HC Sasja - HBC Izegem Heren 1° nationale: 24-23

Categorie: heren - nationaal - verslagen
Geschreven: vrijdag 18 februari 2022 15:41
 
Zaterdag stond de altijd spannende wedstrijd tegen HC Sasja op het programma. Sasja is dit jaar misschien wel de grote verrassing van de competitie. De slapende reus van het Belgische handbal vertoont tekenen van een wederopstanding, en de Antwerpenaren staan op een tweede plaats in het klassement. Izegem komt dit jaar net kijken in Eerste Nationale, maar wil in elke wedstrijd zijn vel duur verkopen. Zeker voor Schonkeren, Vandewoestyne en de broertjes Soetaert is een uitmatch in Sasja altijd prestigieus.
Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Izegem de verre verplaatsing niet gemaakt had om afgeslacht te worden, wel integendeel. Na zes minuten zetten Vermeiren en Vandewoestyne Izegem voor het eerst op voorsprong (2-3). Blauw-wit trachtte niet om het tempo erg hoog te houden, maar als de versnelling kwam, was het steeds alle hens aan dek. De Izegemse gouden driehoek (Vandewoestyne, Samyn, Vermeiren) marcheerde als een goed geoliede machine, waardoor Izegem een driepuntenkloof uitbouwde. (7-10, 20’) Sasja wist met drie opeenvolgende doelpunten wel gelijk te maken en Arne Schonkeren voorkwam zowaar erger, maar voor de rust wisten zowel Super Woestie en Big Sander op hun kenmerkende manier nog twee keer te scoren. Sasja bracht daar twee doelpunten tegenover, waardoor er gerust werd met 12-14.
Na de rust startte Ward Demeulenaere op linkerback, en die liet zich meteen zien met twee doelpunten. Een stunt leek echt in de maak, nu Izegem een voorsprong van vier doelpunten verdedigde. Langzaam maar zeker kreeg de wedstrijd een nerveuzer karakter, omdat het publiek zich dan toch liet horen en omdat Sam Theyssens, de Sasja-doelman, in de wedstrijd raakte. Het leek er echter lang op dat Izegem zich toch niet echt zorgen moest maken: Schonkeren pakte goed, en Robin Samyn plukte ballen uit de lucht zoals Newton appels. (17-22, 49’)
Sasja schakelde in de slotfase over naar een bijzonder hoge verdediging, en meteen werd duidelijk dat Blue White het moeilijk kreeg. De gemiste shots stapelden zich op, en Sasja peuzelde met sprekend gemak aan de achterstand. Alles wat Izegem probeerde liep in meer en mindere mate in het honderd, en Sasja wist met nog dertig seconden op de klok in een leeg doel te scoren. Theyssens pakte nog een Izegemse wanhoopspoging, waardoor de wedstrijd op 24-23 eindigde.
De play-offs komen eraan, en de eindronde zal voor Izegem allicht meer een prestigestrijd dan een titelstrijd worden. Nu zaterdag staat echter Apolloon Spurs aan De Krekel, een wedstrijd waar élke Izegemnaar naar uitkijkt. Spurs aast ook op revanche na de spectaculaire hold-up in Kortrijk. U weet waar u moet zijn!
Speelden voor HBCI: Horré Rune, Samyn Arne, Tack Robbe, Mathijs Ruben, Samyn Robin (6), Vandewoestyne Simon (2), Vantieghem Senne, Delbecque Rune (2), Soetaert Sander, Vandewoestyne Aaron (7), Vermeiren Sander (5), Vannieuwenhuyse Gilles, Beudet Louis, Demeulenaere Ward (2), Nottebaert Matthias (D), Schonkeren Arne (D)

