HBC Izegem - Apolloon Kortrijk: 28-25 (Beker van België).

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 07 november 2018 21:16

Na het débacle in Kortrijk hadden onze Heren het één en ander recht te zetten in de terugwedstrijd van de Beker van België. Izegem was uit op revanche en was zeker niet van plan om te verliezen in eigen huis. Samyn, Declerck en Lievens waren nog steeds geblesseerd. Vannieuwenhuyse vulde de boetepot aan door op weekend te trekken en Vantieghem keerde terug naar de basis.

Deschamps opende de score voor Izegem. Apolloon antwoordde direct stevig met 4 opeenvolgende doelpunten via D'haene en Beke. Na 10 minuten stonden de bezoeker 2-6 voor. In tegenstelling tot de heenwedstrijd liet Izegem de kopjes niet hangen! De Kortrijkse countermachine kwam niet op gang waardoor Izegem stilletjes aan de voorsprong knabbelde. Jacobs’ verdedigers werden tot 3 maal toe vervangen nadat ze stuk voor stuk een fikse verkoudheid opgelopen hadden. Het compacte spel op Mathijs gaf spelverdeler Delbecque genoeg ruimte om 6 doelpunten te maken. Na 20 minuten hingen de bordjes weer gelijk, rusten deden we met 14-13.

Izegem kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en scoorde vlot (waaronder een pareltje van Vandewalle), maar Kortrijk kon telkens even vlot tegen scoren. Behidj en Pereira speelden een voortreffelijke wedstrijd en zorgden dat Izegem hun voorsprong niet meer afgaf. Kortrijk stopte de laatste 7 minuten met scoren en liet Izegem toe om een kloofje te slaan. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en won Izegem verdiend met 28-25. 

Nvdr. Keeper Decin eindigde de wedstrijd met een clean sheet na een foutloze wedstrijd. Mathijs kende een offday, verdere informatie is te verschaffen bij MDV.

Speelden voor Izegem: Decin (D), Ostyn (D), Behidj (2), Delbeque (6), Demeulenaere M. (4), Demeulenaere W. Vandewalle (1), Deschamps (2), Jacobs (4), Mathijs (3), Olivier, Samyn (2), Pereira (3), Azou (1), Vantieghem.

Apolloon Kortrijk - HBC Izegem 41-20 (Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 07 november 2018 21:13

Izegem moest het in de heenwedstrijd van de zestiende finales van de beker opnemen tegen de buren van Apolloon Kortrijk. Vooraf was al duidelijk dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden voor Izegem. Izegem kon niet rekenen op doelman Lievens (enkeloperatie) en Robin Samyn (schouder). Vannieuwenhuyse en Vantieghem waren op weekend. Ondanks de vele afwezigen nam Izegem een goede start. Mathijs en Jacobs zorgden er voor dat Izegem na vijf minuten leidde met 3-4. De thuisploeg kwam echter meer in de wedstrijd en strafte iedere Izegemse fout genadeloos af. Izegem kon aanvankelijk nog blijven aanklampen, 8-6 na 11 minuten, maar de thuisploeg speelde een tempo hoger dan onze jongens. Apolloon liep verder uit en na 20 minuten was de stand 16-9. Izegem moest toekijken hoe Kortrijk het spel domineerde en de match volledig naar zich toe trok. In de laatste minuut van de eerste helft kon Izegem nog even de schade beperken zodat er gerust werd met een 20-14 stand.

Het begin van de tweede helft was rampzalig voor Izegem. Na 4 minuten was het 23-14. Enkel een uitstekende Jacobs langs Izegemse zijde kon enigszins weerwerk bieden aan het Kortrijkse geweld. Na 10 minuten leidde Kortrijk met 26-17. Arne Samyn incasseerde dan een terechte rode kaart en Izegem zakte volledig in elkaar. Zowel aanvallend als in verdediging liep alles verkeerd. Kortrijk demonstreerde en Izegem wist geen enkele aanval meer te verzilveren. Ondanks de goede inzet van youngsters Olivier en Vandewalle werd het klasseverschil meer en meer duidelijk. Apolloon, dat leider is in 1e nationale, won uiteindelijk met zware 41-20 cijfers. Izegem incasseerde een terechte nederlaag. Zaterdag volgt de terugwedstrijd in Izegem. Hopelijk kan Izegem dan wel wat meer weerwerk bieden tegen het sterke Kortrijk.

HBC IZEGEM - HC SPRIMONT (Beker van België): 28-21

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 14 oktober 2018 18:55

Na de klinkende overwinning van de damesploeg was het de beurt aan de Heren. Robin Mathijs selecteerde 15 van de 16 spelers voor de terugmatch tegen Sprimont. De heenwedstrijd werd gewonnen met 25-34.

