J18: HBC Izegem – Apolloon Kortrijk: 20-9 en 18-11.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 17 oktober 2021 19:39

Apolloon Kortrijk zakte af naar Izegem met z’n eerstejaars van de J18. HBC Izegem speelde met zes J18-spelers en drie J16-spelers. Na de strafworpen begon Izegem met een kleine achterstand (1-2), maar Izegem was onmiddellijk bij de les. Ze speelden mooi samen en iedereen stond als een blok te verdedigen waardoor Kortrijk moeilijk kon schieten op doel. Als er toch eentje doorging, stonden de doelmannen paraat. Het aanvallende spel verliep goed en er werd vlot gescoord. HBC Izegem won met 20-9.

De tweede wedstrijd begon zoals de eerste geëindigd was. HBC Izegem liet de bal goed rond gaan en kon z’n voorsprong stelselmatig uitbouwen (7-4, 11-5, 16-7). Met goed handbal won HBC Izegem met 18-11.

Speelden voor Izegem: Stan, Daan, Vic, Mauro, Remi, Bob, Thieben, Karsten, Federico (geblesseerd) en Liam.

 

J18: HBC Izegem – HC Eeklo: 15-13 en 17-16.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: vrijdag 15 oktober 2021 17:52

De J18 had er duidelijk zin in en zorgde voor twee spannende wedstrijden vol inzet en spanning tussen twee sterk aan elkaar gewaagde ploegen.

In de eerste periode stond het na 6 strafworpen 1-3 voor HC Eeklo. De motivatie en de focus bij de thuisploeg zaten onmiddellijk goed. Onze ploeg verdedigde als een blok. In de aanval konden Remi en Mauro enkele mooie combinaties goed afronden. Ook Karsten zette nog eens stevig door. Izegem kwam 6-5 voor. HC Eeklo maakte echter opnieuw gelijk (6-6). Het bleef spannend. Halfweg de eerste periode stond het 8-8.

Een time-out zette iedereen nog eens op scherp. Voor de eerste maal kon Izegem een kloofje van twee doelpunten slaan (10-8). Kobe kreeg twee minuten, maar HC Eeklo kon niet profiteren van deze overtalsituatie. Bob en co lieten niemand door. In die periode maakte Izegem er zelfs 12-9 van. Daarna miste Izegem enkele kansen en met nog zeven minuten te spelen stond het 12-11 op het scorebord. 

Onze doelman Thieben schudde nog een aantal mooie reddingen uit zijn mouw. Op die manier kon HC Eeklo net niet gelijkmaken. Aan de overkant vond Daan alsnog een gaatje tussen de keeper en het doelhout (13-11) en kon Remi nog eens uithalen (14-11). Izegem gaf deze voorsprong – ondanks een heel spannend einde – niet meer uit handen. Izegem won met 15-13.

Na de strafworpenreeks aan het begin van de tweede periode was het 3-3. HC Eeklo kwam sterk uit de kleedkamer. Izegem verloor de greep op de wedstrijd en met vijf doelpunten op een rij werd het 5-9 voor HC Eeklo. Langzaam knokte HBC Izegem zich terug in de wedstrijd. Vanuit diverse posities werd door Izegem gescoord (Remi, Brecht en Bob) terwijl HC Eeklo verschillende keren paal en lat trof. Mauro deed er nog 3 doelpunten bij en halfweg de tweede periode stond het terug gelijk (12-12).

Bij Izegem begon de foutenlast echter door te wegen en volgden de tijdstraffen elkaar op. HC Eeklo kon daar opnieuw niet van profiteren. Een gedreven Remi en Kobe maakten er 15-13 van.  Over en weer kwamen er kansen. HC Eeklo kwam opnieuw terug tot op één doelpuntje (15-14) maar met twee doelpunten van Remi haalde Izegem een felbevochten overwinning binnen met 17-16. In ‘the winning mood’ konden onze trainers Aaron en Bert vertrekken voor hun wedstrijd naar Doornik.

