HBC Izegem Liga 3 - Knack Roeselare: 39-13

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 28 januari 2019 20:05

De Liga 3-ploeg van Knack Roeselare was voor Blue White Dynamite de eerste opdracht met inzet van 2019. De goesting was groot, net als het vertrouwen om een goede prestatie neer te zetten. Volgende week staat de belangrijke verplaatsing naar Olva Brugge op het programma, waardoor de wedstrijd een beetje een generale repetitie werd.

De eerste helft verliep niet zo goed als gehoopt. Het tempoloze spel van Roeselare werkte op de zenuwen, waardoor Izegem zich wat in slaap liet wiegen. De eerste vijf minuten scoorde de thuisploeg niet, Roeselare bracht daar één doelpuntje tegenover. Louis Olivier brak de ban, en dat bleek het teken om de gaspedaal eindelijk in te duwen. Sam Naessens en Louis Desmet stonden Olivier bij, en brachten de stand tot 5-2 na tien minuten. Vanaf dan was de weinige spanning die de wedstrijd in zich had compleet verdwenen: Izegem speelde wat beter, en mocht gaan rusten met een 16-7 tussenstand.

Coach Verbeke leek Blue White tijdens de rust wel dynamiet te hebben gegeven, want de thuisploeg werkte tegenaanval na tegenaanval af. Tussen de vijfde minuut en de veertiende scoorden onze Liga 3-ploeg tien keer na elkaar, zonder tegendoelpunt. Louis Desmet scoorde zijn laatste doelpunt in minuut 46, en mag een bak bier meenemen naar Brugge volgende week. De Izegemse pletwals ging nog niet liggen, onder impuls van een gretige Willem Beke en een vinnige Michiel Vanhalewyn. Die laatste degradeerde een in slaap gevallen Knack-speler tot airbody met een mooie schijnbeweging.

Met nog twee minuten op het bord nam de spanning echter terug toe: zou Blue White de magische kaap van 40 doelpunten bereiken? Daar was namelijk nog maar één doelpunt voor nodig. In de dying seconds kende scheidsrechter Adamczyck nog een strafworp toe, De Krekel hield de adem in. Sam Naessens kon met de penalty niet alleen zijn zevende treffer scoren, maar tevens ook tot volksheld verheven worden en een bronzen standbeeld voor de sporthal verdienen. De vraag of Sam werd afgeleid door een schone blonde in de tribune of gewoon geen zin had in een standbeeld blijft voor altijd onbeantwoord, feit is wel dat Jonathan Tanghe op katachtige wijze de strafworp stopte. Eindstand 39-13.

Volgende zaterdag is het dus voor het eerst D-Day voor Blue White Dynamite. Als onze Izegemnaren Olva een eerste puntenverlies kunnen aansmeren ligt de titelrace weer een klein beetje open, bij verlies weten zowel Bernd Verbeke als Bob Peeters ‘dat het moeilijk wordt’. Tot dan!

Speelden voor HBCI: Beke (4), Depoortere (1), Desmet (7), Maertens (1), Monteyne, Naessens (6), Vandewalle T (3), Vanhalewyn (2), Vannieuwenhuyse (D), Azou (1), Demeulenaere (5), Olivier (3), Vandewalle S (4), Declerck (2)

Evergem Gent - HBC Izegem Liga 3: 28-27

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 09 december 2018 20:35

Na de goede competitiestart van BlueWhite Dynamite werd reikhalzend uitgekeken naar de komende wedstrijden tegen Evergem, Schoten en Brugge. Na dat drieluik liggen de kaarten op tafel: wie speelt voor de titel en wie niet. Fluisterend werd er over een titelrace tegen Olva Brugge gesproken. 

In de selectie van coach Bernd Verbeke zaten geen witte konijnen. Karel Vangroenweghe is nog steeds geblesseerd, ook Willem Beke was niet van de partij. In doel was enkel plaats voor Julien Decin, gezien Lander Vandemoortele was opgetrommeld voor de eerste ploeg, en Vannie thuis volk over de vloer kreeg. Hij volgde de wedstrijd via de Whatsapp-groep, en hield na zestig minuten geen nagels meer over.  

