J18 Apolloon Kortrijk1 - HBC Izegem: 15-14 en 5-16.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zaterdag 10 oktober 2020 21:10

Op zaterdag 10/10/2020 speelden onze J18 tegen het eerste J18-team van Apolloon Kortrijk. 

 

De wedstrijd startte goed voor Izegem. Na de penaltyreeks stond HBC Izegem 0-2 voor. HBC Izegem bleef een kleine voorsprong behouden tot op het einde van de eerste periode (7-9). De voorsprong ging echter verloren omdat Apolloon Kortrijk maximaal profiteerde van Izegems balverlies en enkele fouten in onze verdediging. Ook voor het doel van Apolloon Kortrijk werden een paar doelkansen gemist. Apolloon Kortrijk boog de achterstand om tot een 14-12 voorsprong. Twee minuten voor tijd maakte HBC Izegem terug gelijk (14-14). In de laatste minuut kreeg HBC Izegem een unieke kans op 15-14, maar het was Apolloon Kortrijk dat met een shot in de linkerbovenhoek de wedstrijd in hun voordeel besliste. Apolloon Kortrijk won met het kleinste verschil (15-14).

 

De tips van trainers Aaron en Bert deden tijdens de rust wonderen. Na de reeks strafworpen stond het 1-3 voor HBC Izegem. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd gaf Achiel een demonstratie van mooi handbalspel. Ingestudeerde nummertjes werden perfect uitgevoerd (1-6). Aan de overkant kon Kortrijk maar moeizaam doelkansen afdwingen tegen een sterk verdedigend Izegem. Tot overmaat van ramp voor Kortrijk bleek achter deze verdediging ook nog eens een sterk keepende doelman te staan. Na 15 minuten stond het 1-11 voor HBC Izegem.

 

In de 16de minuut kon Kortrijk dan toch zijn eerste veldgoal scoren. HBC Izegem bleef rustig en behield de controle over de wedstrijd. HBC Izegem won met 5-16.

 

 

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Daan, Jan-Olle, Clement, Lander, Achiel, Guus, Remi, Kobe, Niels, Karsten en Bram.

 

 

J18 HBC Izegem – Apolloon Kortrijk2: 17-2 en 16-5.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: vrijdag 09 oktober 2020 15:54

Op zaterdag 3 oktober 2020 speelde de Izegemse J18 hun eerste competitiewedstrijd tegen Apolloon Kortrijk2.

 

De toon van de wedstrijd werd snel gezet. Reeds na de eerste reeks van strafworpen leidde Izegem met 3-1 en deze voorsprong werd tijdens de eerste periode snel uitgediept door snedige en scherpe aanvallen. Kortrijk geraakte nauwelijks door de sterke verdediging van Izegem en als het al eens lukte dan stond keeper Matthias paraat. De thuisploeg bleek in aanval veruit de betere te zijn en rondde de eerste periode af met een 17-2 winst.

 

Tijdens de tweede periode kon Kortrijk iets meer dreigen maar het spelbeeld bleef ongewijzigd. Izegem kon, net zoals in de eerste periode, het betere spel op het veld brengen en stond stevig te verdedigen. Izegem won met 16-5. Een goede start van onze J18 tegen een toch wel fysiek minder sterk Kortrijk.

 

 

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Daan, Leon, Clement, Lander, Achiel, Guus, Remi, Rune, Kobe, Niels, Karsten en Bram.

 

J18: HC Eeklo - HBC Izegem: 14-14 en 9-9.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:48

Met een bang hartje begon onze J18 aan de wedstrijd in en tegen een ongenaakbaar gewaand Eeklo. In de eerste wedstrijd nam Eeklo direct de wedstrijd in handen en met vlotte aanvallen kwam Eeklo halfweg 12-6 voor. Een afstraffing leek in de maak voor onze J18 maar een meer dan nodige time-out en peptalk van Frank zorgde voor een heuse "remontada". Twee bommetjes van Dries en enkele prachtig uitgevoerde aanvallen later stond het plots 14-12. Met doelpunten van Achiel en Robbe in de laatste minuut kon onze J18 tot consternatie van het thuispubliek toch nog een gelijkspel bewerkstelligen (14-14).

In de tweede wedstrijd zagen we precies het omgekeerde. Izegem bleef goed spelen en een uitstekende Matthias pareerde alles van Eeklo: 2-7 halfweg. De efficiëntie van Izegem begon dan te haperen terwijl Eeklo opnieuw in de match kwam. Nu was het Eeklo die in de laatste minuut na een spannende match de gelijkmaker op het bord zette (9-9).

Het gelijkspel in de eerste match was een overwinning, in de tweede match zorgde het gelijkspel voor zware teleurstelling. Hoe dan ook is de progressie van onze J18 meer dan duidelijk!

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, León, Robbe, Achiel, Remie, Bram, Ruben, Dries, Jan-Olle en Niels.

 

J18 HBC Izegem - Apolloon Kortrijk: 18-14 en 8-11.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:33

De eerste wedstrijd was een aangenaam kijkspel met mooie aanvallen aan beide kanten. Halfweg stond het 10-10 maar dan slaagde Izegem erin om eindelijk een kloofje te slaan omdat onze pivot Bram heel vlot gevonden werd. HBC Izegem won verdiend met 18-14.

In de tweede wedstrijd moest Izegem na het nemen van de strafworpen met een 0-2 achterstand starten.  Aanvallend liep het voor Izegem een stuk moeilijker omdat de verdediging van Kortrijk een stuk sterker stond te spelen. HBC Izegem kon enkel via afstandsschoten van Lander echt druk zetten. De vroege achterstand kon niet omgebogen worden. Apolloon Kortrijk won met 8-11.

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, León, Robbe, Lander, Achiel,  Remie, Bram, Dries, Ruben, Jonas, Clement, Jan-Olle en Niels.

 

J18: HC Don Bosco Gent - HBC Izegem: 15-17 en 13-17.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 12:10

De eerste wedstrijd was een uiterst genietbare partij. HC DB Gent begon het best en kwam 6-4 voor. Een heel gedreven Ruben bracht Izegem langszij en doelpunten van Achiel, Jonas en Robbe zorgden voor een vier doelpunten voorsprong. Man op man verdediging van HC DB Gent zorgde op het einde nog voor wat spanning maar Izegem kon de eerste match toch verdiend met een 15-17 winst afsluiten.

De tweede wedstrijd was van beide ploegen heel wat minder. Er werd heel wat slordiger gespeeld maar Izegem nam halfweg toch de maat van HC DB Gent en kon vlot winnen met 13-17.

Speelden voor Izegem: Matthias, Niels, Dries, Jan-Olle, León, Robbe, Achiel, Frey, Remie, Clement, Ruben, Bram en Jonas.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top