J16 HBC Izegem – Apolloon Kortrijk2: 19-3 en 23-5.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 14 oktober 2018 11:49

Op zaterdagnamiddag 13 oktober 2018 moesten de jongens van Izegem in sporthal De Krekel het veld op om Kortrijk 2 partij te geven. Enkel tijdens de verplichte penalty-reeksen voor elke helft kon Kortrijk Izegem enigszins bedreigen. Van zodra de echte wedstrijd startte werd duidelijk dat Izegem meer dan een klasse sterker was. Kortrijk 2 bleek een ploeg in opbouw te zijn met nog veel relatief nieuwe handballers waardoor Izegem zowel technisch als tactisch een stuk sterker was.

De eerste wedstrijdhelft werd ruim gewonnen met 19-3. Op het einde van de tweede partij stond er een duidelijke 23-5 op het scorebord. HBC Izegem speelde een degelijke wedstrijd en konden het goede vormpeil aanhouden van de laatste weken. Leuk weetje: Jan-Olle scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor Izegem.

Speelden voor Izegem: Bram, Guus, Sverre, Leon, Jan-Olle, Matthias, Thieben, Niels, Jonas, Achiel, Lander en Karsten.

 

J16 winnen vier wedstrijden in VHV- thuistornooi (J16A).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 15:27

Op 6 oktober moesten onze jongens aan de bak tegen Don Bosco Gent. Zowel Gent als Bocholt kondigden zich aan als zware tegenstanders. Izegem was dus gewaarschuwd en dit liet zich merken in de eerste wedstrijd. Gent kon het tempo niet volgen en geraakte maar moeilijk door de strakke en agressieve 5-1 verdediging van de thuisploeg. De bezoekers leden regelmatig balverlies waardoor er snedig kon gecounterd worden. HBC Izegem won met 16-6 tegen HC Don Bosco Gent.

De volgende wedstrijd tegen Bocholt bleek al een stukje moeizamer te gaan. Bocholt drukte het tempo en Izegem maakte de fout om daarin mee te gaan. De tegenstander kon regelmatig scoren van op afstand en Izegem was iets minder trefzeker dan in de eerste 20 minuten tegen Gent. Na een kwartier slaagden onze jongens er in een kloofje van 2 punten uit te bouwen en lieten de overwinning daarna niet meer uit de handen glippen. Opnieuw verdedigend een stevige partij met als eindresultaat 10-7.

De derde wedstrijd, opnieuw tegen Gent, liet niets aan de verbeelding over. Izegem startte furieus en leidde na 6 minuten al met 1-8, vooral door toedoen van een ontketende Achiel en een niet te passeren Matthias in doel. Izegem speelde vervolgens de wedstrijd gecontroleerd uit: eindstand 5-16.

De laatste match tegen Bocholt was vooral voor de tegenstander frustrerend. Niet alleen stond de verdediging van Izegem opnieuw als een blok, keeper Matthias vond het welletjes en had zich voorgenomen een 'clean sheet' te behouden en Jonas en Niels beheersten het luchtruim met stevige en scherpe shots. Gevolg: na 15 minuten een 1-12 voorsprong voor Izegem en de 8 punten op 8 was een feit. Matthias moest zich uiteindelijk 3 keer omdraaien maar vond dit niet zo erg ;-). HBC Izegem won met 13-3. We zagen een sterk tornooi van de Izegemse J16. Als we deze intensiteit kunnen behouden dan gaan we een mooi seizoen tegemoet.

Speelden voor Izegem: Matthias, Achiel, Lander, Niels, Bram, Sverre, Leon, Karsten, Guus, Clement en Jonas.

 

Alle uitslagen op een rijtje:

HBC Izegem J16 - DB Gent 16-6

HBC Izegem J16 - Ach. Bocholt 16-5

DB Gent - HBC Izegem J16 7-10

Ach. Bocholt - HBC Izegem J16 3-13

 

 

 

Jongens van J16 HBC Izegem beleefden een moeilijke namiddag in Evergem.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 13:18

Op zaterdag 23 september 2018 moesten de Izegemse J16 naar Evergem om tijdens het VHV-tornooi Eeklo en Evergem partij te geven. Er werd met spanning uitgekeken naar deze eerste VHV-confrontaties gezien de goede resultaten van de voorbije jaren.

Izegem gaf enkel in de eerste van de vier te spelen wedstrijden thuis. Tegen Eeklo werd in verdediging nog behoorlijk gesloten gespeeld en in 20 minuten werden slechts 4 doelpunten geïncasseerd. De bijdrage van een zeer sterk keepende Matthias was hier zeker niet gering. Jammer genoeg waren onze J16 hun aanvallende intenties en afwerkend vermogen thuis vergeten waardoor er slechts twee maal kon gescoord worden. Izegem verloor met 2-4 tegen Eeklo.

