HBCI Heren 1° nationale – Don Bosco Gent: 27-24

Categorie: heren - nationaal - verslagen
Geschreven: vrijdag 30 september 2022 12:50
Op de vierde speeldag mocht HBCI voor het eerst in de competitie gastheer spelen. Onze herenploeg ontving daarbij DB Gent, ondertussen onder de vaste waarden gerekend in 1ste nationale. De Stroppendragers kennen echter een moeilijke seizoenstart en verloren tot nu toe al hun wedstrijden. Daarbij kruisten ze echter telkens wel de degens met alleen maar play-off kandidaten zoals Sasja, Houthalen en Kortrijk. Don Bosco was er dan ook op gebrand om hun seizoenstart wat meer kleur te geven door de punten mee te graaien uit Izegem. Ook bij HBCI ontbrak de motivatie niet. Na stuntelig puntenverlies in Kraainem mogen onze heren niet veel steken meer laten vallen om in het zog te blijven van de ongeslagen ploegen. Maar ook los van de tabellen is het hoog houden van de thuisreputatie toch altijd de beste motivatie voor een wedstrijd?
Gent opende de score via de vlot scorende Sovet. HBCI bood meteen een gepast antwoord en greep de Gentenaars naar de keel. Na 15 minuten spelen, maakten onze heren dan ook een statement door onder impuls van Beudet en 5-puntenkloof op het bord te toveren (7-2). Gent kon met 3 opeenvolgende doelpunten weer dichterbij sluipen, maar met 2 goals van Vandewalle werd de voorsprong enigszins bewaard. Don Bosco slaagde er in de slotminuten alsnog in om aan de Izegemse voorsprong te knabbelen. Onder meer Brichart en Van Cauwenberghe wisten zich te onderscheiden. Zo strandde de eerste helft op 12-9, hoewel er voor HBCI misschien wel meer in zat.
Simon Vandewoestyne moet hetzelfde gedacht hebben toen hij de kleedkamer uit kwam en schakelde meteen een tandje hoger. Hij liet de Gentse keeper driemaal kansloos achter en begeleidde Izegem naar een comfortabele 18-12 voorsprong na 40’ spelen. Onder impuls van een bijzonder bedrijvige Sovet (die uiteindelijk 8 doelpunten zou maken) en verdienstelijke Lesage, knokte Don Bosco zich opnieuw in de wedstrijd. Gelukkig kon HBCI terug vallen op de breedte van de kern. Telkens als Gent de gevaarlijkste man van Izegem gelokaliseerd leek te hebben, begon er weer een andere Izegemnaar te scoren. Zo verdeelden de blauwhemden de doelpunten mooi onder elkaar met onder meer 3 goals van Dewasme, 4 goals van Simon Vandewoestyne en 3 goals van kapitein Arne Samyn. Zo bracht een collectief sterk Izegem hun schaapjes op het droge en houdt de 2 punten thuis tegen een dapper Don Bosco Gent. 27-24.
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Nowé (D), Verbeke, Demeulenaere, Delbecque, Mathijs, Beudet (3), Vannieuwenhuyse (3), Vermeiren (3), Vandewoestyne (4), Devos (1), Dewasme (3), Vandewoestyne (5), Samyn (3), Vandewalle (2).

HC Sasja - HBC Izegem Heren 1° nationale: 24-23

Categorie: heren - nationaal - verslagen
Geschreven: vrijdag 18 februari 2022 15:41
 
