HV UILENSPIEGEL - HBC IZEGEM HEREN LIGA 3: 33-26

Categorie: heren - liga - verslagen
Geschreven: dinsdag 21 februari 2017 19:34

Zaterdag stond voor onze jongens van Blue White Dynamite (BWD) de verre verplaatsing naar leider Uilenspiegel op de agenda. BWD wist dat er geen makkelijke match te wachten stond en ook bij aankomst, en na het zien van de ligging van de zaal, werd bevestigd dat het verre van een ‘walk in the park’ ging worden. De ontgoocheling bij Joeri Vanderheerden was echter groot toen hij te horen kreeg dat zijn handbalvalies, door een tot op heden ongekende reden, nog aan de voordeur van onze sponsor stond. Door middel van het schoeisel van trainer Monteyne kon onze doorgewinterde pivot zich toch opmaken voor de wedstrijd. De sfeer en muziek werd voorzien door Parel Vandenberghe. Toch konden enkele spelers, al dan niet terecht, zich wat minder vinden in zijn muziekkeuze.

Na de opwarming trokken de jongens met de nodige motivatie en vechtlust het veld op. Dit laatste was zeker aanwezig bij doelman Decin, deze was na een minder leuke ervaring met de Antwerpenaren gebrand op een overwinning. Uilenspiegel opende de score, maar al snel bleek het een gelijkopgaande, spannende wedstrijd te worden. De Antwerpenaren konden nooit verder uitlopen dan twee punten. Onder impuls van Chubby Vanhalewyn, die tot twee uur voor de match nog beton aan het gieten was, werd steeds bij een tegendoelpunt niet lang getreuzeld, maar snel tegen gescoord. Ook door mede-burgerlijk ingenieur Poene Maertens werd met enkel berekende acties de code van de toch niet betonnen defensie van Uilenspiegel gekraakt. De eerste helft werd gekenmerkt door enkele mooie acties van het roodharige duo Desmet-Deblauwe. Uiteindelijk besloot Uilenspiegel om mandekking te spelen op Desmet. Na een hele week gedanst te hebben in Gent en omstreken, was deze sterkhouder toch weer bezig aan een uitstekende wedstrijd. Alcohol en uitgaan, de nieuwe doping van 2017?? Onze topschutter El Torro Lievens en Parel Vandenberghe konden natuurlijk niet op het wedstrijdblad ontbreken en prikten een paar doelpunten. Enkele seconden voor het einde, kon de achteruit lopende doelman Decin, nog net een wanshoopshot van onder zijn lat wegtikken. De Izegemse bank nam opgelucht adem en zo konden de spelers met een 17-16 achterstand gaan rusten.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd kwam Izegem beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Al snel werd de achterstand weggewerkt en kwamen de jongens uit de borstelstad op voorsprong. Na het missen van een strafworp, een dubbele tijdstraf en een dubbele penalty kwam Uilenspiegel op voorsprong. Doelman Vandemoortele pakte uit met een prachtige redding, maar Uilenspiegel kwam op kruissnelheid. Tegen vier veldspelers sloeg de leider in onze competitie een kloof van 7 punten. Een kloof die op 10 minuten van het einde moeilijk terug goed te maken was. De kloof bleef behouden. Izegem kwam niet meer terug. Op het einde van de wedstrijd kregen onze jongens nog een strafworp. Een kluifje naar de hand van doelman Decin dacht men, maar het was Parel Vandenberghe die de bal resoluut opeiste. Dit om uiteindelijk een mislukt ‘trickshot’ uit zijn mouw te schudden en de bal maar al te gemakkelijk bij de doelman in te leveren. Geen doelpunt en zo een 33-26 eindstand.

 

Na een sterke wedstrijd keerden onze jongens dus met lege handen terug naar huis. Een collectief zwakke vijf minuten deed Blue White Dynamite de das om. Zaterdag aanstaande staat de belangrijke thuismatch tegen HC Rhino Turnhout op het programma.

HBC IZEGEM Liga 3 - APOLLOON KORTRIJK: 23-23

Categorie: heren - liga - verslagen
Geschreven: dinsdag 14 februari 2017 21:06

Voor onze boys van Blue White Dynamite was de opdracht duidelijk: de derby tegen Kortrijk moest gewonnen worden!

Om 15u15 werd de match, die later zeer spannend zou blijken, op gang gefloten. Onze krijgers van Liga 3 startten vooral in verdediging wat traag. Door een aantal rake treffers vanuit de kortrijkse tweede lijn keek Izegem al snel tegen een 2-6 achterstand aan. Na de eerste time-out van trainers Grumiaux en Monteyne vonden onze jongens hun 'goesting' en motivatie en al snel ging de wedstrijd gelijkopgaand. We gingen de rust in bij een stand van 11-11.

De tweede helft bleek de spannendste te zijn van het hele seizoen. Beide ploegen waren nu echt op dreef. Enkele mooie shots werden tegen de netten geknald, vooral door het goede samenspel van de Izegemse spelverdelers en opbouwers. De snelle reactie van BWD op elk doelpunt van Apolloon zorgde er mede voor dat het verschil in de tweede helft nooit groter was dan één luttel doelpuntje.

Vijf minuten voor het einde van de match kwam de tegenstander voor het eerst op voorsprong: 22-23. Deze zeer stressvolle situatie was waarschijnlijk de reden voor een staaltje handbal dat nergens op trok. Na ettelijke malen balverlies, loopfout, dubbeldribbel en voetfout, kwam Kortrijk net voor affluiten, tot de beslissende doelkans. De poging vanop 6 meter werd gemist. Vlak voor het beslissende fluitsignaal kon Lievens via een strafworp de eindstand vastleggen. Izegem 23, Kortijk 23.

