HBC Izegem Heren Regio - Evergem Gent: 47-22

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 25 oktober 2021 09:14
Zaterdagavond speelden onze Heren Regio tegen een jong HBC Evergem en ze hadden er duidelijk zin in . In de eerste speelhelft kon Evergem slechts 2 minuten gelijke tred houden (1 – 1) , want daarna nam Izegem Evergem bij de keel en liep in geen tijd uit tot 12 -2 . Een ingestudeerd nummertje lukte keer op keer en vooral Sam kon telkens opnieuw volledig vrij voor doel mooi afwerken. Het collectief was weer duidelijk aanwezig en iedereen gunde elkaar zijn doelpunt. De eerste helft werd dan ook beëindigd met overtuigende cijfers : 20 – 8 . In de tweede helft bleef de Izegemse machine volop lopen: Achiel maakte de 30-10 en Dries zorgde na 21 minuten voor de 40-14 . Daarna begon Evergem wel goed mee te spelen en kreeg de Izegemse verdediging het toch nog lastig. Maar met alle veldspelers op het scorebord en een eindstand van 47-22 waren er alleen gelukkige gezichten in de kleedkamer.
Speelden voor Izegem : Matthias Nottebaert ; Thomas Vannieuwenhuyse ; Achiel (4) ; Dries (4) ; Thomas Vandewalle (3) ; Leon (2) ; Robbe (5) ; Sam (11) ; Arne (5) ; Michiel (4) ; Remie (2) ; Clement (3) ; Alexander (4)

HBC Izegem Heren Liga 2 - HC 't Noorden: 29-22

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 18 oktober 2021 19:40
BWD houdt voor tweede keer de punten thuis
Vlak voor de match van onze heren tegen Eynatten-Raeren beteugelden onze jongens van de tweede ploeg HC ’t Noorden. De Antwerpenaren waren zeer degelijk aan de competitie gestart, met één verliespartij uit drie wedstrijden. Izegem telde twee punten minder na één te vermijden, en één kansloze verliespartij. Voor het eerst dit seizoen kon coach Verbeke rekenen op een nagenoeg volledig fitte kern. Van de habitués waren enkel Mathieu Depoortere en Willem Beke geblesseerd of niet beschikbaar.
Blue White oogde, zoals wel vaker, wat nerveus en onnauwkeurig aan de bal. Echt lang duurde dit gelukkig niet. Het tempo werd zowel in de gewone aanval als in de tegenaanval zeer hoog gehouden, en als Blue White na tien minuten al wat nauwkeuriger had afgewerkt lag ’t Noorden misschien al snel tegen het canvas. We misten echter twee penalty’s en ook het kader werd geviseerd, waardoor het na tien minuten slechts 5-2 stond. De bezoekers waren met negen veldspelers komen opdagen, dus wilde Izegem het spel gerust op conditie spelen. Zwoele Ostyn lanceerde meerdere malen Sam Naessens, snelhuidsduivel én doelpuntenmaker van beroep. Sinds Sammyboy hersteld is van zijn enkelblessure trekt hij de scorende lijn van voor de coronapauze gewoon door.
’t Noorden handbalde vooral met hun opbouwers en middenman, de pivot en hoekspelers kwamen nauwelijks in het stuk voor. Centraal in de verdediging werd daar sterk op geanticipeerd. Onze bulldozers en betonblokken hielden de bezoekers stevig in de tang. Na enkele knappe aanvallen uit het boekje werd een serieuze kloof geslagen: plots stonden onze vedetten 15-7 voor. Er volgden helaas vijf minuten van decompressie, waardoor ’t Noorden nog levend de rust haalde: 15-10.
Tijdens de rust werd er fel gehamerd op het feit dat de wedstrijd nog niet over was. Als het tempo hoog bleef en de kansen werden afgewerkt zou er niets meer fout mogen lopen. Louis Desmet, Sam Verhaeghe en Sam Naessens brachten onze jongens na 35 minuten op een 18-11 voorsprong, maar plots stokte de blauw-witte machine weer. Ondanks het feit dat de wedstrijd op creatief vlak niet in elkaar stortte wisten onze jongens amper twee doelpunten te maken in tien minuten. De nervositeit sloop erin, en ’t Noorden hervond haar adem: 21-19 na 47 minuten.
Na een tactische time-out van coach Verbeke en het herhaaldelijk uitvoeren van een goed werkend aanvalsscenario ontbonden Smetje en Sammyboy hun duivels. Vier minuten na de time-out had Blue White zijn schapen op het droge: 25-19. Er waren nog enkele opstootjes, een klein en grappig penaltydebacle en een doelpunt in de pin van Bulldozer Depoortere, maar een dertigste doelpunt kwam er helaas niet. Gelukkig hebben onze jongens geen 30 doelpunten nodig om een bakje bier te verdienen. Volgende week gaan we op bezoek bij Groot-Bijgaarden, die ’t Noorden met één doelpuntje wist te verslaan.
Speelden voor HBCI: Naessens Sam (11), Vandewalle Thomas (5), Desmet Louis (4), Vangroenweghe Karel (3), Vankerkhove Frederic, Lievens Arne, Maertens Alexander, Verhaeghe Sam (2), Demeulenaere Ward (3), Demeulenaere Michiel, Depoortere Ruben (1), Ostyn Willem (D) en Remmery Bert (D).

