HC Herstal - HBC Izegem Heren 2° nationale: 17-27

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 24 februari 2020 15:17

De playoffs waren dit weekend aan hun vijfde luik toe, en voor onze eerste ploeg stond de verplaatsing naar Herstal op de agenda. De vorige wedstrijd tegen de mannen uit het Luikse eindigde met een sisser: Izegem wist toen geen punten mee naar huis te nemen. Gebrand op revanche en met de goede vorm in het achterhoofd werd de zondagmiddagwedstrijd aangevat.

Onze jongens vingen de wedstrijd dan ook goed aan: na drie minuten stond de thuisploeg al drie doelpunten in het krijt. Aaron en Simon Vandewoestyne en Sander Vermeiren openden hun conto. Hoewel Herstal ongeïnspireerd speelde kreeg Izegem toch enkele doelpunten om de oren, en omdat de afwerking niet helemaal op punt stond konden onze jongens niet uitlopen. Na een kwartier kwam Herstal zelfs ei zo na op gelijke hoogte, ware het niet dat Arne Schonkeren in doel stond. Na twintig minuten in de eerste helft trokken onze jongens dan toch de nodige tussensprint: Vermeiren knalde twee keer de keeper tegen de touwen, Vannieuwenhuyse kon op snelheid inlopen en uithalen en ook Ruben Mathijs kwam nog tot scoren. Een pijnlijk verdict voor de hardwerkende mannen van Herstal: 9-13 aan de rust.

‘Lefties’ Kobe Jacobs, Ruben Mathijs en Sander Vermeiren legden de wedstrijd vlak na de rust in een definitieve plooi. Hun opeenvolgende doelpunten brachten Izegem op een voor Herstal niet te overkomen zevenpuntenkloof. Stan Vandewalle mocht door de afwezigheid van Tjorven Deschamps en Brecht Declerck een hele poos opdraven, en deed het zeker niet slecht. In verdediging stond hij goed zijn mannetje, enkel een bevrijdend doelpuntje bleef uit. De rest van de wedstrijd was er geen voor de geschiedenisboeken, al overleefde Gilles Vannieuwenhuyse wel een aanslag op zijn persoon: een bal die tijdens de opwarming aan het plafond vast kwam te zitten viel pardoes naast zijn hoofd.

Pivot Robin Samyn voelde zich als een vis in het water in de verdediging van Herstal. Hij dwong meerdere strafworpen af en wist zelf ook vier maal te scoren. Ook Aaron Vandewoestyne en Sander Vermeiren dikten hun doelpuntentotaal nog wat aan. Bert Remmery kwam in de slotfase nog Arne Schonkeren vervangen en kon zich enkele keren onderscheiden. Herstal wist in de slotfase nog te milderen, maar de eindstand spreekt voor zich: 17-27.

Speelden voor HBCI: Vandewalle Stan, Samyn Arne, Mathijs Ruben (4), Samyn Robin (4), Soetaert Kobe, Vandewoestyne Simon (2), Vantieghem Senne, Delbecque Rune, Aaron Vandewoestyne (7), Jacobs Kobe (2), Vermeiren Sander (6), Vannieuwenhuyse Gilles (2), Remmery Bert (D), Schonkeren Arne (D)

 

KTSV Eupen - HBC Izegem heren 2°nationale: 15-16

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 17 februari 2020 07:24

Op de derde speeldag van de play-offs stond de zoveelste (5de) clash tussen Izegem en Eupen gepland. Beide ploegen hadden al meermaals bewezen elkaar in evenwicht te kunnen houden. De laatste wedstrijd in Eupen werd door een scheidsrechterlijke dwaling gereduceerd tot een gelijkspel. Het laatste treffen tussen de rivalen eindigde in de Krekel ruim in Izegems voordeel, maar met een 3-uur-lange verplaatsing in de benen zou dit ongetwijfeld anders uitpakken. Met winst liepen we 5 punten uit op de achtervolgers. Een 15-tal fanatieke supporters maakten de verplaatsing mee.