Vreugde alom, maar achteraf gezien (in de cafetaria, met een biertje in de hand) hadden we toch moeten winnen.

 

Volgend weekend dan maar knallen in Uilenspiegel!

HBC IZEGEM Liga 3 - ELITA LEBBEKE: 35-25

Categorie: heren - liga - verslagen
Geschreven: dinsdag 31 januari 2017 19:57

De vorige speeldag van onze Bluewhitedynamite (BWD) was er één om snel te vergeten. BWD kreeg er zijn zwaarste nederlaag van het seizoen (39-26) onder interim-coach Michiel Chubby Vanhalewyn en speler-coach Gert-Jan Gerre Monteyne. Laten we eens een position-switch proberen, moest trainer Gert-Jan gedacht hebben. Chubby stond zoals vanouds op de pivot positie en Gerre coachte opnieuw vurig langs de zijlijn. Lebbeke -laatste in de stand- mocht geen problemen vormen voor onze krijgers van BWD! Zeker nu onze kapitein Ruben Deblauwe deze speeldag helemaal nuchter kon aanvangen. De match kon niet beter beginnen, want Lawrence Abalo Vandenberghe tekende bij de eerste aanval voor het eerste doelpunt van de match. Het spel ging vlot op en neer. Het was een leuk kijkstuk voor de supporters, die onze BWD met een comfortabele 16-9 de rust zagen ingaan.  In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd. Doelwachter Thomas Gerrard/Omeyer Vannieuwenhuyse -of gewoon Vannie- toonde zichzelf met enkele schitterende parades en dubbele parades op tegenaanval! Lawrence Abalo Vandenberghe zorgde nog voor een prachtig doelpunt van op zijn eigen helft. Hij zag dat de doelwachter te ver uit zijn doel stond en gooide de bal zonder aarzeling tegen de netten. El toro Arne Lievens genaamd, was niet in zijn gebruikelijke doen. Hij scoorde slechts 4x, telkens van op strafworp. De topschutterstitel werd voor het eerst dit seizoen gedeeld door Alexander Zanneke Maertens en Ismail Champagne Shampani (Elk 6). Op de volgende speeldag (4 februari- trekt BWD naar Brasschaat, 4e in de stand. Bij winst komen ze tot op één overwinning van de 4e plaats wat zeker mogelijk is, mits de nodige inzet en vechtlust!

HC BRASSCHAAT - HBC IZEGEM (Liga 3): 33-15

Categorie: heren - liga - verslagen
Geschreven: zondag 05 februari 2017 18:46

De Izegemse spelers hadden op zaterdag 4 februari af te rekenen met enkele syndromen. Zo was er vooraleerst het “syndroom-van-de-studenten-die-juist-uit-de-examenperiode-komen”. Dit houdt in, zoals u vast wel weet, dat studenten na hun examenperiode fysiek en mentaal vermoeid zijn en dit op geheel toepasselijke wijze proberen te verhelpen door heil te zoeken bij de nodige dosis gerstenat. Perla Vandenberghe was tevens al in een vervolg stadium van bovengenoemd syndroom gekomen. Zijn resultaten waren immers juist bekend gemaakt. Wat leidde tot het logische “mijn-vakantieplannen-liggen-al-vast-voor-augustus-effect”.

Alsof het eerste syndroom nog niet voldoende was, kwam er bij aankomst in de sporthal te Brasschaat nog een tweede syndroom de kop op steken: “hier-mag-geen-hars-worden-gebruikt-syndroom”. Waar bij het eerste syndroom nog een paar enkelingen gespaard bleven, trof deze echter  wel de voltallige ploeg. Het is alom gekend dat Izegemse spelers tuk zijn op hun geliefde hars. Wanneer deze niet genuttigd mag worden, dan sluipt de onzekerheid en frustratie als een gelanceerde nieuw te testen Noord-Koreaanse ballistisch (middel)langeafstandsraket die zijn doel nadert (lees: snel) de ploeg binnen. Tevens -om de vergelijking compleet te maken- stond bij de spelers, zoals bij de militairen en wetenschappers van de Democratische Volksrepubliek Korea, hun vizier niet bijster goed opgesteld.

 

Deze zaken, in combinatie met een goede tegenstander, leverden het verklaarbare en gekende gevolg: collectieve offday. De aangeboden broodjes door de thuisploeg smaakten en werden in dank aanvaard. Er werd uiteindelijk huiswaarts gekeerd met een 33-15 verlies.

OLVA BRUGGE - HBC IZEGEM Liga 3: 39-26

Categorie: heren - liga - verslagen
Geschreven: dinsdag 24 januari 2017 20:51

Wegens examens en blessures trok Izegem onvolledig richting Brugge. Thomas Vannieuwenhuyse maakte zijn wederoptreden in doel en speelde een sterke wedstrijd. De Bruggelingen namen echter een bijzonder sterke start en in een mum van tijd stond het 6-2. Halfweg de eerste helft kwam ook de Izegemse motor op toerental en kwam Izegem terug tot op 2 punten. De kloof kon echter nooit gedicht worden en Olva Brugge won uiteindelijk overtuigend van onze Liga 3 met 39-26. Positief is dat elke speler zich tot het eindsignaal volop bleef inzetten.

 

 

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top