HBC Izegem Heren 1° nationale - KTSV Eupen: 24-29

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: donderdag 07 oktober 2021 20:55

Zaterdagavond stond een fijne topper op het programma voor de heren van Handbalclub Izegem. Medepromovendus KSV Eupen kwam op bezoek in Sporthal De Krekel. In de voorbereiding schoven alle ploegen de zwartepiet nog naar elkaar door betreffende wie titelfavoriet zou zijn, maar na twee speeldagen zijn al redelijk wat maskers afgevallen. Het lijkt duidelijk: Eupen is de favoriet. De Oostkantonners hebben sterk ingekocht, en onder leiding van ex-goalie Polfliet lijkt er een doelpuntenmachine met vechtlust te staan. 

HBC Izegem wist uit hun eerste twee competitiewedstrijden slechts één punt te puren, dus er heerste een lichte zenuwachtigheid voor de komst van Eupen. De supporters waren echter snel gerustgesteld: Izegem vocht met een leeuwenhart in de eerste helft, en wist zelf ook een goed potje mee te handballen. Na tien minuten stonden onze heren 5-5 gelijk, na onder meer twee doelpunten van Sander Vermeiren. Aaron Vandewoestyne bracht Izegem zelfs op voorsprong. Vijf minuten later nam Eupen echter weer het voortouw. Via een zeer bedrijvige Schroeder en enkele aanvallen aan een waanzinnig tempo stond het plots 8-11. 

Kedziora leek even een grotere kloof te kunnen slaan, maar via Roefke Mathijs en Rune Delbecque gingen onze heren met een 14-15 stand rusten. Vele supporters op de tribune waren het met elkaar eens: dit was een zéér goede eerste helft van onze jongens. 

Eupen nam een razende start na de rust, waardoor Izegem meteen moesten achtervolgen. Roef en Simon Vandewoestyne milderden, maar Eupen wist onze Izegemnaren in de tweede helft steeds ver genoeg op afstand te houden. Er was ook wat pech mee gemoeid. Steeds wanneer het geloof om dichterbij te sluipen groot werd, kreeg Blue White een aanvallend blok of een misser tegen. Tien minuten voor het einde werd duidelijk dat Izegem niet meer bij de tegenstander zou raken. Sander Vermeiren scoorde nog een prinsheerlijk doelpunt achter de rug, maar de wedstrijd was gespeeld. Eindstand: 24-29 

Speelden voor HBCI: Beudet (4), Demeulenaere, Delbecque (4), Matthijs (2), Remmery (D), Samyn A., Samyn R. (2), Schonkeren (D), Soetaert K., Soetaert S. (1), Vandewalle, Vandewoestyne S. (1), Vandewoestyne A. (6), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (4), Tack.

