J16 Desselgemse HC2 (Tielt) – HBC Izegem: 6-12 en 12-12.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 12 oktober 2020 13:13

Op zondagnamiddag 11/10/2020 speelden onze J16 tegen de Desselgemse HC2 (Tielt). Desselgemse HC 2 (Tielt) bundelde de J16-spelers van HC Tielt-Aarsele aangevuld met enkele spelers van Desselgemse HC.

 

In de eerste 15 minuten van de wedstrijd zagen we een goed HBC Izegem. Onze verdediging zorgde ervoor dat de thuisploeg bijna geen doelkansen kreeg. Ook in de aanval liep alles goed. Er werd met veel variatie gespeeld. Knappe acties en doelpunten van Kobe, Remi en Federico zorgden meteen voor een geruststellende voorsprong (3-10). Nadien werd het stuk minder. HBC Izegem werd slordiger in de passes. Onze verdedigers gaven veel meer ruimte weg aan de aanvallers van Desselgem, maar deze kregen de bal maar niet voorbij onze doelman. HBC Izegem kwam niet in de problemen en won met 6-12.

 

De tweede wedstrijd werd een nagelbijter. HBC Izegem kwam 2-4 en 3-5 voor. Nadien trof HBC Izegem verschillende keren paal en lat. Desselgem vocht voor wat het waard was en bleef zich hardnekkig verweren (5-6). HBC Izegem dreef het tempo op en creëerde opnieuw verschillende open doelkansen, maar deze gingen telkens over of naast het doel. HBC Izegem domineerde maar vergat daarbij de bal goed rond te spelen. Dit zorgde ervoor dat HBC Izegem veelvuldig balverlies leed, waardoor Desselgem vijfmaal op rij kon scoren. In vier dolle minuten zette Desselgem een 5-7 achterstand om in een 10-7 voorsprong. HBC Izegem probeerde het nu te forceren maar dit ging moeizaam. Met nog vijf minuten te spelen stond het 12-9 voor Desselgem. Een time-out moest rust brengen in ons team.

 

In een spannend slot kon HBC Izegem toch nog een gelijkspel uit de brand slepen. Bob en Rune maakten er 12-11 van en in de laatste minuut zette Aaron de 12-12 eindstand op het scorebord.

 

Speelden voor Izegem: Stan, Daan, Senne, Victor, Federico, Rune, Kobe, Remi, Thieben, Bob, Mauro, Jarno en Aaron.

 

J16 HBC Izegem – Thor: 11-6 en 19-11.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: vrijdag 09 oktober 2020 15:57

Eindelijk was het zover. Nadat onze jongens sinds februari 2020 niet meer in competitieverband speelden, mochten onze jongens dit weekend hun eerste competitiewedstrijd (03/10/2020) van het nieuwe seizoen spelen tegen Thor. Voor de trainers, supporters en ouders was het uitkijken hoe de jongens het er vanaf gingen brengen.

 

HBC Izegem startte goed. Onze verdediging ging er vol tegenaan en onze keeper Thieben stond sterk te keepen. Na 10 minuten handballen was het 5-2 in ons voordeel. Met enkele mooie shots en vijf sterke minuten kwam Thor terug langzaam dichterbij (7-6). Trainer Mike zette onze jongens aan om meer te bewegen in de aanval. Met meer snelheid in het spel liep Izegem terug twee doelpunten uit. In de laatste vijf minuten kon HBC Izegem nog een ruimere voorsprong uitbouwen met knappe doelpunten van Aaron en Federico. Izegem won tegen een verdienstelijk Thor met 11-6.

 

In de tweede wedstrijd scoorden onze keepers Thieben en Stan beiden op strafworp. Vanaf de eerste minuut zette Kobe onze ploeg op voorsprong en hapte Thor naar adem. De bal ging vlotter rond en in vijf minuten tijd werd het verschil gemaakt. Onze backspelers speelden telkens onze hoekspelers (Senne, Mauro, Jarno en Daan) vrij en plaatsten HBC Izegem op een ruime voorsprong (12-7). HBC Izegem bleef doorgaan. Ondertussen kwam Stan in het doel en pakte hij ook meteen uit met enkele mooie reddingen. Vlot samenspel zorgde ervoor dat ook Rune nog z’n doelpuntje kon meepikken. HBC Izegem won met 19-11. 

