J/M12 van HBC Izegem winnen 23ste Inès Mulier jeugdtornooi.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: dinsdag 03 april 2018 08:18

 

Negen U12-ploegen namen deel aan het Inès Mulier Jeugdtornooi: HBC Izegem, Elita Buggenhout, Apolloon Kortrijk (1&2), Neuville En Ferrain HBAL, HBC Mouscron, Don Bosco Gent, Marcq Handball en HBC Eeklo.

In poule A werden Elita Buggenhout, HBC Mouscron, Apolloon Kortrijk1 en Don Bosco Gent ingedeeld. Elita Buggenhout startte sterk en won twee wedstrijden (11-2 en 6-4) op rij. Daarna wonnen zowel Don Bosco Gent als Apolloon Kortrijk tegen HBC Mouscron (8-3 en 8-4). De laatste twee wedstrijden bepaalden de rangorde in poule A. Don Bosco Gent won tegen Elita Buggenhout en in de laatste wedstrijd won Apolloon Kortrijk1 tegen Don Bosco Gent. Drie ploegen eindigden met vier punten. Het doelpuntensaldo en het onderling duel tussen Don Bosco Gent en Elita Buggenhout zorgden ervoor dat Don Bosco Gent eerste eindigde voor Elita Buggenhout en Apolloon Kortrijk1.

In poule B speelden de thuisploeg, Marcq Handball, Neuville En Ferrain HBAL, Handbal Eeklo en Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem won de eerste wedstrijd met 9-2 tegen Apolloon Kortrijk2. De tweede wedstrijd werd nipt verloren tegen Marcq Handball. Tot 3-3 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Nadien kende Izegem een dipje. Marcq Handball liep uit tot 3-7. In de laatste 5 minuten herpakte Izegem zich en kwam sterk uit de hoek. HBC Izegem maakte het nog spannend maar verloor met 10-12. Ondertussen won Neuville En Ferrain HBAL vlot al hun wedstrijden (11-3, 9-4, 10-4 en 14-0). Door winst tegen Handbalclub Eeklo verzekerde Marcq Handball zich van de tweede plaats in de poule. Een onderling duel tussen HBC Izegem en Handbalclub Eeklo moest beslissen over de derde plaats in de groep. Beide ploegen begonnen gespannen aan de wedstrijd. Halfweg stond het 4-3 op het scorebord. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van HBC Izegem. Met een 12-4 winst verzekerde HBC Izegem zich van een plaatsje in de volgende ronde.

In de eerste finalepoule won Marcq Handball hun eerste wedstrijd tegen Don Bosco Gent (9-5). Apolloon Kortrijk1 gaf daarna een ruime voorsprong uit handen (8-4). Don Bosco Gent maakte 10-10 gelijk, kwam 12-10 voor maar in de slotminuut werd het toch nog 12-12. Ook de laatste wedstrijd in deze groep tussen Marcq Handball en Apolloon Kortrijk1 eindigde op een gelijkstand (6-6).

In de tweede finalepoule hadden de jongens van Neuville En Ferrain HBAL opnieuw hun vizier op scherp gesteld. Er werd gewonnen van Elita Buggenhout met 16-4 en van HBC Izegem met 12-2. HBC Izegem liet de moed niet zakken. Na een sterke prestatie tegen Elita Buggenhout (12-3) ging HBC Izegem opnieuw een ronde verder.

Na de poules en de finalepoules kwamen de kruisfinales. Marcq Handball speelde tegen HBC Izegem. Neuville En Ferrain HBAL speelde tegen Apolloon Kortrijk1. Neuville En Ferrain HBAL liet Apolloon Kortrijk1 alle hoeken van het veld zien en won met 12-3. Tegen Marcq Handball startte HBC Izegem uitstekend. Het kwam twee doelpunten voor en gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

In de finale speelde HBC Izegem tegen de topfavoriet Neuville En Ferrain HBAL. In het begin van de wedstrijd hielden beide teams elkaar in evenwicht (3-3). De spanning steeg steeds meer. Van 6-6 werd het 7-7. Na 11 minuten kon HBC Izegem een kleine voorsprong uitbouwen (10-7). In de laatste twee minuten scoorde Neuville En Ferrain HBAL nog twee keer (10-9). Super spannend! In de laatste seconden maakte HBC Izegem de beslissende goal voor tornooiwinst (11-9). HBC Izegem won met veel inzet tegen een moegestreden Neuville En Ferrain HBAL.