Olse Merksem - HBC Izegem Heren 1° nationale: 23-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 01 oktober 2021 08:32
Zaterdag 19/09 werd de competitie aangevat in sporthal de Krekel. De openingsmatch tegen Houthalen bleek een dubbeltje op zijn kant te zijn. Afgelopen zaterdag zakten onze heren af naar Merksem in de hoop op een tweepunter. Maar ook Merksem beloofde gretig te zijn. Vorige speeldag keerden ze puntenloos terug uit Eynatten en dan komt een thuiswedstrijd tegen een promovendus niet ongelegen om die valse start weg te poetsen.
De wedstrijd werd aangevat met Bert Remmery als nummer 1 in doel. Arne Schonkeren was niet wedstrijdfit geraakt. Mathias Nottebaert vervolledigde de selectie als 2de doelman. Sander Vermeiren toonde zich meteen de gevaarlijkste man met een raketschot van op 10m. Merksem antwoordde met een goal van Driesen. Daarna schoot onze linkerkant in werking. Simon Vandewoestyne bewees zijn goede vorm met 3 goals (waarvan eentje heerlijk langs het hoofd van de keeper scheerde). De wedstrijd kabbelde verder en Izegem kreeg net iets te gemakkelijk tegengoals binnen, maar kon daar gelukkig telkens een tegendoelpunt tegenover zetten. Rond de 20ste minuut stokte de Izegemse motor echter, waardoor de thuisploeg een kloofje kon slaan. Ruststand 12-9.
Na een donderpreek in de kleedkamer kwam Izegem met hernieuwde krachten het veld op. De verdediging stond meteen een stuk steviger, maar door slordigheden in aanval konden we niet meteen de kloof dichten. Merksem werd meermaals tot passief spel gedwongen, maar de finale 9-meter-shots vlogen steeds iets te gemakkelijk binnen. Vermeiren pikte zijn goals mee van op de stip en ook Robin Samyn speelde een vootreffelijke wedstrijd. Na 15 minuten handballen stonden we weliswaar nog geen stap dichter bij de overwinning… (20-17). Izegem schakelde over naar een soort 4-2 verdediging en kon zo enigszins paniek zaaien bij de Merksemse spelers. Izegem kwam terug in de wedstrijd en naderde tot op 1 punt. Aaron Vandewoestyne nam zijn verantwoordelijkheid en knokte voor de gelijkmaker. Remmery keepte een goede tweede helft en hield Izegem in de wedstrijd door enkele open shots te pareren. Uiteindelijk belandde de ultieme kans in de slotseconden nog in de handen van Robin Samyn. Hij botste de bal voorbij de keeper maar die stuiterde tegen de dwarsligger. Izegem bleef zo uiteindelijk steken op 23-22 en moest noodgedwongen zonder punten terug keren naar huis.
Izegem speelde te traag en kon nooit echt hun stempel op de match drukken. Een off-day is echter geen schande. Maar wetende dat Eupen, die als een pletwals door de competitie raast (36-20 tegen Eynatten & 21-40 tegen Gent) zaterdag op bezoek komt, zal Blue-White dit weekend uit een ander vaatje moeten tappen. Supporters op post!
Speelden voor Izegem: Remmery (D), Nottebaert (D), Beudet, Demeulenaere, Delbecque (1), Mathijs (1), Samyn A (1), Samyn R (2), Soetaert K (1), Soetaert S, Vandewalle, Vandewoestyne S (4), Vandewoestyne A (4), Vannieuwenhuyse (2), Vermeiren (6)

HK Waasmunster - HBC Izegem: 20-28 (BvB)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 17 september 2021 13:05
Vlak na de thriller in Kortrijk van afgelopen zondag, maakte HBCI zich al klaar voor de volgende ronde in de Beker van België. Liga-1-ploeg HK Waasmunster (de ex-ploeg van Sander Vermeiren) was de tegenstander van de dag. Woensdagavond om 20u30 kruisten beide ploegen de degens.
Omdat HKW 2 klassen lager speelt dan ons herenteam krijgen zijn een bonus van 5 doelpunten in het begin van de wedstrijd. Robin Samyn opende de score voor Izegem. Waasmunster toonde zich weerbaar en scoorde meteen 2 keer tegen (7-1). De thuisploeg beroepte zich na 7 minuten op een time-out. Coach Mathijs maakte hier aardig gebruik van en legde meteen de pijnpunten van de verdediging van de thuisploeg op tafel. Via Vermeiren, Vandewoestyne S en Vandewoestyne A vonden we 5 maal op rij de weg naar doel. Tim Seghers prikte nog eens tegen, maar na een nieuwe blauw-witte aanvalsgolf (waarmee ik naar Izegem verwijs, aangezien HKW woensdag in het blauw speelde) slikten de Waaslanders opnieuw 6 doelpunten op rij. Voornamelijk Simon Vandewoestyne was aan een bedrijvige wedstrijd bezig met 4 doelpunten in de eerste 20 minuten. Met nog 5 minuten te gaan stond Waasmunster 8-12 in het krijt. Ze hervonden echter hun 2de adem en scoorden plots 4 doelpunten op rij en kwamen zo weer langszij. Vermeiren beslechtte in het absolute slot de ruststand nog in ons voordeel met 2 prikken in de winkelhaak in de laatste minuut. Ruststand: 12-14.
Waasmunster kwam vol goede moed het veld weer op en speelde alsof ze niets te verliezen hadden. Aanvallend vonden ze sneller de weg naar doel, maar gelukkig viel de Izegemse doelpuntenmachine nooit echt stil. Met name de tandem Soetaert-Delbecque leek vlot te lopen en was goed voor 4 doelpunten in de eerste 6 minuten van de eerste helft. Waasmunster speelde al bij al goed mee, maar ieder thuisdoelpunt werd gepareerd met 2 uitdoelpunten en zo liep Izegem beetje bij beetje verder uit in de stand. Coach Mathijs kon naar hartenlust roteren en zo pikten ook Vandewalle, Samyn A hun doelpuntjes mee. Louis Beudet speelde bijna de volle 60 minuten en vond ook de weg naar doel. Voor Beudet is het zijn eerste officiële goal voor de club en laat ons hopen dat er nog veel zullen volgen! Izegem speelde de wedstrijd volwassen uit en kwam nooit echt in de problemen. In de volgende ronde treffen we de winnaar van het duel tussen Handbalclub Eeklo en Elita Lebbeke.
Eindstand: 20-28
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vandewalle (1), Samyn A (2), Delbecque (3), Mathijs (1), Samyn R (2), Soetaert K (3), Vandewoestyne S (4), Soetaert S, Vandewoestyne A (5), Beudet (1), Demeulenaere, Vannieuwenhuyse (1), Vermeiren (5).