Izegem begon redelijk goed aan de wedstrijd. Louis Olivier opende de score, en Sam Naessens etaleerde twee maal op rij zijn kwaliteiten op hoek. Tot dan was Evergem goed gevolgd, maar voor de eerste tien minuten voorbij waren trok Blue White een sprintje. Olivier (2x), Naessens en Vandewalle maakten een kloof, Decin was niet te passeren en ook Barry pikte een doelpuntje mee. Zijn viering, de waanzinnig populaire dab, staat in het geheugen van menig toeschouwer gegrift. Na twintig minuten stond het 4-12, geen vuiltje aan de lucht. Het bier in het handbalbusje stond al koud. 

Het tempo in de wedstrijd verlaagde echter, en Izegem stapelde de balverliezen en gemiste kansen op. Evergem wist zich op een weinig mooie maar een erg efficiënte manier weer in de wedstrijd te knokken. In de omschakeling van aanval naar verdediging was bij BWD de discipline even helemaal zoek, 10-13 aan de rust. De Evergemse supporters kregen dan misschien toch nog een wedstrijd te zien. ‘Komaan ee gasten, makt ze kapot!!!’, verzond Vannie na het voorgerecht. 

Het enige wat kapot bleek in de tweede helft was de organisatie in verdediging. Terwijl Evergem de eerste twintig minuten geen opening vond, onder andere door puik verdedigend werk van Stan Allosserie, kregen de Oost-Vlamingen vrij spel in het begin van de tweede helft. Na tien minuten stond het 15-15. 

Na een contact met Ruben Depoortere ging het licht uit bij Evergemnaar Lowie Eetesonne, volgens zijn supporters nochtans een vriendelijke jongen. Hij kreeg een rood karton toegewezen. Niet veel later werd een 2de Evergemnaar naar de kleedkamer verwezen wegens zijn 3de tijdsstraf. De rode kaart was terecht, maar Izegem kon niet profiteren. De efficiëntie was verdwenen. In tien waanzinnige slotminuten leken onze jongens het deken eerst nog naar zich toe te trekken. Ruben Depoortere en Sam Naessens hielpen BWD op een 25-26 voorsprong met nog vier minuten te spelen. Niels Loete scoorde in drie minuten echter vier maal, terwijl Izegem slechts één doelpunt daartegenover bracht. 28-26 voor de thuisploeg, het schip dat zo mooi vaarde in het begin, leek gezonken. 

Verbeke vroeg van zijn spelers nog twee minuten vechtlust, en dat kreeg hij. Evergem zag sterretjes tegen de man-man-verdediging, en met nog dertig seconden te spelen scoorde Olivier de treffer van de hoop. Voor de tweede keer op rij toonde Evergem dat het technisch mankt, en in een ultieme tegenaanval werd de deklat geraakt. 28-27 was de eindstand. 

Net wanneer Blue White zich mocht belonen voor de goede seizoensstart en een kloof kon slaan met de achtervolgers, verslikt het zich tien minuten in nonchalance, en kan het geen vuist meer maken in de tweede helft. Vannie bleef na het hoofdgerecht thuis constructief: ‘Thuis pakken we ze boys!’ Wordt vervolgd.

Apolloon Kortrijk - HBC Izegem Liga 3: 14-29 .

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 19 november 2018 18:51

 

Iets na het middagmaal zakte Izegem op de winterse zaterdagmiddag van 17 november af naar Kortrijk voor de topper van de speeldag. De Liga-ploeg kon rekenen op een volledige selectie, inclusief supporters. De jeugdige 9-koppige Kortrijkse ploeg stond bovendien onder leiding van ex-trainer Olexiouk.

Izegem begon dan ook vurig en kwam via heerlijk samenspel tussen Naessens en Desmet op voorsprong. Kortrijk stak nog even het neus aan het venster en klom terug naar een 5-5-gelijkspel. Blue-White was echter niet onder de indruk en ging in 5 minuten van 5-5 naar 5-11 via Desmet en Demeulenaere. De verdedigingstraining met Robin Mathijs wierp duidelijk zijn vruchten af. Toch was het scheidsrechtersduo niet bepaald opgezet met de agressieve, doch correcte verdediging van de Pekkers (met enkele tijdstraffen als gevolg). Izegem kwam niet meer in de problemen en trok zich terug in de kleedkamer met 7-13 op het scorebord.

