HBC IZEGEM LIGA 3 - OLVA BRUGGE: 31-22

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 05 maart 2018 10:26

Om "operatie redding" succesvol verder te zetten moest Izegem als winnaar uit de bus komen tegen de heren van Olva Brugge. 

Izegem schoot flitsend uit de startblokken en bewees nogmaals dat bij deze ploeg, het gevaar van alle kanten kan komen. Halfweg stond Blue White verdiend met 10-3 aan de leiding. Smetje bleek bijzonder productief in aanval en maakt 5 doelpunten. Brugge daarentegen, was blijkbaar niet voorbereid op de stevige verdediging van de Izegemnaren. Blue White kon zich tevreden terugtrekken na 30 minuten met een 17-9 voorsprong.

De thuisploeg kwam opnieuw het sterkst uit de kleedkamer en diepte hun voorsprong verder uit naar 25-11. In tegenstelling tot de eerste helft, vond "Michke" zijn weg naar doel terug. Hoewel Izegem iets slordiger ging spelen, kwam de overwinning nooit in gevaar. Smetje beloonde zijn ploeg via het 30ste doelpunt en uiteraard met het traktaat dat daaraan verbonden is.

 

Speelden voor Izegem: Decin (D), Vandemoortele (D), Desmet L. (8), Naessens (2), Demeulenaere M. (4), Demeulenaere W. (1), Jacobs (4), Deschamps (3), Vandewalle (4), Olivier (5)

 

HV UILENSPIEGEL - HBC IZEGEM LIGA 3: 16-29

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 25 februari 2018 19:54

Met een gemengde selectie van Liga-3-spelers, J18 en jeugdigen van liga 1 zakte Izegem af naar de prachtige zaal te Wilrijk om degradatieconcurrent Uilenspiegel te bekampen.

Izegem overdonderde meteen zijn tegenstander, aangevuurd door Smetje AKA Louis Desmet, wat in een 1-7 voorsprong resulteerde. Toch slopen enkele slordigheden in het Izegemse spel waardoor Uilenspiegel kon terugkomen tot op 2 doelpunten. Via Jacobs en Desmet kon Izegem op het einde toch nog terugprikken waardoor Blue White Dynamite kon gaan rusten met een 10-16 voorsprong.

Net als in de eerste helft kwam Izegem opnieuw het sterkst uit de kleedkamer. 10-16 werd 10-22 na 8 minuten. Uilenspiegels hoge mandekking leek aanvankelijk te werken, maar strandde in aanval constant op een fenomenale Vandemoortele tussen de Izegemse doelpalen. 11 minuten lang werd niet meer gescoord aan beide kanten. Uiteindelijk kon Naessens deze Koude Oorlog doorbreken met 2 mooie doelpunten.

Eindstand 16-29.

 Speelden voor Izegem: Vandemoortele (D), Allosserie, Desmet (5), Naessens (2), Verhaeghe (2), Azou (3), Demeulenaere M. (3), Demeulenaere W. (1), Deschamps (1), Jacobs (7), Olivier (3), Vandewalle (2), Vervaecke.

HC ATTILA TEMSE - HBC IZEGEM LIGA 3: 20-14

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 28 november 2017 17:57

De partij van BWD vond plaats in uiterst ideale omstandigheden: een zondagnamiddag/avond in een sporthal waar de dynamische wrijvingscoëfficiënt van rubber t.o.v. de vloerbekleding lager was deze van rubber op ijs 😊 0,15), waar uiteraard geen hars mocht gebruikt worden en in het geïmporteerde black Friday weekend…

Beide teams beseften wat de inzet van de wedstrijd was en zouden er het beste van maken. Helaas was Izegem de eerste helft helemaal niet op de afspraak en liep de tegenstander al snel uit. Het spel van Izegem liet in de eerste helft te wensen over, maar toonde wel beterschap in de tweede helft.

Helaas leerde Izegem de negatieve gevolgen kennen van de globalisering en al het geïmporteer van zogeheten Amerikaans erfgoed en nestelde de sfeer van black Friday zich ook in de lokale sporthal. Er werd immers driftig met gratis 2-min’en en penalty’s naar het hoofd gesmeten, zodat het alom bekende spreekwoord: Wie 2 min’en zaait, zal rood oogsten, werkelijkheid bleek.

 

Izegem Liga 3 verloor uiteindelijk met 20-14

HBC IZEGEM LIGA 3 - HC AALST: 21-25

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 04 februari 2018 18:29

Zaterdagavond 18u30 trof Izegem (12de) Aalst (3de) in de liga-3-competitie. Om degradatie te vermijden werd een nieuwe formule uitgeprobeerd, een mix tussen Liga-3 spelers met jeugdspelers van de J18 moest voor verandering zorgen.

Het was nog even tasten om de nieuwe samenstelling te laten werken. Aalst profiteerde waardoor het na 12min. 3-8 stond. De nodige time-out van trainers Grumieaux en Olexiouk bracht een herboren Izegem op het veld. Na 8 minuten nam Izegem zelfs de voorsprong via een bedrijvige Olivier en Vandewalle.

Ruststand: 13-11.

Aalst slaagde er in om opnieuw langszij te komen en liep 3 punten uit op Izegem. Blue-White kwam nog terug tot op 1 doelpunt via Horré maar kreeg uiteindelijk toch de genadeslag.

Eindstand 21-25.

 

 

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Deleu, Deblauwe (4), Horré (2), Lambert, Maertens (1), Vandekerkhove, Viaene, Buyck, Deschamps, Demeulenaere (2), Vervaecke, Vandewalle (4), Olivier (8).

HBC IZEGEM LIGA 3 - HBC EVERGEM: 27-24

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 21 november 2017 14:16

Blue-White sloot zondag om 18u45 de 9de speeldag af met een treffen tegen HBC Evergem. Door vele blessures, trok de Liga 3 ploeg dit seizoen helaas al te veel aan het kortste eind. Zondag moest daar echter verandering in komen en dit geschiedde. BWD openende sterk en liep al vlot enkele punten uit. Dit begin koesterde hoop voor het vervolg van de wedstrijd, maar helaas kon Izegem de voorsprong niet vasthouden en liet het de mogelijkheid aan Evergem om de aansluiting te vinden. De bezoekers waren niet van plan om zonder punten huiswaarts terug te keren en bleven de op niveau verder spelen. Iets wat helaas bij BWD niet het geval was. Evergem nam de bovenhand en ging met een kleine voorsprong de rust in. De tweede helft moest en zou Blue-White alles op alles zetten om de broodnodige punten toch te behalen. Geleidelijk aan nam Izegem de bovenhand en voelde Evergem de bui al hangen. Het probeerde vaak nog aan de noodrem te trekken, maar helaas voor hen, baatte dit niet. Izegem consolideerde de voorsprong en won uiteindelijk met 27-24.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top