HBC Izegem 2° nationale - KTSV Eupen: 28-16

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 27 januari 2019 19:22

Om een plaats in de play-offs te bemachtigen was de thuismatch tegen Eupen een must-win! De bezoekers stonden immers op de voorlaatste plaats. Op papier een haalbare kaart, alhoewel iedere match nog steeds gespeeld moet worden.

Izegem begon de wedstrijd vurig: Delbeque opende de score, gevolgd door 2 raketschoten van Vannieuwenhuyse.
Het sterk verdedigend blok, met sluitstuk Ostyn, belemmerde Eupen om terug aan te sluiten bij onze Heren. Na 10 minuten stond het reeds 7-2. Eupen kwam nog even terug via Lenneryz, maar dichter dan 4 doelpunten kwamen ze niet. Izegem strafte iedere Eupense fout genadeloos af, wat resulteerde in een 13-7 ruststand.
Izegem begon bijzonder geconcentreerd aan de 2de helft en duwde meteen het gaspedaal volledig in. Eupen kwam niet tot scoren, en kreeg in 7 minuten zelf nog 6 doelpunten om de oren (19-7).
De heren speelden de wedstrijd volwassen en probleemloos uit. Delbeque legde met een heerlijke schijnbeweging en een al even mooi doelpunt de eindstand vast op 28-16.

Union Beynoise ging bovendien zwaar onderuit in Kraainem (39-21), waardoor Izegem nu met een marge van 4 punten op de 2de plaats staat. We kunnen alleen maar hopen dat onze heren deze strijdgeest volgend weekend meenemen richting hekkensluiter Waasmunster.
Verslag Louis Olivier.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj (1), Delbeque (5), Demeulenaere (1), Vandewalle, Deschamps (3), Jacobs (5), Mathijs (2), Samyn A. (2), Samyn R, Pereira (3), Vantieghem, Vannieuwenhuyse (6)

Heren verliezen in Amay na dramatische tweede helft.

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 27 januari 2019 19:20


HC Amay is een tegenstander waar Izegem na de confrontaties van twee jaar geleden gemengde gevoelens aan overhield. De tegenstander was toen zeker geen sterrenensemble, maar compenseerde dat ruimschoots met hun vecht- en werkkracht. De kaarten lagen toen wel anders: zowel Izegem als Amay lagen toen in pole position om te degraderen, nu zijn beide ploegen kanshebber voor één van de vier play-offtickets. 

Izegem startte het best aan de wedstrijd, met het openingsdoelpunt van Mathijs, gevolgd door een mooi hoekshot van Kobe Jacobs. Daarna ging Amay op de gaspedaal staan: nog voor het einde van de eerste tien minuten stond het 5-2. Onze heren reageerden echter goed, en via Arne Samyn werd het in minuut zestien 6-6. De rest van de tweede helft werd een spannend potje haasje-over, met Amay als uiteindelijke winnaar. Hoewel we op twee minuten van de rust nog een doelpunt meer hadden gescoord, wist Amay toch nog met een voorsprong te gaan rusten. 14-13. De eerste helft was niet geweldig, maar bood perspectieven: goed uit de kleedkamer komen en de punten mochten mee de bus op. 
Pijnlijk. Veel meer viel over de tweede helft in Amay niet te zeggen. De gemiste shots, slordigheden en defensieve blunders stapelden elkaar op, wat resulteerde in een 21-14 stand na vijftien minuten. Niets leek nog te lukken voor onze blauwhemden. Geen strafworp vloog tegen de touwen, geen afstandsshot dat boven of langs de defensie raakte, werkelijk iedereen deelde in de malaise. Als er dan toch iets positiefs vernoemd kan worden is het dat Jens Lievens voor het eerst weer minuten maakte sinds zijn blessure, en dat ook Robin Samyn terug op het wedstrijdblad staat. Hij wuifde zijn schouderblessure weg met drie doelpunten. 28-20 werd de eindstand. 
De conclusie van de verre verplaatsing is simpel: Izegem is nog niet zeker van een playoff-plaats, en zal uit een ander vaatje moeten tappen. Nu zaterdag kan dat al, dan komen de heren uit Ostbelgien op bezoek naar De Krekel. Izegem – Eupen, 20u15, wees van harte welgekomen!

