HBC Izegem - KV Sasja: 24-24 (4-3) (BvB)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 05 oktober 2020 14:24

Na een lange voorbereiding vol oefenwedstrijden keken Izegem en Sasja elkaar voor het eerst dit seizoen in de ogen met een inzet: de 2de ronde van de BVB. In de voorbereiding hadden de ploegen al eens tegen elkaar gekampt. Toen ging Sasja de bietenbrug op, want het werd een duidelijke 34-16-zege voor Izegem. Maar maakt u zich geen illusies, bekerwedstrijden kennen doorgaans een ander verloop. Sasja was uit op revanche nadat ze hier vorig jaar in de BVB na verlengingen in het stof beten. De tribunereservaties waren snel gevuld en in het sportcafé volgde nog een klein supporterslegioen de wedstrijd op het scherm. 

Evergems jeugdproduct De Cubber toonde na 1 minuut meteen de weg naar doel. Vermeiren bood hem een mooi weerwoord met 2 onhoudbare pegels van op 10m. Ondanks veel kansen werden de doelmannen nog niet op de proef gesteld. Aan beide kanten trilden paal en lat meerdere keren, maar sommige schoten zweefden ook ruimschoots over en naast de goal. Sasja vond opnieuw de weg naar de goal rond de 10de minuut (2-4). Ruben Mathijs viel in en bracht Izegem terug tot op 4-5 in de 20ste minuut. Sander ‘le canonnier’ Vermeiren had opnieuw wat meer geluk in de afwerking. Samen met Ruben Mathijs (niet toevallig de enige 2 Izegemse doelpuntenmakers in de eerste helft) zorgden ze voor 3 goals terwijl Schonkeren zijn netten 10 minuten lang schoon hield. In de 25ste minuut stond de ruststand al op het bord: 7-5. 

De 2de helft gaf hetzelfde spelbeeld als de eerste: een defensieve slag. Maar dit keer eisten de doelmannen wel een hoofdrol op. Sasja maakte gelijk in de 38ste minuut (7-7). Jacobs, die debutant Lachal kwam vervangen, kende een goede invalbeurt en drukte meteen zijn stempel. Samen met Mathijs brachten ze in 1 minuut Izegem terug op voorsprong (9-7). Plots ging het scoreverloop bijzonder snel. Beide ploegen counterden vlot, waardoor het in de 42ste minuut plots  11-10 stond. Vermeiren en Mathijs eisten opnieuw een hoofdrol op. Met nog 10 minuten te spelen stond het 13-11 voor de thuisploeg. Hans Lambrigts nam zijn ploeg op sleeptouw en keerde het tij. Plots ging Sasja op en over Izegem en stond het 13-14 met nog 5 minuten te spelen. Een geluk dat de gebroeders Soetaert zaterdag in het blauw speelden, want zij weerhielden Izegem van een eerste nederlaag. In de absolute slotseconde krijgt Sander Soetaert via een carambole de bal en schuift hem naast de keeper binnen. 15-15 en dus verlengingen. 

Aaron schoot nu ook wakker en bracht ons op voorsprong. Ook K. Soetaert scoorde, maar in een dolle slotfase kwam Sasja nog aanklampen: 18-17 na 5 minuten. Op het scherpst van de snee trof Mathijs weer raak. Het afwerken stokte en Arne Samyn werd met zijn 3de tijdstraf naar de tribune verwezen. Ondanks een fenomenale Schonkeren maakte Sasja opnieuw gelijk in de 4de minuut (19-19). Na 2 gemiste open kansen kreeg Robin Samyn opnieuw de bal en draaide de bal koelbloedig langs het been van de Antwerpse doelman in de laatste minuut, maar ondanks een knappe penaltysave van Ostyn vond Ritzen in het slot alsnog de achterkant van het net. 2de keer verlengingen dus. 

Aaron Vandewoestyne trok het laken naar zich toe en bracht Izegem naar een 2-puntenkloof. Kostic speelde op ervaring en wist meermaals een strafworp af te dwingen bij het scheidsrechtersduo, waardoor Sasja bleef aanklampen. Robin Samyn mocht na een bijzonder licht contact zijn broer gaan vervoegen in de tribune na een 3de tijdsstraf. Kon Izegem de verdediging staande houden zonder de Samyns in de 5 slotminuten? Sasja dwong nu kans na kans af, maar het was Schonkeren die het vuile werk opknapte voor Izegem. Mathijs knalde ons in de 2de minuut (laatste verlengingen) naar 24-22. Ondanks Schonkerens miraculeuze reddingen maakte Sasja alsnog gelijk. De laatste vrije worp van Van Ransbeeck zoefde over de muur maar trof de kruising. 24-24, Strafworpen dus…

