Info aan teams Heren 1° nationale

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 27 september 2020 11:45
Info aan onze tegenstanders in 1° nationale: zolang de corona-maatregelen gelden, kunnen wij maximaal 5 supporters van jullie team toelaten. Alle officials dienen op de wedstrijdbank plaats te nemen, niet in de tribune.
Sasja HC
,
Kreasa Houthalen
,
Apolloon Kortrijk
,
Olse Merksem Handbal
,
Handbalteam Don Bosco Gent
,
KTSV Eupen VoG
,
Estudiantes Handball Club Tournai
,
HC Eynatten-Raeren

 

Voorbereiding Heren 1° nationale

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 19 augustus 2020 17:43
De ellenlange voorbereiding van onze herenploeg zal mogelijks dan toch enkele oefenwedstrijden kennen! Hieronder vinden jullie de geplande vriendschappelijke westrijden voor komend seizoen. Supporters zullen hoogstwaarschijnlijk niet toegelaten worden, maar jullie kunnen de uitslagen komende maand volgen via de Facebook- en Instagrampagina.

 

KTSV Eupen - HBC Izegem heren 2° nationale: 15-16

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 09 maart 2020 15:55

‘s Zondags rond 10u15 vertrok een klein groepje blauwhemden richting het verre Eupen, vergezeld door een vrij grote groep supporters. Niet onlogisch aangezien dit toch wel een titelbepalende wedstrijd zou gaan worden. Izegem was tot nu toe zonder kleerscheuren de play-offs doorgekomen en had ondertussen al 5 punten voorsprong op die andere titelkandidaat: Eupen. Als Oostkantonners vandaag geen punten wisten te sprokkelen tegen hun rechtstreekse concurrent, beloofde het bijzonder warm te gaan worden onder hun voeten wat betreft hun titelambities.

Eupen speelde vandaag met het mes tussen de tanden. Dat was duidelijk te zien in hun powerplay. De thuisploeg zette onze jongens meteen op 2-0 achterstand. Vandewoestyne oogde bij de opwarming al heel dynamiek en vertaalde dat ook naar een knalprestatie op het veld. 2 schoten uit 2de lijn later hingen de bordjes opnieuw gelijk. Daarna verzandde de wedstrijd een beetje in een knokpartij waarbij de tijdstraffen ons om de oren leken te vliegen. 2 snoeiharde verdedigingen met ook 2 impressionante doelmannen zorgden voor een bijzonder traag scoreverloop. De 3 Izegemse lefties bundelden hun krachten en zorgden elk met een goal voor de eerste voorsprong halfweg de eerste helft (4-5). De thuisploeg rechtte opnieuw de rug en trok het laken weer naar zich toe (6-5). De Oostkantonners leken op dit elan door te gaan, mocht er geen Arne Schonkeren in onze goal gestaan hebben. Corni (heden ten dage ook aan te spreken als Hodor) bokste katachtig de Eupense schoten uit zijn kooi, waardoor Izegem in het kielzog van de thuisploeg kon blijven. 2 minuten voor rust ramde die andere Sasja-boy, Aaron Vandewoestyne, de verdiende gelijkmaker tegen de touwen, waardoor we konden rusten met 7-7.

Eupen begon nu iets hoger te spelen om onze opbouwers uit de wedstrijd te houden. Samyn maakte hier dankbaar gebruik van en versierde een eerste tijdstraf en pikte ook een doelpuntje mee. Aan de overkant waren de roodhemden de rust nog aan het verteren. Het ene na het andere schot zoefde over en naast Schonkerens kooi, waardoor Izegem na een kleine 10 minuten 7-10 voor stond. Veithen blies opnieuw nieuw leven in de Eupense titeldroom met 2 opeenvolgende goals. Ondanks dat de Eupense tribune goed gevuld was, overstemden onze talrijk meegereisde supporters toch de geliederen in de zaal. De Eupense motor begon opnieuw te draaien, maar Samyn R. plaatste daar 2 keer een doelpunt tegenover. Zijn vernuftige draaibal rolde binnen langs de benen van Polfliet (11-13). 7 minuten voor het einde slaagde de thuisploeg er dan toch in om de stand weer gelijk te brengen (13-13). A. Samyn plukte in aanval nog een verloren bal uit de cirkel en bracht ons weer op voorsprong. Veithen zorgde opnieuw voor een 14-14 gelijkspel (niet gezond voor de nagelriemen, deze wedstrijd). Plots ging het scoren nu wel heel vlot. Op slag van passief bracht Vandewoestyne van op 9m onze heren weer op voorsprong. Schonkeren ranselde de vermeende gelijkmaker uit zijn goal, waarna Declerck van op pivot de winning goal binnen schoof! Eupen scoorde nog tegen maar het kalf was al verdronken. Onze heren dansten op de banken en bestormden na de buzzer in euforie het veld.
Eindstand 15-16!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vannieuwenhuyse, Mathijs (1), Soetaert, Deschamps, Declerck (1), Jacobs (1), Vermeiren (3), Vandewalle, Vandewoestyne S. Vandewoestyne (6), Vantieghem, Delbecque, Samyn A (1), Samyn R (3).

