JM12: Tornooi ‘Challenge Patrick Chantry’ in Doornik.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 07 januari 2019 13:37

Het was een extra druk handbalweekend voor de spelers van de JM12. Op zaterdag 5 januari 2019 speelde een ploeg in Hasselt en op zondag 6 januari 2019 speelden de eerstejaars (Laure, Lieze, Megan, Algren, Petra, Martina en Robin) aangevuld met twee tweedejaars van de JM10 (Gilles en Remi) een tornooi in Doornik.

In de voormiddag werden de poulewedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd tegen de thuisploeg werd met het kleinste verschil verloren (8-7). Daarna volgden nog een reeks poulewedstrijden. Izegem was een maatje te klein voor Mont sur Marchienne (6-11). Izegem won met 6-4 tegen Kortrijk2.

Daarna werd nogmaals tegen dezelfde ploegen gespeeld. Ditmaal werd gewonnen tegen Mont sur Marchienne (11-8). In de twee andere wedstrijden werd verloren met dezelfde eindscore 7-10. Onze jongens en meisjes sloten hiermee de poulewedstrijden af met een 3e plaats.

Na de middagpauze werd gespeeld voor de plaatsen 5 tot en met 8. Onze tegenstanders waren Union Beynoise, Kortrijk 1 en Kortrijk 2. Opnieuw werd er gewerkt met een heen- en terugwedstrijd. Izegem kon tegen elke ploeg éénmaal winnen en hierdoor behaalden onze jongens en meisjes van de JM12 een 7de plaats op het einde van de dag. 

Bedankt aan alle spelers voor hun inzet en aan de aanwezige supporters!

 

Speelden voor Izegem: Laure, Lieze, Megan, Algren, Petra, Martina, Gilles, Remi en Robin.

17 ploegen van Izegemse basisscholen spelen handbaltornooi.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: donderdag 29 november 2018 08:46

 

Woensdagnamiddag 28 november 2018 organiseerde onze club in samenwerking met MOEV West-Vlaanderen een minihandbaltornooi voor 17 teams van het 5de en 6de leerjaar.

 

Volgende basisscholen namen eraan deel: Sint-Vincentiusschool Kachtem, Sint-Pietersschool Emelgem, Sint-Rafaëlsschool Izegem, Basisschool Bellevue, Heilig Hartschool Izegem en Sint Tillo/ Sint Jozef school.

 

Het werd een drukke namiddag met super veel wedstrijdjes van zes minuten. Er werd volop kennis gemaakt met de  handbalsport. Tussen de jongeren deden ook onze handballers mee van de JM12: Thijs, Liam, Balder, Daan, Robin, Algren, Lander, Megan, Niels, Vic, Batist en Jade.

 

Bij de jongens wonnen zowel in poule A en poule B de ploegjes van de Sint-Pietersschool. Bij de meisjes won de ploeg van de Sint-Rafaëlschool.

 

Apolloon Kortrijk1 – JM12 HBC Izegem: 8-10, 6-8 en 6-4.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zaterdag 10 november 2018 21:40

De wedstrijd ging door op 10 november 2018 in de Lange Munte te Kortrijk.

Met drie doelpunten op rij nam Kortrijk een goede start (3-0). Kortrijk behield het overwicht tot 7-6. In de laatste vijf minuten ging het tempo omhoog. Er werd beter samen gespeeld en afgewerkt voor doel. HBC Izegem scoorde vijfmaal zonder tegendoelpunt te incasseren en won gemakkelijk met 8-10.

In de tweede kwartier was het Kortrijk dat de score mocht openen (2-0). Trainer Tom vroeg aan de aanvallers om de geoefende aanvallen en acties uit te voeren die aangeleerd werden op de laatste training. Het lukte de spelers om dit te doen. Het werd 2-5 en 4-7 voor HBC Izegem. Op het einde profiteerde de thuisploeg nog wat van enkele slordigheden in onze verdediging, maar HBC Izegem won ruim verdiend met 6-8.

In de eerste vijf minuten van het laatste kwartier hield doelman Balder heel wat ballen tegen. Aan de overkant zorgden paal en lat er voor dat HBC Izegem niet kon scoren (0-0). HBC Izegem kon uiteindelijk toch de 1-0 maken. Kortrijk maakte gelijk en de wedstrijd bleef in evenwicht tot 4-4. Dankzij een sterk slotoffensief van Kortrijk moest HBC Izegem zich toch gewonnen geven. Kortrijk won met 6-4.