 

Door goed keeperswerk van beide keepers en collectief goed teamspel won HBC Izegem tegen een strijdvaardig Thor. Een teampresentatie waar beide teams trots op mogen zijn!

 

Speelden voor Izegem: Stan, Senne, Brecht, Vic, Victor, Federico, Kobe, Remi, Thieben, Bob, Mauro, Jarno, Aaron, Daan en Rune.

 

J16: Desselgemse HC – HBC Izegem: 9-27 en 5-29.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:47

Op zondagochtend 2 februari 2020 trokken onze jongens van de J16 naar Desselgem om te spelen tegen Desselgemse HC. Talrijke balveroveringen vanuit de verdediging en goed uitgespeelde tegenaanvallen bezorgden de J16 een makkelijke voormiddag.

Na de zes strafworpen voor de eerste wedstrijd stond het 1-2 voor HBC Izegem. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd had Desselgemse HC veel moeite om HBC Izegem bij te benen. Onze verdediging, onder leiding van Karsten, was niet te passeren en op tegenaanval kon Aaron onmiddellijk driemaal op een rij scoren (3-6). HBC Izegem bleef z’n opponent onder druk zetten en profiteerde gretig van het balverlies van de thuisploeg (3-8). De voorsprong werd in vier dolle minuten met doelpunten van hoekspelers Mauro en Rune vergroot tot 5-14. Een time-out van Desselgemse HC bracht geen verandering. In tegendeel HBC Izegem ging nogmaals op het gaspedaal staan. Remi en Guus vingen de hoge ballen van Desselgemse HC makkelijk op en daarna ging het snel naar de overkant. Federico en Aaron stonden telkens op de juiste plaats om af te werken. HBC Izegem won met 9-27.

De tweede wedstrijd werd een kopie van de eerste wedstrijd. De Izegemse verdedigers lieten Desselgemse HC niet combineren. Desselgemse HC stapelde de foute passes op en had geen verhaal tegen de snelle omschakelingen van HBC Izegem (2-9). Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er steeds meer ruimte op het veld. Telkens zochten Thieben, Remi en Aaron met lange passes deze vrije ruimte op. Guus, Federico en Daan kregen dan vrije baan tot aan het doel van de tegenstrever. Ook Rune en Remi gingen verschillende keren aan de haal met de bal. Van 2-9 werd het 4-20.

Na een time-out ging HBC Izegem er nog één keer vol tegenaan. Ook Kobe durfde nu af te werken en scoorde de 4-21. Met nog 10 minuten te spelen geraakte de energietank bij Desselgemse HC stilaan leeg. Desselgemse HC kon nog één keer scoren terwijl HBC Izegem bleef domineren. HBC Izegem won met 5-29.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Mauro, Federico en Karsten.

 

J16: Apolloon Kortrijk2 – HBC Izegem: 11-18 en 14-25.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:30

Op zaterdag 25 januari 2020 trokken onze jongens van de J16 naar Kortrijk om te spelen tegen Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem won de twee wedstrijden tegen Apolloon Kortrijk2 en behoudt haar tweede plaats in de rangschikking.

Na de zes strafworpen voor de eerste wedstrijd stond het 3-3.  De trainer startte met Thieben, Mauro, Kobe, Karsten, Federico, Guus en Yntse.  Tijdens de eerste vijf minuten gaf onze verdediging onder leiding van Karsten geen krimp. Kobe en Federico ontfutselden meermaals de bal van de tegenstander. Op tegenaanval werkte Guus driemaal af en stond het 3-6 voor Izegem. HBC Izegem zat meteen in de wedstrijd en onze tegenaanvallen bleven Apolloon Kortrijk2 pijn doen. Federico werkte twee tegenaanvallen mooi in de rechterbovenhoek van het doel af en zette Izegem op een 5-10 voorsprong.

