J18: HC Eeklo - HBC Izegem: 14-14 en 9-9.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:48

Met een bang hartje begon onze J18 aan de wedstrijd in en tegen een ongenaakbaar gewaand Eeklo. In de eerste wedstrijd nam Eeklo direct de wedstrijd in handen en met vlotte aanvallen kwam Eeklo halfweg 12-6 voor. Een afstraffing leek in de maak voor onze J18 maar een meer dan nodige time-out en peptalk van Frank zorgde voor een heuse "remontada". Twee bommetjes van Dries en enkele prachtig uitgevoerde aanvallen later stond het plots 14-12. Met doelpunten van Achiel en Robbe in de laatste minuut kon onze J18 tot consternatie van het thuispubliek toch nog een gelijkspel bewerkstelligen (14-14).

In de tweede wedstrijd zagen we precies het omgekeerde. Izegem bleef goed spelen en een uitstekende Matthias pareerde alles van Eeklo: 2-7 halfweg. De efficiëntie van Izegem begon dan te haperen terwijl Eeklo opnieuw in de match kwam. Nu was het Eeklo die in de laatste minuut na een spannende match de gelijkmaker op het bord zette (9-9).

Het gelijkspel in de eerste match was een overwinning, in de tweede match zorgde het gelijkspel voor zware teleurstelling. Hoe dan ook is de progressie van onze J18 meer dan duidelijk!

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, León, Robbe, Achiel, Remie, Bram, Ruben, Dries, Jan-Olle en Niels.

 

J18: HC Don Bosco Gent - HBC Izegem: 15-17 en 13-17.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 12:10

De eerste wedstrijd was een uiterst genietbare partij. HC DB Gent begon het best en kwam 6-4 voor. Een heel gedreven Ruben bracht Izegem langszij en doelpunten van Achiel, Jonas en Robbe zorgden voor een vier doelpunten voorsprong. Man op man verdediging van HC DB Gent zorgde op het einde nog voor wat spanning maar Izegem kon de eerste match toch verdiend met een 15-17 winst afsluiten.

De tweede wedstrijd was van beide ploegen heel wat minder. Er werd heel wat slordiger gespeeld maar Izegem nam halfweg toch de maat van HC DB Gent en kon vlot winnen met 13-17.

Speelden voor Izegem: Matthias, Niels, Dries, Jan-Olle, León, Robbe, Achiel, Frey, Remie, Clement, Ruben, Bram en Jonas.

 

J18: Knack Roeselare – HBC Izegem: 13-16 en 12-24.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 11:49

Met slechts acht Izegemse spelers op het wedstrijdblad was het wat afwachten hoe de J18 de wedstrijden ging doorkomen. Al vlug bleek dat Izegem kwalitatief duidelijk de betere was en in de eerste wedstrijd stond het halfweg al 5-12. De J18 begon toen echter wat slordiger te spelen waardoor Knack Roeselare nog wat kon terugkomen maar de winst kwam nooit meer in het gedrang. HBC Izegem won met 13-16.

In de tweede wedstrijd speelde Izegem precies bevrijd: met Sverre en Jan-Olle op hoek, Bram op pivot, Robbe en Achiel als stoorder en spelverdeler en Ruben en Dries als opbouwer werd een demonstratie gegeven van mooi handbalspel. Ingestudeerde nummertjes werden perfect uitgevoerd terwijl bij tegenaanvallen en strafworpen altijd kon gerekend worden op een uitstekende doelman Matthias. HBC Izegem speelde de wedstrijd rustig uit en won met 12-24.

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Dries, Jan-Olle, Robbe, Achiel, Ruben en Bram.

 

Hallentornooi van Initia Hasselt: J18 sloot tornooi af met een overwinning.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 12:02

Izegem trok op zaterdag 4 januari 2020 met vijf jeugdploegen (J12, J14, J16, J18 en M15) naar Hasselt om deel te nemen aan het internationaal Hallentornooi. Ze speelden tegen verschillende topploegen uit België, Nederland en Duitsland.

In sporthal Stevoort gingen zes ploegen (Initia Hasselt, BFC, Sasja, Kortrijk, Handbalschool Brabant en HBC Izegem) voor winst in de reeks van de J18. Tegen een sterk Kortrijk werd verloren met 18-9. De tweede wedstrijd was tegen Handbalschool Brabant. Het werd een pittig duel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Izegem speelde een goede wedstrijd maar verloor nipt met 12-13.

De eerste wedstrijd in de namiddag was tegen de thuisploeg Initia Hasselt, tweede in huidige VHV-competitie. HBC Izegem verloor met 15-10. Ook de vierde wedstrijd ging verloren. HBC Izegem ging deze keer met 13-17 onderuit. Na vier nederlagen werd het tornooi toch afgesloten met winst. De J18 won met 7-3 tegen BFC (NL) en werd 5de.

Speelden voor Izegem: Remie, Bram, Robbe, Sverre, Jan-Olle, Mathhias, Jonas, Ruben, Niels en Dries.

 

J18: HBC Izegem behaalde verdiend zes punten in VHV-competitie Reeks A.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 25 november 2019 19:56

Op zondag 24 november 2019 speelden onze jongens van de J18 tegen Handbal Tongeren en HC Eeklo.

De eerste wedstrijd tegen Handbal Tongeren ging gelijk op tot vijf minuten voor het einde (8-8). Met goals in de slotminuten van Robbe en Achiel werd alsnog gewonnen met 10-8. In de tweede wedstrijd tegen Handbal Tongeren geraakte Tongeren niet in zijn normale spel, terwijl bij Izegem alles lukte. HBC Izegem won met 17-7.

De twee wedstrijden tegen HC Eeklo verliepen beide volledig identiek. HC Eeklo nam twee keer een sterke start en kwam twee (en vier) doelpunten voor maar Izegem kwam op het einde telkens fel terug om in de slotminuut de gelijkmaker te scoren. Mooie beloning voor een mooie collectieve prestatie!

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Ruben, Robbe, Lander, Niels, Achiel, Jonas, Sverre, Jan-Olle, Remie en Bram.

Resultaten:

HBC Izegem – Handbal Tongeren 10-8

Handbal Tongeren – HC Eeklo 11-12

HBC Izegem – HC Eeklo 7-7

HBC Izegem – Handbal Tongeren 17-7

Handbal Tongeren – HC Eeklo  7-8

HBC Izegem – HC Eeklo 11-11


 


 

 

 

 

 

 

 

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top