KTSV EUPEN - HBC IZEGEM Heren 2° nationale: 18-28

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 20:22

Zaterdagavond zakten onze Heren af richting de verre Oostkantons. Tegenstander van de dag: Eupen. Voor de enige Duitstalige ploeg uit deze reeks was winnen een must, ze hadden immers nog geen punten kunnen sprokkelen dit seizoen tegen Kraainem en Houthalen. Tjorven Deschamps en Ward Demeulenaere maakten de verplaatsing naar Eupen niet mee.

Na een stevige opwarming vatte Izegem de wedstrijd aan onder luid gejoel van de Eupense supporters. Eupen liep meteen 2 doelpunten uit via hun linkeropbouwer. Izegem reageerde een kleine minuut later via Kobe Jacobs. Aangevoerd door topscoorder Ruben Mathijs kwam Izegem halfweg de eerste helft op gelijke hoogte (5-5). Vanaf hier nam Izegem de wedstrijd in handen. Rune Delbecque bracht Izegem voor het eerst op voorsprong. Doelman Jens Lievens pakte uit met een meesterlijke redding waar zowel vriend als vijand van versteld stond. De combinatie van collectief aanvalsspel en een stevige verdediging zorgde er voor dat Izegem kon gaan rusten met een 10-14 voorsprong.

Izegem kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en rook de kans op een overwinning. Mathijs verschalkte de Eupense doelman 5 maal op rij. De thuisploeg schakelde over naar mandekking in de verdediging. Deze tactische verandering pakte echter helemaal verkeerd uit. Eupen verslikte zich in hun eigen spel, miste 4 strafworpen en incasseerde nog 8 doelpunten.

De wedstrijd eindigde zo op 18-28. Volgend weekend trekken onze blauw-witte ridders richting HC Sprimont voor de Beker van België.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Samyn A. (3), Demeulenaere, Mathijs (9), Samyn R. (2), Delbeque (3), Jacobs (6), Vantieghem (1), Pereira (2), Vannieuwenhuyse (1), Behidj (1)

HBC Izegem Heren 2e nationale – HC Amay: 23-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 24 september 2018 19:30

Voor hun eerste thuismatch in 2° nationale kregen onze heren de Luikenaars van HC Amay over de vloer. Een ploeg die gekend is voor hun groot strijdershart en steeds ondersteund wordt door een klein maar luidruchtig supporterslegioen. Ook zaterdag overstemden die bij aanvang van de wedstrijd de nochtans talrijk opgekomen Izegemse supporters. Hun lawaai verstomde al snel toen Rune Delbecque met 4 treffers op rij Izegem op 4-1 voorsprong bracht. Doelman Jens Lievens, Delbecque (opnieuw hij) en de broers Demeulenaere zorgden ervoor dat de 3 puntenkloof behouden bleef (9-6). Ondertussen werd langs beide kanten stevig verdedigd en vooral Izegem kwam hierdoor in de problemen toen beide broers Samyn al vrij snel tegen een dubbele 2 minutenstraf aankeken. Ruben Mathijs zorgde er echter voor dat ook bij rust de 3 puntenkloof nog op het bord stond (12-9).

 

Met de Luikenaars ben je echter nooit klaar. Ze kwamen duidelijk gemotiveerd uit de kleedkamer en na 40 minuten kon de match herbeginnen: 14-14. Toen ook Robin Samyn nog uitgesloten werd na zijn derde 2’ straftijd was het jeugdige Izegem even van zijn melk. Amay profiteerde en liep zowaar uit tot 15-17 (45 min.). Pereira kwam de geblesseerde Delbecque vervangen en toonde onmiddellijk zijn kwaliteiten met 3 doelpunten op rij.  Ook doelman Lievens hield zijn doel nu proper met enkele knappe reddingen en zo kwam een strijdend Izegem op 23-20 voorsprong op 3 minuten voor het einde. De laatste twee doelpunten van Amay zorgden enkel nog voor wat spanning bij het publiek. Izegem haalde het uiteindelijk met 23-22 na een spannende en stevige pot handbal.

Speelden voor Izegem: Behidj, Delbecque (7), Demeulenaere M (3), Deschamps, Jacobs (2), Lievens (D), Mathijs (5), Ostyn (D), Demeulenaere W (1), Samyn A (1), Samyn R (1), Pereira (3), Vannieuwenhuyse, Vantieghem

 

HBC Izegem - HBC Overpelt: 20-27 (1/64° finale Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 10 september 2018 20:15

Zondag 9 september trokken Heren 1 richting Overpelt om een plaatsje in de volgende ronde van de Beker van België te veroveren. Nieuwkomer Behidj kreeg meteen een plaats in de 16-koppige selectie van trainer Robin Mathijs. Doelman Ostyn was omwille van mysterieuze omstandigheden niet komen opdagen. Overigens mocht er geen hars gebruikt worden in deze zaal. Een spuitbus was het Overpeltse alternatief.

Ruben Mathijs opende de score na 2 minuten. Overpelt prikte meteen terug met een snel tegendoelpunt. De 3-4 werd onterecht afgekeurd na een splijtende schijnbeweging van Delbeque, waar zelf de scheidsrechter door verrast was. Hier verloren de pekkers even hun greep op de wedstrijd. 2 tijdstraffen voor Samyn en Demeulenaere hielpen Overpelt naar een 6-4 voorsprong halverwege de eerste helft. Izegem was echter niet onder de indruk. Demeulenaere nam de ploeg op sleeptouw en verschalkte de Limburgse doelman 2 keer door de benen. Zo kon de ploeg met een 3-puntenkloof de rust in gaan (11-14).

