HBC IZEGEM REGIO - APOLLOON KORTRIJK: 32-18

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 12 november 2017 19:51

Dit weekend ontving onze ongeslagen regioploeg Apolloon Kortrijk in sporthal de Krekel om hun leidersplaats te verdedigen. Aanvankelijk startten beide ploegen aftastend en stroef. Na 10min stond het dan ook 3-3 gelijk.  Dankzij enkele strenge tijdstraffen kon Kortrijk voor het eerst afstand nemen van Izegem met een driepuntenkloof. Toch bleef de jeugdige regioploeg rustig en werkten die achterstand vlotjes weg via Samyn. Beide ploegen trokken zich na 30 minuten terug naar de kleedkamer met een gelijkspel op het bord (12-12).

De koffiepauze had duidelijk deugd gedaan want Izegem schoot onmiddellijk uit de startblokken en sloeg direct een kloof (20-14 na 40'). Kortrijk oogde vermoeid en wrong kans na kans de nek om. Daarop volgde een pijlsnelle tegenaanval die meestal uitmondde in een doelpunt. Het is algemeen geweten hoezeer de Pekkers verzot zijn op hun lijm en daar kon Kortrijk aanzienlijk niet mee om. Kortrijk beet zijn tanden stuk op de Izegemse verdediging en scoorde maar 6 goals. Ondertussen raasde de Izegemse stoomtrein (met machinist Vandewalle) gewoon door, wat resulteerde in een klinkende overwinning. Eindstand 32-18.

Speelden voor Izegem:

 

Buyck, Vanhaverbeke, Delaey (1), Desmet (2), Vandewalle S. (5), Olivier (4), Vanderhaeghe (1), Demeulenaere (8), Samyn (9), Vandewalle T. (1), Vervaecke, Allaert (1).

Regioploeg zorgt voor doelpuntenfestijn tegen HBC Dendermonde: 47-27

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 22 oktober 2017 14:38

HBC IZEGEM REGIO - HBC DENDERMONDE B: 47-27

Na hun mindere match in en tegen Evergem repte de J18 zich terug naar sporthal De Krekel om de regioploeg van Dendermonde partij te geven.

Een korte maar stevige opwarming voldeed om de spieren weer los te gooien na hun autorit.

Pas enkele minuten voor het fluitsignaal kwam Dendermonde de zaal binnen, hierdoor moesten de bezoekers de wedstrijd aanvangen zonder opwarming.

Izegem begon bijzonder sterk en had duidelijk gekeken naar de wedstrijd van de eerste ploeg tegen Meeuwen. De verdediging gaf geen centimeter prijs en een alerte doelman Buyck verhinderden dat de bezoekers konden scoren. Ook aanvallend draaide de Izegemse motor op volle toeren. Bijna iedere aanval resulteerde in een doelpunt. Na 23' stond het dan ook 16-5. In de laatste minuten verloor Izegem de controle in verdediging maar dat werd gecompenseerd in de aanval. 

Ruststand 20-11.

Deze wedstrijd mocht uiteraard niet meer uit handen gegeven worden. Dendermonde vond geen antwoord op het Izegems aanvalstrio Vandewalle-Demeulenaere-Allaert. Na 40 minuten werd de kaap van 30 doelpunten gehaald met dank aan Ward Delaey. 10 minuten later maakte Vanhaverbeke doelpunt nummer 40. De spelers begonnen al te dromen over een (waarschijnlijk ongeëvenaard) 50° doelpunt. Daardoor werden hun verdedigende plichten wat vergeten en kon de tegenstander in de 2de helft 16 doelpunten maken. 

Uiteindelijk strandde dit doelpuntenfestijn op een gigantisch totaal van 74 doelpunten. 50 doelpunten haalde de thuisploeg niet, maar 27 goals in 30 minuten is zeker ook niet slecht.

Speelden voor Izegem: Buyck, Desmet, Olivier (1), Azou (2), Vandewalle T. (3), Vanderhaeghe (3), Vanhaverbeke (3), Vervaecke (4), Delaey (4), Allaert (8), Vandewalle S. (9), Demeulenaere (10).

