HB Sint-Truiden – HBC Izegem : 23-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 07:17

Izegem was met hoge verwachtingen naar Limburg getrokken. De thuisploeg had nog geen enkel punt behaald en na de demonstratie vorige week tegen Sasja rook Izegem bloed.

Het begin van de wedstrijd was gelijkopgaand met een logische 2-2 na 5 minuten. De bezoekende verdediging speelde echter niet viriel genoeg en ook aanvallend lukte weinig. Vandaar dat Sint-Truiden een eerste keer een kloof (11-5 na 23’) kon slaan. Met de rust in zicht kon Izegem nog wat dichterbij sluipen (14-11 halfweg).

Na de rust leek HBCI de meest gemotiveerde ploeg en al snel werd de 3-puntenkloof ongedaan gemaakt via het duo Motte-Mathijs. Een eerste tijdstraf voor Izegem liet de thuisploeg echter opnieuw toe 3 doelpunten voorsprong te nemen. De jongens van coach Robin Mathijs gaven zich nog niet gewonnen en via onder andere de heroptredende Willem Beke sloot Izegem opnieuw aan (18-17 na 45’). Toen hervielen de bezoekers echter opnieuw in de fouten van voor de rust en moesten lijdzaam toezien dat Sint-Truiden haar eerste puntjes verdiende.

Zaterdag thuis tegen Amay zal uit een ander vaatje moeten worden getapt willen we opnieuw met een zege aanknopen.

Izegem : Jens Lievens, Willem Ostyn, Willem Beke (1), Brecht Declerck (1), Ruben Depoortere, Robin Samyn, Ruben mathijs (6), Louis Motte (5), Arne Samyn(2), Karel Vangroenweghe (4), Rune Delbecque, Michiel Demeulenaere, Gilles Vannieuwenhuyse, Kobe Jacobs

Apolloon Kortrijk – Handbalclub Izegem (33-27 n.v., Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 07:16

De ene Swarming Derby is de andere niet! 

Vier verschillen met de eerste Swarming Derby

1. De inzet

Apolloon en Izegem keken elkaar al ontelbaar vaak in de ogen, maar nooit was de derby zo belangrijk als eind vorig jaar. Er stond namelijk een rechtstreekse titel op het spel, alsof de duvel ermee gemoeid was. Apolloon is -net als vorig seizoen- razend ambitieus en wil na de teleurstelling van vorig jaar de titel binnen rijgen maar ook in de beker willen de paarsen een rol van betekenis spelen. Voor Izegem is de beker minder belangrijk, dit seizoen staat vol in het teken van het behoud in tweede nationale. Omdat Kortrijk een reeks lager aantreedt, kreeg de thuisploeg voor de start een 3-0 voorsprong.

2.  De swarming-factor

Terwijl voor de vorige Swarming-editie de Lange Munte helemaal volliep, was deze nu duidelijk minder gevuld. Een 200-tal supporters waren getuige van een wedstrijd waar in het begin alles gelijk op ging. Naarmate de eerste helft vorderde, ging Kortrijk uitlopen. Ze profiteerden van het soms slordige spel en de straftijden van Izegem. De eerste 30 minuten bleken voorbij gevlogen, met een mentaal voordeel gingen de jongens van Robin Mathijs rusten.

Kortrijk kwam aanvankelijk ietsje sterker uit de kleedkamer, maar ouderdomsdeken Karel Vangroenweghe, scoorde drie doelpunten na elkaar, waardoor Izegem weer in het voordeel kwam. Ondertussen kwam de Kortrijkse Anthony Mathijs steeds beter in de wedstrijd en de Izegemse verdediging kreeg het moeilijk. Na 56 minuten zag de situatie voor Izegem er wel heel benard uit. Bij een score van 24-21 in het voordeel van Kortrijk schoot de Izegemse doelpuntenmachine echter weer aan. Op één aanval van het laatste fluitsignaal en via goals van o.a. Brecht Declerck en Ruben Mathijs, stond Izegem zelfs één doelpuntje voor. De gelijkmaker van diens neef en tevens matchwinnaar Anthony Mathijs bracht de reguliere eindstand op 25-25.

3. De speeltijd

Derby’s zijn altijd lastig en slopend, en in de snikhete Lange Munte was dit niet anders. De twee teams kregen nog twee maal vijf minuten op het plot te beslechten. Het jus was dan echter uit de benen bij Izegem, en Kortrijk hees zich met vier opéénvolgende doelpunten op een ruime voorsprong.

4. De winnaar

Kortrijk handbalde daarna leuk en bevrijd, en kreeg wat het op basis van de verlengingen verdiende: een overwinning. Al geeft de einduitslag (33-27) de waardeverhoudingen misschien wat verkeerd weer, gezien de gelijkmaker in de laatste seconden van de reguliere speeltijd.

Union Beynoise – HBC Izegem Heren 2° nationale: 26-16

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: donderdag 27 oktober 2016 17:18

Voor de eerste  match in 2° nationale selecteerde coach Mathijs onmiddellijk vier debutanten. Naast Robin Samyn, met zijn zestien lentes de jongste speler, maakten ook de Izegemse jeugdproducten Tjorven Deschamps en keeper Bert Remmery hun debuut. Kobe Jacobs, overgekomen van Thor Middelkerke, trok ook voor het eerste het HBCI shirt aan.

