J16: HBC Izegem speelde VHV-competitie in Aalst.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 14:46

Onze jongens trokken naar de carnavalsstad Aalst voor het eerste driehoekstornooi in de VHV-competitie Reeks B. Op het VHV-kwalificatietornooi van begin september 2019 kon HBC Izegem nog enigszins wedijveren met HC Aalst. In de eerste wedstrijd van de middag kwam HBC Izegem met een 3-3 tactiek op het speelveld. Elke speler van HBC Izegem werd individueel overklast door de spelers van HC Aalst. Een logische 12-3 werd het harde eindverdict.

HBC Izegem nam voor de tweede wedstrijd terug haar vertrouwde posities in. HBC Izegem had het moeilijk met de snelle combinaties van het hoekspelers en de backspelers van HV Arena. HBC Izegem vergat ook 12 doelkansen af te werken. Na 10 minuten stond HV Arena 2-6 voor. Een time-out en een strafworp van Remi werden het begin van 7 sterke speelminuten van HBC Izegem. Plotseling liepen de combinaties en maakte HBC Izegem op 3 minuten voor tijd zelfs gelijk (7-7). Een 2-minuten straf van Karsten en twee snelle tegenaanvallen zorgden ervoor dat HBC Izegem toch de boot in ging (7-9).  

De derde wedstrijd was opnieuw tegen HC Aalst. Vanaf het begin waren onze jongens bij de les. HC Aalst opende de score maar HBC Izegem liet zich deze keer niet zomaar wegzetten. In de eerste 10 minuten hield HBC Izegem goed stand (4-4). Daarna scoorde HC Aalst viermaal op rij, terwijl onze jongens 4 open doelkansen misten. Meteen stond het 8-4 op het scorebord en was het vertrouwen zoek in het team. HC Aalst duwde het gaspedaal nog wat dieper in en won met 11-5.

De laatste wedstrijd was tegen HV Arena. Voor het eerst in de namiddag kon HBC Izegem voorkomen (6-3). Meteen zag je een beter spelend Izegem en groeide het geloof dat er winst in zat (8-5). In plaats van rustig hun voorsprong uitbouwen, viel alle organisatie weg. Door slordig balverlies gaf HBC Izegem in twee minuten haar voorsprong volledig uit handen (8-8). HBC Izegem mocht opnieuw beginnen. Uiteindelijk vond HBC Izegem toch nog de kracht om HV Arena op zij te zetten. Met een attent keepende Thieben en enkele mooi afgewerkte tegenaanvallen kon HBC Izegem de eerste speeldag met een 12-10 winst afsluiten.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Mauro, Federico en Karsten.

Alle resultaten:

HC Aalst – HBC Izegem 12-3

HBC Izegem – HV Arena 7-9

HC Aalst – HV Arena 13-6

HC Aalst – HBC Izegem 11-5

HBC Izegem – HV Arena 12-10

HC Aalst – HV Arena 20-7

J16: HBC Izegem - Thor Handbal: 17-14 en 20-16.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 14:24

Zaterdag 14 september 2019 werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Regio-competitie Oost-West gespeeld.

In de eerste wedstrijd vonden beide ploegen gemakkelijk de weg naar het doel. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht (13-13). Het was pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd dat Izegem afstand kon nemen door vier doelpunten op een rij te scoren. De eerste twee punten van het seizoen waren binnen.

In de tweede wedstrijd startte HBC Izegem een stuk beter. Na de 3 strafworpen (1-2) kon HBC Izegem direct gelijk maken en een 8-4 voorsprong uitbouwen. Nadien combineerde Thor beter en werkte aan 100% af. Plotseling stond het 11-11 op het scorebord. Met een time-out zette onze trainer terug iedereen op scherp. HBC Izegem nam het voortouw. Knappe doelpunten van Federico, Guus, Remi, Daan en Karsten zorgden voor een 18-13 tussenstand. Izegem sloot de wedstrijd met 20-16 winst af.

