24ste Internationaal jeugdtornooi in Tremblay (U15).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 18 november 2019 17:54

De J15 en J17 namen tijdens het weekend van 26 en 27 oktober 2019 deel aan het internationaal tornooi van Tremblay-en-France. Van de J15 gingen iedereen mee.  Het was een topervaring om tegen deze fantastische Franse jeugdploegen te mogen spelen en kennis te maken met de geweldige 'Palais des sports' arena.

HBC Izegem speelde zes wedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg Tremblay.  In de eerste helft was het wennen aan het spelen met colle en aan de stevige Franse thuisploeg (3-12). In de tweede helft zagen we een veel sterker Izegem. HBC Izegem verzorgde z'n passen beter, werkte z'n kansen af en Thieben pakte uit met enkele knappe reddingen. HBC Izegem verloor met 12-20.

De tweede wedstrijd was tegen Eu. Tegen Eu keepte Thieben een geweldige wedstrijd, maar in de aanval liep het niet. Verschillende kansen werd gemist. HBC Izegem verloor met 8-25.

In de namiddag werden nog twee wedstrijden gespeeld. Tegen Serris scoorde Yntse z'n eerste doelpunt voor HBCI (12-14). Bovendien werd het een spannende wedstrijd. Tot drie minuten voor tijd was het 17-18, maar op enkele cruciale momenten ging het mis. De gelijkmaker werd tot driemaal gemist, terwijl Serris telkens wel secuur afwerkte. HBC Izegem verloor nipt met 18-23.

De laatste wedstrijd op zaterdag was tegen Ivry. Tegen Ivry speelden onze jongens een beresterke eerste 18 minuten tegen Ivry. Een fysiek ijzersterke Rune stuurde z'n troepen aan en scoorde maar liefst 7 keer. Aan de rust was het 10-11. In de tweede helft zakte de ploeg volledig weg. HBC Izegem verloor met 15-26 tegen Ivry.

Na een goede nachtrust, een stevig ontbijt en een uurtje winst (winteruur) wachtte op zondag nog een sterke tegenstander. Villemomble ging volop voor groepswinst. Villemomble won met 35-12 en hun doelpuntensaldo zorgde ervoor dat in de namiddag de finale konden spelen.

De poulewedstrijden zaten erop en HBC Izegem mocht spelen voor de 11de plaats tegen Aulnay. Na een goede wedstrijd won HBC Izegem met 24-15 tegen Aulnay. De 11de plaats was binnen! Een opsteker voor de ploeg.

Speelden voor Izegem: Remi, Daan, Rune, Yntse, Aaron, Karsten, Thieben, Kobe, Guus, Mauro en Federico.

 

Alle resultaten op een rijtje:

HBC Izegem - Tremblay 12-20.

HBC Izegem - Eu: 8-25.

HBC Izegem - Serris: 18-23.

HBC Izegem - Ivry: 15-26.

HBC Izegem - Villemomble 12-35.

HBC Izegem - Aulnay 24-15.

 

J16: HBC Izegem – HC Tielt-Aarsele: 20-11 en 19-12.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 20 oktober 2019 20:19

Zaterdag 19 oktober 2019 speelde de J16 tegen HC Tielt-Aarsele. Vanaf het eerste fluitsignaal vond Aaron in een snelle combinatie Remi op de cirkel en scoorde hij meteen. Onze omschakelingen via Aaron door het midden met Federico en Remi bleven HC Tielt-Aarsele pijn doen (5-2). Ook Guus kon bij snelle wedstrijdhervattingen telkens doorgaan en werkte vijfmaal goed af met een doelpunt (13-8). Aan de overkant stond een sterk Izegems blok te verdedigen. Onze opbouwers bleven de spelers van HC Tielt-Aarsele onder druk zetten en ontfutselden hen meermaals de bal. De steals leverden nog een paar doelpunten op voor Aaron, Remi en Guus. HBC Izegem won met 20-11.

Zowel in de eerste als in de tweede periode kreeg onze doelwachter het hard te verduren. Tweemaal blesseerde hij z’n enkel. Hij kreeg een elleboogstoot en een shot trof z’n hoofd. Op wilskracht bleef hij doorzetten en het team nam z’n spirit over.

Ook in de tweede periode bleef Remi slim positie kiezen en werkte hij telkens goed af. Tot 5-5 kon HC Tielt-Aarsele nog volgen, maar dan nam HBC Izegem het over. Thieben pareerde enkele shots, terwijl onze aanvallers geen steken lieten vallen. HBC Izegem liep uit tot 13-8.

