JM12: HBC Izegem – HC Eeklo: 12-7, 15-7 en 13-9.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 10 februari 2019 17:17

In het eerste kwartier stond Izegem met doelpunten van Batist, Daan en Yinthe meteen 3-0 voor. Liam, Batist en Thijs bleven goed combineren en zorgden ervoor dat HC Eeklo gemakkelijk opzij gezet werd met 12-7. Kleine Mads was zo enthousiast dat hij supporterde van op de schoot van Kari ipv in de buggy. Hij genoot van mooi handbal.

In het tweede kwartier waren onze tweedejaars opnieuw goed op dreef. Vanuit de verdediging onderschepte Lander meermaals de bal en met snelle combinaties tussen Daan, Thijs, Batist en Liam vond Izegem vlot de weg naar het doel (7-3). Ook de meisjes gingen ervoor. Op de rechterkant lieten Nel en Yinthe de bal goed rondgaan en zorgde Eliza voor twee knappe doelpunten op een rij. Izegem won met 15-7. Vanaf de zijkant zagen Mads, Kari en Tom dat het goed was.

In het derde kwartier stond Liam in het doel. De kracht van Liam werd vervangen door de snelheid van Robin. Ditmaal kon HC Eeklo Izegem bijbenen tot 7-7. De verdediging van Eeklo had geen vat op Robin en hij zorgde voor een eerste tweepuntenkloof in de wedstrijd. Eeklo bleef strijden maar met mooie passes én doelpunten van Thijs en Batist zette Izegem een mooie eindscore van 13-9 op het bord.

Speelden voor Izegem: Eliza, Batist, Robin, Nel, Lander, Yinthe, Thijs, Daan en Liam.

 

JM12: DB Gent – HBC Izegem: 11-5, 7-3 en 8-6.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 10 februari 2019 17:13

De eerstejaars van de JM12 speelden op 9 februari 2019 een oefenmatch in en tegen Gent. Zonder opwarming mochten de JM12 direct aan de wedstrijd beginnen. In het begin van de wedstrijd moesten onze jongens en meisjes nog een beetje zoeken naar het juiste ritme maar langzaam aan begonnen ze het DB Gent moeilijker te maken. DB Gent won met 11-5.

In het tweede kwartier kwam Izegem in het begin van de wedstrijd op voorsprong. DB Gent maakte nadien gelijk. Balverlies tijdens de vele dribbels van Izegem zorgden ervoor dat DB Gent kon counteren. DB Gent rondde de counters goed af en kwam op voorsprong. Izegem bleef met volle overgave spelen maar verloor met 7-3.

Het laatste kwartier was er eentje van mooi samenspel. Izegem bleef gaan voor elke bal. Op zoveel karakter had DB Gent niet gerekend. Toch bleek het net niet voldoende. DB Gent won met 8-6.

Speelden voor Izegem: Lieze, Laure, Kaylen, Algren, Petra, Arne, Megan en Vic.

JM12 HBC Izegem – Thor: 7-0, 10-0 en 11-5.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 20 januari 2019 13:23

Zaterdag 19 januari 2019 speelden onze jongens en meisjes tegen Thor. Na een stevige opwarming begonnen onze jongens en meisjes overtuigend. De bal ging vlot van de ene speler naar de andere en in de aanval scoorde Izegem enkele fraaie doelpunten. Izegem won het eerste kwartier met 7-0.

In het tweede kwartier zorgde Izegem er opnieuw voor dat Thor de bal niet in haar ploeg kon houden. Na het veroveren van de bal werd de bal meteen richting aanvallers gestuurd. Deze gingen niet voor eigen succes maar zochten steeds het beste mannetje voor het doel op. Izegem won met 10-0.

In het begin van het laatste kwartier bood Thor flink wat tegenstand. Thor kwam 0-2 en 1-3 voor. Izegem stak een tandje bij en boog de achterstand om in een 11-5 winst.

Een goede wedstrijd werd afgerond met een stevige high five en een zakje chips van jarige Algren. Proficiat Algren!

