HBC Izegem - HC Sasja: 30-25 (Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 15 oktober 2019 16:36

Na de klinkende overwinning tegen Eupen stond er een heus bekerweekend op het programma. De jongens van de liga 2 kregen een dagje reces want sporthal de Krekel was gereserveerd voor de prachtaffiche tegen Sasja. Bertje Remmery had bovendien zijn eerste selectie beet en mocht starten in de goal. Dat er 3 ex-Sasjaspelers in de selectie zaten maakte de wedstrijd zo nog aantrekkelijker + we kregen de clash tussen de gebroeders Mathijs te zien, Heidi hield haar hartje al vast…

Wegens het niveauverschil kreeg Izegem 3 doelpunten voorsprong bij aanvang van de wedstrijd. Een kleine buffer om het Antwerps geweld in de beginfase op te vangen. Rune Delbecque kreeg de voorkeur op Soetaert en bedankte met 2 doelpunten. Sasja begon gelijk opgaand en verdedigde slim (lees: “lokte aanvallende fouten uit”). Vandewoestyne A. vocht als een leeuw in aanval, maar de Antwerpse verdediging was zijn trucjes niet vreemd en liet hem maar 1 keer scoren. Door de 3 doelpunten voorsprong kwamen ze echter niet dichterbij en stond het na 8min nog 7-4. Izegem verloor even de pedalen waardoor de bezoekers op en over ons sprongen in de stand (8-10). Ondertussen werd Remmery afgelost door doelman Schonkeren die meteen de scheve situatie recht leek te trekken. Een finale inspanning van Vandewoestyne S. en Vantieghem bracht ons voor de rust nog op gelijke hoogte (11-11).

Trainer Mathijs had de jongens gewaarschuwd voor de blitzstart van Sasja en opperde zelfs dat er winstkansen waren als we die zonder veel kleerscheuren konden doorkomen. Ondertussen had onze supporterskern de bovenste regionen van de tribune achter zich gelaten, en het trommelgeweld (en de met-hop-gesmeerde kelen) tot naast het veld gebracht. De trommelvliezen zouden het die avond nog zwaar te verduren krijgen (een kleine woordspeling was hier wel op zijn plaats). Ondertussen werd weer gehandbald! Het duurde niet lang tot Sasja 3 doelpunten uitliep op onze Pekkers. Maar gelukkig was dit buiten onze hoekspelers gerekend. S. Vandewoestyne heerlijk over het hoofd, Vermeiren van op de 7m-lijn, een dubbeltje van Jacobs et voila, Izegem stond opnieuw op gelijke hoogte. Ondertussen gingen de laatste 6 minuten in. De supporterskern had het hele publiek in hun fanatisme meegekregen en zag de hele tribune recht veren toen Delbecque ons opnieuw op voorsprong schoot. Gert-Jan Mathijs was ondertussen aangesteld als spelverdeler en leek Sasja eigenhandig naar de overwinning te brengen. Gelukkig stond Schonkeren fenomenaal te keeperen en kon Sasja zo geen kloof slaan. In de absolute slotminuut bracht Vermeiren ons opnieuw langszij via een strafworp. Simons poging in de laatste seconde voor de winning goal zoefde nog snoeihard naast de verkeerde kant van de paal… Verlengingen dus!

Sasja moest hun energierovende start van de wedstrijd bekopen in de eerste 5 minuten verlenging. Schonkeren hield zijn netten schoon en Izegem leek te spelen alsof ze vleugels gekregen hadden (en nee, er zat geen Red Bull in de drankflessen). Met nog 5 minuten te gaan stonden we 26-23 voor!
In de 2de verlengingshelft ging Sasja helemaal kopje onder. Aangevuurd door een fantastisch publiek duwde Izegem het mes nog iets dieper. Mathijs tekende voor de 30ste en laatste goal. Ondertussen was het feestje op de bank al begonnen. Bij de buzzer bestormden de supporters het veld. Kapitein Samyn dankte het publiek met de megafoon, gevolgd door hun klassieke strijdkreet: “HATSAFLATS”.
Eindstand 30-25.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Delbecque (4), Demeulenaere, Deschamps, Jacobs (3), Mathijs (3), Samyn (2), Soetaert (1), Vandewoestyne A. (2), Vandewoestyne (4), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem (1), Vermeiren (6).

