J14 schitteren op VHV-tornooi in de Krekel.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 13:02

Op zaterdag 18 januari 2020 speelde onze J14 een open VHV-tornooi tegen Sasja HC, Handbal Tongeren en Handbalclub OLVA Brugge. Het tornooi begon met de mooiste en spannendste wedstrijd van de hele namiddag tussen HBC Izegem en Sasja HC. HBC Izegem begon goed opgewarmd aan de wedstrijd en had na vijf minuten een kleine voorsprong (3-1). Sasja HC sloop weer dichterbij en stond zelfs na acht minuten een doelpunt voor (4-5). HBC Izegem sloeg niet in paniek, kon weer gelijk maken en zelfs terug een kleine kloof maken (8-6). Sasja HC kwam nog eens terug naar 8-8. Vier minuten voor het einde maakte Liam er 9-8 van en HBC Izegem kon deze stand met goed verdedigend werk volhouden tot het einde van de wedstrijd. Het was een mooie wedstrijd met goede combinaties van beide ploegen.

De tweede wedstrijd van HBC Izegem was tegen Handbalclub Tongeren. In de eerste wedstrijdhelft werd het een gelijke strijd. Zowel HBC Izegem als Tongeren kwamen een doelpunt voor. HBC Izegem had het moeilijk tegen de 3-3 verdediging van Tongeren en Tongeren kon enkele keren op de zelfde manier door de verdediging van HBC Izegem komen. Tijd voor Tanita om in te grijpen met een time-out. Na de time-out heeft Tongeren geen doelpunt meer gemaakt en kon HBC Izegem een achterstand van 7-6 ombuigen in een eindstand van 7-17 voor HBC Izegem. Proficiat aan de tactische bijsturing van de trainers (Tanita en Robbe) en aan de spelers die het goed uitgevoerd hebben! Ook onze nieuwkomer Lucas heeft de laatste zes minuten ook mogen genieten van zijn eerste speelminuten.

De derde wedstrijd was tegen Olva Brugge. HBC Izegem begon slap aan de wedstrijd. Na acht minuten stond het nog altijd 0-0, het doelhout werd wel aan beide zeiden opgewarmd of er werd recht op de keeper geschoten (vooral door Izegem). HBC Izegem kwam dan traag op gang en bij een lichte voorsprong van 3-1 was er een time-out. Tanita schudde dan onze jongens nog eens wakker en er werd onmiddellijk weer beter gespeeld. De wedstrijd werd gewonnen met 16-4.

Speelden voor Izegem: Stan, Thijs, Senne, Daan, Vic, Jarno, Victor, Liam, Batist, Brecht, Bob, Lars en Lucas.

 

Alle resultaten:

 

HBC Izegem – Sasja HC: 9-8

Handbal Tongeren – Olva Brugge: 20-11

Olva Brugge – Sasja HC: 8-15

Handbal Tongeren – HBC Izegem: 7-17

Sasja HC – Handbal Tongeren: 11-1

HBC Izegem – Olva Brugge: 16-4

 

J14: HBC Izegem – Apolloon Kortrijk1: 12-1, 12-4 en 13-3.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 12:12

De kampioenen van HBC Izegem speelden tegen de tweede in de stand Apolloon Kortrijk1. Er werd enige tegenstand verwacht maar dat viel tegen. Apolloon Kortrijk kwam maar met zeven spelers opdagen. HBC Izegem walste over Kortrijk heen. Ze wonnen het eerste kwartier met 12-1. Enkel in het begin van de tweede helft was er van enige spanning sprake. Na drie minuten spelen was het 2-2 maar dan schakelde HBC Izegem een versnelling hoger en won het de tweede wedstrijd met 12-4.

In het derde kwartier was er terug geen tegenstand. Op Vic werd er goed verdedigd maar Liam kreeg alle vrijheid en dat is iets waar Liam goed gebruik van gemaakt heeft. Hij scoorde tien van de dertien doelpunten in het derde kwartier (gewonnen met 13-3). Over de volledige wedstrijd had Apolloon Kortrijk wel nog veel kansen om te scoren maar hun schoten waren ofwel niet goed gericht ofwel stond er een goed keepende Stan in de weg. Proficiat aan de hele ploeg!

Speelden voor Izegem: Stan, Thijs, Senne, Daan, Vic, Jarno, Victor, Liam, Batist, Brecht, Bob en Lars.

J14: Apolloon Kortrijk2 – HBC Izegem: 5-13, 5-11 en 9-9.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 11:02

Zondagochtend 1 december 2019 vertrok HBC Izegem naar Kortrijk met het idee dat het een makkelijke klus zou worden tegen Apolloon Kortrijk2. In de Lange Munte speelde Apolloon Kortrijk1 echter ook een wedstrijd tegen Knack Roeselare (9-3, 11-8 en 10-8). Apolloon Kortrijk1 gaf enkele van z’n spelers rust om mee te doen met Apolloon Kortrijk2. Het werd dus toch moeilijker dan gedacht.