KTSV Eupen – HBC Izegem: 33-25

Categorie: heren - nationaal - verslagen
Geschreven: maandag 13 december 2021 09:24
Afgelopen zaterdag zakte ons herenteam af naar het verre Eupen. Ons laatste bezoek in Eupen stond in teken van de felle promotiestrijd van 2020 en eindigde telkens in een defensief slagveld. Sindsdien hebben de Oostkantonners een grote transformatie doorgemaakt met een hoop nieuwe ervaren spelers. Eupen staat ook afgetekend aan de leiding in eerste nationale met een doelpuntensaldo van +80. Deze wedstrijd waren ze dan ook torenhoog favoriet en moest Izegem hopen op een stunt. Houd in het achterhoofd dat Kobe Soetaert nog steeds geblesseerd is en dat Sander Vermeiren noodgedwongen aan de zijlijn stond met een lichte blessure.
 
Eupen begon als een speer aan de wedstrijd. Na 6 minuten stond het al snel 4-2. Alleen Delbecque, die de laatste wedstrijden in een bloedvorm verkeert, kan erger voorkomen. Maar dan trekt Eupen meteen stevig door. De Eupense rechterhoek Cnyrim demonstreerde zijn neus voor goals en legde er meteen 3 na elkaar in het mandje (8-2 na 10 min). Een tactische time-out van Robin Mathijs werkte verademend. Robin Samyn scoorde zowaar 5 keer in 8 dolle minuten en bracht zo Izegem terug tot op 2 doelpunten (10-8). Eupen was gewaarschuwd want Izegem beet van zich af. Het scheidsduo deelde Stan Vandewalle echter een heel goedkope tijdstraf toe, waardoor Izegem met een mannetje minder viel. Eupen ging vol op het gaspedaal en in aanval lukte plots niets meer voor onze jongens. Alleen Aaron Vandewoestyne vond in de laatste 10 minuten nog de weg naar de goal, terwijl Eupen er aan een sneltempo 8 in het mandje legde. De solide verdediging (doorgaans het pronkstuk van ons herenteam) lag volledig aan diggelen. De 20-11 ruststand spreekt dan ook voor zich.
 
Met hernieuwde moed kwamen onze jongens opnieuw het veld op. De openingsfase werd van Eupens kant voornamelijk ontsierd door agressief spel met meerdere tijdstraffen als gevolg. Onder andere Vandewalle deelde in de klappen en moest zich noodgedwongen naar de bank begeven. Delbecque en Vandewoestyne profiteerden en knabbelden aan de Eupense voorsprong (21-15 na 40 min). Ook Beudet demonstreerde dat hij over een goed heupschot beschikte en vond 2x de weg naar doel. Maar dan sloop er opnieuw te veel afval in het Izegemse spel. Izegem toonde zich te onmondig in aanval en leed ook veel te veel balverlies. Zelfs nadat Eupen na een tijdstraf voor coach Vlijm met 4 tegen 6 viel, wist Izegem niet te scoren. Kedziora scoorde de daaropvolgende 10 minuten opnieuw 4x en zette zo de Eupense schaapjes op het droge (29-21 na 50 min). Het mag ook gezegd zijn dat de Eupense doelman een sterke wedstrijd speelde. Spelers als Soetaert, Demeulenaere en Tack (die zijn eerste officiële speelminuten in competitieverband maakte) pikten hun doelpuntje mee. Het wedstrijdeinde werd echter nog ontsierd door een opstootje waarbij A. Samyn een van de thuisspelers kwalijk tegen de grond werkte. Hiervoor kreeg hij nog tijdstraf, wat in alle eerlijkheid eigenlijk te licht was. Schröder protesteerde en liep zo zelf (met zijn 3de tijdstraf) tegen een rode kaart aan en keek de laatste minuut van op de tribune mee. Eupen wint al bij al verdiend en houdt zo de 2 punten thuis. 33-25.
 
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vandewalle (1), Samyn A, Tack (1), Mathijs, Samyn R (6), Vandewoestyne S, Delbecque (7), Soetaert (1), Vandewoestyne (5), Vannieuwenhuyse, Beudet (2), Demeulenaere (2).