 

HBC Izegem Heren 2° nationale – KTSV Eupen: 28-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 09 oktober 2019 12:46

Derby Time! Leider Eupen, die tot nu toe als een pletwals door 2de nationale raast kwam op bezoek in Sporthal de Krekel. De bezoekers hadden zich voorgenomen om ongeslagen kampioen te worden en winstkansen zagen er zaterdag rooskleurig uit. Onze Heren hadden hun start een beetje gemist. Op verplaatsing werd gemorst met de punten, maar gelukkig heeft onze herenploeg, net zoals BWD, een thuisreputatie om 'u' tegen te zeggen. Sinds 18/02/2017 was Houthalen de enige ploeg die in de Krekel in competitieverband kwam winnen. Eupen was gewaarschuwd.

Izegem begon secuur aan de wedstrijd. De tandem Deschamps-Vermeiren liep vlot: samen zorgden ze voor 5 doelpunten. Eupen oogde onmondig en kon maar 2 keer tegenprikken via topscoorder Schröder. Izegem rook bloed en schakelde een versnelling hoger. Een klinische counter van Vantieghem en een kwieke aanval van Delbecque brachten ons snel naar een 7-2 voorsprong. Weldra vroeg de kortgebroekte Eupense coach zijn eerst time out. Het spel van de Oostkantonners leek even te verbeteren, maar een fenomenale Schonkeren hield Izegem recht (9-7, 22’). Mathijs begon nu ook te scoren. Polfliet werd in de strijd gegooid om de meubels te redden. Opbouwer Vermeiren leek niet onder de indruk en pinde zijn raketschot onhoudbaar in de winkelhaak. Izegem scoorde opeenvolgend 5x en kon gaan rusten met 14-8.

Aaron Vandewoestyne (eerste helft wat onzichtbaar), opende de 2de helft feestelijk met 2 knappe goals. Ook broer Simon en Arne Samyn begonnen nu te scoren (18-9). De solide verdediging van vorig jaar stond er weer en het publiek schaarde zich als 8ste man achter de ploeg. Eupen morste met kansen waardoor na 20min weer een 10-puntekloof op het bord stond (25-15). Het moet wel gezegd dat Vannieuwenhuyse het tegen Schröder niet onder de markt had. Hoewel hij de opbouwer goed uit de match hield verzamelde hij toch 3 tijdstraffen (en daarmee een rode kaart). Eupen zette een slotoffensief in, maar Ostyn en het duo Vandewoestyne zorgden er voor dat Eupen niet meer kon inlopen. Izegem ging al freewheelend naar de 60ste minuut en ontving daarvoor in de slotminuut een staande ovatie van het publiek (met dank aan trommelaar Pico). Eindstand 28-20.

Zelfs 100 jaar na de feiten slagen de Duitstaligen er opnieuw niet in om Vlaanderen te veroveren. Op Zaterdag 5 oktober werd hun opmars gestopt ter hoogte van Sporthal de Krekel door een klein legertje strijdlustige blauwhemden. Hun ambities om ongeslagen kampioen te spelen zijn daarmee aan diggelen geslagen en dankzij de winst van Kraainem tegen Amay hebben we opnieuw een spannende competitie. Zaterdag wedstrijd tegen Sasja!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck (1), Delbecque (1), Demeulenaere, Deschamps (2), Jacobs (1), Mathijs (3), Samyn (3), Soetaert (1), Vandewoestyne A. (5), Vandewoestyne S. (2), Vannieuwenhuyse, Vantieghem (2), Vandewalle, Vermeiren (7).