Speelden voor Izegem: Stan, Daan, Mauro, Kobe, Karsten, Thieben, Bob, Brecht en Remi. Gekwetste spelers Federico, Vic, Victor en Rune volgden de wedstrijd van op de bank.

 

J18 Apolloon Kortrijk – HBC Izegem: 18-18 en 21-15.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 04 oktober 2021 15:05

Voor hun eerste competitiewedstrijd trok HBC Izegem met een bang hartje naar Kortrijk. Onze jonge kern bestaat op Karsten na allemaal uit eerstejaars (Mauro, Kobe, Thieben, Daan en Remi) en jongens uit de J16 (Senne, Stan, Liam en Bob). Stiekem hoopten onze spelers dat enkele tweedejaars van Kortrijk doorgeschoven waren naar de Liga-ploeg. Dit was niet het geval en Apolloon Kortrijk startte met 15 spelers op het wedstrijdblad.

 

De verplichte strafworpenreeks leverde een 1-2 voorsprong op. Na de openingsfase stond er een 3-3 stand op het scorebord. Maar daarna liep de thuisploeg uit. HBC Izegem had moeite met Tiel en Birger, die telkens vanuit het midden konden scoren. Op een gegeven moment had Apolloon Kortrijk een 12-7 voorsprong te pakken, maar HBC Izegem gaf niet op. Enkele mooie combinaties leverden doelpunten op van Daan, Remi en Bob. Met nog 10 minuten te spelen stond het 16-10 voor Kortrijk. Deze score gaf Apolloon Kortrijk toch een geruststellend gevoel. Voor Apolloon Kortrijk was de overwinning binnen. Er werd dan ook volop gewisseld.

 

Onze trainer bracht 14-jarige Liam in. Liam dolde met de verdediging van Apolloon Kortrijk. Hij scoorde drie doelpunten na elkaar. Plotseling werd het 18-13 en het momentum lag bij HBC Izegem. Er werd nog tweemaal gescoord vanuit hoek (Kobe en Senne). Aan de overkant kreeg Apolloon Kortrijk geen bal meer tussen de palen of voorkwam Thieben een doelpunt.

 

Met nog drie minuten te spelen, vroeg de trainer van Kortrijk een time-out aan. Trainer Tom maakte er dankbaar gebruik van en stuurde nog éénmaal bij. Een onwaarschijnlijke comeback werd werkelijkheid. Op tegenaanval maakte Remi in de slotseconden gelijk! HBC Izegem knokte zich van een 18-11 naar een 18-18 eindstand. Bravo!

 

Het gelijkspel gaf HBC Izegem vertrouwen voor de tweede wedstrijd. Stan pakte bij strafworpenreeks twee strafworpen. Kobe, Karsten en Remi zetten hun eigen strafworp vlekkeloos om (1-3). Ook op het veld verliepen de eerste 10 minuten goed. Ons middenblok zat stevig in elkaar en Mauro kon tweemaal scoren vanop hoek (7-7).

 

De volgende 10 minuten waren iets minder. HBC Izegem probeerde het veel te veel te forceren door het midden van de verdediging van Kortrijk. Het leed daarbij telkens balverlies en scoorde Kortrijk op tegenaanval. Van 7-7 werd het 11-7. Geleidelijk vonden onze jongens het tempo terug van de eerste wedstrijd. In plaats van door het midden te spelen, werd bal meer naar de hoekspelers gespeeld. Zowel Senne als Daan konden op die manier scoren.

 

Na de 15-11 liet onze verdediging wat steken vallen, waardoor Apolloon Kortrijk weer wat verder kon uitlopen (17-12). Tijdens een time-out van Kortrijk peperde Kortrijkse trainer z’n jongens er nog eens goed in dat een wedstrijd 30 minuten duurde. In de slotminuten kon HBC Izegem driemaal scoren, maar de thuisploeg liet zich niet meer verrassen. De eindstand werd 21-15 in het voordeel van de thuisploeg.

