HBC Izegem promoveert naar 2° nationale na winst tegen Callant Tongeren: 28-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 05 maart 2018 20:08

De Krekel was niet echt volgelopen voor de promotiewedstrijd van Handbalclub Izegem. Het gebrek aan spanning in de Liga 1-competitie zit daar zonder twijfel voor heel wat tussen. Callant Tongeren, het nummer drie in de stand maar wel met 9 punten minder, trakteerde Izegem echter wel op een spannende eerste helft. Na een tiental minuten moesten de heren namelijk al zwaar achtervolgen. De afwezigheid van Senne Vantieghem op top in de verdediging zat daar misschien voor iets tussen.

Gilles Vannieuwenhuyse stond met veel lef en durf aan te vallen, en scoorde na tien minuten al drie doelpunten. Ruben Mathijs ondersteunde hem bij dat scoren, waardoor Izegem aanklampte. Onder impuls van een tekeergaande spionkop wisten de blauwhemden zelfs met een voorsprong te rusten.

Die voorsprong kwam niet meer in gevaar. Tijdens het begin van de tweede helft, die Izegem verschroeiend startte, werd een onoverbrugbare kloof geput. Het werd nog een galamatch, met als ster van de show diezelfde Ruben Mathijs. Doelman Ostyn stond weer zijn mannetje en ook Thomas Pereira lijkt meer en meer zijn draai te vinden tussen de lijnen. Verder viel Ward Demeulenaere goed in en lokte meteen een penalty uit. Helaas voor de jonge snaak van twee meter eindigde zijn strafworp tegen de voet van de keeper. Het blijft dus voorlopig wachten op zijn eerste doelpunt. Iets om naar uit te kijken de volgende weken.

Kobe Jacobs sloot de wedstrijd dan maar af met wat allicht zijn laatste doelpunt van het seizoen zal zijn. De kustboy gaat deze week namelijk onder het mes. Na het laatste fluitsignaal werden de spelers getrakteerd op een staande ovatie, wat al doet verlangen naar de kampioensmatch, die er allicht snel aankomt.

HBC IZEGEM LIGA1 - ACHILLES BOCHOLT: 22-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 27 februari 2018 19:46

Wie de laatste weken onze heren kwam aanmoedigen, had geen vergrootglas nodig om vast te stellen dat HBC Izegem een klein dipje heeft. Toch staan de Izegemnaren na zestien speeldagen nog steeds ongeslagen op de eerste plaats. Na de zege tegen Bocholt van vorige zondag kan iedereen de promotie zelfs al ruiken; dit weekend mag Izegem mits winst tegen Callant Tongeren zich de eerste promovendus noemen (zaterdag 3 maart om 20u15 in De Krekel).

Bocholt had een verre verplaatsing achter de kiezen, wat vaak betekent dat een ploeg stroef uit de startblokken komt. De jonge Limburgers toonden echter dat het anders kan, en wisten de beginfase helemaal naar hun hand te zetten. Izegem werkte matig af, en had het verdedigend moeilijk. Doelman Willem Ostyn mocht starten en keepte zeer degelijk, maar voelde zich ongetwijfeld in de steek gelaten na de eerste helft van zijn ploeg. Er werd gerust met 7-13 op het scorebord, en het was stil in ’t SoK te Kachtem.

De achterstand was verdiend. Izegem verdedigde slordig en niet scherp genoeg, wat resulteerde in straftijden en zenuwen bij zowel de supporters als de scheidsrechters. Het allermooiste voorbeeld van het slordig en slap verdedigen viel na de buzzer. Bocholt mocht nog een vrijworp nemen, die tussen Gilles Vannieuwenhuyse en Arne Samyn heen in de rechterwinkelhaak belandde. Voer voor discussie, want de Bocholtspeler zette na het fluitsignaal twee keer zijn voet en dribbelde zelfs.