HC Uilenspiegel - HBC Izegem Heren Liga 2: 22-16

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: vrijdag 01 oktober 2021 13:41
Na een lange voorbereiding met enkele verrassende resultaten, in goede en in minder goede zin, mocht Blue White zaterdag voor het eerst sinds hun dolle terugronde vlak voor de coronacrisis aantreden in Liga 2. Coach Verbeke kon niet rekenen op Alexander Maertens, Karel Vangroenweghe en Thomas Vannieuwenhuyse, en ook vedette Sam Naessens kon niet meespelen. Hij herstelde nog van een enkelblessure opgelopen in de voorbereiding, maar nam wel plaats in de tribune. De blauw-witte gelederen kennen ook heel wat nieuwe namen: de vorige J18-lichting stroomde door en Willem Ostyn heeft besloten zijn vierde jeugd aan de tweede ploeg te schenken. Uilenspiegel was de eerste uitdaging van het seizoen.
Izegem was best bij de les in het begin van de wedstrijd, al mocht het zowel verdedigend als aanvallend al meteen wat efficiënter. De gele kaarten vielen makkelijker dan nodig, en enkele shots op tegenaanval gingen de mist in. De snelle beginworp, waar de hele voorbereiding op gehamerd werd, kwam er enkele keren uit via onder meer Ruben Depoortere, en Arne ‘El Toro’ Lievens wist zich enkele malen te onderscheiden vanop de backpositie. Het was wel Uilenspiegel die het voortouw stevig beet had, en Blue White moest uiteindelijk een hele eerste helft achtervolgen. Door een zeer degelijk tussensprintje en een sterke Zwoele stond het alsnog 10-10 aan de rust.
Over de tweede helft valt dan weer weinig goeds te zeggen, om niet te zeggen niets. Blue White speelde niet als dynamiet, maar als natte kranten, en dat vertaalde zich ook naar het scorebord. Na 25 minuten in de tweede helft hadden onze jongens amper twee keer gescoord. De keeper van Uilenspiegel had inderdaad een goede dag, maar het werd hem ook niet erg moeilijk gemaakt. Of het nu om een tegenaanval ging of om een zeldzame goed uitgespeelde aanval; de bal wilde niet binnen. Toen het kalf al verdronken was keken onze jongens tijdens een time-out elkaar in de ogen, en besloten er nog iets van te maken. Op overtuiging en met het laatste jus in de benen scoorden we nog enkele keren, waardoor een vernedering werd afgewend. Eindstand 22-16.
Het was een bittere pil voor Izegem, dat nochtans wel naar Uilenspiegel was gereisd om er iets moois van te maken. De derde helft was zelden zo rustig. Zaterdag komt HC Aalst op bezoek in De Krekel, Blue White zal veel beter uit de hoek moeten komen om de twee punten thuis te houden.