Zaterdag stond de altijd spannende wedstrijd tegen HC Sasja op het programma. Sasja is dit jaar misschien wel de grote verrassing van de competitie. De slapende reus van het Belgische handbal vertoont tekenen van een wederopstanding, en de Antwerpenaren staan op een tweede plaats in het klassement. Izegem komt dit jaar net kijken in Eerste Nationale, maar wil in elke wedstrijd zijn vel duur verkopen. Zeker voor Schonkeren, Vandewoestyne en de broertjes Soetaert is een uitmatch in Sasja altijd prestigieus.
Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Izegem de verre verplaatsing niet gemaakt had om afgeslacht te worden, wel integendeel. Na zes minuten zetten Vermeiren en Vandewoestyne Izegem voor het eerst op voorsprong (2-3). Blauw-wit trachtte niet om het tempo erg hoog te houden, maar als de versnelling kwam, was het steeds alle hens aan dek. De Izegemse gouden driehoek (Vandewoestyne, Samyn, Vermeiren) marcheerde als een goed geoliede machine, waardoor Izegem een driepuntenkloof uitbouwde. (7-10, 20’) Sasja wist met drie opeenvolgende doelpunten wel gelijk te maken en Arne Schonkeren voorkwam zowaar erger, maar voor de rust wisten zowel Super Woestie en Big Sander op hun kenmerkende manier nog twee keer te scoren. Sasja bracht daar twee doelpunten tegenover, waardoor er gerust werd met 12-14.
Na de rust startte Ward Demeulenaere op linkerback, en die liet zich meteen zien met twee doelpunten. Een stunt leek echt in de maak, nu Izegem een voorsprong van vier doelpunten verdedigde. Langzaam maar zeker kreeg de wedstrijd een nerveuzer karakter, omdat het publiek zich dan toch liet horen en omdat Sam Theyssens, de Sasja-doelman, in de wedstrijd raakte. Het leek er echter lang op dat Izegem zich toch niet echt zorgen moest maken: Schonkeren pakte goed, en Robin Samyn plukte ballen uit de lucht zoals Newton appels. (17-22, 49’)
Sasja schakelde in de slotfase over naar een bijzonder hoge verdediging, en meteen werd duidelijk dat Blue White het moeilijk kreeg. De gemiste shots stapelden zich op, en Sasja peuzelde met sprekend gemak aan de achterstand. Alles wat Izegem probeerde liep in meer en mindere mate in het honderd, en Sasja wist met nog dertig seconden op de klok in een leeg doel te scoren. Theyssens pakte nog een Izegemse wanhoopspoging, waardoor de wedstrijd op 24-23 eindigde.
De play-offs komen eraan, en de eindronde zal voor Izegem allicht meer een prestigestrijd dan een titelstrijd worden. Nu zaterdag staat echter Apolloon Spurs aan De Krekel, een wedstrijd waar élke Izegemnaar naar uitkijkt. Spurs aast ook op revanche na de spectaculaire hold-up in Kortrijk. U weet waar u moet zijn!
Speelden voor HBCI: Horré Rune, Samyn Arne, Tack Robbe, Mathijs Ruben, Samyn Robin (6), Vandewoestyne Simon (2), Vantieghem Senne, Delbecque Rune (2), Soetaert Sander, Vandewoestyne Aaron (7), Vermeiren Sander (5), Vannieuwenhuyse Gilles, Beudet Louis, Demeulenaere Ward (2), Nottebaert Matthias (D), Schonkeren Arne (D)

Don Bosco Gent - HBC Izegem heren 1° nationale: 30-32

Categorie: heren - nationaal - verslagen
Geschreven: vrijdag 10 december 2021 13:23
Een competitiewedstrijd op verplaatsing op een donkere doordeweekse avond is nooit een cadeau. Don Bosco Gent had er duidelijk minder last van waardoor onze heren direct 3-0 in het krijt stonden. Vermeiren raakte het snelst onder stoom en zorgde voor de aansluiting (3-3). De online supporters die dachten dat de Izegemse trein vertrokken was, hadden het mis. Gent nam terug de bovenhand en kon opnieuw uitlopen tot 8-4 via Huysentruyt en Van Cauwenberghe. Samen zouden ze er uiteindelijk 17 in het mandje leggen. Zonder echt te bekoren kabbelde de wedstrijd rustig voort Zonder te imponeren zorgden Soetaert S, Vandewalle, Vermeiren samen met goalie Schonkeren ervoor dat na 20 minuten de kloof nog steeds speelbaar was (13-10). Na een doelpunt van de ingevallen Demeulenaere sloeg de sputterende Izegemse motor plots toch aan. Drie opéénvolgende Izegemse doelpunten brachten ons richting rust bij 16-15.
Tijdens de vorige wedstrijden is reeds gebleken dat Izegem zich kan herpakken na een mindere start en zo geschiedde ook. Gent wist nog even aan te klampen tot 19-19 maar daarna kende Izegem tien dolle minuten. Via doelpunten van topschutter A Vandewoestijne , pivot Samyn R en een sterke Delbecque stoomde Izegem door naar 21-27 na 40 minuten. Klus geklaard zou je denken… maar dat was zonder Don Bosco Gent gerekend dat 4 keer op rij scoorde en zo terug in de wedstrijd kwam (25-27). Kleiner werd de kloof echter niet meer. Zonder echt in de problemen te komen en zonder sprankelend handbal werd uiteindelijk afgefloten bij 30-32.
Door deze winst slaat Izegem een 6 puntenkloof met Don Bosco Gent en doet zo een prima zaak in de strijd om de gegeerde play-off plaatsen. Komende zaterdag wacht de moeilijke verplaatsing naar competitieleider KTSV Eupen maar Izegem is nooit verlegen om een stunt!
 