De blauwhemden kwamen stukken beter uit de kleedkamer, en gestaag werd er geknabbeld aan de Bocholtse voorsprong. Hoewel het langer duurde was het al na tien minuten in de tweede helft duidelijk dat Izegem terug zou komen en de tegenstander zonder punten terug de bus op zou sturen. De volle Kachtemse sporthal had dit ook in de smiezen, en de supporters schaarden zich als één man achter hun ploeg. Hoewel het even stil was na de rode kaart van De Pillecyn, kwam de zege uiteindelijk niet meer in gevaar. Izegem mag voor de zoveelste keer ouderdomsdeken en bijna levende legende Jens Lievens bedanken die met zijn saves Izegem in de wedstrijd hield, en met zijn oerkreten daarna de Bocholtse spelers doodsangsten bezorgde.

HBC IZEGEM LIGA 1 - HUBO INITIA HASSELT: 32-17

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 28 januari 2018 16:21

In de eerste officiële wedstrijd van  2018 nam Izegem het op tegen Hubo Initia Hasselt. De Limburgers staan vijfde in de stand. Het was afwachten hoe de thuisploeg zou spelen na de lange winterstop en de examenperiode voor sommige spelers. Izegem kon voor dit treffen niet rekenen op Arne Samyn, Willem Ostyn, Tjörven Deschamps, Thomas Pereira en Barend Azou. Trainer Mathijs voegde J18-speler Stan Vandewalle toe aan de selectie. Izegem startte vlot aan de wedstrijd en De Pillecyn en Vannieuwenhuyse zorgden direct voor een 3-0 voorsprong na 5 minuten. Het was direct duidelijk dat de bezoekers het Izegemse tempo niet aankonden. Met enkele vlotte combinaties en afstandsworpen bouwde Izegem de voorsprong verder uit. Halfweg de eerste helft leidde Izegem met 9-4. De bezoekers konden daar weinig tegenover stellen met uitzondering van hun linkerhoek die zijn doelpuntjes wist mee te pikken. Izegem controleerde verder de match en kon gaan rusten met een geruststellende 15-9 op het bord. Jacobs en Demeulenaere opende meteen de score voor Izegem. De ingevallen Beke droeg ook zijn steentje bij en de bezoekers konden geen vuist meer maken. Met nog 10 minuten op het bord leidde Izegem met 26-16. De bezoekers waren fysiek de mindere van Izegem. Izegem verzorgde het spektakel in de laatste 10 minuten en doelman Lievens stopte de Limburgse aanvallen. De Pillecyn trof na een heerlijke actie jammer genoeg de lat. Trainer Mathijs gunde dan Vandewalle zijn debuut. Jacobs rondde vlot de tegenaanvallen af. Ondertussen scoorde Vannieuwenhuyse met een prachtige pegel het dertigste thuisdoelpunt. Izegem probeerde dan om debutant Vandewalle in de slotminuten nog een doelpuntje te laten scoren, maar zowel de scheidsrechters als de bezoekers weigerden hun medewerking. Izegem won zo overtuigend hun wedstrijd met 32-17. Volgende week wacht nog een verre en moeilijke verplaatsing naar Meeuwen. Izegem blijft ondertussen ongeslagen aan de leiding met drie punten voorsprong op Waasmunster.

Speelden voor Izegem:

 

Beke (4), Declerck (1), Delbecque (3), Demeulenaere (1), Depoortere, Jacobs (5), Lievens, Mathijs (9), De Pillecyn (3), Samyn (1), Vannieuwenhuyse (3), Vantieghem (2) en Vandewalle.

Izegem maakt het zichzelf moeilijk in Meeuwen: 18-23

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 06 februari 2018 13:48

Trainer Robin Mathijs zal zich even in het haar gekrabt hebben. Tweede keeper Willem Ostyn is nog geblesseerd (hoewel hij wel meereisde naar Meeuwen), en eerste keeper Jens Lievens was ziek. Zoals het een echte kapitein betaamt nam hij toch plaats tussen zijn doelpalen, en hij zag in een rommelige beginfase Meeuwen het eerste doelpunt maken. Ruben Mathijs maakte de gelijkmaker, en Brecht Declerck scoorde net als Senne Vantieghem, waardoor de beginfase toch door Izegem gedomineerd werd. 

In hun gebruikelijke, bijna swingende spel raakte Izegem echter niet. In aanval stapelden de zwakke passes en shots zich op, en Meeuwen kwam na 26 minuten zelfs op een 10-8 voorsprong. Uiteindelijk klonk het laatste signaal van de eerste helft met een 12-10 op de klok. 