HBC Izegem – Kreasa Houthalen: 19-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 19 september 2021 20:30

Met de komst van Kreasa Houthalen kregen onze heren direct een stevige klepper voor de kiezen. Bij Izegem ontbrak enkel Rune Delbecque. Zo startte nieuwkomer Louis Beudet als spelverdeler.

Izegem opende de score via een bom van Aaron Vandewoestyne (1-0). Houthalen was echter niet onder de indruk en via snel en attractief handbal kwamen ze op voorsprong via Grevesse en Schepers, die later de wedstijd geblesseerd moest staken (1-2). Houthalen bleef de efficiëntste ploeg, ze scoorden via 3 snelle tegenaanvallen terwijl Izegem enkel via een afstandshot van Sander Vermeiren kon aanklampen (2-5). Op het einde van het eerste kwartier kwamen beide ploegen elk nog twee maal tot scoren, voor Izegem telkens via Robin Samyn na mooi aanspelen door Vermeiren (4-7). In drie minuten wist Izegem echter de kloof te dichten via een nieuwe bom van Aaron Vandewoestyne en snelle tegenaanvallen van Simon Vandewoestyne en Ruben ‘Roef’ Mathijs (7-7). De laatste 10 minuten van de eerste helft wijken beide ploegen niet van elkaars zijde. Houthalen etaleert vooral snel en beweeglijk handbal terwijl Izegem meer gebruik maakt van hun voordeel in gestalte. Na doelpunten van opnieuw A Vandewoestyne, Vermeiren (2x) en Kobe Soetaert (11-10) is het Izegem dat met de kleinst mogelijke voorsprong mag gaan rusten (11-10).

In het begin van de tweede helft weet Izegem voor het eerst een tweepuntenkloof te slaan via Kobe Soetaert en Roef (13-11). Het Izegemse publiek denkt dat de trein vertrokken is maar dat was buiten de Limburgers gerekend die enkele Izegemse slordigheden genadeloos afstraffen. Houthalen scoort 5 maal op rij en brengt zo Izegem in wel erg nauwe schoentjes (13-16). Bij een 14-17 stand nam Izegem echter de fakkel over geruggesteund door een sterke doelman Arne Schonkeren. Izegem scoort 4 maal op rij via Vermeiren, Vannieuwenhuyse, A Vandewoestyne en Robin Samyn (18-17). In een razend spannend wedstrijdslot krijgen beide ploegen de kans om de overwinning naar zich toe te halen maar uiteindelijk worden de punten verdeeld na een attractieve pot handbal (19-19).