Kreasa Houthalen – HBC Izegem 2° nationale: 33-25

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 09 december 2018 20:19

Izegem mocht het afgelopen zaterdag opnemen tegen Houthalen. De Limburgers stonden eerste in de stand met een punt voorsprong op Izegem. Houthalen schakelde onlangs Kortrijk uit in de beker. Izegem was dus gewaarschuwd. De lange busrit richting Limburg had Izegem duidelijk geen deugd gedaan. Na 3 minuten leidde de thuisploeg al met 4-0. In die drie minuten had Izegem ook 4 open scorekansen maar die werden allemaal gemist. De thuisploeg strafte iedere bezoekende fout direct af. Doelman Ostyn kreeg tegenaanval na tegenaanval te verwerken en halfweg de eerste helft was de score 12-5. Delbecque en Jacobs probeerden om weer lijn in het Izegemse spel te krijgen, maar dit lukte slechts af en toe. De Limburgers konden rusten met een 20-12 voorsprong. Wilde Izegem nog iets maken van de wedstrijd dan moest het in de tweede helft verdedigend heel wat beter. Blijkbaar had Izegem zijn les nog niet geleerd. Net zoals in de eerste helft scoorde de thuisploeg 4 doelpunten op rij, terwijl Izegem de kansen bleef missen. Na acht minuten was de score 25-13. Izegem kon dan eindelijk eens iets terug doen met 3 doelpunten op rij van Delbecque, Behidj en Jacobs. Izegem herstelde beetje bij beetje het evenwicht en begon ook beter te verdedigen. De kloof werd niet meer groter, dankzij 3 doelpunten van Behidj. In de slotfase nam Izegem nog de bovenhand maar de thuisploeg hield alles onder controle. Er werd uiteindelijk verloren met 33-25. Ondanks de nederlaag deelt Izegem nog steeds de tweede plaats met Beyne, de tegenstander in Izegem voor volgende week.

 

Speelden: Behidj (5), Delbecque (8), Demeulenaere (1), Deschamps (2), Vandewalle, Jacobs (4), Mathijs (4), Azou (1), Vandemoortele, Ostyn, Vantieghem, Vannieuwenhuyse, Pereira en Samyn.

HBC Izegem 2° nat - Union Beynoise: 26-25

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 17 december 2018 08:12

In de laatste competitiematch van 2018 moest Izegem het opnemen tegen Beyne. Beide ploegen stonden samen op de tweede plaats in de stand. De winnaar kon dus een goede zaak dan. In een heel goed gevulde sporthal verliep de aanvangsfase langs beide zijden slordig. Overhaaste shots en balverlies zorgden er voor dat na vijf minuten elke ploeg éénmaal gescoord had. Beide ploegen gaven elkaar niet veel toe en verdedigden op een hoog niveau. Doelman Ostyn stopte 2 strafworpen na elkaar en belette zo dat de bezoekers echt het voortouw konden nemen. Halfweg de eerste helft was de score met een 5-5 stand nog steeds in evenwicht. Via Deschamps en Vantieghem kon Izegem voor het eerst twee doelpunten uitlopen. 8-6 was de score met nog tien minuten te spelen in de eerste helft. De Luikenaars gaven echter niet op en scoorden drie doelpunten op rij. Het bleef spannend en beide ploegen speelden haasje over. Jacobs en Behidj zorgden voor een 11-10 voorsprong in minuut 25. De aanwezige toeschouwers genoten van de match en stuwden Izegem vooruit. Pereira en Mathijs zorgden opnieuw voor een twee puntenkloof. Na een goede redding van Ostyn kon Vantieghem met een mooie tegenaanval de 14-11 ruststand op het bord plaatsen.