Speelden voor Izegem: Algren, Daan, Lander, Megan, Eliza, Kaylen, Vic, Batist, Thijs, Balder, Mauro, Arne, Laure en Lieze.

 

J/M 12: HBC Izegem wint jeugdtornooi in De Krekel.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 27 januari 2019 09:11

Izegem nam met twee ploegen deel aan het tornooi. Een tornooi is door de kleinere terreinoppervlakte een ideale oefening in samenspel, snelle omschakeling en het vrij lopen van je tegenstander. Tegen alle tegenstanders wisten onze spelers elkaar goed te vinden. Er werd veel vrijgelopen en vlot gescoord.  

In een onderling duel haalde Izegem1 het van Izegem2. Izegem2 startte goed met een 3-1 voorsprong, maar Izegem1 kwam terug en won nog gemakkelijk met 8-4.  

De spannendste wedstrijd was KHT Roeselare1 tegen KHT Octopus. De jongens van KHT Roeselare1 haalden het in de laatste minuut met 5-4. De meisjes van KHT Roeselare2 deden hun uiterste best maar moesten hun meerdere erkennen tegen de jongens en meisjes van Izegem. Proficiat aan alle spelers en bedankt aan de jeugdscheidsrechters Aaron, Rune, Victor en Daan. 

Speelden voor Izegem1: Eliza, Petra, Batist, Thijs, Kaylen en Yinthe.

Speelden voor Izegem2: Niels, Nel, Daan, Liam, Robin, Vic en Arne.

 

  

Resultaten:

HBC Izegem1 – KHT Roeselare1         16-1

KHT Staden – HBC Izegem2               2-13

KHT Octopus – KHT Roeselare2         2-8

HBC Izegem1 – KHT Staden               8-1

KHT Roeselare1 – KHT Octopus         5-4

HBC Izegem2 – KHT Roeselare2         15-7

HBC Izegem1 – KHT Octopus             14-0

KHT Roeselare1 – HBC Izegem2         2-17

KHT Staden – KHT Roeselare2            4-9

HBC Izegem1 – HBC Izegem2             8-4

KHT Roeselare1 – KHT Roeselare2     0-10

KHT Staden – KHT Octopus                7-2

HBC Izegem1 – KHT Roeselare2         9-5

KHT Roeselare1 – KHT Staden            4-6

HBC Izegem2 – KHT Octopus             11-0

 

  

1e        HBC Izegem1

2de      HBC Izegem2

3de      KHT Roeselare2

4de      KHT Roeselare1

5de        KHT Staden

6de        KHT Octopus

 

 

JM12 Apolloon Kortrijk - HBC Izegem: 4-5, 8-5 en 11-7.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 14 januari 2019 12:04

In het eerste kwartier waren er kansen voor beide ploegen. Het scoren ging echter niet zo vlot. Beide ploegen hielden elkaar in perfect in evenwicht. Van 1-1 werd het 4-4. In de laatste minuut kon Batist scoren en won Izegem met 4-5.

In het tweede kwartier was onze verdediging niet zo sterk. Kortrijk kon te gemakkelijk scoren. Zo kwamen ze snel op voorsprong (7-3). De tandem Batist-Thijs deden Kortrijk nog even wankelen maar Izegem moest toch z’n meerdere erkennen. Kortrijk won met 8-5.

Girlpower in het laatste kwartier. Izegem begon de wedstrijd met een volledige meisjesploeg. De meisjes creëerden enkele mooie kansen maar hadden zowel in de aanval als in de verdediging net iets te weinig girlpower. Na 10 minuten stond het 6-2 op het scorebord. In de laatste vijf minuten kregen ze versterking van de jongens. Kortrijk kon de wedstrijd afsluiten met 11-7 winst.

Speelden voor Izegem: Yinthe, Kaylen, Niels, Petra, Martina, Thijs, Laure, Lieze, Megan, Arne, Algren, Eliza, Nel, Batist en Mauro.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top