J14: Onze jongens delen de leidersplaats met Uilenspiegel HV in de VHV-competitie.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:17

Op zaterdag 7 mei 2022 speelden de J14 hun tweede speeldag in de VHV-nacompetitie in Sint-Truiden. In de eerste wedstrijd tegen Olse Merksem stond het na zeven minuten gelijk, daarna werd de doelpuntenkloof stelsel matig groter in het voordeel van HBC Izegem. HBC Izegem won de wedstrijd vlot met 6-14.

In de tweede partij ging het tegen een sterk Sint-Truiden gelijkmatig op. Drie minuten voor het einde kwam Sint-Truiden drie doelpunten op voorsprong, de grootste kloof van de wedstrijd. In de laatste minuten zette HBC Izegem Sint-Truiden nog stevig onder druk en kon het terugkomen tot 13-14. Sint-Truiden won met het kleinste verschil.

Tijdens de wedstrijd van Olse Merksem tegen Sint-Truiden kon onze ploeg even rusten. De tweede wedstrijd tegen Olse Merksem verliep moeizaam. Minder spel, wat tegenvallers en een rode kaart voor HBC Izegem, de eerste dit seizoen, zorgden voor een 5-10 winst Olse Merksem.

Voor hun laatste wedstrijd tegen Sint-Truiden kwamen de jongens strijdlustig op het veld. Onze coach verrichtte topwerk! De knop omgedraaid in de “koppekes” en HBC Izegem toonde nogmaals wat ze waard waren. HBC Izegem won met 14-8 tegen een goed handballend Sint-Truiden. Iedereen tevreden!

We willen ook de supporters bedanken die na deze wedstrijd hun stem kwijt waren. Na twee speeldagen deelt HBC Izegem de leidersplaats met Uilenspiegel. Op zondag 15 mei 2022 staat de derde speeldag op het programma tegen Initia Hasselt en HC Leuven 2019.

Speelden voor Izegem: Razvan, Remi, Kaylen, Niels, Robin, Evert-Jan, Vic, Mauro, Balder, Algren en Rune.

Alle resultaten:

Sint-Truiden1 – Olse Merksem: 10-10

Olse Merksem - HBC Izegem: 6-14

HBC Izegem – Sint-Truiden1: 13-14

Olse Merksem – Sint-Truiden1: 4-12

HBC Izegem – Olse Merksem: 5-10

Sint-Truiden1 – HBC Izegem: 8-14

J14: Vier maal winst op de eerste speeldag van de VHV-competitie.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:05

Op 23 april 2022 speelde de J14 hun eerste driehoekstornooi van de VHV-competitie in de Krekel te Izegem. HBC Izegem speelde vier wedstrijden. De eerste tegenstanders waren HBC Evergem en HK Waasmunster. Tegen beide ploegen speelde HBC Izegem reeds in de regio- competitie Oost-West. HBC Izegem won z’n 4 wedstrijden. Wat een middag en meteen op de eerste plaats in de VHV-competitie! Op 7 mei 2022 staat de tweede speeldag op het programma tegen HB Sint-Truiden en Olse Merksem HC. Het wordt een serieuze test voor onze jongens in Sint-Truiden.

Speelden voor Izegem: Razvan, Evert-Jan, Remi, Jenne, Vic, Arne Vandenheede, Rune, Robin, Mauro, Algren, Kaylen en Balder.

Alle resultaten:

HBC Izegem – HBC Evergem 15-10

HBC Evergem – HK Waasmunster 11-12

HK Waasmunster – HBC Izegem 9-17

HBC Evergem – HBC Izegem 9-14

HBC Izegem – HK Waasmunster 15-8

HK Waasmunster – HBC Evergem 9-15

J14: HK Waasmunster – HBC Izegem: 10-11, 8-13 en 8-12.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 14 maart 2022 14:37

Op zaterdag 19 februari 2022 speelde de J14 opnieuw op verplaatsing, deze keer in en tegen Waasmunster. Het eerste kwartier stond het halverwege 6-6, een correcte weergave van het verloop van de wedstrijd. Afwisselend een doelpunt bij HBC Izegem en HK Waasmunster. Het ging gelijk op. Daarna kon HBC Izegem een klein kloofje maken. Op twee minuten van het einde stond het 8-11. In de laatste minuten kwam HK Waasmunster nog opzetten maar weerhielden ze HBC Izegem niet van de zege. HBC Izegem won met 10-11.