Izegem kwam sterk uit de kleedkamer en gaf de voorsprong nooit meer uit handen. Ruben "Roef" Mathijs was de ster van de 2de helft en maakte 8 van de 13 Izegemse doelpunten (waarvan 3 strafworpen). Delbeque bezorgde nog enkele spelers een serieuze verkoudheid en ook de "kleine" Demeulenaere prikte zijn doelpuntje mee.

De wedstrijd eindigde op 20-27.

In de volgende ronden nemen onze heren het op tegen HC Sprimont. De heenwedstrijden worden gespeeld in het weekend van 6/7 oktober, de terugwedstrijden in het weekend van 13/14 oktober.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Behidj, Delbeque (3), Demeulenaere M. (5), Deschamps (1), Jacobs (3), Mathijs (11), Demeulenaere W (1), Samyn A, Samyn R, Pereira (1), Vannieuwenhuyse, Vantieghem (2), Vandewalle

 

Union Beynoise – HBC Izegem 2° nationale : 25-22 

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 17 september 2018 19:51

Voor de eerste wedstrijd van een nieuw verblijf in tweede nationale moest HBC Izegem (net zoals twee jaar terug) op bezoek bij Union Beynoise. De Luikenaren kenden vorig jaar een matig seizoen en konden maar ternauwernood het behoud verzekeren. Een haalbare kaart dus. 

 

Izegem startte echter onzeker en faalde in de verdediging. Beyne daarentegen startte furieus met een 3-0 na 4 minuten. Ruben Mathijs scoorde het eerste izegemse doelpunt en van dat moment hielden de bezoekers gelijke tred. Kobe Jacobs bevestigde zijn prima voorbereiding en ook de jonge Ward Demeulenaere pikte zijn doelpuntje mee. Verdedigend beterde het echter niet bij Izegem, zodat Beyne de 3-puntenkloof makkelijk kon behouden (10-7 na 22’). Even leek het erop dat de thuisploeg nog voor de rust de voorsprong zou uitdiepen, maar opnieuw Jacobs en Mathijs brachten HBCI dichterbij. 14-11 aan de rust. 

 

De rust bracht geen soelaas, want het was opnieuw Beyne dat met een droge 5-0 (19-11 na 36’) de wedstrijd naar zich toe trok. Izegem kon echter reageren met 4 goals op rij (19-15 na 40’), maar daarna controleerde Beyne de wedstrijd rustig. Het speelpeil ging er niet op vooruit  en het publiek zag van de 49ste tot de 58ste minuut geen enkel doelpunt meer. HBCI kwam nog terug tot 25-22, maar dat leverde geen punten meer op. 

 

Een gemiste kans, wetende dat zaterdag as het uiterst lastige Amay op bezoek komt. 

 

Speelden voor HBCI: Willem Ostyn (d), Jens Lievens (d), Arne SamynTjorven Deschamps (3), Michiel Demeulenaere, Ruben Mathijs (8), Rune Delbecque (1), Robin Samyn (1), Ward Demeulenaere (2), Kobe Jacobs (5), Gilles Vannieuwenhuyse, Thomas Pereira (1), Hugo Behidj (1), Senne Vantieghem.  

HBC IZEGEM LIGA 1 - HV UILENSPIEGEL: 34-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 01 mei 2018 14:29

Voor de laatste thuiswedstrijd van het succesvol seizoen (titel in Liga 1 + ¼ finale Beker van België) waren de tribunes van ‘De Krekel’ nog eens goed volgelopen. We namen dan ook afscheid van 3 belangrijke spelers die hun laatste thuismatch voor het eerste team speelden: Willem Beke, Ruben Depoortere en Jasper ‘Jacky’ De Pillecyn. Dat we hen zullen missen bleek zaterdag nog maar eens, samen waren ze namelijk goed voor 12 doelpunten. Bedankt voor jullie inzet gasten!

De spelers bedankten het thuispubliek met een spetterende eerste helft tegen de 9° in de stand, HV Uilenspiegel. Doelman Jens Lievens was opnieuw heer en meester in zijn doel en zowat iedereen kwam tot scoren onder aanvoering van Michiel Demeulenaere. Een speciale vermelding voor ‘Jacky’ die er in de eerste helft 5 in het mandje wist te leggen. Aan de rust was de wedstrijd gespeeld met een stand van 17-5 op het scorebord.

In de tweede helft bood HV Uilenspiegel wat meer weerwerk vooral via De Boes en Driesen. De Izegemse coach kon naar hartenlust roteren en gunde het publiek nog een aantal speelminuten met zowel Depoortere, Beke als De Pillecyn tussen de lijnen. Depoortere scoorde nog een laatste maal vol overgave en Beke demonstreerde nog eens zijn verrassende schoten, goed voor 5 doelpunten. Youngster Stan Vandewalle dankte zijn coach voor het vertrouwen met 2 knappe doelpunten. Het werd finaal 34-19 waarna spelers en coaches hun oververdiende medaille en beker in ontvangst mochten nemen.

 

Speelden voor HBCI: Beke (5), Declerck (1), Delbecque (3), Demeulenaere M (5), Depoortere (2), Jacobs (1), Lievens (D), Mathijs (7), De Pillecyn (6), Ostyn (D), Samyn A, Vannieuwenhuyse, Vandewalle (2), Perreira (2)

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top