In de beide periodes kwamen onze hoekspelers weinig aan bod omdat onze pivot en backs veel te veel ruimte kregen van de tegenstander. In de slotfase konden Mauro en Rune via Karsten wel nog doorzetten en beiden werkten telkens knap af. HBC Izegem won met 19-12.

HBC Izegem won z’n derde thuiswedstrijd op een rij en neemt voorlopig de leiding over van Apolloon Kortrijk1. Goed gespeeld, gasten!

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Federico en Karsten.

J16: HBC Izegem – Apolloon Kortrijk2: 20-5 en 20-11.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 19:31

Onze jongens hebben zich op zaterdag 5 oktober 2019 goed herpakt na de pandoering tegen Apolloon Kortrijk1 van afgelopen week. Een goede start was belangrijk. In tegenstelling tot vorige week was de focus er vanaf de eerste minuut. Onze jongens speelden volop hun spel en de kloof werd alsmaar groter. Tien minuten later lag de wedstrijd in een definitieve plooi: 11 doelpunten werden slechts beantwoord door 1 tegentreffer, met een comfortabele 14-3 tussenstand als gevolg. HBC Izegem bleef goed afwerken voor doel en won met 20-5.

In de eerste vijf minuten van de tweede periode klampte Apolloon Kortrijk2 aan. Tot de 5-5 liet de Izegemse afwerking het bij momenten afweten maar dan kwam er een zekere “schwung” in zowel de aanval als in verdediging. Van 7-6 werd het 15-7 voor HBC Izegem. De wedstrijd kabbelde voort. Op het einde was het nog even schrikken voor Remi die geraakt werd aan z’n hoofd. HBC Izegem won met 20-11. Man van de wedstrijd was een sterk spelende Rune. Hij was op hoek zeer moeilijk af te stoppen en liet de Kortrijkse doelwachter alle hoeken van z’n doel zien.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Federico en Karsten.

 

J16: HBC Izegem – Desselgemse HC: 20-8 en 27-9.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 19:41

Onze trainer Arne en supporters kunnen terugkijken op een goede wedstrijd van de J16.

HBC Izegem begon meteen scherp aan de wedstrijd. Aanvallend liep het erg goed. Remi, Rune, Aaron, Federico, Karsten en Daan lieten de spelers van Desselgem alle hoeken van het veld zien. HBC Izegem won met 20-8.

In de tweede periode ging HBC Izegem onder impuls van Aaron en Karsten op hun elan door (7-3). Enkele knappe reddingen van Thieben verhinderden dat de tegenstander terug in de wedstrijd kon komen. In de aanval bleef HBC Izegem de ruimte goed benutten en kon het makkelijk de vrije man vinden. Na 15 minuten stond het 19-7 op het scorebord. Zowel de hoekspelers (Mauro, Rune, Daan en Yntse) als de backs (Kobe, Aaron en Federico) brachten Remi meermaals in stelling. Hij werkte telkens goed af en HBC Izegem won met 27-9.   

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Remi, Thieben, Kobe, Mauro, Federico, Yntse en Karsten.

J16: Apolloon Kortrijk1 – HBC Izegem: 22-13 en 24-15.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 19:17

Zondagnamiddag 29 september 2019 moest de J16 het opnemen tegen Apolloon Kortrijk1.

De eerste wedstrijd werd volledig gedomineerd door Apolloon Kortrijk1. Het fysiek sterkere Apolloon Kortrijk1 strafte elk Izegems balverlies genadeloos af. Halfweg de wedstrijd stond het 14-4 voor Apolloon Kortrijk1. Daarna werd Apolloon Kortrijk1 slordiger voor doel en liet het in de verdediging enkele steken vallen. HBC Izegem kon milderen tot 17-11. Vanaf dan werd het éénrichtingsverkeer naar het Izegemse doel en won Apolloon Kortrijk1 met een puike collectieve prestatie (22-13).

In de tweede wedstrijd kon HBC Izegem na de strafworpen (3-2) direct gelijk maken. Het kon zelfs lange tijd aanklampen. Na de 8-8 ging tilde Apolloon Kortrijk1 de wedstrijd naar een hoger niveau. Mooie combinaties door het midden en via de hoeken gaven onze doelman geen schijn van kans. Aan de overkant kon HBC Izegem nauwelijks doelkansen creëren. Met een 17-9 tussenstand was de wedstrijd gespeeld. In de laatste 10 minuten werd Apolloon Kortrijk1 niet meer op de proef gesteld en won met 24-15.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top