Bij aanvang van de 2de helft zagen we dat Trainer Olexiouk het zinkend schip verlaten had, wegens verplichtingen bij de Liga-2-ploeg. Izegem benutte de volledige selectie en sloeg via tegenaanvallen een 10-puntenkloof (10-20). Ook Beke, voor het eerst in zijn slijmgroen Liga-3-shirt, pikte zijn doelpuntjes mee. Net als Vandemoortele keepte Vannie een meer dan voortreffelijke wedstrijd. Het 30ste doelpunt viel niet meer, maar 14-29 als eindscore is zeker iets om trots op te zijn!

Speelden voor Izegem: Vandemoortele (D), Vannieuwenhuyse (D), Azou (3), Beke (3), Degraeve, Deketelaere, Olivier (1), Demeulenaere (5), Lievens (2), Naessens (4), Vandewalle (2), Vandekerkhove (1), Verhaeghe (1), Desmet (7).

HC Leuven Tigers – HBC Izegem (liga 3)

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 26 november 2018 16:23

Deze winterse zondag stond er de spelers van Blue White Dynamite een op papier gemakkelijke verplaatsing naar Leuven te wachten. De Leuven Tigers hadden dit seizoen immers als enige ploeg nog geen enkel punt weten te verzamelen in Liga 3. Inzet voor BWD was een voorlopige gedeelde leidersplaats met OLVA Brugge, dat dit weekend niet in actie kwam. De sfeer zat er goed in, de gasten hadden er zin in, maar een wedstrijd spelen op zondag is voor BWD nooit erg succesrijk geweest. Bovendien werd bij aankomst duidelijk dat er ook zonder hars ging gespeeld worden. Nog een gegeven waar BWD allerminst fan van is.
De verre verplaatsing naar de speeltuin van ons sluitstuk Julien ‘JD’ Decin, waar hij doorheen de week naam maakt als Senior Filou van den Oostendschen, werd echter goed verteerd. Het weekend ervoor vond echter het Gala der Kust, georganiseerd door JD, plaats en de foto’s van dat feeëriek galabal waren net te bewonderen. Louis ‘Smette’ Desmet en Alexander ‘Poene’ Maertens deden zich tegoed aan het zien van enkele prachtbeelden. JD kon daarentegen niet meedoen aan het plezier. Zijn thesisdeadline was zonet een aantal dagen vervroegd, waardoor hij naarstig aan het werk was tijdens de rit. Andere spelers zoals Arne ‘El Toro’ Lievens en Sam ‘Nokiatje’ Verhaeghe hielden het bij een dutje. Ondertussen moest Michiel ‘Chubby’ Vanhalewyn zich naar Gent haasten om het fenomeen Fréderic ‘Barry’ Vankerkhove op te pikken.

De opwarming verliep goed en vlot en de match kon beginnen. Izegem trad aan in de slijmgroene truitjes. Er werd geopteerd voor de standaard agressieve 3-2-1-verdediging. De wedstrijd begon echter wat moeizamer voor BWD, mede door het feit dat de Izegemse spelers wat moeite hadden met het lanceren van deftige tegenaanvalpassen. Daardoor kende de match een gelijkgaand verloop. Na 12’ was de score in evenwicht: 5- 5. Maar daarna kon er een kloofje van 5 punten geslagen worden. Smette en Poene konden de pivot een aantal keer vrijspelen en via enkele scherpe counters kon de score uitgediept worden. 7-12 na 17’. Het olijke duo Smette en Poene waren samen goed voor 8 doelpunten, met o.a. twee heerlijke lobjes van Poene. De man had duidelijk naar de Champions League gekeken. Wat een klasbakken. Dit kloofje van vijf doelpunten hield stand tot aan de rust. De linkerbak Schott van Leuven werkte echter goed af en BWD vond hiervoor niet meteen een antwoord in verdediging. 14-19 was de ruststand. In de rust was het duidelijk. Aanvallend zat het goed en verliep alles volgens schema om de o zo belangrijke 30e en 35e doelpunten te maken. Verdedigend moest het wat harder en moest er rapper gezakt worden om de pivot op te vangen.
Er werd goed geluisterd in de rust, want BWD startte goed aan de tweede helft. Opnieuw werden enkele tegenaanvallen afgebroken door wat mindere passen, maar verdedigend stond alles op punt. Leuven geraakte er niet meer door en als ze er dan toch eens in slaagden om het Izegemse doel onder vuur te nemen, dan stond een sterke JD in de weg. Alle spelletjes van het Izegemse spelboek werden doorlopen en dat wierp zijn vruchten af. Op de rechterkant werd veel ruimte gecreëerd waardoor zowel, Allosserie, Azou en Lievens vlot konden afwerken. Naessens, die een beetje geveld was door ziekte maar toch bleef spelen (wat een beest), werd een aantal keer goed vrijgespeeld door Smette. Vandewalle scoorde in minuut 42 twee opeenvolgende, lekkere jabkes. Zijn specialiteit. Tussendoor pakte Allosserie wel zijn derde keer twee minuten en dus mocht hij de rest van de match vanuit de tribunes bekijken. 14-28 was de stand na 50 minuten. 
Pas in de 22e minuut in de tweede helft slikte JD zijn eerste tegendoelpunt, via penalty nog wel. 15-28. Met nog 8 minuten op het bord konden de beoogde 35 doelpunten nog zeker bereikt worden en vooral Chubby was daarop gebrand. Hij speelde een aantal keer een sterke Verhaeghe vrij op pivot en scoorde zelf, -duidelijk geïnspireerd door Poene- nog twee lobjes. Maar de zenuwen kropen wat in de Izegemse handen. Depoortere knalde nog van aan zijn eigen cirkel tegen de lat van het lege Leuvense doel. Een heerlijk afstandsschot van Beke werd onterecht afgekeurd wegens loopfout. En een laatste geldig doelpunt van Verhaeghe werd blijkbaar vergeten. Ook het feit dat JD zelf nog mee in tegenaanval ging in de laatste seconden van de wedstrijd mocht jammer genoeg niet baten. Eindstand was 22-32.
Volgend weekend is er geen match voor BWD. Brugge kan daarbij de leidersplaats opnieuw voor zich alleen opeisen. De eerstvolgende wedstrijd voor de blauwhemden vindt plaats op 8 december in en tegen Evergem, dat volgend weekend mits winst opnieuw naast Izegem kan komen te staan in de stand.

