J16: HBC Izegem – Apolloon Kortrijk1: 13-19 en 20-29.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 12:08

De eerste thuiswedstrijd in 2020 was tegen de koploper in de regio- competitie. Apolloon Kortrijk had in de regio- competitie Oost-West (J16A) nog niet verloren. Ook tegen de tweede liet Apolloon Kortrijk zich niet verschalken.

Na 3 strafworpen van elk team stond het 2-3 in het voordeel van Apolloon Kortrijk. HBC Izegem maakte direct gelijk (3-3). Apolloon Kortrijk nam het voortouw in de wedstrijd (5-8) maar Izegem haakte terug aan tot 7-8. Het waren vijf sterke minuten van HBC Izegem. Beide ploegen waren nu aan elkaar gewaagd maar HBC Izegem kon dit goede spel niet volhouden. Enkele kleine fouten van Izegem (balverlies en twee gemiste open doelkansen) zorgden ervoor dat Apolloon Kortrijk z’n voorsprong terug kon uitbouwen (9-14). Met drie doelpunten op rij maakte HBC Izegem nog een sterke tussenspurt (12-14). Meteen het tijdstip voor de koploper om het tempo terug op te drijven. Nu scoorde Apolloon Kortrijk driemaal op rij en de marge van vijf doelpunten werd hersteld (12-17). In de eindfase van de wedstrijd was Kortrijk te sterk en won het met 13-19.

In de tweede wedstrijd werden de Izegemse handballers luidruchtig aangemoedigd door de KSA. Na de strafworpen zag het er nog goed uit voor Izegem (3-3) maar na vijf minuten keek HBC Izegem meteen tegen een achterstand van 5-13 aan. HBC Izegem wou het aanvallend forceren en Apolloon Kortrijk strafte elk Izegems balverlies genadeloos af. Het werd stil op de tribunes. Na een time-out vatte HBC Izegem weer moed en met drie doelpunten tegenover één tegentreffer probeerde het zich terug in de wedstrijd te vechten (8-14). Beide ploegen legden zichzelf ook een verschroeiend tempo op en vergaten daarbij te verdedigen. De score liep nu snel op (15-24) en langs beide kanten zagen we enkele mooie doelpunten. Beide ploegen wisten niet van ophouden en onder een strak tempo werd in de laatste vijf minuten nog tien keer gescoord. HBC Izegem verloor met 20-29.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

Hallentornooi van Initia Hasselt: Eerstejaars van J16 waren een maatje te klein voor de tegenstand.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 12:00

Izegem trok op zaterdag 4 januari 2020 met vijf jeugdploegen (J12, J14, J16, J18 en M15) naar Hasselt om deel te nemen aan het internationaal Hallentornooi. Ze speelden tegen verschillende topploegen uit België, Nederland en Duitsland.

In de reeks van de J16 namen twaalf ploegen deel. HBC Izegem werd ingedeeld in poule D met HC Visé1 en BFC. Beide ploegen waren een maatje te groot voor de J16. Was het omwille van de lange busreis of de soundtrack van Frozen II, de eerste wedstrijd werd verloren met 4-14 tegen HC Visé1. Ook tegen het Nederlandse BFC Beek kon HBC Izegem niet op. HBC Izegem verloor met 5-18. We eindigden daarmee laatste in poule D.

Na de poulewedstrijden speelde Izegem nog drie wedstrijden voor de plaatsen 9 tot 12 (tegen HC Visé2, Elita en Tongeren). Tegen HC Visé2 kwam HBC Izegem vlug op achterstand. HBC Izegem had het enorm moeilijk om doelkansen af te dwingen én af te maken. HBC Izegem verloor met 6-16. De trainer van Visé was wel onder de indruk van onze pivot Karsten. Aan de eerstejaars gaf hij ons een tip om hard te werken aan een snellere balcirculatie binnen het team.

Net zoals de J14 hield de J16 het beste voor de twee laatste wedstrijden. Arne volgde de song ‘into the unknown’ van Frozen II en schudde z’n team door elkaar. Met Rune in doel, Thieben op hoek en Federico op midden speelde Izegem een sterk wedstrijdbegin en waren we de evenknie van Elita (4-4). Daarna ging het wat moeilijker. HBC Izegem miste enkele open doelkansen en op die manier kon Elita een voorsprong uitbouwen. HBC Izegem verloor met 7-12. Deze wedstrijd zorgde er toch op één of andere manier voor dat er terug meer strijd- en vechtlust in het team kwam.

