J18: HC Don Bosco Gent - HBC Izegem: 18-28.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:42

Op zondagnamiddag 15 mei 2022 speelden onze jongens tegen HC Don Bosco Gent. We zagen een faire wedstrijd. De Izegemse verdedigers hadden de grootste problemen met één speler van HC Don Bosco Gent. Hij zorgde voor de doelpunten en de meeste dreiging voor ons doel. HC Don Bosco Gent had wel twee korte periodes van een minuut of vijf waarin ze vergaten de kansen af te maken of troffen ze de paal. Van 7-7 werd het plotseling 7-12. Een strafworp van Jarno en doelpunten van Victor en Brecht gaf HBC Izegem een voorsprong van 4 doelpunten na 30 minuten spelen (11-15).

In de eerste 5 minuten van de tweede helft werkte Brecht vanuit zijn hoek aan 100% af en scoorde hij zo driemaal op een rij (12-18). Daarna kwam HBC Izegem niet meer in de problemen. HBC Izegem won met 18-28.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Senne, Brecht, Vic, Rune, Kobe, Bob, Mauro, Karsten, Victor en Jarno.

J18: HBC Izegem – Elita Lebbeke: 14-3 en 15-14.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:32

Op zaterdagvoormiddag 7 mei 2022 speelden onze jongens tegen Elita Lebbeke. HBC Izegem speelde mooi handbal. In aanval snel, gevarieerd en fysiek sterk in de verdediging. HBC Izegem bleef de volledige wedstrijd domineren en won met 14-3. De uitwisselingsstudenten uit Italië zagen dat het goed was.

In de tweede wedstrijd bouwde HBC Izegem een 6-2 en 7-4 voorsprong uit. Daarna kwam Elita Lebbeke beter in de wedstrijd en na 20 minuten stond het 8-8 op het scorebord. Twee doelpunten van Remi gaven HBC Izegem terug een kleine voorsprong (10-8). Elita Lebbeke bleef aanklampen. Van 10-8 werd het 12-10 en 14-12. In een spannend slot maakte Elita Lebbeke er 14-14 van, maar het was Daan die in de slotseconden voor de winning goal zorgde. Met een doelpunt door de benen van de keeper won HBC Izegem met het kleinste verschil (15-14).

Speelden voor Izegem: Mauro, Bob, Rune, Senne, Kobe, Vic, Stan, Brecht, Karsten, Thieben, Daan en Remi.

J18: Driehoekstornooi in Lebbeke met Elita Lebbeke, HBC Izegem en HC Aalst.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 14 maart 2022 14:44

Op 26 februari 2022 trok HBC Izegem met een zeer jonge kern van 8 spelers naar Lebbeke. Het was van moeten om toch nog een kans te hebben op deelname aan de VHV-competitie. Andere sportdisciplines voorzien een extra buffer van mogelijke inhaalrondes om uitgestelde wedstrijden (door corona) alsnog te laten spelen. De nacompetitie Oost-West voorzag niets en de VHV-competitie start zonder omkijken op 12 maart 2022.

Drie J18- en vijf J16-spelers gingen de strijd aan en speelden vandaag een fantastisch tornooi. Jammer genoeg kwetste Jarno zich bij de eerste wedstrijd waardoor onze kern nog kleiner werd. Een volledig tornooi kon niet meer gewisseld worden.

De eerste wedstrijd wonnen onze jongens tegen HC Aalst. Iedereen van HBC Izegem speelde een enorm sterke wedstrijd. HBC Izegem won met 7-5.

Een driehoekstornooi biedt geen enkele rust. Onze 7 gasten moesten direct aan de bak. In de wedstrijd tegen Handbalclub Elita Lebbeke-Buggenhout had HBC Izegem veel pech in de afwerking. Elita Lebbeke won met 5-7.

Tijdens de derde wedstrijd kwamen onze jongens fysiek wat tekort. HC Aalst speelde een sterke wedstrijd en won met 7-4.

De laatste wedstrijd was opnieuw tegen Elita Lebbeke. Bij HBC Izegem zat iedereen door z’n beste krachten heen maar ze bleven er vol voor gaan. Het werd een spannende wedstrijd en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Elita Lebbeke scoorde een 'lucky' goal (eerst gered door Thieben, die enorm goed pakte, en via de paal binnenrolde...) maar Bob kon toch nog gelijk maken. De wedstrijd eindigde op 9-9.