Kreasa Houthalen - HBC Izegem 1° nationale: 30-26

Categorie: heren - nationaal - verslagen
Geschreven: woensdag 01 december 2021 13:19
Izegem demonstreerde laatste weken hun goede vorm in de competitie. Nadat ze leider Sasja op een gelijkspel hielden en op een diefje 2 punten gingen halen bij de rivalen van Kortrijk, wachtte de verre verplaatsing naar Houthalen. Sinds de promotiestrijd in 2de nationale tussen Houthalen en Izegem van enkele jaren geleden, had de Limburgse ploeg dankzij hun transferbeleid toch een transformatie door gemaakt. In de heenronde bleef de wedstrijd in de Krekel steken op een gelijkspel, maar met een busrit van 3u in de benen zou het geen evidentie zijn om dit resultaat te evenaren of overtreffen.
Na een korte studieronde opende topschutter Van Criekinge de score voor de thuisploeg. Aaron Vandewoestyne was bij de les en was 3 keer trefzeker voor de Izegemnaren. Verdedigend ging het HBCI echter iets minder goed af. De onvermijdelijke Van Criekinge kon profiteren van een tijdstraf van S. Soetaert en maakte zowaar 4 doelpunten op een rij. Na 20 speelminuten keek Izegem al tegen de dubbele cijfers aan (10-5). Gelukkig vond Delbecque wel vlot de oplossing op de Houthalense verdediging. Met 2 doelpunten van zijn hand kon Izegem nog milderen. Jammer genoeg voor Izegem deed Bert Haex (met zijn 3de en 4de goal van de wedstrijd) Runes werk weer helemaal teniet. Na 25 minuten stond er al 14-7 op het scorebord. Met een finaal eindspurtje langs Mathijs en Samyn kon Izegem de ruststand nog temperen tot een 3-puntenkloof: 14-11.
Het was duidelijk dat Izegem z’n start van de wedstrijd gemist had, maar de 4 goals in de laatste minuten waren relatief hoopgevend. Houthalen haalde echter nooit hun voet van het gaspedaal en iedere keer dat een van hun speler uit de spotlight verdween, verscheen er een andere aan het kanon. Dit maal was het Bram Schepers die met 3 doelpunten Izegem weer van hun stuk brachten. Wit konijn uit de hoed, Ward Demeulenaere, bedankte voor z’n invalbeurt en legde er ook 2 in het mandje. De vinnigheid van Delbecque bracht Izegem nog terug tot op 3 doelpunten, maar dichter kwamen de Izegemnaren nooit. Met 4 goals in de laatste 10 minuten bracht van Criekinge de Houthaalse schaapjes op het droge. Eindstand 30-26.
Izegem achtervolgde uiteindelijk de gehele wedstrijd en moest na 60 minuten z’n meerdere erkennen in de thuisploeg. Gelukkig hebben we horen waaien dat de prijzen pas in de play-offs verdeeld worden… Volgend weekend komt Merksem op bezoek. De ploeg kon nog maar 1x winnen dit seizoen, uitgerekend tegen onze blauwhemden. Robin Mathijs en zijn gelederen hebben dus duidelijk nog een eitje te pellen met de Antwerpenaren.
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Nottebaert (D), Demeulenaere (2), Beudet (1), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (2), Vandewoestyne A. (8), Vandewoestyne S (1), Soetaert S, Delbecque (6), Samyn A, Samyn R (3), Mathijs (3), Vandewalle.