Tegen Tongeren zagen we een Izegem dat er opnieuw volop voor ging. Rune en Karsten namen het team op sleeptouw en brachten Federico, Aaron en Daan meermaals in stelling. Ook Yntse voelde als pivot wat strijden voor een bal was. Tot de laatste minuut bleef het verschil slechts één doelpunt. Het werd een dubbeltje op z’n kant.

Winst zat erin maar het bleef uiteindelijk 11-11 en zo ging Tongeren lopen met de 11de plaats in de rangschikking. Positief was alvast dat de ploeg zich bleef inzetten en dat er een goede sfeer was binnen de groep.

Speelden voor Izegem: Rune, Daan, Yntse, Thieben, Federico, Karsten, Aaron, Kobe en Mauro.

 

J16: Derde speeldag van de VHV-competitie Reeks B.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 25 november 2019 19:47

Op 23 november 2019 ontving HBC Izegem in De Krekel leider HC Heist o/d Berg en de derde in de rangschikking handbalclub Schoten.

In de eerste wedstrijd speelde Izegem tegen HC Schoten. Beide ploegen wilden elkaar geen duimbreed toegeven. HC Schoten kwam telkens voor maar HBC Izegem bleef zich hardnekkig verweren. Bij 3-4 maakte Mauro de gelijkmaker. Bij 5-7 maakte Federico met hard shot de aansluitingstreffer. In de laatste minuut kon Karsten op tegenaanval gelijkmaken (7-7).

In de tweede wedstrijd speelden HC Schoten en HC Heist o/d Berg tegen elkaar. HC Schoten had geen verhaal tegen de linkshandige backspeler van HC Heist o/d Berg. Daardoor kon HC Heist o/d Berg een forse voorsprong uitbouwen (1-5) en had het de wedstrijd onder controle. HC Heist o/d Berg won met 9-6 tegen HC Schoten.

De derde wedstrijd werd een nagelbijter. Tegen de leider HC Heist o/d Berg zagen we een sterk HBC Izegem. Van beide ploegen zagen we knap handbal. Aaron, Federico, Karsten en Rune tekenden de spelpatronen uit. Er werd met veel variatie gespeeld. Zowel pivot Remi als rechterhoekspeler Daan werden mooi vrijgespeeld en werkten telkens secuur af (7-5). Onze jongens bleven vrank en vrij handballen, zonder eigenlijk ook maar één moment te verzwakken. Aaron maakte op tegenaanval 9-7 en met twee doelpunten van Kobe kwam HBC Izegem 16-13 voor. HC Heist o/d Berg bleef aandringen en maakte het nog spannend in de slotseconden door tweemaal te scoren. HBC Izegem won echter verdiend met 16-15.

HBC Izegem kreeg geen rust en moest direct aan de bak tegen HC Schoten. Waarschijnlijk zat de vorige intense wedstrijd er voor iets tussen dat HBC Izegem z’n start miste. HC Schoten scoorde viermaal op rij, terwijl onze acties voor doel de mist in gingen (0-4). Onze jongens wisselden van tactiek. De voorspelbare shots van de backs werden ingeruild voor knappe doorsteekpasses van Karsten naar pivot Remi en rechterhoek Daan. HBC Izegem maakte 5-5 gelijk. HC Schoten was echter niet van slag en met twee doelpunten van de spelverdeler/ backspeler van HC Schoten brak er iets bij HBC Izegem. HBC Izegem verloor met 6-9 tegen HC Schoten.

De vijfde wedstrijd was tussen HC Schoten en HC Heist o/d Berg. HC Heist o/d Berg was een schim van zichzelf. De verdediging van HC Heist o/d Berg liet HC Schoten vrijuit spelen. HC Schoten kwam 5-0 voor. De 5-0 gaf de spelers van HC Schoten vleugels. Vanuit alle hoeken van het veld kon HC Schoten scoren en bouwde haar voorsprong nog verder uit. HC Schoten won met 16-7.

De laatste wedstrijd was tussen HBC Izegem en HC Heist o/d Berg. HC Heist o/d Berg zette zich een laatste keer schrap. HC Heist o/d Berg profiteerde maximaal van de ruimte die HBC Izegem weggaf. Heist o/d Berg liep 12-2 uit en won uiteindelijk met 9-19.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Federico en Karsten.

Resultaten:

HBC Izegem – HC Schoten 7-7

HC Schoten – HC Heist o/d Berg 6-9

HBC Izegem – HC Heist o/d Berg 16-15

HBC Izegem – HC Schoten 6-8

HC Schoten – HC Heist o/d Berg 16-7

HBC Izegem - HC Heist o/d Berg 9-19

 

 

J16: Handbalclub Thor – HBC Izegem: 10-23 en 13-16.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 11:33

Wedstrijd van 1 december 2019:

Op een rustige zondag met weinig verkeer, trokken de J16 naar Oostende deze keer. Het busje was niet vacant, aan een gesloten poort, het stond aan de verkeerde kant. We dachten nog even te wachten, maar Ann en Jacques waren in Parijs aan het overnachten. Enkele ouders sprongen in de bres, plotseling waren we met een auto of zes.