Eupens topscoorder Schroeder opende na 2 minuten de score voor de thuisploeg. Delbecque en Samyn A. hadden meteen een antwoord klaar, waardoor we op en over Eupen wipten. Kriescher hing de bordjes opnieuw gelijk. Het talrijk opgekomen thuispubliek aanschouwde een bikkelharde pot handbal, waarin de verdediging aan beide kanten de aanval duidelijk overmeesterde. Na 6 doelpuntloze minuten was het Izegem die weer de weg naar doel vond via Arne Samyn en A. Vandewoestyne. Eupen botste in aanval steeds op een beresterke Schonkeren die, geloof het of niet, week na week zijn niveau steeds meer lijkt op te krikken. Aan de overkant werd ook stevig gebikkeld. Aaron Vandewoestyne forceerde zich tweemaal door de fanatieke Eupense muur en bezorgde de blauwhemden daarmee een krappe ruststand van 4-6.

Tijdens de korte koffiepauze liet het gebrul van de Eupense coach de coulissen zodanig op hun grondvesten daveren dat coach Mathijs zijn stem moest verheffen om zijn tactische plannen uit de doeken te doen. Gelukkig bleven onze jongens koelbloedig. Jacobs toonde zich van zijn meeste scherpzinnige kant en verschalkte Polfliet met een lobje en een gezegend spinshot. Met nog 17 minuten op het bord stonden we 4 doelpunten voor. Eupen scoorde nog 2x, maar met nog 10 minuten op het bord legden Mathijs en Vandewoestyne de wedstrijd in een definitieve plooi (8-12)… of toch niet ? De thuisploeg had duidelijk nog wat brandstof in de tank zitten en maakte uit het niets een ultieme remontada. In 7 dolle minuten dichtte Eupen de kloof, wipte zelfs over onze jongens en toverde het Sportzentrum om tot een echte heksenketel (14-13). In hun euforie hadden ze echter geen rekening gehouden met ijskonijn Ruben Mathijs. Onze rechteropbouwer, die nu op rechterhoek vertoefde, trad als een duivel uit een doosje op in het schouwspel en zette plots alles naar zijn hand. Delbecque had een zwakke plek gevonden in de Eupense muur en loodste Mathijs 2 maal met succes door de verdediging (14-15, 59ste min). Schroeder (wie anders) hing in de slotminuut de bordjes nog één maal gelijk. Met nog 1 aanval te gaan, lanceerde Delbecque Mathijs voor een laatste keer. Ruben nam het cadeau in dank aan en plaatste in het absolute slot de bal behendig tussen de benen van de Eupense doelman. Enkele seconden later floten de scheidsen af en werd het bijzonder stil in het sportzentrum. Onze heren dansten na grote ontlading in euforie op het veld en genoten niet veel later van enkele verdiende pilsjes op de lange terugrit naar thuishaven Izegem. Deze nagelbijter van formaat eindigde op 15-16.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Samyn A (2), Samyn R, Declerck, Deschamps, Soetaert, Vandewoestyne S, Vantieghem, Vannieuwenhuyse, Vermeiren (1), Jacobs (2), Delbecque (2), Vandewoestyne A (5), Mathijs (4).

 

HBC Izegem Heren 2° nationale – United Brussels: 38-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 27 december 2019 08:52

 
De laatste wedstrijd van de eerste ronde in 2de nationale werd dit weekend gespeeld. United Brussels had zich al meermaals een taaie tegenstander getoond maar bungelde onverbiddelijk laatste in het klassement. Izegem daarentegen had met horten en stoten de eerste plaats bereikt. Ondanks enkele onnodige puntenverliezen toonden ze zich 2x sterker dan rivaal Eupen, wat hun nu de leidersplaats opgeleverd had. Mits winst waren we zeker van de pole position in de play-offs, wat ons een puntje voorsprong biedt op Eupen.

Izegem schoot het snelst uit de startblokken. Vermeiren, die week na week weer sneller de weg naar doel lijkt te vinden, zorgde voor 3 doelpunten die ons na 5 minuten tot 4-1 brachten. Brussel was even van hun melk, maar S. Vandewoestyne en Jacobs gaven hun geen tijd om op adem te komen: 9-4. De bezoekers rechtten de rug en toonden dat ze zich niet zomaar de slachtbank zouden laten begeleiden. Aanvallend was Izegem het noorden even kwijt en ook in verdediging stonden enkele jongens wat te zwemmen. Brussel profiteerde en keerde terug tot aan 13-11. Robin Mathijs tekende voor een time-out in de 21ste minuut. In dat luttele minuutje wist hij meteen de pijnpunten van de tegenstander bloot te leggen en hoe we er moest op inspelen. De ex-Knackers Vandewoestyne hadden dit helemaal begrepen. Onder hun impuls kreeg Izegem plots vleugels en ook Schonkeren eiste opnieuw een hoofdrol op. Izegem raasde als een sneltrein naar de rust, waar we met 21-12 mochten gaan rusten.