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vandewalle (2), Samyn A, Tack, Mathijs (2), Samyn R (4), Vandewoestyne S (2), Delbecque (7), Soetaert S (3), Vandewoestyne A. (4), Vermeiren (7), Vannieuwenhuyse, Beudet, Demeulenaere (1)

KTSV Eupen – HBC Izegem: 33-25

Categorie: heren - nationaal - verslagen
Geschreven: maandag 13 december 2021 09:24
Afgelopen zaterdag zakte ons herenteam af naar het verre Eupen. Ons laatste bezoek in Eupen stond in teken van de felle promotiestrijd van 2020 en eindigde telkens in een defensief slagveld. Sindsdien hebben de Oostkantonners een grote transformatie doorgemaakt met een hoop nieuwe ervaren spelers. Eupen staat ook afgetekend aan de leiding in eerste nationale met een doelpuntensaldo van +80. Deze wedstrijd waren ze dan ook torenhoog favoriet en moest Izegem hopen op een stunt. Houd in het achterhoofd dat Kobe Soetaert nog steeds geblesseerd is en dat Sander Vermeiren noodgedwongen aan de zijlijn stond met een lichte blessure.
 
Eupen begon als een speer aan de wedstrijd. Na 6 minuten stond het al snel 4-2. Alleen Delbecque, die de laatste wedstrijden in een bloedvorm verkeert, kan erger voorkomen. Maar dan trekt Eupen meteen stevig door. De Eupense rechterhoek Cnyrim demonstreerde zijn neus voor goals en legde er meteen 3 na elkaar in het mandje (8-2 na 10 min). Een tactische time-out van Robin Mathijs werkte verademend. Robin Samyn scoorde zowaar 5 keer in 8 dolle minuten en bracht zo Izegem terug tot op 2 doelpunten (10-8). Eupen was gewaarschuwd want Izegem beet van zich af. Het scheidsduo deelde Stan Vandewalle echter een heel goedkope tijdstraf toe, waardoor Izegem met een mannetje minder viel. Eupen ging vol op het gaspedaal en in aanval lukte plots niets meer voor onze jongens. Alleen Aaron Vandewoestyne vond in de laatste 10 minuten nog de weg naar de goal, terwijl Eupen er aan een sneltempo 8 in het mandje legde. De solide verdediging (doorgaans het pronkstuk van ons herenteam) lag volledig aan diggelen. De 20-11 ruststand spreekt dan ook voor zich.
 
Met hernieuwde moed kwamen onze jongens opnieuw het veld op. De openingsfase werd van Eupens kant voornamelijk ontsierd door agressief spel met meerdere tijdstraffen als gevolg. Onder andere Vandewalle deelde in de klappen en moest zich noodgedwongen naar de bank begeven. Delbecque en Vandewoestyne profiteerden en knabbelden aan de Eupense voorsprong (21-15 na 40 min). Ook Beudet demonstreerde dat hij over een goed heupschot beschikte en vond 2x de weg naar doel. Maar dan sloop er opnieuw te veel afval in het Izegemse spel. Izegem toonde zich te onmondig in aanval en leed ook veel te veel balverlies. Zelfs nadat Eupen na een tijdstraf voor coach Vlijm met 4 tegen 6 viel, wist Izegem niet te scoren. Kedziora scoorde de daaropvolgende 10 minuten opnieuw 4x en zette zo de Eupense schaapjes op het droge (29-21 na 50 min). Het mag ook gezegd zijn dat de Eupense doelman een sterke wedstrijd speelde. Spelers als Soetaert, Demeulenaere en Tack (die zijn eerste officiële speelminuten in competitieverband maakte) pikten hun doelpuntje mee. Het wedstrijdeinde werd echter nog ontsierd door een opstootje waarbij A. Samyn een van de thuisspelers kwalijk tegen de grond werkte. Hiervoor kreeg hij nog tijdstraf, wat in alle eerlijkheid eigenlijk te licht was. Schröder protesteerde en liep zo zelf (met zijn 3de tijdstraf) tegen een rode kaart aan en keek de laatste minuut van op de tribune mee. Eupen wint al bij al verdiend en houdt zo de 2 punten thuis. 33-25.
 