 

Speelden voor Izegem: Karsten, Thieben, Mauro, Kobe, Daan, Remi, Stan, Bob, Senne en Remi.

 

J18 Handbalclub Desselgem – HBC Izegem: 11-24 en 8-18.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 04 oktober 2021 15:22

HBC Izegem zakte af met een beperkte kern naar Desselgem. Desselgem kon echter ook maar met 6 spelers spelen. Beide ploegen beslisten om met 6 tegen 6 te spelen.

Na de 6 strafworpen stond het 1-3 voor HBC Izegem. HBC Izegem domineerde de wedstrijd en na 10 minuten was het 4-10. De wedstrijd kabbelde rustig verder. Karsten, spelend op de midden, bracht rust en speelde z’n ploegmaten goed aan. Mauro, Kobe en Brecht gaven de Desselgemse keeper geen kans (6-14). Na 20 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld (9-19). In de laatste 10 minuten kon HBC Izegem z’n voorsprong nog verder uitbouwen via enkele leuk uitgespeelde tegenaanvallen (Daan en Mauro) en rake afstandsschoten (Bob en Karsten). HBC Izegem won met 11-24.

In de tweede wedstrijd miste onze ploeg wat concentratie en scherpte. Desselgem kwam 3-5 voor. Een time-out zette iedereen terug op scherp. Drie doelpunten op een rij zorgden voor een geruststellende 5-8 (Brecht, Daan en Karsten) voorsprong. Daarna was Desselgem fysiek op. Plotseling ging het gemakkelijk voor HBC Izegem. Kobe scoorde vier doelpunten op een rij. De score liep verder nog op met doelpunten van Karsten, Bob en Daan. Na 24 minuten stond er 5-15 op het scorebord. Het moet gezegd: Desselgem bleef tot de laatste minuut vechten voor elke bal. HBC Izegem won met 8-18. Merci voor de ‘Mercietjes’ als bedanking aan de tafelofficial.

Speelden voor Izegem: Stan, Daan, Senne, Mauro, Kobe, Brecht, Thieben, Karsten en Bob. Rune en Vic waren gekwetst.

 

J18: Oefenwedstrijd tegen Doornik (2-11, 9-2 en 5-11).

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 04 oktober 2021 14:21

Een kleine kern van de J18 keek uit naar een échte wedstrijd. Na lang wachten was het zondagavond eindelijk zover. Hun geduld werd nog even op de proef gesteld. Doornik had autopech en kwam wat later aan in de sporthal.

Er werd driemaal 20 minuten gespeeld. Tijdens de eerste 20 minuten speelde iedereen de bal naar Karsten en Karsten moest het alleen oplossen. Dit bleek niet te werken. Doornik kreeg ook veel te veel ruimte en won met 2-11.

Trainers Aaron en Bert stuurden bij. Ze vroegen aan onze spelers er volop in te geloven en er 100% voor te gaan. Tijdens de tweede wedstrijd was onze ploeg tien keer beter. De jonge ploeg van HBC Izegem verdedigde sterk en in de aanval konden Kobe en Remi zich voor de eerste keer écht doorzetten. HBC Izegem kwam 5-2 voor en liet zich niet meer verrassen. HBC Izegem won met 9-2.

De laatste wedstrijd werd een potig duel. Tot 4-4 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Nadien miste HBC Izegem enkele doelkansen. Doornik profiteerde er maximaal van. Doornik won met 5-11.

Als deze energieke jonge ploeg (J18 werd aangevuld met J16-spelers) met volle overgave speelt, mogen we nog mooie wedstrijden en momenten verwachten. Goed gedaan, J18, J16 en scheidsrechters Lander en Sverre!

 

Speelden voor Izegem: Kobe, Daan, Remi, Mauro, Thieben, Karsten, Victor, Vic en Bob. Rune en Federico zijn gekwetst.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top