Tijdens de rust werd onder de supporters al gefluisterd over een 30ste doelpunt, sommigen durfden zelfs al te dromen van een 35ste goal. Aan onze spelers om te zorgen dat die gebeden verhoord zouden worden. Jacobs, die de eerste helft de Brusselaars telkens te snel af was, opende de score. Hij onderschepte geniepig de passen van de bezoekers en legde ze probleemloos in het mandje aan de overkant van het veld. (26-16). Als we de goals niet op tegenaanval maakten, konden we altijd rekenen op Aaron Vandewoestyne voor de opbouw. Onze topscoorder was een gesel voor de bezoekende verdediging en maakte telkens de goede keuzes in de opbouw (29-16). Vermeiren dacht: “als dat zo gemakkelijk scoort van op links, dan moet ik dat ook maar eens proberen zeker?” Vanop de rechterkant van het veld werd hij gelanceerd, 3 grote passen brachten hem naar de linkerkant van het veld en zijn schot suisde overhoeks in de winkelhaak: 30ste goal Doelman Schonkeren had ondertussen plaats gemaakt voor Zwoele. Zoals de afgelopen paar invalbeurten werd hij met applaus onthaald en bedankte het publiek met enkele flitsende reddingen. Alleen was het bij het schijnshot van Brussel toch even zoeken waar die bal gebleven was… De Izegemse sneltrein denderde voort in aanval. Vermeiren zorgde nog voor een 35ste goal en Aaron Vandewoestyne eindigde andermaal de wedstrijd als topschutter dankzij zijn 2 doelpunten in het slot van de wedstrijd: 38-22.

Izegem start als leider aan de play-offs en mag die leidersplaats meteen verdedigen tegen Eupen. De Oostkantonners komen over 1 maand (25/01) op bezoek in Izegem. We doen dan ook een warme oproep om die datum nu al vast te zetten in uw agenda, want deze wedstrijd kan nu al zeer bepalend zijn in de beslissing om het kampioenschap begin mei.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck (1), Delbecque (3), Deschamps, Jacobs (6), Samyn A. (2), Samyn R. (1), Soetaert (2), Vandewoestyne A (8), Vandewoestyne S (7), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (7).

 

HBC Izegem Heren 2° nationale – KTSV Eupen 24-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 27 januari 2020 20:24

 

In de eerste wedstrijd van de play-off wedstrijden nam Izegem het afgelopen zaterdag op tegen Eupen. De bezoekers zijn samen met Izegem de grootste favorieten voor de titel, maar ook Amay mag niet onderschat worden. De Oostkantonners waren vast van plan om het Izegem moeilijk te maken. De thuisploeg begon afwachtend aan de match en daarvan profiteerde Eupen om -0-2 uit te lopen na 6 minuten wedstrijd. Izegem liet zich echter niet van de wijs brengen. Aaron Vandewoestyne en Vermeiren zorgden ervoor dat Izegem de stand weer in evenwicht bracht. 2-2 was de score na 8 minuten. De bezoekende aanvallers beten ondertussen hun tanden stuk op een uitstekende Schonkeren in doel. Delbecque bracht Izegem voor het eerst op voorsprong na 10 minuten (3-2). Vermeiren zorgde met een heerlijke knal in de winkelhaak voor een eerste opleving bij het thuispubliek en samen met Aaron zorgde hij voor een eerste kloof na 14 minuten spel. (6-2). Een time-out van de bezoekende coach had niet veel effect, Izegem bleef op zijn elan doorgaan. Een sterke verdediging onder leiding van Samyn aan Izegemse zijde zorgde ervoor dat Eupen niet meer in de wedstrijd kwam. Vantieghem kon door een verkeerde inschatting van de bezoekende doelman scoren vanop eigen helft en zo kwam Izegem 10-4 voor na 20 minuten spel. Izegem hield de bezoekers stevig in de greep en Deschamps kon na een mooie actie de 14-7 ruststand op het bord plaatsen. Het thuispubliek trok met een gerust gemoed naar de cafetaria. De bezoekers begonnen net zoals in de eerste helft met de nodige strijdlust. Izegem was opnieuw niet echt wakker en zo konden de bezoekers in de eerste vijf minuten tweemaal scoren. De voorsprong slonk tot 5 doelpunten (14-9). Mathijs en een heel sterke Vermeiren zorgden opnieuw voor 2 Izegemse doelpunten. 16-9 was de score na 8 minuten. Izegem nam opnieuw de controle over de wedstrijd en zorgde langs Jacobs en Deschamps voor een maximale voorsprong van acht doelpunten (19-11) na 15 minuten. De eerste thuiszege kwam met nog een kwart wedstrijd te spelen dan al niet meer in gevaar. De bezoekers konden nog iets van hun achterstand goedmaken maar Izegem kwam nooit meer in moeilijkheden. Robin Samyn scoorde in de slotminuut het 24e doelpunt voor Izegem. De thuisploeg won na een moeilijke vijf minuten in het begin van beide helften uiteindelijk verdiend met 24-19. Izegem deelde alvast een mentale tik uit aan Eupen. In de stand heeft Izegem nu drie punten voorsprong op Eupen en Amay. Hoopgevend voor Izegem maar de weg is nog lang. Er staan voor Izegem nog 11 finales op het programma om het uiteindelijke doel te bereiken. Volgende week wordt er niet gespeeld in 2e nationale. Op 8 februari speelt Izegem zijn tweede match opnieuw thuis en dit tegen Herstal, dat een zware nederlaag opliep bij Amay.