Bij de start van het tweede kwartier verliep het scoren van beide ploegen wat stroever. 1-3 na 5 minuten maar door goed spel kwam HBC Izegem nooit in de problemen. Met nog één minuut te spelen stond het 8-11 en ditmaal zette HBC Izegem een tandje bij. HBC Izegem won met 8-13.

Na 5 minuten in het derde kwartier was het scorebord identiek aan het eerste kwartier: 3-4 in het voordeel van HBC Izegem, een gelijkmatig oplopende score bij beide ploegen. Daarna liep het wat minder bij HK Waasmunster en kon HBC Izegem vaker de bal onderscheppen. HBC Izegem liep uit tot 5-10 op 5 minuten van het einde en behield deze voorsprong tot op het einde. HBC Izegem won met 8-12.

Vandaag was de J14 individueel sterk en werd de wedstrijd gekenmerkt door inzet. Maar het was vooral een feest om ze samen te zien spelen als één ploeg! Mooie wedstrijd!

Speelden voor Izegem: Balder, Arne (VDH), Rune, Algren, Mauro, Kaylen, Augustijn, Remi, Robin, Raszan en Vic.

J14: HBC Izegem - HK Waasmunster: 10-1, 8-6 en 8-5.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: dinsdag 15 maart 2022 22:40

Op zaterdag 12 maart 2022 kregen onze J14 HK Waasmunster op bezoek. De jongens waren reeds zeker van de eerste plaats in de nacompetitie maar winnen van de laatste wedstrijd zou een mooie kers op de taart betekenen.

Het eerste kwartier ging heel vlot, pas twee minuten voor het einde kon Waasmunster de nul van het bord vegen. HBC Izegem won met 10-1. De start in het tweede kwartier liep wat moeizamer. Een time-out was nodig om de 1-4 achterstand te doen keren. Verder vielen de “doelpalen” op in het nadeel van HBC Izegem. Onze jongens wisten terug te keren en alsnog het kwartier naar zich toe te trekken. HBC Izegem won met 8-6. Het derde kwartier stond nog meer in het teken van uittesten wat op training geoefend was. Als een speler van Izegem kan scoren (vrij van verdedigers) na een periode van gewirwar van spelers door elkaar, dan weet je dat het goed was. Heel mooie bewegingen gezien, uiteraard niet altijd trefzeker, maar oefening baart kunst! HBC Izegem won met 8-5.

Proficiat aan de J14! Na West-Vlaams kampioen zijn nu ook kampioen van Oost- en West-Vlaanderen. Op naar de VHV competitie!

Speelden voor Izegem: Kaylen, Robin, Vic, Balder, Rune, Niels, Remi, Mauro, Algren, Razvan en Arne (VDH).

J14: HBC Evergem – HBC Izegem: 8-9, 12-6 en 11-8.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: donderdag 17 februari 2022 12:52

Op zondag 13 februari 2022 speelden onze jongens uit tegen HBC Evergem. HBC Izegem begon heel goed aan het eerste kwartier. Na zeven minuten stond het 2-5 voor HBC Izegem, tijd voor een time-out bij HBC Evergem. Na de time-out behield Izegem zijn voorsprong tot drie minuten voor het einde. Toen kwam HBC Evergem opzetten. HBC Evergem scoorde nog twee keer in de laatste minuut, maar kon HBC Izegem niet afhouden van winst in het eerste kwartier. HBC Izegem won met 8-9.

Halverwege het tweede kwartier stond het 8-0 voor HBC Evergem, een tussenstand die we niet gewoon zijn te zien bij HBC Izegem. Maar, ook het spel zat niet goed, en dat weerspiegelde zich in de score. De kloof van 8 doelpunten werd gereduceerd naar 6 op het einde van het tweede kwartier. Een time-out bij HBC Izegem kon het spel niet keren. HBC Evergem won met 12-6.

In het derde kwartier zagen we een andere wedstrijd, twee ploegen tegen elkaar gewaagd en een HBC Izegem dat gedreven  speelde en kansen creëerde. De score ging gelijkmatig op en pas op het einde kon Evergem een kloofje maken door een doelpunt te scoren in de laatste minuut en door een penalty te scoren in de laatste seconden. Dient gezegd te worden dat de jongens van HBC Izegem op dat moment met een speler minder speelden. HBC Evergem won met 11-8.

Speelden voor Izegem: Razvan, Augustijn, Remi, Niels, Evert-Jan, Kaylen, Robin, Balder, Vic, Rune, Algren, Arne en Jenne.

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top