J14 Desselgemse HC - HBC Izegem: 4-5, 5-9 en 5-7.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 12 oktober 2020 13:08

Door de communiefeesten in Izegem moesten onze J14 in afgeslankte vorm Desselgem partij geven (11/10/2020). Het werd geen eenvoudige wedstrijd te Desselgem, waarbij de tegenstander een taaie klant bleek te zijn.

 

Tijdens de eerste periode liep Izegem snel 0-2 uit maar Desselgem reageerde gevat en kwam na 10 minuten zelfs 3-2 voor. Izegem had het niet onder de markt met de grote pivot en de snelle spelverdeler van de tegenstander. Pas in de laatste 5 minuten maakten onze J14 het verschil en werd het eerste kwartier afgesloten met 4-5 winst. Een moeilijke eerste periode waarin vooral de snelheid in het spel en de afwerking ontbraken.

 

De tweede periode begon opnieuw met een snelle voorsprong van Izegem (0-2) maar nu lieten onze J14 zich niet meer verrassen. De voorsprong werd gedurende de ganse periode behouden en op het einde zelfs uitgebouwd tot 5-9 winst.

 

In de derde periode kon Desselgem gelijke tred houden tot 5 minuten voor het einde. Tijdens de laatste minuten konden onze jongens dan het verschil maken met een aantal mooie aanvallen en een goede afwerking. HBC Izegem won met 5-7.

 

Toch wel een moeilijke wedstrijd voor een onuitgegeven J14-ploegje. Het was een plezier om te zien hoe iedereen zich volledig gaf tijdens de wedstrijd. HBC Izegem kon met de volle buit (6 punten) terug naar huis gaan.

 

Speelden voor Izegem: Lukas, Lars, Thijs, Robin, Daan, Balder, Thor, Arne, Lander en Rune.

J14 HBC Izegem - HBC Roeselare 2: 13-4, 16-3, 15-4.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 12 oktober 2020 13:05

De eerste wedstrijd van de competitie (03/10/2020) speelde HBC Izegem tegen Knack Handbalteam Roeselare.

 

In het eerste kwartier kwam Izegem op achterstand (0-3), maar nadien sloeg de motor van HBC Izegem aan en werd de achterstand omgebogen in een ruime winst.

 

Zowel in het tweede als het derde kwartier bleef Izegem er vol voor gaan wat telkens resulteerde in ruime winstcijfers.

 

Speelden voor Izegem: Balder, Lars, Kaylen, Robin, Liam, Daan, Thijs, Razvan, Batist, Vic, Arne, Lukas, Niels en Algren.

 

J14 leggen een foutloos parcours af tijdens hun eerste oefentornooi in Roeselare.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 12 oktober 2020 12:46

Na maanden zonder wedstrijd waren spelers, trainers en supporters blij dat er eindelijk weer wedstrijden gespeeld worden. Onze buren van Knack Handbalteam Roeselare organiseerden op zaterdag 12/09/2020 als voorbereiding op het seizoen een tornooitje tussen KHT Roeselare (2 ploegen), HBC Izegem en Neuville.

 

HBC Izegem en Neuville speelden tweemaal tegen elkaar terwijl de beide ploegen van Roeselare elk één keer bekampt werden. Elke wedstrijd duurde 15 minuten.

 

Onze jongens zijn het handballen zeker niet verleerd in de voorbije maanden en wonnen alle vier hun wedstrijden. We kregen al enkele mooie staaltjes handbal te zien. Dit jaar kunnen trainers Arne en Robbe rekenen op Tom en Sabine als assistenten om hen te ondersteunen.

 

Speelden voor Izegem: Lucas, Algren, Lars, Liam, Thijs, Batiste, Arne, Robin, Kaylen, Rune, Razvan en Mauro.

 

J14 speelden oefenwedstrijd in Wilrijk (8-6, 7-4, 8-11).

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: vrijdag 09 oktober 2020 15:48

  

Op zaterdag 26/09/2020 speelden onze jongens van de J14 een oefenwedstrijd tegen Handbalclub Uilenspiegel.