Sander Vermeiren nam de openingsworp maar trof de verkeerde kant van de paal. Sasja trof daarna 2 maal raak. Sander Soetaert schoof zijn strafworp binnen en Brice Lachal krulde de bal heerlijk voorbij de doelman en lachte diens intimidatie-actje heerlijk weg. Schonkeren eiste andermaal een hoofdrol op. Hij pakte 2 strafworpen op rij, nam de bal vervolgens in de hand en ging er als een standbeeld mee pronken voor de tribune. De Krekel barstte bijna uit z’n voegen. Ruben Mathijs prikte de finale strafworp heerlijk in de rechter bovenhoek. De zaal ontplofte en de spelers bestormden het veld. Izegem knikkert het 2de jaar op rij Sasja uit de Beker van België, maar niet zonder slag of stoot. Volgende week openen we de competitie thuis tegen Eynatten.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Demeulenaere W, Deschamps, Jacobs (1), Lachal (1), Mathijs (7), Samyn A, Samyn R (1), Soetaert K. (2), Soetaert S. (1), Vandewalle, Vandewoestyne A. (3), Vandewoestyne S. (1), Vantieghem, Vermeiren (6).

Voorbereiding Heren 1° nationale

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 19 augustus 2020 17:43
De ellenlange voorbereiding van onze herenploeg zal mogelijks dan toch enkele oefenwedstrijden kennen! Hieronder vinden jullie de geplande vriendschappelijke westrijden voor komend seizoen. Supporters zullen hoogstwaarschijnlijk niet toegelaten worden, maar jullie kunnen de uitslagen komende maand volgen via de Facebook- en Instagrampagina.

 

KTSV Eupen - HBC Izegem heren 2° nationale: 15-16

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 09 maart 2020 15:55

‘s Zondags rond 10u15 vertrok een klein groepje blauwhemden richting het verre Eupen, vergezeld door een vrij grote groep supporters. Niet onlogisch aangezien dit toch wel een titelbepalende wedstrijd zou gaan worden. Izegem was tot nu toe zonder kleerscheuren de play-offs doorgekomen en had ondertussen al 5 punten voorsprong op die andere titelkandidaat: Eupen. Als Oostkantonners vandaag geen punten wisten te sprokkelen tegen hun rechtstreekse concurrent, beloofde het bijzonder warm te gaan worden onder hun voeten wat betreft hun titelambities.

Eupen speelde vandaag met het mes tussen de tanden. Dat was duidelijk te zien in hun powerplay. De thuisploeg zette onze jongens meteen op 2-0 achterstand. Vandewoestyne oogde bij de opwarming al heel dynamiek en vertaalde dat ook naar een knalprestatie op het veld. 2 schoten uit 2de lijn later hingen de bordjes opnieuw gelijk. Daarna verzandde de wedstrijd een beetje in een knokpartij waarbij de tijdstraffen ons om de oren leken te vliegen. 2 snoeiharde verdedigingen met ook 2 impressionante doelmannen zorgden voor een bijzonder traag scoreverloop. De 3 Izegemse lefties bundelden hun krachten en zorgden elk met een goal voor de eerste voorsprong halfweg de eerste helft (4-5). De thuisploeg rechtte opnieuw de rug en trok het laken weer naar zich toe (6-5). De Oostkantonners leken op dit elan door te gaan, mocht er geen Arne Schonkeren in onze goal gestaan hebben. Corni (heden ten dage ook aan te spreken als Hodor) bokste katachtig de Eupense schoten uit zijn kooi, waardoor Izegem in het kielzog van de thuisploeg kon blijven. 2 minuten voor rust ramde die andere Sasja-boy, Aaron Vandewoestyne, de verdiende gelijkmaker tegen de touwen, waardoor we konden rusten met 7-7.

