HBC DENDERMONDE - HBC IZEGEM Regio: 24-24

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 07:47

Doordat overlap in de kalenders, moesten een aantal J18 na hun match van vannamiddag nog eens aantreden in Dendermonde om 20u tegen de tweede ploeg van Dendermonde die uit oudere maar wel ervaren spelers bestond. Van meet af was het duidelijk dat het technisch vermogen van onze mannen duidelijk beter was dan van de tegenpartij. Na een goede start ( 1-4 na 6 minuten ) verloren we nochtans even het evenwicht en lieten we de mannen van Dendermonde terugkeren en zelfs een voorsprong uitbouwen aan de rust ( 14-9 ). Na de rust hadden we onze tweede adem terug gevonden en begonnen we te knagen aan onze achterstand (22-22 op vier minuten van het einde). De wedstrijd bleef spannend en eindigde op een verdiend gelijkspel 24-24. Proficiat aan deze jonge ploeg, een eerste punt op verplaatsing is binnen.

Ploeg : Bert Remmery, Ward Delaey 1, Louis Olivier 7, Tjorven Deschamps 7, Benoit Vanderhaeghe 2, Ward Demeulenaere 1, Loic Vervaecke 2, Brecht Verbeke 1, Thomas Vandewalle 3

Regio – Kortrijk 34-27

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 07:46

Afgelopen zaterdagnamiddag nam de regioploeg het op tegen Kortrijk. Op bezoek in Kortrijk speelde Izegem gelijk. De thuisploeg was dus van plan om ditmaal de zege te behalen.

Ruben Deblauwe scoorde tweemaal op rij en bracht Izegem zo 2-0 voor. Kortrijk reageerde gevat en kwam opnieuw langszij. Beide ploegen verdedigden niet echt stevig en na 7 minuten stond het 5-5 gelijk. Aanvallend speelde Izegem iets te overhaast. Vanaf minuut 10 nam Izegem de wedstrijd in handen met vier doelpunten op rij kwam Izegem 9-5 voor. Kortrijk bleef echter aanklampen en halfweg de eerste helft was het 10-9. Onder aanvoering van Dewulf nam Izegem opnieuw afstand. 14-10 was de stand met nog acht minuten te spelen. De thuisploeg bleef echter zwak acteren in verdediging en zo kwamen de bezoekers opnieuw in de match. Met nog drie minuten leidde de regio met 14-13. In de slotminuut kon Izegem langs Deleu en Dewulf opnieuw een kleine kloof slaan, zodat er gerust werd bij een 17-14 stand.

Izegem begon sterk aan de tweede helft. Allosserie en Lievens zorgden voor een zespuntenkloof (20-14) na vijf minuten. Verdedigend was Izegem nu ook heel wat beter en de ingekomen doelman Decin had enkele prachtige reddingen in huis. Kortrijk was fysiek niet in staat om nogmaals de kloof te dichten. Halfweg de tweede helft leidde Izegem met 27-18. Vanhaleewyn pikte ook zijn doelpuntje mee. Een tot dan toe onzeker acterende Vandenberghe kon na een mooie actie  het dertigste thuisdoelpunt op het bord plaatsen. 30-21 was de score met nog tien minuten te spelen. Izegem verzuimde dan om de score verder uit te bouwen en Kortrijk kreeg nog enkele doelpunten in cadeauverpakking aangeboden. Uiteindelijk won Izegem met 34-26. Izegem blijft zo in het spoor van Eeklo dat één punt meer telt in de stand maar wel een match meer speelde.

Speelden: Bert Remmery (D), Julien Decin (D), Stan Allosserie (5), Gilles Deleu (1), Arne Allaert (1), Bengt Dewulf (7), Ruben Vanderheeren (1), Michiel Vanhaelewyn (4), Ruben Deblauwe (8), Arne Lievens (4), Ismaïl Shampani en Lawrence Vandenberghe (3).

Evergem – HBCI Regio 26-25

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 07:43

 

De regio moesten hun meerdere erkennen in de Oost-Vlamingen. Ze domineerden nochtans de eerste helft en gingen rusten bij een 12-13 stand. In de tweede helft was de thuisploeg beter en sloeg een kleine kloof. Izegem kon de kloof niet meer dichten en verloor tenslotte met 26-25.

Handbalclub Eeklo 2 – HBC Izegem Regio: 29 - 21

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 07:45

Met een beperkt team en zonder coach, maar met een flinke dosis overtuiging, trok de regioploeg naar Eeklo. We werden er verwelkomd door oude bekende Frank Platteeuw; hij nam de coaching op zich van het tweede team van Eeklo, aangevuld met enkele spelers van hun eerste ploeg.

Er werd met enige vertraging gestart omdat er geen scheidsrechters aanwezig waren. Twee jongedames met enige ervaring als jeugdscheidsrechter namen tenslotte deze taak op zich – niet vanzelfsprekend!

Izegem opende weliswaar de score, maar de beginfase ging naar Eeklo. In de 8ste min. stond het 8 – 3. Izegem plaatste daarna een tussenspurt en met 3 goals op rij van Ruben Deblauwe en nog 2 van Ismaïl Shampani werd het 11 – 9. Dan kwamen er te veel onzuiverheden in de passing en pech voor doel, waardoor de score bij Izegem wat stilviel. De verdediging bleef wel behoorlijk, waardoor we naar de rust konden met 15 – 11 op het scorebord.

De tweede helft verliep aanvankelijk gelijkopgaand, maar daarna scoorde Eeklo vijf keer op rij en kwam Eeklo midden de tweede helft op 23 – 15 voorsprong. Kapitein Arne Lievens toonde nog de weg naar doel met 4 goals in de tweede helft, maar het spelpeil van beide teams kelderde en de kloof van 8 goals bleef onveranderd: eindstand 29 – 21.

Speelden voor HBC Izegem: Julien Decin (doel), Ismaïl Shampani (3), Gert-Jan Monteyne, Michiel Vanhaelewyn (1), Ruben Deblauwe (5), Arne Lievens (4), Lawrence Vandenberghe (2), Frederic Vankerkhove, Alexander Maertens (2) en Bengt Dewulf (4)

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top