 

HC AALST - HBC IZEGEM REGIO: 22-22

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: maandag 25 september 2017 10:20

Zondag zakte de Izegemse regioploeg met 8 spelers af naar Aalst. Izegem begon sterk aan de wedstrijd en nam meteen de leiding via Deschamps. Uitmuntend keeperswerk van doelman Buyck zorgde ervoor dat Aalst niet kon bijbenen. De thuisploeg had zich voor de match tegoed gedaan aan het gerstenat in de cafetaria, dat uitte zich in agressief spel en opvliegerig gedrag. De scheidsen oordeelden zeer mild op enkele vuile overtredingen van de thuisploeg. Ruststand: 8-12

Izegem vatte te 2de helft slecht aan en liet Aalst hun achterstand rustig wegwerken. Uiteindelijk kon de thuisploeg nog een gouden punt uit de brand slepen via een strafworp in de laatste minuut. Izegem had de wedstrijd in handen maar vergat dat de prijzen pas aan de meet uitgedeeld worden. Eindstand 22-22

Speelden voor Izegem: Buyck, Vandewalle S. (5), Deschamps (8), Olivier (3), Vanderhaeghe, Delaey (1), Vandewalle T. (2), Allaert (3)

HBC IZEGEM REGIO - KHT ROESELARE: 28-21

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 15 oktober 2017 10:37

Vlak na hun dubbele overwinning tegen Gent moest de J18 ploeg (versterkt met Arne Allaert) de regioploeg van Roeselare trotseren. Izegem moest in deze thuiswedstrijd hun leidersplaats verdedigen terwijl Roeselare probeerde op te klimmen uit de middenmoot van het klassement. 

Blikvanger: De ex-ploeggenoten van Bengt Dewulf waren massaal aanwezig in sporthal De Krekel nadat Bengt deze zomer Izegem verliet om bij de buren uit Roeselare te gaan spelen.

De vermoeidheid in de benen was merkwaardig genoeg niet te merken. Roeselare zocht nog naar het juiste matchtempo, maar Izegem zette hun matchritme van tegen Gent rustig voort. Beetje bij beetje bouwde Izegem hun voorsprong uit via Allaert en Olivier. Na een dominante eerste helft trok de thuisploeg zich terug naar de kleedkamer met een 14-10 voorsprong.

In de 2de helft drukte Izegem door. De verdediging speelde bijzonder sterk en in aanval werd gescoord via alle spelers. Na 48' stond het 23-14 en was de match zo goed als beslist. Roeselare zette in aanval enkele spelers af maar dat stoorde de Izegemse doelpuntenmachine niet. Na een collectief sterke prestatie mocht de thuisploeg zegevieren met een 28-21 eindstand.

Speelden voor Izegem: Allaert (9), Buyck, Delaey (2), Desmet (1), Olivier (6), Vanderhaeghe, Vandewalle (1), Demeulenaere (4), Vervaecke (3), Vanhaverbeke (2).

 

HBC EVERGEM - HBC IZEGEM REGIO: 25-34

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: maandag 18 september 2017 14:38

De jonge regio-ploeg (max. 19 jaar) trok voor hun eerste speeldag richting Evergem. De jongens wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden aangezien we maar 1 wisselspeler en geen doelman hadden.

Izegem oogde duidelijk sterker dan de tegenstander maar stond in verdediging op wankele benen, daarom werd het verschil in de eerste helft nooit groter dan 2 doelpunten. Allaert en Deschamps namen de ploeg op sleeptouw en lieten de eerste 20 min. niemand anders scoren.

Ruststand 15-16.

Na een korte peptalk van trainer Olexiouk begonnen de jongens met hernieuwde energie aan de 2de helft. Enkele tactische aanpassingen pakten bijzonder goed uit, dat uitte zich ook in doelpunten. Doelman Vanderhaeghe (met een verstuikte voet) verraste vriend en vijand met enkele puike reddingen. Het ondertussen licht gefrustreerde Evergem maakte steeds meer technische fouten die dan ook cash betaald werden.

Eindstand 25-34

Speelden voor HBCI: Deschamps (12), Olivier (3), Vanderhaeghe, Vandewalle (5), Vervaecke (4), Vanhaverbeke (1), Allaert (9), Desmet.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top