J18: Buitenlandse stage als voorbereiding voor het nieuwe handbalseizoen.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 13:52

Zaterdagavond kwamen de jongeren van de jeugdploegen J16 en J18 van HBC Izegem terug van een driedaagse handbalstage (29.08.2019 tot 31.08.2019) en jeugdtornooi ‘Conquérhand 2019’ in Frankrijk. Niets dan gelukkige en ook een beetje vermoeide gezichten.

Na een week met extra trainingen trok HBC Izegem met 22 jongeren afgelopen donderdagochtend 29 augustus 2019 naar het Franse Eu voor een handbalstage als voorbereiding op het volgend handbalseizoen. Eu - in Normandië, Frankrijk - ligt op ongeveer drie uur rijden van Izegem. HBC Izegem koos de jeugdherberg ‘Chateau Chantereine in Criel-Sur-Mer’ als uitvalsbasis voor de stage. In de namiddag was HBC Izegem ter plaatse en kon er reeds een trainingssessie afgewerkt worden in de lokale sporthal.

Op vrijdag 30 augustus 2019 ging de eerste toernooi dag van start. Beide jeugdploegen speelden afwisselend een wedstrijd. Tegenstanders waren Tremblay, Calais en Caen. Tegen Tremblay hield HBC Izegem goed stand maar verloor met 13-19. Calais (9-21) en latere tornooiwinnaar Caen (3-29) waren duidelijk sterker.  Ook de J18 had het lastig tegen de fysiek sterke Franse tegenstanders en kwam net iets te kort om een wedstrijd winnend af te sluiten.

Tijdens de tweede tornooidag gingen ze er opnieuw volop tegenaan. Voor de J18 zat winnen er opnieuw niet bij, maar samen als team goede prestaties leveren tegen sterke buitenlandse ploegen is soms evenveel waard. De J16 kon het tornooi wel met winst afsluiten. Na nipt verlies tegen de thuisploeg Eu, won HBC Izegem met 19-15 tegen Villepinte.

Beide ploegen kunnen terugkijken op een geslaagde stage. Het geleverde spel is hoopgevend voor het komende seizoen en de overwinningen sparen we op voor het VHV-kwalificatietornooi.

Bedankt aan de coaches en begeleiders Arne Nollet, Frank Platteeuw Jurgen Tack, Kris Min Jou, Caroline De Laere en Ann Depreitere om ook dit jaar te helpen bij deze trip naar Frankrijk.

J18: Matthias Nottebaert, Frey Bossuyt, Achiel Denys, Niels Witdouck, Lander De Baets, Ruben Min Jou, Frank Platteeuw (coach), Remie Vannieuwenhuyse, Jan-Olle Moortgat, Léon Verbeke en Robbe Tack.

J16: Thieben Ramaker, Aaron Six, Remi Verbeke, Karsten Ramaker, Guus Bossuyt, Federic Lioen, Vic Mondy, Arne Nollet (coach), Mauro Bouckhout, Daan Vanhaverbeke, Victor Van Den Abeele, Rune Horré en Yntse Vandenbulcke.

J18: KHT Roeselare – HBC Izegem: 16-14 en 14-11 (Competitie Oost-West).

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: vrijdag 03 mei 2019 15:03

Voor aanvang van de laatste wedstrijd van de competitie Oost-West stond Izegem één puntje voor op Kortrijk. Om 15u30 speelde Kortrijk thuis tegen Don Bosco Gent. Het werd een spannende eerste wedstrijd die eindigde met het kleinste verschil. Kortrijk won met 13-12. De tweede periode kon Kortrijk winnen met 22-16. Voor Kortrijk was het dus afwachten wat Izegem ging doen tegen Roeselare.

Om 17u30 was het de beurt aan Izegem. In de eerste wedstrijd ging het voortdurend gelijk op maar op het einde kon Roeselare toch een kloofje maken en met 16-14 winnen. Ook in de tweede wedstrijd bleef de jonge Izegemse ploeg aanklampen maar won Roeselare verdiend (14-11).

Door het verlies werd Kortrijk alsnog kampioen op de slotdag en werden onze jongens knap tweede. Een prestatie om trots op te zijn. Izegem speelde de competitie met zes eerstejaars aangevuld met J16-spelers. Toch een sterke prestatie voor de deze jonge ploeg! Goed gedaan, volgend jaar met dezelfde energie ertegenaan.

Speelden voor Izegem: Ruben, Robbe, Dries, Naoh, Frey, Remie, Jonas, Achiel, Matthias, Niels, Lander, Bram, Clement.

 

J18: HBC Izegem – HBC Evergem: 15-7 en 18-10 (Competitie Oost-West).

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 17 februari 2019 20:52

Onze jongens van de J18 hebben onverwacht makkelijk gewonnen tegen het jonge Evergem.

In de eerste helft duurde het tien minuten vooraleer Izegem op voorsprong kon komen, maar het nam de wedstrijd daarna volledig in handen door zelf mooie aanvallen te creëren en Evergem bijna niet meer te laten scoren.

De tweede helft verliep nog vlotter. Met mooi handbal werd gescoord langs alle kanten en zo won de J18 met een ruime 18-10.

Met nog twee wedstrijden te gaan blijft deze groep dan ook trots aan de leiding staan van de competitie Oost-West.

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Niels, Jonas, Robbe, Achiel, Remie, Noah, Ruben en Frey.

 

J18: HK Waasmunster – HBC Izegem: 8 – 19 en 14-10.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 18 maart 2019 18:43

In de eerste wedstrijd zagen we een wervelend Izegem. Vlotte combinaties en een sterk keepende Matthias zorgden voor veel frustratie bij een onmachtig Waasmunster. Izegem won met 8-19.

HK Waasmunster herpakte zich in de tweede wedstrijd en Izegem vond zijn goede spel niet meer terug, waardoor deze match dan ook terecht verloren werd. Zo werden twee dure punten kwijtgespeeld in de titelstrijd, maar rechtstreeks concurrent Kortrijk verloor ook twee punten in deze spannende competitie. Alles blijft nog mogelijk op de laatste speeldag (27 april om 17.30 in Roeselare).

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Niels, Jonas, Robbe, Lander, Frey, Remie, Naoh en Clement.

 

J18: HBC Izegem – Apolloon Kortrijk2: 10-18 en 14-16 (Competitie Oost-West).

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 10 februari 2019 18:52

Apolloon Kortrijk had precies wat schrik van de laatste prestaties van onze jonge J18 en versterkte zijn tweede ploeg met spelers van Apolloon Kortrijk1. Tegen dit fysieke overwicht hadden onze jongens van de J16/J18 het duidelijk heel wat moeilijker.

In de eerste periode keek de Izegem al vlug tegen een achterstand van vier doelpunten aan. Apolloon Kortrijk2 speelde de wedstrijd vlot uit. Apolloon Kortrijk2 won met een 10-18. In de tweede wedstrijd slaagde Izegem er beter in om gelijke tred te houden maar ook daar trok Apolloon Kortrijk aan het langste eind. Izegem verloor met 14-16.

Dit verlies is een tegenslag maar we laten het niet aan ons hart komen. Izegem staat nog steeds fier aan de leiding van deze competitie. Onze spelers moeten gewoon goed blijven trainen en alles geven in de komende wedstrijden.

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Niels, Jonas, Robbe, Lander, Achiel, Remie, Naoh en Ruben.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top