Eupen begon nu iets hoger te spelen om onze opbouwers uit de wedstrijd te houden. Samyn maakte hier dankbaar gebruik van en versierde een eerste tijdstraf en pikte ook een doelpuntje mee. Aan de overkant waren de roodhemden de rust nog aan het verteren. Het ene na het andere schot zoefde over en naast Schonkerens kooi, waardoor Izegem na een kleine 10 minuten 7-10 voor stond. Veithen blies opnieuw nieuw leven in de Eupense titeldroom met 2 opeenvolgende goals. Ondanks dat de Eupense tribune goed gevuld was, overstemden onze talrijk meegereisde supporters toch de geliederen in de zaal. De Eupense motor begon opnieuw te draaien, maar Samyn R. plaatste daar 2 keer een doelpunt tegenover. Zijn vernuftige draaibal rolde binnen langs de benen van Polfliet (11-13). 7 minuten voor het einde slaagde de thuisploeg er dan toch in om de stand weer gelijk te brengen (13-13). A. Samyn plukte in aanval nog een verloren bal uit de cirkel en bracht ons weer op voorsprong. Veithen zorgde opnieuw voor een 14-14 gelijkspel (niet gezond voor de nagelriemen, deze wedstrijd). Plots ging het scoren nu wel heel vlot. Op slag van passief bracht Vandewoestyne van op 9m onze heren weer op voorsprong. Schonkeren ranselde de vermeende gelijkmaker uit zijn goal, waarna Declerck van op pivot de winning goal binnen schoof! Eupen scoorde nog tegen maar het kalf was al verdronken. Onze heren dansten op de banken en bestormden na de buzzer in euforie het veld.
Eindstand 15-16!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vannieuwenhuyse, Mathijs (1), Soetaert, Deschamps, Declerck (1), Jacobs (1), Vermeiren (3), Vandewalle, Vandewoestyne S. Vandewoestyne (6), Vantieghem, Delbecque, Samyn A (1), Samyn R (3).

 

Trainingsuren 2020-2021

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 03 juli 2020 12:00

HBC Izegem Heren 2° nationale – HC Amay: 33-23

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 02 maart 2020 19:09

We zijn al een eindje bezig met de play-offs maar dankzij het onregelmatige schema was dit nog maar het eerste treffen met Amay. De Walen zijn al enkele jaren een beetje het zwarte beest van de heren en deze wedstrijd staat dan ook altijd garant aan spektakel en fysiek handbal. Mits winst zouden we 9 punten uitlopen op de Luikenaars.

Izegem probeerde de tegenstand te verrassen door te beginnen in een 3-2-1 verdediging. De bezoekers waren echter niet onder de indruk en bekwamen al snel een 1-3 voorsprong. Het afwerken liep nog niet al te vlot en het publiek leek ook niet meteen hun draai te vinden in Kachtem. Na wat aftasten begon Vermeiren dan toch van op afstand de weg naar doel te vinden. Ook onze Jacobs leek er weer een bedrijvige wedstrijd van te gaan maken. Amay is nu wel niet dat type ploeg dat je zomaar mee afrekent na enkele mooie aanvallen. De bezoekers slaagden er in om tot aan de 20ste minuut in het zog van onze heren te blijven (9-9). Na een noodgedwongen time-out van coach Mathijs werd de verdediging wat bijgestuurd. Het duo Samyn hield het centrum volledig gesloten en Arne Schonkeren stond opmerkelijk goed te keepen. Ook Vannieuwenhuyse liet zich in verdediging meermaals positief opmerken waardoor Amay even helemaal de kluts kwijt was. Vandewoestyne rook bloed bij het zoekende Amay en liet vervolgens 4 maal de touwen trillen. De bezoekers kwamen niet meer aan de pas, waardoor we de rust in trokken met een 16-10 voorsprong.

In de 2de helft duwden onze jongens het mes nog ietsje dieper. Hun verdediging leek geen antwoord te vinden op onze opbouwers en ook Jacobs bleef scoren aan de lopende band (dit maal met een iets mooiere draaibal dan die in Eupen). In een mum van tijd stond de tienpuntenkloof al op het bord en kon Mathijs naar harte lust roteren (24-14). Amay liet zich nog enkele keren opmerken met bijzonder agressieve (en overbodige) overtredingen, waarbij zelfs één Luikenaar met een rood karton naar de tribunes werd verwezen (na 3 tijdstraffen) en Amay maar met 3 op het veld stond. Izegem liet het niet aan hun hart komen. Vandewoestyne knalde bezoekende goalie met bal en al tegen de netten en Soetaert liet zich opmerken met een mooi zweefschotje in de kruising.

Ook Declerck pikte zijn doelpuntje mee (uitgerekend de 30ste) en het mag gezegd dat onze beide pivots een zeer verdienstelijke wedstrijd speelden. Remmery mocht de laatste 10 minuten ook nog wat speelminuten maken. De wedstrijd werd volwassen uitgespeeld, hoewel bij de nummer 8 van Amay het licht even uit ging toen hij Delbecque kwalijk neer trok aan de werparm (merkwaardig genoeg niet gevolgd door een rood karton). Jacobs toonde dat Izegem het laatste woord zou hebben in deze wedstrijd en zorgde voor de 2 finale doelpunten. Eindstand 33-23.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Declerck (1), Delbecque (4), Deschamps, Jacobs (6), Mathijs (4), Samyn A (2), Samyn R (2), Soetaert (2), Vandewalle, Vandewoestyne A (6), Vandewoestyne S (1), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (5).




 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top