J16: Handbalclub Desselgem - HBC Izegem: 6-26 en 5-22.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 17 oktober 2021 19:53

Onze J16 trok op zondagmiddag naar Desselgem. Voor Warre was het z’n eerste competitiewedstrijd bij HBC Izegem. Tegen het fysiek sterke en snelle handbalgeweld van onze ploeg kon Desselgem niet op. HBC Izegem won beide wedstrijden met 6-26 en 5-22.

Trainer Mike hield z’n spelers scherp door ze in te zetten op verschillende posities. Verder koos onze trainer voor z’n favoriete speltactiek: stevig verdedigen, de bal onderscheppen en scoren op een snelle tegenaanval.

Speelden voor Izegem: Stan, Thijs, Vic, Robin, Liam, Brecht, Lucas, Lars, Bob, Warre en de gekwetste Jarno en Victor zaten op de bank.

 

J16: Olva Brugge - HBC Izegem: 14-23 en 8-19.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: vrijdag 15 oktober 2021 17:47

Wanneer heb je een echte ploeg? Wanneer je met ruime cijfers wint? Wanneer je op twee sterkhouders moet rekenen? Of wanneer je één doelpunt meer maakt dan de tegenstrevers? Je hebt een echte ploeg als je een team hebt dat voor elkaar door het vuur gaat. Waar ook geblesseerden meegaan op verplaatsing om te supporteren voor hun teamgenoten. Wanneer ploeggenoten elkaar oppeppen en - indien nodig- wakker schudden.  Dan heb je een echte ploeg. Onze J16 is zo’n ploeg!

Senne, Victor, Warre en Batist gingen mee om de troepen aan te moedigen. Meer zelfs, enkelen namen een strafworp voor hun rekening.

Een collectief sterk Izegem kwam wat traag op dreef. In de eerste helft was het gelijk opgaand tot 6-6. Daarna liep Izegem met mooi handbal uit tot 14-23. In de tweede helft was Izegem direct bij de les. Al vlug stond het 4-13 ondanks twee tijdstraffen. In de laatste minuten kon de trainer wat experimenteren met het oog op de volgende wedstrijden.

Volgende week staat de verplaatsing naar Handbalclub Desselgem op het programma.

 

Speelden voor Izegem: Stan, Thijs, Daan, Vic, Liam, Brecht, Lars, Bob, Thor, Robin, Senne, Victor, Warre en Batist.

 

J16: Teamdag in De Krekel.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 04 oktober 2021 14:13

De J16 maakt zich op voor een nieuw seizoen. Op zaterdag 4 september 2021 ging een teamdag door in de sporthal ‘De Krekel’. In de ochtend werd er pittig getraind. In de namiddag stonden nog twee oefenwedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd was tegen Apolloon Kortrijk. HBC Izegem bouwde een kleine voorsprong uit en gaf deze niet meer uit handen (12-10). Tijdens de tweede periode zagen opnieuw twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Deze keer kwam Apolloon Kortrijk halfweg de wedstrijd op voorsprong. HBC Izegem kon de achterstand niet meer goed maken (17-19).

De tweede oefenwedstrijd was tegen Desselgem/Tielt. HBC Izegem begon sterk en won de eerste periode met 12-2. Tijdens de tweede 25 minuten was de vermoeidheid bij de J16 duidelijk merkbaar. HBC Izegem zette toch door en won met 12-10. Trainers Mike en Gilles waren tevreden en zagen hun jongens “Bluvn goan”. Na de inspanning volgde voor de meesten de ontspanning: Izegem kermis!

Speelden voor Izegem: Stan, Thijs, Senne, Daan, Vic, Victor, Liam, Brecht, Lars, Jarno, Lucas, Bob en Batist op de bank (gekwetst).

J16 HBC Izegem – Handbalclub Roeselare: 17-15 en 14-11.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 04 oktober 2021 15:17

Onze J16-ploeg startte het nieuwe seizoen met vier punten. HBC Izegem wist tegen Roeselare beide wedstrijden telkens in de slotfase winnend af te sluiten. Bij aanvang van de wedstrijden mochten onze twee geblesseerde spelers (Vic en Jarno) een strafworp nemen. Deze werden terug keurig omgezet (2-1).