Speelden voor Izegem: Thijs, Daan, Megan, Balder, Eliza, Batist, Robin, Kaylen, Liam, Algren en Mauro.

 

JM12 HBC Izegem – Olva Brugge: 13-1, 5-4 en 7-2.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 19 november 2018 11:13

Brugge kende in het eerste kwartier een dramatische start. Brugge kon de bal maar niet in de ploeg houden. Batist profiteerde maximaal op de counter en scoorde het ene doelpunt na het andere (6-0). Het gaf Izegem vleugels. Goed samenspel zorgde er bovendien voor dat Niels, Thijs, Daan hun doelpuntje konden meepikken. Izegem won met 13-1.

In het tweede kwartier vond Izegem veel moeilijker de weg naar doel. Brugge ving Izegem op in de verdediging. Izegem speelde  wel goed rond maar kon weinig doelkansen creëren. Halfweg de wedstrijd stond Izegem 2-4 achter. Een time-out deed de wedstrijd kantelen. Met enkele tips van trainers Gert-Jan en Kari kon Izegem nog driemaal scoren (Kaylen, Liam en Batist).  Izegem won met 5-4.

In het derde kwartier zette Izegem door. Met voorbereidend werk van Eliza, Laure en Lieze werd meteen gescoord door Thijs en Vic (4-0). Nel en Mauro bleven de bal goed rond spelen. Op het einde kon Balder nog een mooi doelpunt scoren vanop hoek. Izegem won met 7-2.

Speelden voor Izegem: Kaylen, Thijs, Batist, Niels, Daan, Vic, Mauro, Nel, Eliza, Liam, Balder, Laure en Lieze.

 

JM12: Twee jongensploegen en één meisjesploeg gingen de strijd aan op thuistornooi.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: donderdag 08 november 2018 14:57

Zaterdag 27/10/2018 werd een jeugdtornooi gespeeld met drie jeugdploegen van HBC Izegem, HC Desselgemse en Thor Middelkerke. Elke ploeg speelde vier wedstrijden in de poulefases.

Voor eerst speelde een volledige meisjesploeg. In het begin was het even wennen. De meisjes verloren met 3-6 tegen HC Desselgemse en beide wedstrijden tegen de jongensploegen van HBC Izegem. De meisjes bleven echter strijden en wonnen de laatste wedstrijd tegen Thor Middelkerke met 7-5.

De jongensploegen van HBC Izegem vonden de weg naar het doel vrij gemakkelijk. In alle wedstrijden werd vlot gescoord. HBC Izegem 3 won alle wedstrijden en HBC Izegem 2 won drie wedstrijden. Ze werden eerste en tweede in de groepswedstrijden.

Na de poulewedstrijden speelden de meisjes van HBC Izegem tegen HC Desselgemse voor de derde plaats. Door de tips van Bernd speelden ze aanvallend en verdedigend een stuk beter dan hun eerste wedstrijd tegen HC Desselgemse. Beide ploegen hielden elkaar 14 minuten in evenwicht. In de laatste minuut ging HC Desselgemse toch nog met een 5-6 winst lopen.

De finale ging tussen HBC Izegem 2 en HBC Izegem 3. Beide ploegen wisten wat ze van elkaar konden verwachten. Hierdoor vlogen de ballen in het net en kwam HBC Izegem 3 op een mooie voorsprong. Op het einde van de wedstrijd was HBC Izegem 2 ook een beetje moe waardoor HBC Izegem met 20-9 won. Proficiat aan alle spelers.

 

HBC Izegem1: Laure, Lieze, Eliza, Nel, Megan, Petra en Martina.

HBC Izegem2: Thijs, Lander, Daan, Robin, Arne en Alex.

HBC Izegem3: Batist, Algren, Liam, Balder, Kaylen en Alexander

 

Wedstrijden:

HBC Izegem1 – HC Desselgemse  3-6

HBC Izegem2 – Thor 13-1

HBC Izegem3 – Izegem1 9-0

HC Desselgemse – HBC Izegem2 4-7

Thor – HBC Izegem3 6-22

HBC Izegem1 – HBC Izegem2 5-16

HC Desselgemse – Thor 11-3

HBC Izegem3 – HBC Izegem2 18-4

HBC Izegem1 – Thor 7-5

HC Desselgemse – HBC Izegem3 2-17

 

Finales:

3-4de plaats: HC Desselgemse – HBC Izegem1 6-5

1-2de plaats: HBC Izegem3 – HBC Izegem2 20-9

  

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top