 

Knack Roeselare - HBC Izegem heren 2° nationale: 26-30 (BvB)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 18 september 2019 17:03

In de 1/32e finales van de beker nam Izegem het gisteren op tegen de buren uit Roeselare. Gezien zij 2 klassen lager uitkomen als HBCI hadden ze het thuisvoordeel en mochten de match aanvangen met een 5-0 voorsprong. Er mocht in Roeselare niet met hars gespeeld worden. De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamer en opende de score. Izegem kon daar aanvankelijk weinig tegen over plaatsen. Aanvallend gingen de shots alle richtingen uit behalve die naar het doel. Het enthousiaste Roeselare bleef tot de dertiende minuut een kloof van vijf doelpunten behouden tegen een traag spelend Izegem. Met de inbreng van Soetaert kwam er iets meer snelheid bij Izegem en doelman Remmery zorgde met enkele mooie reddingen dat Izegem de kloof kon dichten. Met 7 doelpunten op rij kwam Izegem in de 29e minuut voor het eerst in de match langszij (13-13). Concentratieverlies in de verdediging zorgden ervoor dat de thuisploeg toch met een voorsprong de rust in ging (15-14). Izegem begon de tweede helft opnieuw niet goed en Roeselare liep uit tot 18-15. Mathijs en Soetaert zorgden voor een paar dolle minuten en Izegem kwam 18-19 voor na 10 minuten in de tweede helft. Wie dacht dat de wedstrijd eindelijk gespeeld was, had het bij het verkeerde eind. Roeselare bleef profiteren van de wankele Izegemse verdediging en halfweg de tweede helft was de score opnieuw in evenwicht (21-21). Delbecque nam toen de ploeg op sleeptouw en samen met Vermeiren (perfect rapport bij het nemen van strafworpen) en Mathijs zorgde hij voor een 21-27 voorsprong. Izegem controleerde nu de match, maar een verdienstelijk Roeselare bleef in het slot nog zijn doelpunten scoren. Uiteindelijk won Izegem de match met 26-30. Opdracht volbracht en dit was de enigste bedoeling van deze match. In de volgende ronde komt Sasja HC op bezoek in de Izegemse sporthal. De wedstrijd wordt gespeeld op 12 oktober in Izegem.

HBC Izegem Heren 2° nationale – HC Herstal: 29-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 24 september 2019 13:13

Na de verloren wedstrijd in Amay en de matige winst in Roeselare ontving onze herenploeg HC Herstal in eigen huis. Een ploeg met heel wat ervaring waar trainer Mathijs al lange tijd voor waarschuwde. De ploeg moest zich herpakken om de kampioenenambities kracht bij te zetten. Jacobs, Allaert, Demeulenaere, Samyn R. en Vandewoestyne S. lagen nog steeds in de lappenmand. Vandewalle vervolledigde de spelerskern na de verloren wedstrijd tegen Eeklo van Heren 2.

Herstal was de eerste die de netten liet trillen. Vermeiren boog deze achterstand meteen om in een voorsprong dankzij 2 knappe goals. De eerste 10 minuten waren vrij aftastend maar via 2 doelpunten van Vandewoestyne ontstond toch een kleine voorsprong (5-3). Izegem schakelde plots een versnelling hoger en Herstal kon niet meer volgen. Het doelkader van de Luikse goalie werd een schietkraam en de befaamde Izegemse verdediging, die tijdens de seizoenstart maar een schim van zichzelf was in vergelijking met vorig jaar, kwam weer bovendrijven dankzij een gezonde hoeveelheid agressiviteit. Aangevuurd door een bijzonder actieve supporterskern (met nieuw trommelgeweld) kreeg Herstal geen voet meer aan de grond. We konden gaan rusten met een comfortabele 14-9 voorsprong.