 

Trainingsuren 2020-2021

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 03 juli 2020 12:00

HBC Izegem Heren 2° nationale – HC Amay: 33-23

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 02 maart 2020 19:09

We zijn al een eindje bezig met de play-offs maar dankzij het onregelmatige schema was dit nog maar het eerste treffen met Amay. De Walen zijn al enkele jaren een beetje het zwarte beest van de heren en deze wedstrijd staat dan ook altijd garant aan spektakel en fysiek handbal. Mits winst zouden we 9 punten uitlopen op de Luikenaars.

Izegem probeerde de tegenstand te verrassen door te beginnen in een 3-2-1 verdediging. De bezoekers waren echter niet onder de indruk en bekwamen al snel een 1-3 voorsprong. Het afwerken liep nog niet al te vlot en het publiek leek ook niet meteen hun draai te vinden in Kachtem. Na wat aftasten begon Vermeiren dan toch van op afstand de weg naar doel te vinden. Ook onze Jacobs leek er weer een bedrijvige wedstrijd van te gaan maken. Amay is nu wel niet dat type ploeg dat je zomaar mee afrekent na enkele mooie aanvallen. De bezoekers slaagden er in om tot aan de 20ste minuut in het zog van onze heren te blijven (9-9). Na een noodgedwongen time-out van coach Mathijs werd de verdediging wat bijgestuurd. Het duo Samyn hield het centrum volledig gesloten en Arne Schonkeren stond opmerkelijk goed te keepen. Ook Vannieuwenhuyse liet zich in verdediging meermaals positief opmerken waardoor Amay even helemaal de kluts kwijt was. Vandewoestyne rook bloed bij het zoekende Amay en liet vervolgens 4 maal de touwen trillen. De bezoekers kwamen niet meer aan de pas, waardoor we de rust in trokken met een 16-10 voorsprong.

In de 2de helft duwden onze jongens het mes nog ietsje dieper. Hun verdediging leek geen antwoord te vinden op onze opbouwers en ook Jacobs bleef scoren aan de lopende band (dit maal met een iets mooiere draaibal dan die in Eupen). In een mum van tijd stond de tienpuntenkloof al op het bord en kon Mathijs naar harte lust roteren (24-14). Amay liet zich nog enkele keren opmerken met bijzonder agressieve (en overbodige) overtredingen, waarbij zelfs één Luikenaar met een rood karton naar de tribunes werd verwezen (na 3 tijdstraffen) en Amay maar met 3 op het veld stond. Izegem liet het niet aan hun hart komen. Vandewoestyne knalde bezoekende goalie met bal en al tegen de netten en Soetaert liet zich opmerken met een mooi zweefschotje in de kruising.

Ook Declerck pikte zijn doelpuntje mee (uitgerekend de 30ste) en het mag gezegd dat onze beide pivots een zeer verdienstelijke wedstrijd speelden. Remmery mocht de laatste 10 minuten ook nog wat speelminuten maken. De wedstrijd werd volwassen uitgespeeld, hoewel bij de nummer 8 van Amay het licht even uit ging toen hij Delbecque kwalijk neer trok aan de werparm (merkwaardig genoeg niet gevolgd door een rood karton). Jacobs toonde dat Izegem het laatste woord zou hebben in deze wedstrijd en zorgde voor de 2 finale doelpunten. Eindstand 33-23.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Declerck (1), Delbecque (4), Deschamps, Jacobs (6), Mathijs (4), Samyn A (2), Samyn R (2), Soetaert (2), Vandewalle, Vandewoestyne A (6), Vandewoestyne S (1), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (5).




 

         

            

         

         

© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top