Tijdens de wedstrijd had Phebe Van Impe (Thor) de brute pech om haar pink over te draaien. Na onderzoek bleek haar pink uit de kom en zal ze vier weken moeten revalideren.  We wensen haar een spoedig herstel!

Na een lastig VHV-kwalificatietornooi in Kortrijk deed deze eerste overwinning extra deugd. HBC Izegem toonde zich ook als een sterker collectief blok, waarbij bijna elke speler kon scoren.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

J16: Kwalificatietornooi VHV-competitie in Kortrijk.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 14:03

Onze J16 trokken op zaterdag 7 september 2019 naar Kortrijk voor een kwalificatietornooi voor de VHV-competitie. Door de sterke resultaten van de voorbije jaren waren Sasja HC, Initia Hasselt en HK Waasmunster rechtstreeks geplaatst voor de competitie J16A. Het kwalificatietornooi bepaalde de overige 6 plaatsen in J16A en de 9 ploegen voor de competitie J16B.

Op 7 september 2019 moesten 18 teams in 3 poules van 6 ploegen spelen. De eerste twee van elke poule zijn geplaatst voor deelname aan de VHV-competitie J16A. HBC Izegem werd ingedeeld in poule C met Achilles Bocholt, HC Aalst, HC Schoten1, Hestia Bilzen en Apolloon Kortrijk.  

Het wedstrijdschema van poule C werd op de voorlaatste dag nog aangepast door een algemeen forfait van Hestia Bilzen. De eerste wedstrijd was tegen Achilles Bocholt. HBC Izegem kreeg maar geen grip op de bal én wedstrijd. Na 6 minuten stond het 6-1 op het scorebord. Achilles Bocholt bleef vlot scoren met snel en goed handbal. Izegem verloor met 15-6.

De tweede wedstrijd was tegen HC Aalst. Onze trainer kreeg Izegem op het goede spoor.  Zowel HC Aalst als HBC Izegem vonden vlot de weg naar het doel en kon Izegem na 15 minuten zelfs een 8-5 voorsprong uitbouwen. De 15de minuut bleek een kantelmoment. Karsten kreeg twee minuten en HC Aalst profiteerde maximaal en kon de bordjes terug in evenwicht brengen (11-11). Na de 11-11 viel de scoremachine van Izegem echter volledig stil. HBC Izegem verloor met 12-16.

De derde wedstrijd was tegen HC Schoten1. HC Schoten1 verloor ook hun eerste twee wedstrijden tegen HC Aalst (6-12) en Kortrijk (10-13). HBC Izegem kon meteen 2-0 voorkomen, maar daarna zagen we een kopie van de eerste wedstrijd. Open doelkansen werden niet afgemaakt en onderlinge combinaties ging de mist in met veelvuldig balverlies tot gevolg. HBC Izegem verloor met 8-13.  

De laatste wedstrijd tegen Apolloon Kortrijk werd een nagelbijter. Na 10 minuten stond het 4-4. Daarna zagen we HBC Izegem op z’n best. Met snelle en snedige aanvallen, goed gerichte shots en gevarieerd handbal liep Izegem plotseling uit tot 4-8. Kortrijk gaf niet op en reageerde. Het kon in de 20ste minuut 10-10 gelijk maken. Het bleef spannend tot het einde (12-12). In slotminuut ging Kortrijk goed om met de spanning en werkte mooi af (13-12).

HBC Izegem beleefde een moeilijke tornooidag. Door het afhaken van Hestia Bilzen is HBC Izegem alsnog verzekerd van deelname aan de competitie J16B. Dit jaar zat een kwalificatie voor de A-reeks er duidelijk niet in. Met onze eerstejaars hebben we nu een volledig seizoen om sterker te worden en kunnen we ons volgend jaar opnieuw meten met deze teams voor een plaatsje in de A-reeks.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Vic, Aaron, Victor, Guus, Rune, Remi, Kobe, Yntse, Mauro en Karsten.