Speelden voor Blue White Dynamite: Decin (D), Vandemoortele (D), Allosserie (1), Azou (1), Beke (1), Depoortere (2), Desmet (3), Lievens (2), Maertens (5), Naessens (3), Vandewalle (4), Vanhalewyn (3), Vankerkhove (2) & Verhaeghe (5).

HBC Izegem Liga 3 - HV Uilenspiegel: 35-32

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: woensdag 24 oktober 2018 14:46

Blue White hervatte de competitie na de walkover tegen Atilla Temse. De ploeg van Bernd Verbeke won toen met maar liefst 21 doelpunten verschil. Vraag van de dag was of Uilenspiegel, dat nog niet verloor, meer gewicht in de schaal zou leggen.

Al snel bleek van wel. Hoewel Olivier de score opende, keek Izegem na drie minuten op een achterstand aan, en na een blitzoffensief van de rood-zwarten stond er zowaar 5-10 op het bord. Blue White herpakte zich wel, en begon gestaag de voorsprong weg te knagen. Drie doelpunten van Alosserie, die geweldig op dreef was, en doelpunten van de onafscheidelijke Louis Desmet en Alexander Maertens (kwatongen beweren dat ze zelfs samen slapen), hielpen Izegem vlak voor rust aan een 19-18 voorsprong.

Verdedigend bleef het echter rammelen. Uilenspiegel combineerde vlot, en kwam te gemakkelijk tot schieten. Karel Vangroenweghe besloot zich dan maar met de debatten te gaan bemoeien. Met twee opeenvolgende doelpunten bracht hij Izegem op een kwartier van het einde voor het eerst op een tweepuntenkloof. Sam Verhaeghe, die het hele weekend lang zijn verjaardag vierde, schonk Izegem zelfs een voorsprong van vier doelpunten. Alles wees erop dat Blue White nog tien minuten lang de score zou uitdiepen.

Niets bleek echter minder waar. Uilenspiegel toonde zich als een ploeg met veerkracht, en op twee minuten van het einde had geen supporter nog nagels aan zijn vingers. 32-31. Vangroenweghe wist het schip aan veiliger wal te brengen, en scoorde nog twee keer. Het meeste applaus kreeg hij echter voor een ongeziene sprint en sprong achter een verloren bal: op Karel zit weinig sleet. Het werd uiteindelijk 35-32.

Trainer Bernd Verbeke start dus prima met een 6 op 8, en zijn ploeg staat op een gedeelde tweede plaats. Desselgem, die 3 op 8 haalde, is de volgende tegenstander van onze blauwhemden.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top