Don Bosco Gent - HBC Izegem heren 1° nationale: 30-32

Categorie: heren - nationaal - verslagen
Geschreven: vrijdag 10 december 2021 13:23
Een competitiewedstrijd op verplaatsing op een donkere doordeweekse avond is nooit een cadeau. Don Bosco Gent had er duidelijk minder last van waardoor onze heren direct 3-0 in het krijt stonden. Vermeiren raakte het snelst onder stoom en zorgde voor de aansluiting (3-3). De online supporters die dachten dat de Izegemse trein vertrokken was, hadden het mis. Gent nam terug de bovenhand en kon opnieuw uitlopen tot 8-4 via Huysentruyt en Van Cauwenberghe. Samen zouden ze er uiteindelijk 17 in het mandje leggen. Zonder echt te bekoren kabbelde de wedstrijd rustig voort Zonder te imponeren zorgden Soetaert S, Vandewalle, Vermeiren samen met goalie Schonkeren ervoor dat na 20 minuten de kloof nog steeds speelbaar was (13-10). Na een doelpunt van de ingevallen Demeulenaere sloeg de sputterende Izegemse motor plots toch aan. Drie opéénvolgende Izegemse doelpunten brachten ons richting rust bij 16-15.
Tijdens de vorige wedstrijden is reeds gebleken dat Izegem zich kan herpakken na een mindere start en zo geschiedde ook. Gent wist nog even aan te klampen tot 19-19 maar daarna kende Izegem tien dolle minuten. Via doelpunten van topschutter A Vandewoestijne , pivot Samyn R en een sterke Delbecque stoomde Izegem door naar 21-27 na 40 minuten. Klus geklaard zou je denken… maar dat was zonder Don Bosco Gent gerekend dat 4 keer op rij scoorde en zo terug in de wedstrijd kwam (25-27). Kleiner werd de kloof echter niet meer. Zonder echt in de problemen te komen en zonder sprankelend handbal werd uiteindelijk afgefloten bij 30-32.
Door deze winst slaat Izegem een 6 puntenkloof met Don Bosco Gent en doet zo een prima zaak in de strijd om de gegeerde play-off plaatsen. Komende zaterdag wacht de moeilijke verplaatsing naar competitieleider KTSV Eupen maar Izegem is nooit verlegen om een stunt!
 
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vandewalle (2), Samyn A, Tack, Mathijs (2), Samyn R (4), Vandewoestyne S (2), Delbecque (7), Soetaert S (3), Vandewoestyne A. (4), Vermeiren (7), Vannieuwenhuyse, Beudet, Demeulenaere (1)

Apolloon Spurs – HBC Izegem Heren 1° nat.: 27-28

Categorie: heren - nationaal - verslagen
Geschreven: maandag 22 november 2021 12:43
De derby der derby’s blijft toch die tussen Apolloon Kortrijk en HBC Izegem. Plaats van afspraak zondagnamiddag was De Lange Munte. Net zoals in de bekerwedstrijd tegen Initia Hasselt kende Izegem opnieuw een valse start. Dat kon niet gezegd worden van Apolloon dat voornamelijk via Tore Devos en Jan Seenhoudt na goed een kwartier reeds 10-4 voor stond. Een goede doelman Arne Schonkeren wist erger te voorkomen.
Izegem herpakte zich echter en kwam via doelpunten op verschillende posities langzaam maar zeker dichterbij. Met een 15-12 ruststand mochten de Izegemse supporters terug hoop koesteren. Ook in het begin van de tweede helft hielden beide teams elkaar in evenwicht met een 20-17 tussenstand na 40 min. Het signaal voor Izegem om een tandje bij te schakelen via een sterke Vermeiren geruggensteund door Aaron Vandewoestijne. Ondanks weerwerk van Olexiouk wist Izegem in de 28° minuut voor het eerst langszij te komen: 26-26. In een razend spannend slot pakte Apolloon een optie op de winst via een doelpunt van Natan Driesens (27-26) maar Beudet en Delbecque beslisten er met twee Izegemse doelpunten in de slotminuut anders over. Na winst in de Beker, pakken onze jongens dus opnieuw de volle pot tegen Apolloon Kortrijk met het kleinste verschil na een ware propagandamatch voor de handbalsport.

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top