De volgende wedstrijden zouden op aanvallend vlak ook geen soelaas brengen. Izegem bleek gedurende het ganse tornooi onmondig in de aanval en de schaarse kansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Naarmate het tornooi vorderde begon ook de verdediging steeds vaker in de fout te gaan. Evergem won de tweede wedstrijd met 13-6 tegen Izegem. Nadien werd nogmaals tegen Evergem en Eeklo gespeeld. Izegem verloor opnieuw met 11-2 tegen Eeklo en met 10-3 tegen Evergem.

De ontgoocheling was groot na het tornooi. Het was pijnlijk duidelijk dat de intensiteit waarmee gespeeld werd niet volstaat om op VHV-niveau een goed resultaat neer te zetten.

Speelden voor Izegem: Matthias, Achiel, Niels, Jonas, Sverre, Leon, Guus, Karsten, Jan-Olle en Bram.

Alle resultaten op een rijtje:

J16 HBC Izegem – Eeklo 2 - 4

HBC Evergem – J16 HBC Izegem 13 - 6

Eeklo – J16 HBC Izegem 11-2

J16 HBC Izegem - HBC Evergem 3-10

 

OLVA Brugge – J16 HBC Izegem: 8-14 en 10-14 (Competitie Oost-West J16).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 14:08

Zondagnamiddag moesten de jongens van de J16 naar Beernem om te spelen tegen Olva Brugge. Er waren wat twijfels na de belabberde prestatie van vorige week.

De eerste helft werd gewonnen door een sterk blok in verdediging op te werpen, met daarachter een goed keepende Thieben. De aanval bleef sober maar effectief, met onze pivot Bram in een glansrol. Izegem won vlot met 8-14. 

De tweede helft verliep een stuk rommeliger. Izegem kreeg minder vat op de grote shotter van Brugge en onze keeper moest de wedstrijd afwerken met een lichte polsblessure. Er werd ook een stuk minder efficiënt afgewerkt.  De overwinning van Izegem kwam echter nooit in het gedrang. Izegem won de tweede wedstrijdhelft met 10-14.

Speelden voor Izegem: Sverre, Niels, Jan-Olle, Aaron, Lander, Guus, Clement, Thieben, Leon, Karsten en Bram.

 

J16 HBC Izegem - Thor Middelkerke: 17-11 en 13-10.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 16 september 2018 21:35

Onze J16-ers openen het nieuwe handbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen de ‘torens’ van Thor Middelkerke. Twee jaar terug had onze ploeg – toen nog J14 – het erg moeilijk tegen het veel grotere en sterkere Middelkerke. Bij de opwarming konden we echter al vaststellen dat het verschil in gestalte al een stukje gereduceerd was.

Bij het begin van elke 25 minuten had Izegem het moeilijk. De penalty’s zorgden er voor dat we met een achterstand moesten beginnen en de motor van onze jongens heeft blijkbaar een aantal minuten nodig om op toerental te komen. Izegem moest telkens achtervolgen met 2 doelpunten achterstand.

De 2 doelpunten verschil in de eerste helft werden daarna snel rechtgezet. Izegem bleek de betere ploeg, vooral door het winnen van de individuele duels en de sterke afwerking na mooi vrijspelen op de hoek. Middelkerke bleek niet meer in staat het tij te kunnen keren en Izegem liep verder uit door een goede verdediging, balverovering en afwerking in tegenaanval. Izegem won met 17-11.

De tweede helft verliep wat moeizamer. Middelkerke liep snel 4 doelpunten uit en kon vlot scoren met afstandsschoten terwijl onze jongens moeilijk tot scoren kwamen. De Izegemse verdediging kraakte wat, maar brak niet. Na 5 minuten nam Izegem de wedstrijd in handen en begon aan de achterstand te knabbelen. Na 13 minuten stonden de bordjes opnieuw gelijk (9 - 9). De laatste 10 minuten kon Izegem het laken volledig naar zich toetrekken. Izegem won met 13-10..

Een knappe prestatie in deze eerste wedstrijd waarin duidelijk nog wat gezocht werd naar de goede combinaties en afspraken. Nieuwkomer Jan-Olle (rechterhoek) en keeper Thieben (J14) lieten zich zeer positief opmerken door vlot mee te draaien en enkele knappe saves te verrichten. Izegem speelde bovendien als een stevig geheel waarbij bijna iedereen tot scoren kwam.

Speelden voor Izegem: Sverre, Niels, Jan-Olle, Guus, Clement, Thieben, Leon, Karsten, Bram en Remi Verbeke.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top