 

 

 

Speelden: Schonkeren, Ostyn, Declerck(1), Delbecque(2), Deschamps(2), Jacobs(2), Mathijs(1), Samyn A., Samyn R.(2), Soetaert, Vandewoestyne A.(5), Vandewoestyne S., Vannieuwenhuyse, Vantieghem(2) en Vermeiren(7).

 

HBC Izegem Heren 2° nationale – Handbal Sint-Truiden: 27-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 15 december 2019 17:18
Door een scheidsrechterlijke dwaling moest Izegem de zege behaald in en tegen concurrent Eupen inruilen voor een gelijkspel. Ondanks deze beslissing blijft Izegem de rangschikking aanvoeren. Met nog 2 thuiswedstrijden op het programma was het simpel, beide wedstrijden winnen en Izegem kan als leider starten in de play-offs na Nieuwjaar. Afgelopen zaterdag was Sint-Truiden te gast in de Izegemse sporthal. De Limburgers zijn nog volop in strijd voor het laatste play-off ticket. Izegem was dus best op zijn hoede. De bezoekers waren echter slechts met 9 spelers, waaronder 2 doelmannen, afgereisd naar West-Vlaanderen. Izegem begon vlot aan de wedstrijd met een doelpunt van Arne Samyn maar Sint-Truiden reageerde gepast en scoorde tweemaal op rij. De beginfase verliep langs beide zijde nogal rommelig en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. 4-4 na 10 minuten met vooral zwak verdedigen en zwakke afwerking langs Izegemse zijde. Izegem kon dan via Vantieghem en Deschamps drie doelpunten voorsprong nemen. Delbecque en Jacobs zorgden zelfs voor 10-5 voorsprong na 17 minuten. De veer bij de Limburgers was gebroken en Izegem controleerde verder de match zonder echt groots te spelen. Jacobs en Robin Samyn zorgden voor een 16-9 ruststand. In het begin van de tweede helft ging Izegem op zijn elan door. Soetaert en Delbecque zorgden voor een 18-9 stand, terwijl doelman Ostyn het publiek kon verwennen met enkele knappe reddingen. De bezoekers probeerden om nog opnieuw in de wedstrijd te komen met 2 doelpunten op rij maar Izegem liet zich niet meer verschalken. De match kabbelde verder. Izegem had niet zoveel zin om energie te verspelen en Sint-Truiden was fysiek niet in staat om dichterbij te komen. Bij een 24-17 stand in de 28e minuut had Izegem nog een opflakkering. Arne Samyn, Vannieuwenhuyse en Jacobs scoorden elk een doelpuntje en zorgden nog voor enig enthousiasme bij de supporters. De bezoekers konden nog tweemaal scoren en zo won Izegem met 27-19. Opdracht volbracht voor Izegem. Volgende week om 18 uur is er dus de laatste thuiswedstrijd tegen Brussels. Als Izegem die winnend afsluit start het als leider aan de eindronde

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top