Sporthal ‘Marie-Thérèse De Gryse’ bleek naar een turnster te verwijzen, ze verzamelde in het verleden vele prijzen. De zaal was ecologisch top, maar de zoektocht naar een cafetaria of een koffie drinken werd een flop. Kris beloofde de volgende keer koffie met taart. Het wordt dus zeker de moeite waard.

In het eerste helft startte HBC Izegem heel gedreven en werd de verdediging van Thor knap doorweven. Rune en Karsten bleven zoeken naar hiaten, niets kon nog baten. Alle remmen los, voor Mauro was de doelman steeds de klos. Na de 4-10, ging het steeds volgens hetzelfde stramien. Guus liep er nu door alsof het was zonder tussenschotten en pakte uit met z’n harde shotten. Op het einde werd Daan nog omver getrokken en liet de scheidsrechter de dader mokken. Twee minuten en een strafworp floot hij even, het was niet eens overdreven. Gebroken was de weerstand. 10-23 werd de eindstand.

In de rust waarschuwde Arne voor het vel van de beer. Thor ging in de tweede helft fors in het verweer. Even was het beven tot Thieben enkele ballen uit z’n doel kon zweven. Bij 9-9 gaf Rune de juiste pas en konden we zien hoe goed Remi het spel las. De ballen werden uit de lucht gegrist en de wedstrijd was beslist. In laatste minuut nam Federico nog het risico om te vallen en kon hij de 13-16 eindscore op het scorebord knallen.

Tweemaal winst, opdracht volbracht, terug thuis om halfacht. Iedereen content, al was het op het einde van een weekend.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Guus, Federico en Karsten.

   

 

J16: VHV-competitie in Kortessem (tweede speeldag reeks J16B).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 18 november 2019 18:36

Voor de tweede speeldag van de VHV-competitie trok de J16 op 9 november 2019 naar het Limburgse Kortessem. Onze jongens speelden tegen Pentagoon Kortessem en HC Sint-Truiden.

Tijdens de eerste tien minuten van de wedstrijd tegen de thuisploeg zat de verre verplaatsing zat nog wat in de benen. Federico maakte in het begin van de wedstrijd nog knap gelijk (1-1). Verdedigend zat het nog goed in elkaar maar in de aanval toonde Izegem zich te weinig efficiënt. Izegem kwam 3-7 achter. Izegem toonde weerbaarheid en na een stevige remonte kwam Izegem tot op één doelpuntje van Pentagoon Kortessem (8-7). Tot tweemaal toe hield Thieben Kortessem van een 9-7 voorsprong. Beide ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd maar Izegem verloor in de slotminuut met 9-8.

In de tweede wedstrijd tegen HC Sint-Truiden kwam Izegem opnieuw op achterstand (3-6). HC Sint-Truiden liet Izegem echter in de wedstrijd komen. Guus kreeg vrije baan en scoorde vijfmaal op een rij. In de laatste minuut kon Mauro verdiend gelijk maken (8-8).

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Pentagoon Kortessem. Beide ploegen stonden goed georganiseerd te verdedigen. Na tien minuten was de score slechts 3-0. Onder impuls van Aaron kwam Izegem terug (4-2) in de wedstrijd. Izegem bleef echter teveel open doelkansen missen om Kortessem nog te verrassen. HC Pentagoon Kortessem won met 8-5.

In de laatste wedstrijd kwam Izegem 7-0 achter. Na een time-out zagen we plotseling een ander Izegem. Remi liet de doelman van Sint-Truiden alle hoeken van z’n doel zien. De grote achterstand kon echter niet meer goed gemaakt worden. Izegem verloor met 9-14. Jammer, met iets constanter spel zat er zeker meer in dan één schamel puntje op acht.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Federico en Karsten.

Alle resultaten op een rijtje:

Pentagoon Kortessem - HBC Izegem 9-8.

HBC Izegem - HC Sint- Truiden 8-8.

Pentagoon Kortessem - HC Sint-Truiden 7-8

Pentagoon Kortessem - HBC Izegem 8-5.

HBC Izegem - HC Sint-Truiden 9-14.

Pentagoon Kortessem – HC Sint-Truiden 11-7

 

 

 

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top