Na tien minuten wisselde Arne een aantal spelers. Remi, Rune en Aaron namen over en HBC Izegem bouwde de voorsprong verder uit (9-16). HBC bleef goed combineren. De speler die op de beste plaats stond om te scoren, kreeg telkens de bal. In de laatste twee minuten zorgden een strafworp van Kobe en een harde worp van Guus dat HBC Izegem won met 11-18.

Bij aanvang van de tweede wedstrijd redde Thieben een strafworp uit z’n doel.  Hij zorgde voor een bonus door zelf te scoren (2-3). Na het beginsignaal van de scheidsrechters Thomas & Stan Vandewalle begon Izegem opnieuw sterk aan de wedstrijd. Remi zorgde met twee doelpunten voor een 2-5 voorsprong. Het tempo van de tweede wedstrijd lag een stuk hoger dan de eerste wedstrijd. Beide ploegen lieten mooie dingen zien.

Vanop hoek werkte Rune twee kansen met een hard shot af in de verste hoek van het doel. Aaron zette door en kon vrij afwerken. Ook Karsten en Guus toonden zich bijzonder efficiënt en wurmden zich meermaals door de verdediging van Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem bouwde een aardige voorsprong op (7-15). De laatste tien minuten zagen we goed handbal van beide ploegen, maar telkens was HBC Izegem iets feller en dat werd beloond. Er werden een paar snelle tegenaanvallen gelopen en afgemaakt door Aaron, Daan en Rune. HBC Izegem won met 14-25 en kon terugkijken op een goede wedstrijd waarbij bijna iedereen kon scoren.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

 

J16: Vierde speeldag VHV-competitie J16B met HBC Izegem, HC DB Gent en Elita Buggenhout.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 12:56

Op zaterdag 18 januari 2020 trokken onze jongens van de J16 naar Gent voor de vierde speeldag in de VHV-competitie J16B.

Izegem startte slap in de eerste twee wedstrijden. De verdediging werd te gemakkelijk uit elkaar gespeeld en in de aanval liep het voor onze ploeg voor geen meter. Gelukkig kon onze doelwachter Thieben de schade beperken en bleef het spannend tot het einde. Beide ploegen kregen nog kansen om te winnen maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 6-6. Ook in de tweede wedstrijd miste HBC Izegem scherpte voor doel. Elita Buggenhout vond wel vlot de weg naar het doel en zette 13-6 op het scorebord.

Tijdens de wedstrijd HC DB Gent en Elita Buggenhout had onze trainer Arne twintig minuten om de ploeg terug op de rails te krijgen. In héél korte tijd zagen we een totaal ander Izegem. Een solide verdediging zorgde ervoor dat HC DB Gent geen enkele kans kon afdwingen en een gedreven Aaron scoorde driemaal in vijf minuten. Met doelpunten van Guus, Federico, Daan, Mauro, Rune en Remi bouwde HBC Izegem een ruime voorsprong uit en won met 3-15.

In de laatste wedstrijd tegen Elita Buggenhout kwam HBC Izegem snel op voorsprong. Met stevig handbal liep Izegem uit tot 3-6. Elita Buggenhout herstelde het evenwicht (5-7). Met nog één minuut te spelen werd het 7-8. Een tegenaanval met Remi als afwerker kon de winst definitief veilig stellen. HBC Izegem won de wedstrijd met 9-7.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

 

Alle resultaten:

HC DB Gent – HBC Izegem: 6-6

HBC Izegem – Elita Buggenhout: 6-13

HC DB Gent – Elita Buggenhout: 10-14

HC DB Gent – HBC Izegem: 3-15

HBC Izegem – Elita Buggenhout: 9-7

HC DB Gent – Elita Buggenhout: 10-10

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top