 

Izegem startte de wedstrijd niet zo geconcentreerd als de vorige match. We zagen voornamelijk een rondspelend Sprimont met Izegem die regelmatig tegenprikte op tegenaanval. Doelman Ostyn moest vaak (met succes) in actie komen om te verhinderen dat Sprimont op gelijke hoogte kwam. Na 15 minuten schoot de Izegemse motor dan toch aan. Mathijs en Jacobs maakten samen 6 doelpunten en zorgden zo voor een comfortabele ruststand. 14-10.

In de 2de helft kon de coach naar hartelust roteren. Vandewalle bedankte de trainer voor zijn speeltijd met 4 fraaie doelpunten. Delbecque zette met zijn gebroken neus de Waalse doelman in zijn hemd van op de penaltystreep. Vannieuwenhuyse liep een serieuze verkoudheid op in verdediging, maar compenseerde met een pareltje in de bovenhoek van op 10 meter. De laatste 10 minuten scoorde Izegem maar 3 keer. Zo kon Sprimont via heupshots en een spookdoelpunt de kloof nog wat dichten. Van spanning was echter nooit sprake. De wedstrijd eindigde op 28-21.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Delbeque (1), Demeulenaere M. (1), Vandewalle (4), Demeulenaere, Deschamps, Jacobs (4), Mathijs (8), Samyn A. (1), Samyn R. (2), Pereira (3), Vannieuwenhuyse (2), Vantieghem (2).

HBC IZEGEM HEREN 2e NAT - HK WAASMUNSTER: 30-21

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 22 oktober 2018 20:38

Na de onderbreking voor de Beker van België werd zaterdag de competitie in 2de nationale opnieuw hervat. HK Waasmunster, die als 2de in Liga 1 samen met Izegem promoveerde, kwam zaterdag op bezoek in Sporthal de Krekel. De Waaslanders hadden 2 van de 6 punten verzameld, Izegem daarentegen had 2 overwinningen op rij behaald en wilde deze positieve reeks verderzetten.

 

Izegem schoot meteen goed uit de startblokken. Vanuit een sterk verdedigend blok, met Lievens als cruciaal sluitstuk, bouwden onze heren meteen een voorsprong op. De eerste 7 goals kwamen van 7 verschillende spelers. Halfweg stond Izegem dan ook 8-4 voor. Waasmunster dreigde nog even terug op gelijke hoogte te komen (10-9), maar met een heerlijke dubbele redding stak doelman Lievens hier een stokje voor. Mathijs nam vervolgens het voortouw met 4 opéénvolgende doelpunten. Hierdoor kon Izegem gaan rusten met een comfortabele 14-9.

 

Na de korte koffiepauze waren de heren weer klaar voor de 2de helft. Jacobs en Vannieuwenhuyse zorgden samen voor 5 doelpunten, maar door gemakzuchtig verdedigen kon Waasmunster telkens tegenprikken. Uiteindelijk brak de veer bij Waasmunster en kon Izegem de wedstrijd helemaal afmaken. Hoewel de wedstrijd met 9 doelpunten verschil gewonnen werd, misten de Pekkers wat scherpte waardoor een doelpuntenfestijn uitbleef. Het werd uiteindelijk 30-21

 

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj (1), Delbeque, Demeulenaere M. (1), Deschamps (1), Jacobs (6), Mathijs (9), Demeulenaere W., Samyn A. (1), Samyn R. (1), Pereira (3), Vannieuwenhuyse (4), Vantieghem (2).

HC Sprimont – Heren (Beker van België): 25-34

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: donderdag 11 oktober 2018 16:57

Zaterdag zakte trainer Mathijs met 13 spelers af richting HC Sprimont voor de 1/32’ finales van de beker van België. De Luikenaars spelen in de Waalse liga 1.

Izegem demonstreerde de eerste 10 minuten waarom ze vorig jaar naar 2de nationale promoveerden. Via Samyn en Pereira stoomde Izegem naar een 1-7 voorsprong. Onze heren kregen vervolgens een kleine terugval en lieten Sprimont terugkomen tot op 3 doelpunten (8-11 na 25 minuten). Delbecque doorbrak het Izegems dipje met 3 snelle doelpunten waardoor Izegem alsnog met 10-16 kon gaan rusten.

Izegem kwam sterk uit de kleedkamer, Vannieuwenhuyse en Pereira zorgden samen voor 5 doelpunten waardoor na 40 minuten de 10-puntenkloof bereikt werd (14-24). Met het oog op de terugwedstrijd in Izegem, moest de partij met een zo groot mogelijke voorsprong afgesloten worden. Jammer genoeg vielen Vantieghem (enkel) en Delbecque (neusbreuk) uit met een blessure en werd de score niet uitgediept. Doelman Ostyn keepte 60 minuten een sterke wedstrijd en Jacobs werd bedankt voor het felbegeerde 30ste doelpunt. De match eindigde op 25-34, een goede basis om zaterdag een plekje in de 1/16° finales te veroveren.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Demeulenaere M. (1), Demeulenaere W. (2), Samyn R. (4), Samyn A, Mathijs (1), Vantieghem, Behidj (2), Vannieuwenhuyse (5), Pereira (5), Jacobs (5), Delbeque (9).

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top