Temse – HBC Izegem Heren Regio: 15 – 22

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 04 oktober 2021 20:09

In plaats van rustig in de zetel naar Paris-Roubaix te kijken, moesten onze Heren Regio zondagnamiddag op stap om het “harsloze” Temse partij te geven. Voor het merendeel van onze jeugdige spelers een eerste keer in Temse, maar deze zaal en ploeg zal niet licht vergeten worden.

De eerste minuten van de match vloog de bal – zowel voor Temse als voor Izegem – meters boven of naast het doel. Blijkbaar was de bal niet alleen harsloos, maar ook 1 à 2 maten te groot. Na 12 minuten spelen stond er dan ook slechts 1 – 2 op het scorebord. 10 minuten later stond het  2 – 5, mede dankzij een bedrijvige Achiel. Toen 4 opeenvolgende tegenaanvallen prachtig gepareerd werden door Matthias werd het spel plots een stuk bitsiger.  Een zware dubbele charge op Robbe (langere tijd out) zorgde voor de ommekeer. De ene na de andere snelle aanval van Izegem vloog binnen en zo kon Izegem de rust ingaan met een 4 – 10 voorsprong. In de tweede helft was het voor Izegem een kwestie van overleven: voortdurend vastgehouden werd er getrokken aan armen & polsen zowel voor al tijdens het springen. Het mooie handbal van het eerste weekend kon op deze manier onmogelijk herhaald worden. De ploeg speelde de wedstrijd volwassen uit en won uiteindelijk verdiend met 15 -22 . Nu enkel hopen dat iedereen goed recupereert.

 

Speelden voor Izegem:

 

Achiel (5) ; Dries (1) ; Sverre ; Leon (1) ; Robbe (1) ; Niels ; Sam (1) ; Frederic (2) ; Matthias ; Clement (2) ; Bram (1) ; Alexander (6) ; Remie (2)

 

HBC Izegem Heren Regio - Dendermonde: 34-18

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 28 september 2021 16:08
Voor de eerste competitiematch konden onze jonge spelers rekenen op de ervaring van Sam Verhaeghe en Willem Ostyn. In het begin acteerde Izegem een beetje zenuwachtig en overhaast. De ervaren bezoekers konden zo 2-4 uitlopen na 5 minuten. Remie Vannieuwenhuyse en Sverre gaven na een tiental minuten het goede voorbeeld en Izegem kwam 6-5 voor. De bezoekers konden nog eenmaal reageren en halverwege de eerste helft leidden ze met 6-7. Lander, Ruben, Sverre en Robbe zorgden dan samen voor tussenspurtje langs Izegemse zijde, wat een 12-7 stand tot gevolg had met nog 5 minuten in de eerste helft. De bezoekers konden in de slotfase nog een beetje weerwerk bieden zodat er gerust werd bij een 13-10 stand. De rust had onze spelers zeker deugd gedaan. Van bij de start namen ze de wedstrijd nu resoluut in handen. Clement zorgde met 2 doelpunten op rij voor een 17-10 voorsprong. Willem grossierde in perfecte passen op tegenaanval en Izegem bleef goed afwerken. Halfweg de tweede helft leidden ze met 26-13. De wedstrijd was gespeeld en trainer Frank kon iedereen voldoende speelgelegenheid geven. Onze jeugdige ploeg speelde volwassen de wedstrijd uit en won uiteindelijk met een overtuigende 34-18. Volgende week wacht er een uitwedstrijd in Temse.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top