De lange busrit zat duidelijk in de benen bij Izegem. Na zes minuten stond de promovendus al 5-0 in het krijt tegen een Beyne dat verschroeiend startte. Afstandsshots werden makkelijk geblokt en ook hoekshots bleken geen probleem voor de Waalse keeper. Izegems doelman Jens Lievens voorkwam erger en keepte opnieuw een erg secure wedstrijd. Onder impuls van een sterk spelende Louis Motte en het eerste doelpuntje van nieuwkomer Kobe Jacobs hees Izegem zich tot een 8-4 tussenstand na achttien minuten. Hoewel Michiel Demeulenaere de kloof tot drie doelpunten terugbracht, was Beyne die het einde van de eerste helft domineerde en Izegem met een 13-8 ruststand de kleedkamer instuurde.

Izegem kwam niet beter uit de kleedkamer. De gemiste shots stapelden zich op, wat enige frustratie met zich meebracht. Hoewel de Waalse handballers zich geregeld schuldig maakten aan zware fouten -waardoor ze zelden met zes spelers op het veld stonden- wist Izegem niet bij te benen. De onnavolgbare Evangelos Matzaris bracht de West-Vlaamse verdediging meermaals zwaar in de problemen. De thuisploeg probeerde meermaals het thuispubliek te trakteren op kunststukjes maar de ingevallen Bert Remmery redde knap. Vlak voor de buzzer scoorde Louis Motte zijn zesde en zevende doelpunt van de wedstrijd, wat de eindstand tot 26-16 bracht.

Het jonge Izegem wisten geen vuist te maken tegen een ervaren Beyne, al waren er toch enkele lichtpuntjes. De jongste Samyn scoorde voor het eerst, Kobe Jacobs wist twee maal te prikken en anciens Lievens en Motte verkeren reeds in goede vorm. Geen reden tot paniek, het zal zaak worden om efficiënter af te werken en sleutelspelers zoals Ruben Mathijs en Karel Vangroenweghe in vorm te krijgen. Volgende week komt het KV Sasja van Kobe Soetaert op bezoek in De Krekel en gaan we op zoek achter onze eerste punten in 2° nationale. Supporters op post!

Handbalclub Izegem: Jens Lievens (D), Bert Remmery (D), Brecht Declerck, Ruben Depoortere, Robin Samyn 1, Ruben Mathijs 3, Louis Motte 7, Arne Samyn, Karel Vangroenweghe, Senne Vantieghem, Rune Delbecque 2, Michiel Demeulenaere 1, Kobe Jacobs 2 en Tjorven Deschamps 2

Union Beynoise: Salvatore Guarneri (D), Christian Kalff (D), Yannick Happart 2, Pierre Pigoury 1, Benoit Neuville 5, Loic Wilberz 6, Pierre Pavlov 1, Méode, Didier Mercenier, Evangelos Matzaris 7, Joseph Di Fede 4, Pavel Pavlov, Arnaud Thoelen, Kevin Linsingh

HBC IZEGEM Heren 2° nationale - KV SASJA: 24-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 07:12

Na de moeilijke competitiestart in Beyne moest Izegem gaan reageren in eigen huis tegen het tweede team van Sasja, met bekende gezichten als Kobe Soetaert en de geblesseerde Aaron Vandewoestyne. Bij Izegem verving Gilles Vannieuwenhuyse de geblesseerde Senne Vantieghem.

Izegem startte verschroeiend, KV Sasja wist pas na zeven minuten te reageren. Op dat moment hadden Delbecque, Motte (2x) en Declerck al hun doelpunt meegepikt: 4-1. Izegem trachtte met succes de kloof te vergroten. Ballen richting cirkelspeler Arne Samyn kwamen – in tegenstelling tot vorige week – nu wel aan. De nog altijd maar achttienjarige Arne Samyn hielp zijn ploeg met vier doelpunten in de eerste helft naar een 16-9 ruststand. Hoewel Kobe Soetaert in zijn ex-thuishaven een mooi doelpunt wist te scoren, bleef KV Sasja de volledige eerste helft op achtervolgen aangewezen.

De Antwerpenaren wisten na rust aanvankelijk niet bij te benen, integendeel. Via Ruben Mathijs, die sterk opende in de tweede helft, liep Izegem zelfs nóg verder uit. Even leek het een héél pijnlijke avond te gaan worden voor Sasja, maar na de rode kaart van Audi William begon Sasja plots beter te spelen. Door het gebruik van een experimentele man-op-man-verdediging wist Izegem minder tot scoren te komen, en de bezoekers beenden langzaam maar zeker bij. Dichter dan 23-20 kwamen de jonge spelers van Sasja echter niet. Mathijs bekroonde zijn tweede helft met het laatste doelpunt: 24-20. De eerste punten voor Izegem, dat geregeld mooi handbal wist te brengen

HBC Izegem:Jens Lievens (D), Bert Remmery (D), Brecht Declerck 2, Ruben Depoortere, Robin Samyn, Ruben Mathijs 5, Louis Motte 6, Arne Samyn 5, Karel Vangroenweghe 1, Gilles Vannieuwenhuyse, Rune Delbecque 3, Michiel Demeulenaere, Kobe Jacobs 2 en Tjorven Deschamps

KV Sasja: Jarno Vinckevleugel, Tom Wittewrongel, Davide Pizzolo 2, Gaetan Forment 2, Joep Voermans 4, Kobe Soetaert 1, Robin De Roeck 4, Sibren Bertels 3, Timo Luypaert 1, William Audi

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top