J16: Buitenlandse stage als voorbereiding voor het nieuwe handbalseizoen.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 13:58

Zaterdagavond kwamen de jongeren van de jeugdploegen J16 en J18 van HBC Izegem terug van een driedaagse handbalstage en jeugdtornooi ‘Conquérhand 2019’ in Frankrijk. Niets dan gelukkige en ook een beetje vermoeide gezichten.

Na een week met extra trainingen trok HBC Izegem met 22 jongeren afgelopen donderdagochtend 29 augustus 2019 naar het Franse Eu voor een handbalstage als voorbereiding op het volgend handbalseizoen. Eu - in Normandië, Frankrijk - ligt op ongeveer drie uur rijden van Izegem. HBC Izegem koos de jeugdherberg ‘Chateau Chantereine in Criel-Sur-Mer’ als uitvalsbasis voor de stage. In de namiddag was HBC Izegem ter plaatse en kon er reeds een trainingssessie afgewerkt worden in de lokale sporthal.

Op vrijdag 30 augustus 2019 ging de eerste toernooi dag van start. Beide jeugdploegen speelden afwisselend een wedstrijd. Tegenstanders waren Tremblay, Calais en Caen. Tegen Tremblay hield HBC Izegem goed stand maar verloor met 13-19. Calais (9-21) en latere tornooiwinnaar Caen (3-29) waren duidelijk sterker.  Ook de J18 had het lastig tegen de fysiek sterke Franse tegenstanders en kwam net iets te kort om een wedstrijd winnend af te sluiten.

Tijdens de tweede tornooidag gingen ze er opnieuw volop tegenaan. Voor de J18 zat winnen er opnieuw niet bij, maar samen als team goede prestaties leveren tegen sterke buitenlandse ploegen is soms evenveel waard. De J16 kon het tornooi wel met winst afsluiten. Na nipt verlies tegen de thuisploeg Eu, won HBC Izegem met 19-15 tegen Villepinte.

Beide ploegen kunnen terugkijken op een geslaagde stage. Het geleverde spel is hoopgevend voor het komende seizoen en de overwinningen sparen we op voor het VHV-kwalificatietornooi.

Bedankt aan de coaches en begeleiders Arne Nollet, Frank Platteeuw Jurgen Tack, Kris Min Jou, Caroline De Laere en Ann Depreitere om ook dit jaar te helpen bij deze trip naar Frankrijk.

18: Matthias Nottebaert, Frey Bossuyt, Achiel Denys, Niels Witdouck, Lander De Baets, Ruben Min Jou, Frank Platteeuw (coach), Remie Vannieuwenhuyse, Jan-Olle Moortgat, Léon Verbeke en Robbe Tack.

J16: Thieben Ramaker, Aaron Six, Remi Verbeke, Karsten Ramaker, Guus Bossuyt, Federic Lioen, Vic Mondy, Arne Nollet (coach), Mauro Bouckhout, Daan Vanhaverbeke, Victor Van Den Abeele, Rune Horré en Yntse Vandenbulcke.

J16: HBC Izegem is kampioen in reeks J16A (Competitie Oost-West).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: vrijdag 03 mei 2019 15:07

In de laatste wedstrijd van de competitie Oost-West speelde HBC Izegem tegen Apolloon Kortrijk1. Bij winst werden ze kampioen. Onze jongens speelden een goede wedstrijd en wonnen met duidelijke 18-9 en 16-8 cijfers tegen de tweede in de rangschikking.

De J16 van HBC Izegem zijn dus kampioen in hun reeks. Proficiat, jongens!

Speelden voor Izegem: Matthias, Achiel, Niels, Bram, Clement, Guus, Sverrre, Jonas, Lander en Jan-Olle en extra support van Karsten en Léon.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top