In het begin van de eerste wedstrijd liep de score lange tijd gelijk op. De fysiek sterke bezoekers gooiden al hun individuele kwaliteiten en schotkracht in de strijd, terwijl bij onze ploeg vooral de hoekspelers (Thijs, Senne en Brecht) trefzeker waren (6-5). Het was een leuke wedstrijd om zien.

Met enkele snelle uitbraken van Robin, Liam en Batist dacht HBC Izegem een beslissende voorsprong te nemen (8-5). Onze eerstejaars knokten voor elke bal, maar éénmaal voor doel ontbrak het hen wat kracht of durf. Op die manier bleef Roeselare aanklampen (11-10). Daarna miste Roeselare enkele kansen. Op tegenaanval konden Batist en Liam het verschil maken (16-12). Roeselare kwam nog één keer terug (16-14), maar met een doelpunt van Senne trok de thuisploeg het spannende en vooral ook attractieve duel naar zich toe (17-15).

In de tweede wedstrijd nam Handbalclub Roeselare het voortouw.  Dit resulteerde in een 5-7 voorsprong voor de bezoekers. Voor HBC Izegem meteen het signaal om iets steviger te verdedigen en een versnelling hoger te schakelen (8-8). Met twee knappe reddingen verhinderde keeper Stan twee doelpunten van Roeselare. Aan de overkant scoorde Izegem tweemaal op rij. Van 8-9 werd het 10-9. Op 10 minuten van het einde kon Roeselare nog éénmaal gelijkmaken (10-10), maar met enkele rake afstandsschoten van Bob, Batist en Robin kwam Izegem terug op voorsprong. Izegem won met 14-11.

Beide ploegen konden terugkijken op een prima prestatie.

Speelden voor Izegem: Stan, Thijs, Senne, Daan, Vic, Robin, Liam, Brecht, Batist, Lucas, Lars, Thor, Lander, Jarno en Bob.

 

J16 Desselgemse HC2 (Tielt) – HBC Izegem: 6-12 en 12-12.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 12 oktober 2020 13:13

Op zondagnamiddag 11/10/2020 speelden onze J16 tegen de Desselgemse HC2 (Tielt). Desselgemse HC 2 (Tielt) bundelde de J16-spelers van HC Tielt-Aarsele aangevuld met enkele spelers van Desselgemse HC.

 

In de eerste 15 minuten van de wedstrijd zagen we een goed HBC Izegem. Onze verdediging zorgde ervoor dat de thuisploeg bijna geen doelkansen kreeg. Ook in de aanval liep alles goed. Er werd met veel variatie gespeeld. Knappe acties en doelpunten van Kobe, Remi en Federico zorgden meteen voor een geruststellende voorsprong (3-10). Nadien werd het stuk minder. HBC Izegem werd slordiger in de passes. Onze verdedigers gaven veel meer ruimte weg aan de aanvallers van Desselgem, maar deze kregen de bal maar niet voorbij onze doelman. HBC Izegem kwam niet in de problemen en won met 6-12.

 

De tweede wedstrijd werd een nagelbijter. HBC Izegem kwam 2-4 en 3-5 voor. Nadien trof HBC Izegem verschillende keren paal en lat. Desselgem vocht voor wat het waard was en bleef zich hardnekkig verweren (5-6). HBC Izegem dreef het tempo op en creëerde opnieuw verschillende open doelkansen, maar deze gingen telkens over of naast het doel. HBC Izegem domineerde maar vergat daarbij de bal goed rond te spelen. Dit zorgde ervoor dat HBC Izegem veelvuldig balverlies leed, waardoor Desselgem vijfmaal op rij kon scoren. In vier dolle minuten zette Desselgem een 5-7 achterstand om in een 10-7 voorsprong. HBC Izegem probeerde het nu te forceren maar dit ging moeizaam. Met nog vijf minuten te spelen stond het 12-9 voor Desselgem. Een time-out moest rust brengen in ons team.

 

In een spannend slot kon HBC Izegem toch nog een gelijkspel uit de brand slepen. Bob en Rune maakten er 12-11 van en in de laatste minuut zette Aaron de 12-12 eindstand op het scorebord.

 

Speelden voor Izegem: Stan, Daan, Senne, Victor, Federico, Rune, Kobe, Remi, Thieben, Bob, Mauro, Jarno en Aaron.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top