 

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. In het eerste kwartier bouwde HBC Izegem snel een kleine voorsprong op. HV Uilenspiegel liet niet begaan en ging in een spannende wedstrijd op en over Izegem. HV Uilenspiegel haalde het met 8-6. Ook in de tweede wedstrijd kwam HBC Izegem voor. Nadien nam HV Uilenspiegel over en won met 7-4. In het derde kwartier bouwde HBC Izegem opnieuw een voorsprong uit, maar deze keer was de voorsprong wel groot genoeg om een jagend Uilenspiegel af te houden. HBC Izegem won het derde kwartier met 8-11.

 

De supporters konden genieten van een spannende oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander. De J14 is helemaal klaar om de competitie aan te vatten!

 

Speelden voor Izegem: Daan, Thijs, Balder, Algren, Robin, Kaylen, Arne, Liam, Batist, Razvan, Vic, Lars, Thor en Niels.

 

J14 schitteren op VHV-tornooi in de Krekel.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 13:02

Op zaterdag 18 januari 2020 speelde onze J14 een open VHV-tornooi tegen Sasja HC, Handbal Tongeren en Handbalclub OLVA Brugge. Het tornooi begon met de mooiste en spannendste wedstrijd van de hele namiddag tussen HBC Izegem en Sasja HC. HBC Izegem begon goed opgewarmd aan de wedstrijd en had na vijf minuten een kleine voorsprong (3-1). Sasja HC sloop weer dichterbij en stond zelfs na acht minuten een doelpunt voor (4-5). HBC Izegem sloeg niet in paniek, kon weer gelijk maken en zelfs terug een kleine kloof maken (8-6). Sasja HC kwam nog eens terug naar 8-8. Vier minuten voor het einde maakte Liam er 9-8 van en HBC Izegem kon deze stand met goed verdedigend werk volhouden tot het einde van de wedstrijd. Het was een mooie wedstrijd met goede combinaties van beide ploegen.

De tweede wedstrijd van HBC Izegem was tegen Handbalclub Tongeren. In de eerste wedstrijdhelft werd het een gelijke strijd. Zowel HBC Izegem als Tongeren kwamen een doelpunt voor. HBC Izegem had het moeilijk tegen de 3-3 verdediging van Tongeren en Tongeren kon enkele keren op de zelfde manier door de verdediging van HBC Izegem komen. Tijd voor Tanita om in te grijpen met een time-out. Na de time-out heeft Tongeren geen doelpunt meer gemaakt en kon HBC Izegem een achterstand van 7-6 ombuigen in een eindstand van 7-17 voor HBC Izegem. Proficiat aan de tactische bijsturing van de trainers (Tanita en Robbe) en aan de spelers die het goed uitgevoerd hebben! Ook onze nieuwkomer Lucas heeft de laatste zes minuten ook mogen genieten van zijn eerste speelminuten.

De derde wedstrijd was tegen Olva Brugge. HBC Izegem begon slap aan de wedstrijd. Na acht minuten stond het nog altijd 0-0, het doelhout werd wel aan beide zeiden opgewarmd of er werd recht op de keeper geschoten (vooral door Izegem). HBC Izegem kwam dan traag op gang en bij een lichte voorsprong van 3-1 was er een time-out. Tanita schudde dan onze jongens nog eens wakker en er werd onmiddellijk weer beter gespeeld. De wedstrijd werd gewonnen met 16-4.

Speelden voor Izegem: Stan, Thijs, Senne, Daan, Vic, Jarno, Victor, Liam, Batist, Brecht, Bob, Lars en Lucas.

 

Alle resultaten:

 

HBC Izegem – Sasja HC: 9-8

Handbal Tongeren – Olva Brugge: 20-11

Olva Brugge – Sasja HC: 8-15

Handbal Tongeren – HBC Izegem: 7-17

Sasja HC – Handbal Tongeren: 11-1

HBC Izegem – Olva Brugge: 16-4

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top