Tijdens de rust werd het nieuwe clublogo voorgesteld. Izegem leek op zijn elan door te gaan want Pereira zorgde in de eerste minuut voor een voorsprong van 4 doelpunten. Izegem leek nu de match naar zich toe te trekken. Vantieghem kreeg echter een tijdstraf en de bezoekers kwamen terug in de match. In vijf minuten tijd dichten ze de kloof en na zeven minuten was de score opnieuw in evenwicht (15-15). Trainer Mathijs nam een time-out en herschikte zijn ploeg. Jacobs en Behidj zorgden voor een 17-15 voorsprong. Maar de bezoekers gaven niet af en met drie doelpunten op rij kwamen ze na 11 minuten spelen opnieuw een doelpunt voor (17-18). Mathijs bracht Izegem weer op voorsprong en halfweg de tweede helft leidde Izegem met 19-18. Beyne bleef echter aanklampen. De Izegemse supporters zorgden voor een helse sfeer en Via Delbecque en Mathijs liep Izegem opnieuw twee doelpunten uit. 21-19 met nog 11 minuten op het bord. Izegem leek nu definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar twee twijfelachtige tijdstraffen op rij langs Izegemse zijde zorgden ervoor dat de bezoekers opnieuw langszij kwamen. Met nog 9 minuten te spelen was alles te herdoen voor Izegem. Youngsters Vannieuwenhuyse en Vandewalle zorgden opnieuw voor twee doelpunten voorsprong. Beyne bleef echter in zijn kansen geloven en met nog vijf minuten te spelen was de stand (24-24) opnieuw in evenwicht. Samyn bracht Izegem weer op voorsprong. De bezoekers misten de kans op de gelijkmaker en kregen ook een tijdstraf. Izegem kon tijdens die twee minuten niet profiteren en miste tweemaal de kans om de voorsprong verder uit te diepen. De spanning in de zaal bereikte nu een hoogtepunt. De bezoekers brachten in de voorlaatste minuut de stand opnieuw in evenwicht. Izegem had nog een aanval om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Delbecque verdeelde het spel en kon met nog 10 seconden op het bord Mathijs vrijspelen. Hij werd echter aan de arm getrokken en Izegem kreeg een terechte strafworp ondanks protest langs bezoekende zijde. Delbecque nam de bal resoluut in handen en ging op de zeven meterlij. Staan. Ondanks de grote spanning knalde hij de bal ijzig kalm in doel. De sporthal barstte bijna uit zijn voegen. Een wanhoopsshot van de bezoekers mocht niet meer baten en Izegem won na een prachtige en spannende match met 26-25. Izegem sluit zo 2018 af op een mooie tweede plaats. Nu is er een winterstop van een maand. Tijd om enkele gekwetsten te recupereren en de laatste zes matchen van de reguliere competitie voor te bereiden. 2018 was alvast een heel succesvol jaar voor Handbalclub Izegem.

Speelden: Behidj(2), Delbeque(5), Demeulenaere M en W., Vandewalle(1), Deschamps(1), Jacobs(2), Mathijs (6), Ostyn, Vandemoortele, Samyn(1), Pereira(2), Vannieuwenhuyse(3), Vantieghem(3) en Olivier.

HBC Izegem 2° nationale - HC Kraainem: 21-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 11 november 2018 18:52

Na de overwinningen van dames- en ligaploeg was het de beurt aan de heren (3de) om 2 punten te pakken tegen promovendus Kraainem (4de).

Het openingsdoelpunt van Kraainem werd binnen dezelfde minuut beantwoord door een treffer van Delbecque. De hoge 3-3 van Kraainem zorgde voor een hoog tempo in de eerste helft. Het Izegemse doel werd bekogeld vanuit de 2de lijn, maar doelman Ostyn wist keer op keer de schoten uit zijn doel te houden. Dankzij Ostyns fantastische keeperswerk kon Izegem de 3-4 achterstand ombuigen naar een 6-4 voorsprong via Deschamps en Vantieghem. Kraainem kwam nog even terug tot 8-8, maar opnieuw via Ostyn kon Izegem de voorsprong heroveren. 
Ruststand 12-9.

Izegem kwam het sterkst uit de kleedkamer. Mathijs, die met 4 doelpunten de ploeg op sleeptouw nam, leidde Izegem naar een vijfpuntenkloof (18-13). Demeulenaere blokte 5 (!) Kraainemse schoten uit de 2de lijn, waardoor Izegem nog meer kon uitlopen via een fenomenale Vantieghem. Pereira jaagde de bezoekende doelman in de gordijnen na 2 heerlijke plaatsballen naast het hoofd. De topschutter van de bezoekers verkleinde nog even de kloof, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Izegem mocht zegevieren na een fysieke pot handbal met 21-19.

Speelden voor Izegem: Ostyn (D), Decin (D), Behidj (1), Delbecque (3), Demeulenaere M., Vandewalle (1), Deschamps (1), Jacobs, Mathijs (8), Olivier, Samyn (1), Pereira (3), Azou, Vantieghem (3), Vannieuwenhuyse (1)

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top