Vol trots kijken de trainers Aaron en Bert terug op het tornooi en blijven samen met hun spelers dromen van deelname aan de VHV-competitie. 

Speelden voor Izegem: Senne, Brecht, Vic, Jarno, Remi, Thieben, Karsten en Bob.

J18: HC Desselgem – HBC Izegem: 8-16 en 8-26.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:13

Op zondag 24 april 2022 speelde HBC Izegem in en tegen Desselgem. De J18 trad voor het eerst aan in hun nieuwe wedstrijdtruitjes. HBC Izegem won met 8-16 en 8-26. Dit is wat men noemt ‘a walk in the park’.

Toch hadden de trainers voor onze jongens een extra uitdaging voorzien. Er mocht tijdens beide wedstrijden niet gedribbeld worden. In het begin van de eerste wedstrijd was dit moeilijker dan gedacht. Geleidelijk ging het steeds beter en zagen we enkele mooie combinaties.

In het begin van de tweede wedstrijd werd het tempo nog wat opgedreven. Een gretig Izegem scoorde 10 doelpunten in 8 minuten. Het was genieten van het samenspel en de perfecte draaiballetjes van Remi.

Speelden voor Izegem: Mauro, Bob, Rune, Senne, Kobe, Vic, Stan, Brecht, Karsten, Thieben, Daan, Remi, Victor en Jarno.

J18: HBC Izegem komt één puntje tekort voor VHV-kwalificatie.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 14 maart 2022 20:35

Zondag 6 maart 2022 werd de laatste wedstrijd gespeeld van de nacompetitie bij de J18. De wedstrijd was oorspronkelijk gepland op 22 januari 2022 en maakte eigenlijk deel uit van een driehoekstornooi met Don Bosco Gent, HK Waasmunster en HBC Izegem. De wedstrijdkalender van de J18- nacompetitie botste op z’n limieten.

Voor zowel HK Waasmunster als HBC Izegem was het belangrijke wedstrijd. De regio- nacompetitie naderde een spannende ontknoping en beide ploegen streden voor een plek in de VHV-competitie. HBC Izegem wist op voorhand dat het moeilijk ging worden. Vier van onze acht J18-spelers waren afgelopen week op skireis met school en konden niet trainen. Onze vijfde J18-speler was in Nantes met de nationale selectie en kon niet meedoen.

Beide ploegen startten nerveus aan de wedstrijd. HBC Izegem had het erg moeilijk om zich door te zetten. HK Waasmunster verdedigde sterk en op tegenaanval maakte HK Waasmunster er meteen 0-4 van. Karsten bleef er 100% voor gaan en bracht HBC Izegem terug tot 3-5. Even leek het spannend te worden. Onze ploeg kreeg twee kansen op de aansluitingstreffer maar een ijzersterke keeper hield de bal telkens uit z’n doel. HBC Izegem probeerde nog de druk te verhogen maar HK Waasmunster bleef rustig. HK Waasmunster liet zich niet meer verrassen. HK Waasmunster won met 4-10.

Tijdens de tweede wedstrijd gaven onze J16’ers (Bob, Vic, Victor en Stan) hun visitekaartje af. Bob maakte ruimte voor Vic en Victor en beide spelers scoorden elk tweemaal. Aan de overkant pakte Stan uit met enkele knappe reddingen. Halfweg de wedstrijd stond het 5-3 voor HBC Izegem. HBC Izegem kon deze kleine voorsprong behouden en won verdiend met 10-7.

Met één puntje mist HBC Izegem de kwalificatie voor de VHV-competitie. Dit is absoluut niet leuk. Deze jonge ploeg (1 tweedejaars J18, 7 eerstejaars J18 en 7 tweedejaars J16) kan echter terugkijken op een goede regio- nacompetitie. Het is alleen jammer dat deze ploeg zich niet verder kan ontwikkelen tegenover sterkere tegenstanders in de VHV-competitie. De groep keek erg naar uit.

Speelden voor Izegem: Bob, Vic, Victor, Federico, Thieben, Karsten, Rune, Kobe, Daan, Mauro en Stan.

 

 

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top