Kapitein Samyn kwam het best uit de kleedkamer. Ondanks een abominabele nachtrust oogde onze pivot bijzonder fris en tekende voor 2 fraaie doelpunten. Vannieuwenhuyse leek daarentegen zijn hoofd in de kleedkamer vergeten te hebben. Na enkele minuten werd hij met een dom (maar terecht) rood karton naar de tribune verwezen. Izegem liet het niet aan hun hart komen en verhoogde andermaal het tempo. Aangevuurd door Roef Mathijs scoorde Izegem 5 maal achter elkaar. Met enkel nog het slotkwartier te gaan leek de overwinning al veilig gesteld (20-11). Ook nu bleven onze jongens vlot scoren (9x). Demeulenaere ontdekte van op de pivot dat hij zowel rechts- als linkshandig kan spelen en Declerck leek zijn oude vorm terug te vinden met 3 knappe goals. Herstal had ondertussen hun 2de adem gevonden en kon ook nog 8 keer de Izegemse goalie verschalken. Eindstand 29-19.

De overwinning levert Izegem een 3de plaats op achter de ongeslagen leiders Eupen en Amay. Deze zullen elkaar volgende week bekampen in sporthal Robert Collignon, de thuishaven van Amay. Onze Pekkers trekken naar Kraainem, dat 2 punten minder telt in het klassement.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck (3), Delbecque (4), Demeulenaere (1), Deschamps (3), Mathijs (8), Samyn (3), Soetaert (1), Vandewalle, Vandewoestyne (4), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (2).

 

HC Amay - HBC Izegem heren 2° nationale: 29-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 18 september 2019 17:01

Het weekend na de moeizame thuismatch tegen Bocholt trokken onze heren naar Amay. De Luikenaars hadden ook hun eerste wedstrijd gewonnen en prezen deze wedstrijd aan als een classico. Arne Samyn keerde net op tijd terug bij de spelerskern en ook Aaron Vandewoestyne was fit geraakt.

Amay schoot vinnig uit de startblokken. Sander Vermeiren kon de openingsgoal eerst nog beantwoorden met een doelpunt, maar al snel bouwde Amay een kleine voorsprong uit. (5-2 na 10min). Amay vond veel te vaak de oplossing bij hun pivot en Izegem leek niet meteen een antwoord te kunnen geven. In aanval werd niet collectief genoeg gespeeld en Izegem morste te veel met kansen waardoor het na 20 minuten al 5 doelpunten in het krijt stond. Gelukkig trok Aaron Vandewoestyne in zijn competitiedebuut de wedstrijd naar zich toe. Hij zorgde in het slotkwartier voor 4 doelpunten waardoor Izegem min of meer in het zog van de thuisploeg kon blijven. Ruststand 17-10.

Gelukkig kwam Izegem deze keer beter uit de kleedkamer. Het hield gelijke tred met de thuisploeg en voorkwam zo dat Amay de kloof kon uitbouwen (20-13 na 10min). Mathijs hervond even zijn 2de adem en bracht onze Pekkers nog terug tot op 5 doelpunten, maar dichter dan dat kwamen ze dan ook niet. Die inspanning werd zelfs in de laatste 10 minuten nog teniet gedaan. Het verdict na 60 minuten speeltijd luidde: 29-20.
Izegem kreeg over de gehele wedstrijd geen voet aan de grond, incasseerde te veel doelpunten (hoewel doelmannen Schonkeren en Ostyn een verdienstelijke wedstrijd speelden) en miste over de hele wedstrijd ook 6 strafworpen. Als onze heren hun kampioenenambities kracht willen bijzetten zullen ze zich moeten herpakken en uit hun schulp moeten kruipen in de thuismatch tegen Herstal.
Alle supporter op post!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Remmery (D), Declerck, Delbecque (1), Demeulenaere (1), Deschamps, Mathijs (4), Samyn (4), Soetaert (2), Vandewalle, Vandewoestyne A. (5), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (3).

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top