Met super blije gezichten, een trofee en een tegeltje kon het tornooi afgesloten worden met een frisse duik in het zwembad.

Speelden voor Izegem: Daan, Bob, Senne, Vic, Victor, Liam, Jarno, Stan, Daan, Brecht, Batist en Nel.

HBC IZEGEM J/M12-  KNACK ROESELARE: 10-9, 5-11 en 7-8

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 19 maart 2018 08:13

In de aanloop naar de komende nacompetitie speelde Izegem een oefenwedstrijd tegen de meisjesploeg van Roeselare.

In het begin van het eerste kwartier was de Izegemse verdediging kwetsbaar. De meisjes van Roeselare speelden rond de cirkel telkens iemand vrij die kon scoren. Roeselare liep uit tot 5-2. Onze trainer stuurde bij. Er werd feller verdedigd. Met scherpe en goed uitgevoerde tegenaanvallen werd de achterstand uitgewist. Izegem scoorde vervolgens drie doelpunten op rij en deed Roeselare naar adem happen (8-5). Roeselare gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd. Met nog één minuut op de klok maakte Roeselare gelijk. In de spannende slotminuut zorgde één actie door het midden van de verdediging van Roeselare voor de winning- goal. Izegem won met 10-9.

In het tweede kwartier slaagde Izegem er niet meer in hetzelfde tempo te ontwikkelen als in het eerste kwartier (2-2). De meisjes van Roeselare waren letterlijk een kopje groter dan onze J/M12 en namen de wedstrijd in handen. Onze J/M12 lieten zich ook iets te gemakkelijk wegzetten en de aanvallers van Roeselare werkten mooi voor doel af (8-3). Aan de overkant botste Izegem op een muur van verdedigers. Izegem kon nog weinig doelkansen forceren. Roeselare won verdiend met 11-5.

In het laatste kwartier hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. Het werd 2-2 en 4-4. Halfweg de wedstrijd ontfutselde Izegem tweemaal de bal van Roeselare en kon op de tegenaanval 6-4 voorkomen. Roeselare bleef goed combineren en maakte opnieuw gelijk (6-6). Over en weer kwamen er kansen, maar met drie knappe voetreflexen hield de Roeselaarse doelwachtster Izegem van een voorsprong. Twee andere mooi uitgespeelde kansen werden tegen de paal en lat geknald. Roeselare werkte beter af en ging met een 8-7 winst lopen.

Speelden voor Izegem: Elise, Brecht, Jarno, Ewa, Liam, Batist, Thijs, Victor en Daan

THOR HANDBAL - HBC IZEGEM J/M12: 2-16, 4-12 en 0-8

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 15 januari 2018 13:54

Na een stevige opwarming begonnen onze jongens en meisjes overtuigend. Het fysiek sterkere Izegem verdedigde goed, de bal ging vlot van de ene speler naar de andere en in de aanval scoorde Izegem enkele fraaie doelpunten. Het doelnet van de tegenstander trilde als het ware elke minuut. Izegem won het eerste kwartier met 16-2.

In het tweede kwartier zorgde Izegem er opnieuw voor dat Thor de bal niet in haar ploeg kon houden. Na het veroveren van de bal werd deze meteen richting aanvallers gestuurd. Deze gingen niet voor eigen succes maar zochten steeds het beste mannetje voor het doel op. Vooral op de tegenaanval was Izegem super efficiënt en won met 12-4.

Tijdens het laatste kwartier kreeg Thor het steeds moeilijker omdat de bal maar niet voorbij onze keeper ging. Izegem bleef mooie passen rondstrooien en doelpunten maken. Na 15 minuten projecteerde het scorebord een 8-0 winst voor Izegem.

Een goede wedstrijd werd afgerond met een stevige high five en extra bedankingskreet voor de meegereisde supporters.

 

Speelden voor Izegem: Vic, Senne, Daan, Thijs, Bob, Stan, Renée, Brecht, Jarno, Batist, Nel en Ewa.