Volgend weekend trekken onze heren naar Olse Merksem dat met 29-25 verloor in en tegen HC Eynatten-Raeren

HBC Izegem: Arne Schonkeren (D), Bert Remmery (D), Stan Vandewalle, Arne Samyn, Ruben Mathijs (3), Robin Samyn (3), Kobe Soetaert (1), Simon Vandewoestyne (2), Sander Soetaert (1), Aaron Vandewoestyne (4), Sander Vermeiren (4), Gilles Vannieuwenhuyse (1), Louis Beudet, Ward Demeulenaere,

 

Kreasa Houthalen: Jarne Arts, Christofer Vanhout, Kenzo Van Vlierden (1), Brecht Lamers, Alexandre Grevesse (3), Ezra Linten (1), Glenn Janssens (1), Joren Poelmans (4), Bram Schepers (1), Chretien Op Het Veld (1), Luca Van De Voorde (1), Bert Haex (2), Lorijn Maes, Arthur Kubacki (2), Mattias Van Criekinge (2), Sebastian Follon

Apolloon Kortrijk -HBC Izegem: 19-20 (BvB)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 17 september 2021 12:02
Afgelopen zondag zakte ons herenteam af naar de Lange Munte voor hun openingsmatch van het seizoen. In de eerste ronde van de Beker van België troffen we meteen de rivalen uit Kortrijk. De 2 hoogst geklasseerde West-Vlaamse teams kennen elkaar uiteraard door en door. Deze wedstrijd wordt zoals altijd op het scherpst van de snee gespeeld en kan enigszins als maatstaf dienen voor wie de voorbereiding het best verwerkt had na 8 maanden zonder handbal.
Kortrijk toonde zich meteen fris in het wedstrijdbegin. Olexiouck was niet onder de indruk van de fysiek imposante 6-0 van Izegem en prikte er meteen 2 tegen de netten. Izegem kwam via de broertjes Vandewoestyne al snel langszij (2-2). Daarna volgde een spelletje haasje over waarbij de doelpunten maar mondjesmaat op het scorebord verschenen. Kortrijk ving de schotkracht en powerplay van Izegem om met een hoge en dynamische verdediging en prikte daarna tegen met snedige counteraanvallen. Bij beide ploegen leek de bibber er wat in te zitten: aan beide kanten vlogen schoten over, naast en op de doelpalen van de keepers waardoor het scoreverloop niet al te hoog op liep. Ook Schonkeren had zijn bijdrage met enkele prachtige parades. De wedstrijd kabbelde verder en na 23 minuten stond het 6-5. Een time-out van coach Mathijs zorgde voor hernieuwde krachten bij onze spelers. Na 3 goals van Mathijs, Delbecque en Vandewoestyne A. sloegen we vlak voor rust een kloofje. Ruststand 6-8.
Izegem kwam duidelijk sterker uit de kleedkamer dan Apolloon. Met Aaron Vandewoestyne aan het kanon stond het in de 40’ste minuut al 9-14. De Kortrijkse topscoorder van deze wedstrijd (Tore Devos) hield Kortrijk nog enigszins in de wedstrijd met 3 opeenvolgende doelpunten en sterk verdedigend werk. Kortrijk slaagde er in om hun vizier weer wat scherper te stellen en kon zo verhinderen dat Izegem de wedstrijd in een definitieve plooi kon leggen. Samyn R. toonde zich aanvallend en verdedigend een gesel voor Apolloon en ook Demeulenaere pikte een doelpuntje mee.
Met nog 10 minuten te gaan stond Izegem 12-18 op voorsprong. Kortrijk zou Kortrijk echter niet zijn als ze niet tot het einde zouden vechten voor de overwinning. Vercauteren ging over naar een alles-of-niets-tactiek door met mandekking te spelen in verdediging. Izegem was enigszins uit hun lood geslagen en het ene na het andere tegendoelpunt vloog Schonkeren plots langs de oren. Gelukkig bleven Vandewoestyne en Mathijs koelbloedig in het absolute slot. Rune speelde Mathijs vrij met een subtiel lobpasje naar de rechterkant, waarna ijskonijn Roef de verlossende winning goal tegen de netten schoof. Na een gigantisch remontada strandde Kortrijk nipt op 1 doelpuntje van verlengingen.
Eindstand: 19-20
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Beudet, Delbecque (1), Demeulenaere (1), Mathijs (3), Samyn A, Samyn R (3), Soetaert K (1), Vandewalle, Vandewoestyne S (1), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (2), Vandewoestyne A (8 ).
 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top