minuut gelijk maken: 9-9

HBC IZEGEM J18 - HV UILENSPIEGEL: 9-11

De tweede wedstrijd tegen Uilenspiegel moest beter. De bezoekers openden sterk met 0-2 maar werden snel bijgebeend door de thuisploeg via Robin Samyn (4-2).

Toen sloeg de vermoeidheid toe en nam Uilenspiegel de wedstrijd in handen. Izegem vond geen antwoord meer en beet zijn tanden stuk op de verdediging van de tegenstander.

Eindstand: 9-11

HBC IZEGEM J18 - ACHILLES BOCHOLT: 6-7

Vlak na deze pandoering stond Bocholt monter en fris klaar om Izegem partij te geven. Izegem werd helemaal overdonderd. Halfweg stond het dan ook 0-5. Toch was Izegem niet van plan om zonder strijd de match te eindigen. Strijdlustig klom Izegem terug op naar 4-5 maar kreeg uiteindelijk toch de doodsteek.

Eindstand 6-7.

HBC IZEGEM J18 - HV UILENSPIEGEL: 6-14

Zonder Azou, die een bezoekje bracht aan het stedelijk ziekenhuis vanwege een gebroken neus, vatte Izegem hun laatste wedstrijd aan. Blauw-Wit lag zeker niet onder, maar vergat te scoren. Tegen dat de thuisploeg weer zijn draai gevonden had was het kalf al lang verdronken tegen een veel gemotiveerder Uilenspiegel.

Eindstand: 6-14

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (3), Vanhaverbeke, Desmet (1), Vandewalle (4), Samyn (6), Olivier (4), Demeulenaere (3), Vervaecke (4), Vanderhaeghe (2), Azou (3

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top