 

Selectie van J/M10 en J/M12 nam deel aan tornooi ‘Challenge Patrick Chantry’ in Doornik

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 12 februari 2018 19:59

Izegem speelde een tornooi in Doornik met volgende ploegen: Mont-sur-Marchienne, Givenchy-en-Gohelle, Wahagnies, L’union Beynoise, Tournai1, Tournai2 en Handbalclub Apolloon Kuurne. De ploegen werden opgesplitst in twee reeksen. Izegem werd ingedeeld bij Tournai1, Union en Wahagnies.

 

De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg. Izegem kon in het begin niet volgen en kwam vlug op achterstand (7-4). Nadien ging het op en neer. Beide ploegen bleven scoren. Izegem kon zijn achterstand evenwel niet meer ombuigen en verloor met 18-10. De tweede wedstrijd was tegen Wahagnies. Wahagnies was een felle tegenstander maar Izegem liet niet begaan. Het werd 6-4, 7-5 en 9-7. Izegem verloor de wedstrijd uiteindelijk met 12-8, maar verdiende op inzet een beter resultaat. De laatste wedstrijd van de voormiddag was tegen L’union Beynoise. Izegem speelde de bal goed rond en vond telkens een speler vrij voor doel die kon afwerken. Izegem kwam 3-1 en 4-3 voor. L’union Beynoise gaf niet op en maakte gelijk (5-5). In de laatste 5 minuten scoorde Izegem viermaal op een rij. Aan de overkant pakte onze keeper uit met enkele knappe reddingen. Dit was het keerpunt in de wedstrijd. Izegem won met 13-5 en eindigde derde in hun reeks.

 

Na een bord lekkere pasta moest Izegem opnieuw aan de bak. De eerste wedstrijd was tegen Tournai2. Tournai2 werd nipt derde in de voorrondes. Het bleek een taaie tegenstander. Halfweg de wedstrijd stond Izegem 8-4 achter. Izegem gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam terug tot 10-8. In de laatste minuten bleek Tournai2 toch een maatje te groot. Het werd 15-8 voor de thuisploeg. Nadien moest Izegem spelen tegen L’union Beynoise. Vol enthousiasme ging Izegem er tegenaan. Het werd een spannende wedstrijd. Van 2-2 werd het 6-4, 7-5 en 8-6. In de laatste 5 minuten maakte Izegem het verschil met enkele mooie combinaties rond de cirkel. Izegem won met 9-7. Izegem werd geen rust gegund en moest direct spelen tegen Kuurne. De vermoeidheid begon Izegem parten te spelen. Iedereen bleef het beste van zichzelf geven en Izegem hield de bordjes tot 8-8 in evenwicht. In de laatste drie minuten ging Kuurne toch met de winst lopen (12-8).

 

Winnaar van het toernooi werd Mont-sur-Marchienne. Izegem eindigde zevende. Proficiat aan alle spelers!

Speelden voor Izegem: Vic, Nel, Kaylen, Thijs, Yinthe, Elisa, Daan en Liam.

 

Reeksen

Tournai1 – Izegem 18-10

L’union Beynoise – Wahagnies 6-12

Tournai1 –  L’union Beynoise 16-8

Izegem – Wahagnies 8-12

Tournai1 – Wahagnies 8-8

Izegem – L’union Beynoise 13-5

 

Reeks 3de en 4de plaats uit reeksen.

Kuurne –  L’union Beynoise 13-4

Tournai2 – Izegem 15-8

Kuurne – Tournai2 9-8

 L’union Beynoise – Izegem 7-9

Kuurne – Izegem 13-9

L’union Beynoise – Tournai2 2-14

OLVA BRUGGE - HBC IZEGEM J/M12: 6-6, 9-3, 3-6

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: vrijdag 15 december 2017 09:36

HBC Izegem moest sneeuw en wind trotseren om de verplaatsing te maken naar Brugge. In de heenwedstrijd was Brugge een maatje te groot voor Izegem. We zijn ondertussen enkele maanden verder. Er werd stevig getraind en  de groep maakte flink wat progressie.

 

In de terugwedstrijd maakte Izegem het Brugge knap lastig. Na een gelijkspel in het eerste kwartier (6-6) won zowel Izegem als Brugge nog een wedstrijd (9-3 en 3-6) en deelden beide ploegen de punten

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top