De eerste twee wedstrijden gingen in de eerste vijf minuten gelijk op maar daarna kon HBC Izegem een voorsprong opbouwen. De eerste wedstrijd eindigde op 5-13 en de tweede op 5-11 . In de derde wedstrijd was onze verdediging van Izegem plotseling verdwenen. Izegem kwam vier doelpunten op achterstand. HBC Izegem kon zich herpakken en maakte 9-9 gelijk. De laatste 30 seconden waren erg spannend. Vic miste de winning goal en een ultieme vrije worp na het eindsignaal werd knap gered door Stan. Het bleef 9-9.

Speelden voor Izegem: Stan, Thijs, Senne, Daan, Vic, Jarno, Victor, Liam, Brecht, Bob, Lars en Batist (gekwetst) als supporter op de bank.


 

 

 

Hallentornooi van Initia Hasselt: J14 trof de sterke Nederlandse selectieploeg TSA in de poulefase.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 11:56

Izegem trok op zaterdag 4 januari 2020 met vijf jeugdploegen (J12, J14, J16, J18 en M15) naar Hasselt om deel te nemen aan het internationaal Hallentornooi. Ze speelden tegen verschillende topploegen uit België, Nederland en Duitsland.

In de jeugdreeks van de J14 namen 20 ploegen deel. De J14 kwam in de poulewedstrijden uit tegen HC Elita, Sittardia1, TSA en Schoten2. Het vroeg opstaan (5u30) en de lange busreis (2u30) zat duidelijk in de benen. De J14 begon matig aan het tornooi. Er werd 10-10 gespeeld tegen HC Elita. Tegen Sittardia1 verloor HBC Izegem met 9-7. De derde wedstrijd was tegen een selectieploeg uit Nederland. TSA verdedigde sterk en gaf weinig ruimte weg. HBC Izegem verloor met 15-5. De laatste wedstrijd van HBC Izegem was tegen Schoten2. Opnieuw speelde HBC Izegem gelijk (10-10). HBC Izegem werd vierde in poule B maar toch had iedereen het gevoel dat er veel meer in zat.

Na de poulewedstrijden trof HBC Izegem Sittardia2 (vierde uit poule A). HBC Izegem toonde voor de eerste keer dit jaar wat het in z’n mars had en won met 13-8. Na winst tegen Sittardia2 speelde HBC Izegem tegen BFC Beek (Nederland). Het werd hun beste wedstrijd van het tornooi. Na een 17-7 overwinning tegen BFC Beek werden ze 13de op een totaal van 20 ploegen. Een valse start kortwiekte de hoge ambities maar de laatste twee wedstrijden maakten veel goed.

Speelden voor Izegem: Brecht, Batist, Senne, Stan, Daan, Thijs, Vic, Victor, Jarno, Liam en Bob.

J14: HBC Izegem won drie van de vier wedstrijden op VHV-tornooi in Gent.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 25 november 2019 20:46

Onze jongens van de J14 speelden op zaterdag 23 november 2019 hun eerste VHV-tornooi van het seizoen. De eerste wedstrijd was tegen HC DB Gent. Onze jongens lieten HC DB Gent nooit in hun spel komen en wonnen met 4-13.

De volgende tegenstander was HC Heist o/d Berg. Met de 3-2-1 verdediging van HC Heist o/d Berg had HBC Izegem ook geen problemen. Zowel in de opbouw als op de tegenaanval was HBC Izegem een maatje te groot voor HC Heist o/d Berg. HBC Izegem won met 23-4.

De derde wedstrijd was tegen Sporting NeLo. In een potige wedstrijd maakte onze ploeg het verschil door sterk te verdedigen. HBC Izegem won met 7-10.

Ook Uilenspiegel HV had ondertussen een vlekkeloos parcours afgelegd. Uilenspiegel HV won van Sporting NeLo (13-3), HC Heist o/d Berg (26-3) en HC DB Gent (17-4). HBC Izegem trof een  tegenstander met een stevige verdediging. Ook in de aanval kon Uilenspiegel HV uitpakken met enkele spelers met een goed shot. Uilenspiegel HV won van HBC Izegem met 15-11 maar het werd een wedstrijd waar onze jongens veel uit konden leren.

Speelden voor Izegem: Stan, Liam, Jarno, Bob, Lars, Vic, Lander, Brecht, Thijs en Daan. Victor was gekwetst.

 

 

Resultaten:


HC DB Gent – HBC Izegem 4-13


Uilenspiegel HV – Sporting NeLo 13-3


HBC Izegem – HC Heist o/d Berg 23-4


HC DB Gent – Sporting NeLo 13-9


Uilenspiegel HV – HC Heist o/d Berg 26-3


Sporting NeLo – HBC Izegem 7-10


HC DB Gent – Uilenspiegel HV 4-17


HC Heist o/d Berg – Sporting Nelo 8-11


Uilenspiegel HV – HBC Izegem 15-11


         

            

         

         

© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top