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vandewalle (1), Samyn A, Tack (1), Mathijs, Samyn R (6), Vandewoestyne S, Delbecque (7), Soetaert (1), Vandewoestyne (5), Vannieuwenhuyse, Beudet (2), Demeulenaere (2).

Kreasa Houthalen - HBC Izegem 1° nationale: 30-26

Categorie: heren - nationaal - verslagen
Geschreven: woensdag 01 december 2021 13:19
Izegem demonstreerde laatste weken hun goede vorm in de competitie. Nadat ze leider Sasja op een gelijkspel hielden en op een diefje 2 punten gingen halen bij de rivalen van Kortrijk, wachtte de verre verplaatsing naar Houthalen. Sinds de promotiestrijd in 2de nationale tussen Houthalen en Izegem van enkele jaren geleden, had de Limburgse ploeg dankzij hun transferbeleid toch een transformatie door gemaakt. In de heenronde bleef de wedstrijd in de Krekel steken op een gelijkspel, maar met een busrit van 3u in de benen zou het geen evidentie zijn om dit resultaat te evenaren of overtreffen.
Na een korte studieronde opende topschutter Van Criekinge de score voor de thuisploeg. Aaron Vandewoestyne was bij de les en was 3 keer trefzeker voor de Izegemnaren. Verdedigend ging het HBCI echter iets minder goed af. De onvermijdelijke Van Criekinge kon profiteren van een tijdstraf van S. Soetaert en maakte zowaar 4 doelpunten op een rij. Na 20 speelminuten keek Izegem al tegen de dubbele cijfers aan (10-5). Gelukkig vond Delbecque wel vlot de oplossing op de Houthalense verdediging. Met 2 doelpunten van zijn hand kon Izegem nog milderen. Jammer genoeg voor Izegem deed Bert Haex (met zijn 3de en 4de goal van de wedstrijd) Runes werk weer helemaal teniet. Na 25 minuten stond er al 14-7 op het scorebord. Met een finaal eindspurtje langs Mathijs en Samyn kon Izegem de ruststand nog temperen tot een 3-puntenkloof: 14-11.
Het was duidelijk dat Izegem z’n start van de wedstrijd gemist had, maar de 4 goals in de laatste minuten waren relatief hoopgevend. Houthalen haalde echter nooit hun voet van het gaspedaal en iedere keer dat een van hun speler uit de spotlight verdween, verscheen er een andere aan het kanon. Dit maal was het Bram Schepers die met 3 doelpunten Izegem weer van hun stuk brachten. Wit konijn uit de hoed, Ward Demeulenaere, bedankte voor z’n invalbeurt en legde er ook 2 in het mandje. De vinnigheid van Delbecque bracht Izegem nog terug tot op 3 doelpunten, maar dichter kwamen de Izegemnaren nooit. Met 4 goals in de laatste 10 minuten bracht van Criekinge de Houthaalse schaapjes op het droge. Eindstand 30-26.
Izegem achtervolgde uiteindelijk de gehele wedstrijd en moest na 60 minuten z’n meerdere erkennen in de thuisploeg. Gelukkig hebben we horen waaien dat de prijzen pas in de play-offs verdeeld worden… Volgend weekend komt Merksem op bezoek. De ploeg kon nog maar 1x winnen dit seizoen, uitgerekend tegen onze blauwhemden. Robin Mathijs en zijn gelederen hebben dus duidelijk nog een eitje te pellen met de Antwerpenaren.
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Nottebaert (D), Demeulenaere (2), Beudet (1), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (2), Vandewoestyne A. (8), Vandewoestyne S (1), Soetaert S, Delbecque (6), Samyn A, Samyn R (3), Mathijs (3), Vandewalle.

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top