J16: KHT Roeselare – HBC Izegem: 13-21 en 10-10 (Competitie Oost-West).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 03 februari 2019 09:33

Izegem toonde twee gezichten in de wedstrijd zaterdagnamiddag 2 februari 2019 tegen Roeselare. De eerste helft werd vanaf de eerste minuut gedomineerd door Izegem. Al na 5 minuten stond het 4-10 waardoor deze periode rustig uitgespeeld kon worden. Izegem was in alle onderdelen de betere ploeg. Izegem won met duidelijke 13-21 cijfers.

De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. Een gebrek aan concentratie leidde tot talrijke gemiste kansen. Ook in de verdediging liet Izegem begaan. Na 10 minuten stond Izegem op een 7-4 achterstand. De inbreng van Achiel en de parades van Matthias zorgen er voor dat Izegem wat beter in de wedstrijd kwam en op drie minuten voor het einde had Izegem zelfs een 8-10 voorsprong. Roeselare liet zich echter niet doen en vocht terug. 10-10 werd de eindstand in de tweede helft. Voor beide ploegen een faire score.

We zagen dus een sterke eerste helft en een slappe tweede helft met daaraan gekoppeld een verloren punt.

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Niels, Jan-Olle, Aaron, Lander, Achiel, Guus, Leon, Karsten en Bram.

 

J16 VHV-Tornooi met HBC Izegem, Eeklo en Evergem (reeks J16A).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: vrijdag 01 februari 2019 19:53

Op zaterdag 26 januari 2019 speelden onze jongens van de J16 tegen Eeklo en Evergem op het eerste VHV-tornooi van de terugronde te Eeklo.

Izegem startte slap in de eerste twee wedstrijden. Het miste aanvallend de scherpte om af te werken. De tegenstrever strafte dit onmiddellijk af. Eeklo bewees de terechte leider te zijn in de VHV-competitie. Ook Evergem strafte de vele Izegemse missers genadeloos af. Eeklo won met 10-5 van Izegem. Evergem zette Izegem op zij met 11-7.

In de derde wedstrijd moest leider Eeklo Izegem een kwartier achtervolgen. In de laatste vijf minuten ging het alsnog mis en ging Eeklo aan de haal met een 8-11 winst. Ook de laatste wedstrijd tegen Evergem ging verloren. Evergem won gemakkelijk met 13-5.

Het tornooi leverde geen punten voor onze ploeg. Izegem blijft zo in de middenmoot van hun reeks hangen.

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Niels, Jan-Olle, Jonas, Lander, Achiel, Guus, Leon en Karsten.

 

 

J16 Apolloon Kortrijk2 – HBC Izegem: 9-26 en 11-20 (Competitie Oost-West).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 14 januari 2019 12:11

Op 13 januari 2019 moesten onze jongens van de J16 op bezoek bij Apolloon Kortrijk 2. In de heenronde werd de tegenstander vlotjes aan de kant gezet. De verwachting was dat dit ook vandaag het geval zou zijn.

In de eerste periode werd deze verwachting ook bevestigd. Kortrijk bleek een maatje te klein en Izegem kwam nooit in de problemen. 9-26 stond op het scorebord.

De tweede helft verliep iets moeizamer. De organisatie in verdediging was zoek en ook de scherpte voor doel was veel minder. Izegem slaagde er wel in het verschil te maken door de vele snedige tegenaanvallen. Izegem won met 11-20.

Samengevat, we zagen een wedstrijd waarin 66 doelpunten gescoord, waarvan er Izegem 46 scoorde in 50 minuten. Een leuk weetje: Bram scoorde het 40ste doelpunt.

Speelden voor Izegem: Bram, Léon, Clement, Aaron, Thieben, Karsten, Sverre, Niels, Achiel, Remi en Guus.

J16 Apolloon Kortrijk1 – HBC Izegem: 13-22 en 11-14 (Competitie Oost-West).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 20 januari 2019 13:19

Op zaterdagnamiddag 19 januari 2019 moesten onze jongens van de J16 aan de bak tegen leider Apolloon Kortrijk1. Bij winst kwam onze ploeg naast Kortrijk te staan en delen we de leidersplaats met Kortrijk.

De motivatie en de focus zaten onmiddellijk goed. De eerste 10 minuten van Izegem waren verschroeiend. Leider Kortrijk was nergens en moest het spel ondergaan. Izegem had meteen een 4-13 voorsprong beet. Onze J16 speelden vervolgens de eerste periode eenvoudig uit. Izegem won met 13-22.

De tweede periode verliep moeizamer. Kortrijk had geleerd uit zijn fouten en stond veel steviger te verdedigen. Bij Izegem was de flow wat uit het spel verdwenen. Izegem kwam na 10 minuten wel 4-10 voor maar verloor dan de greep op het spel. Kortrijk knabbelde aan de voorsprong en met nog 7 minuten te spelen stond het 9-10 op het scorebord. Onze doelman Matthias zat echter wel goed in de wedstrijd en schudde nog een aantal mooie reddingen uit zijn mouw. Izegem bleef zo in de wedstrijd en kon alsnog een kloofje slaan op het einde. Izegem won met 11-14.

Een verdiende zege voor onze jongens van de J16 en een goede voorbereiding op het cruciale VHV-tornooi van volgende week in Eeklo.

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Niels, Jan-Olle, Jonas, Lander, Achiel, Guus, Clement, Léon, Karsten en Bram.

 

VHV competitie: J16 HBC Izegem - Uilenspiegel Wilrijk: 16-7, 18-11 en 16-7.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: woensdag 26 december 2018 11:19

Door het forfait van Atomix, werd het VHV-tornooi gereduceerd tot een onderling treffen tussen Izegem en Uilenspiegel. In de eerste periode startte Uilenspiegel sterk en kon gelijke tred houden met een Izegem. Na 5 minuten vond Izegem zijn élan wat terug en begon afstand te nemen van Uilenspiegel vooral door een zeer bedrijvige Jonas. Onze J16-ers bleven goed in de wedstrijd en trokken het laken naar zich toe met een 16-7 winst als eindstand.

De tweede periode begon beter van Izegem. Er werd snel een kloofje geslagen dat daarna gestadig vergrootte. In verdediging liet Izegem af en toe wel wat steken vallen waardoor de kloof kleiner werd dan in de eerste periode: 11-18 winst voor Izegem.

De derde periode was er eentje louter voor het plezier want enkel de eerste 2 matchen telden mee voor de competitie. De eerste 5 minuten kon de tegenstander nog gelijke tred houden maar daarna maakte Izegem opnieuw het verschil om tenslotte af te sluiten met 16-7 winst.

Een goede afsluiter van het jaar 2018 voor onze J16 en een broodnodige 8 op 8 in de VHV-competitie!

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Niels, Jan-Olle, Jonas, Lander, Achiel, Guus, Leon, Karsten en Bram.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top