Voor het eerst in deze competitie moest Izegem dus achtervolgen tijdens de tweede helft. Lang duurde dit gelukkig niet. Na vier minuten hadden de blauwhemden er al drie tegen de touwen geprikt. Afstand nemen bleek echter geen makkelijke klus, en Meeuwen bleef steeds aanklampen. In die mate zelfs dat na 25 minuten de wedstrijd nog steeds niet beslist was (18-21). Toch een beetje zorgwekkend. Uiteindelijk scoorde Kobe Jacobs, zoals zo vaak op enthousiasme door een vermoeide verdediging, het doelpunt van de bevestiging. 

Izegem mag zich na drie vierden van de competitie terecht de te kloppen titelkandidaat noemen. De jongens zouden graag hun tot nu toe puik seizoen afsluiten als ongeslagen kampioen, maar daarvoor zal het toch wat nauwkeuriger en beter gefocust moeten spelen. Te beginnen op 25 februari in ‘t Sok. Bij winst is tegenstander Bocholt definitief uitgeteld voor de titel.

 

HBC IZEGEM – HC VISE: 22-31 (1/4 finale Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 24 december 2017 15:31

Na het uitschakelen van Brasschaat, 't Noorden, HC AtomiX en HC Kraainem, stond Handbalclub Izegem voor het eerst in de 1/4 finale van de Beker van België. Tegenstander van formaat was HC Visé, momenteel derde Belgische club in de BeNe-liga,  Europees overwinterend en met enkele internationals in de rangen. Tijdens dit competitieloos weekend waren heel wat sportliefhebbers afgezakt naar de Izegemse sporthal. Niettegenstaande HC Visé drie klassen hoger speelt dan HBC Izegem, waren alle Izegemse spelers van plan om hun huid duur te verkopen.

Een fysiek indrukwekkend Visé startte het sterkst (0-2) maar Izegem bleef aanklampen dankzij drie doelpunten van cirkelspeler Arne Samyn en enkele parades van doelman Jens Lievens (3-5). Spelverdeler en lichtgewicht Delbecque was geenszins onder de indruk en zette de imposante Visé spelers continu onder druk.  Via een doelpunt van Vannieuwenhuyse en 2 magistrale strafworpen van ‘Jacky’ De Pillecyn werd het zowaar 6-8. Het moment voor Visé om de gaskraan nog even op en te draaien met 3 opéénvolgende doelpunten. Net voor rust kon een sterk spelende De Pillecyn met een knap heupshot nog milderen tot 7-12.

De tweede helft bracht hetzelfde scenario. Het jonge Izegem bleef moedig strijden en werd geenszins weggespeeld maar Visé bleek op cruciale momenten toch net wat krachtiger en sneller in uitvoering. Bij een stand van 12-20 vreesde iedereen voor een walk-over maar dat was buiten Mathijs en Declerck gerekend die milderden tot 15-22. Ook de Izegemse invallers stelden niet teleur. Michiel Demeulenaere kwam vlot tot scoren terwijl Willem Ostyn zonder stress zijn doel schoon hield gesteund door een sterke Vantieghem in defensie. Eindstand werd uiteindelijk 22-31 na een leuke pot handbal met een zeer verdienstelijk Izegem. Nakaarten gebeurde in de handbalbar.

 

Voor Izegem: Jens Lievens (D), Willem Ostyn (D), Ruben Depoortere, Jasper De Pillecyn (3), Michiel Demeulenaere (3), Ruben Mathijs (4), Rune Delbecque (1), Brecht Declerck (5), Kobe Jacobs (1), Arne Samyn (3), Tjorven Deshamps, Thomas Pereira, Gilles Vannieuwenhuyse (2), Senne Vantieghem

HC Visé: Pierre Brixhe (1), Sebastien Gava, Florian Glesner (4), Francesco Volpi (3), Stephano Geradon (5), Benjamin Danesi (2), Nicolas Danse (1), Yves Vancosen (4), Louis Marchal, Hamza Hadzic (3), Jonathan Vandenberg (2), Lucas Dubuc (3), Dominique Lutaia (3), Jonathan Lupica, Kevin Viraut

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top