HBC Izegem 2° nat. - Kreasa Houthalen: 20-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 06 mei 2019 10:05

Zaterdag zakte leider Houthalen af naar achtervolger Izegem in verband met de play-offs in 2de nationale. Izegem kon een goede zaak doen in het klassement ten opzichte van Amay, dé concurrent voor een finaleplaats. Houthalen kwam weliswaar zonder hun topscoorder De Lange naar Izegem.

Het wedstrijdbegin kon het best als “symmetrisch” omschreven worden. Ieder doelpunt werd beantwoord met een tegendoelpunt, afgewisseld met stevig verdedigen aan beide kanten. Zo stond het na 10min 4-4. In 3 minuten tijd slikte Izegem 3 doelpunten na enkele slordigheden in aanval, maar wist die kloof zelf in 4 minuten weg te werken door 3 opeenvolgende doelpunten (7-7). 
Opnieuw dwong Houthalen een voorsprong af, met 3 doelpunten in 3 minuten, mede dankzij 2 tijdstraffen voor Behidj en R. Samyn. Rune Delbeque demonstreerde andermaal zijn Torinstinkt met 3 knappe goals, waardoor Izegem in de laatste minuut weer 11-11 gelijkmaakte.
Vlak voor rust scoorde Houthalen andermaal, waardoor we konden gaan rusten met 11-12 op het bord.

Er heerste een aangename spanning in de Krekel en de eerste helft smaakte naar meer. Konden onze blauw-witte strijders de logica van het klassement tarten en het schijnbaar ongenaakbare Houthalen kloppen? De 10 beginminuten wakkerde ieders supportershart verder aan. Beide ploegen scoorden afwisselend doelpunten, waardoor na 10 minuten de bordjes weer gelijk hingen (15-15). Izegem duwde stevig door. Onder impuls van het publiek en een fe-no-me-nale Jens Lievens kreeg de thuisploeg vleugels en kwam zo voor het eerst op voorsprong (18-16, 50ste min). 
Daarna ging het spoken in de Krekel, maar niet in positieve zin. Izegem kreeg de wind van voren en leek helemaal te blokkeren. Kansen genoeg, maar met kansen wordt een wedstrijd niet gewonnen! Houthalen rechtte de rug en kantelde de wedstrijd op vechtlust en karakter (20-22 na 25min). Delbeque zorgde nog voor de aansluitingstreffer, Houthalen prikte tegen. Mathijs reduceerde de achterstand nog tot 1 doelpunt in de 29ste minuut, maar het kalf was al verdronken.

Houthalen won deze knokwedstrijd met 20-22 in het hol van de leeuw, en verzekert zich daarmee van de eerste finaleplaats. Izegem zal met Amay moeten uitvechten wie die felbegeerde 2de finaleplaats mag invullen.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj (1), Declerck, Delbeque (7), Deschamps (1), Jacobs (2), Mathijs (4), Samyn A. Samyn R. (2), Pereira (1), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem (1), Azou, Demeulenaere, Vandewalle.

HBC IZEGEM Heren 2° nat. - HB SINT-TRUIDEN: 25-18

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 28 april 2019 11:11

Na een onderbreking van 1 maand, mocht Izegem het in zijn eerste play-off thuismatch opnemen tegen Sint-Truiden. Izegem begon vlot aan de match en Vannieuwenhuyse wist meteen tweemaal de bezoekende doelman te verschalken. 2-1 was de score na vijf minuten. Beide ploegen verdedigden secuur en lieten elkaar aanvankelijk weinig ruimte. Izegem speelde aanvallend iets te traag. Halfweg de eerste periode leidde de thuisploeg met 5-4. Deschamps, Pereira (2x) en Vantieghem zorgden dan voor een versnelling langs Izegemse kant en zo werd er meteen een eerste serieuze kloof geslagen. 9-4 na 20 minuten. Izegem verlaagde dan opnieuw het tempo en de match kabbelde rustig verder. Beide ploegen konden nog tweemaal scoren en zo werd er gerust bij een 11-6 stand in Izegems voordeel. Het begin van de tweede helft verliep gelijk opgaand. Izegem slaagde er weer niet in om het baltempo te verhogen, terwijl de Limburgers de Izegemse verdediging amper in verlegenheid konden brengen. Met drie doelpunten op rij sloeg Izegem dan een beslissende kloof. Halfweg de tweede helft was de score 16-9. Izegem gaf de wisselspelers de nodige speelminuten en enkel de warrige spelleiding zorgde in de resterende minuten bij beide ploegen nog voor enige opwinding. Vandewalle pikte nog zijn doelpuntje mee en Deschamps kon in de slotseconden de 25-18 eindstand op het bord plaatsen. Verdiende overwinning voor Izegem, dat niet echt goed moest spelen om de punten thuis te houden. Izegem blijft in de stand op de tweede plaats, wat recht heeft op de finalewedstrijden. Volgende week op zaterdag 4 mei om 18.30 uur komt favoriet en leider Houthalen op bezoek in Izegem.

Speelden voor Izegem: Declerck, Samyn A.(1), Deschamps (5), Mathijs(5), Samyn R., Delbecque (4), Demeulenaere, Jacobs(1), Vantieghem(1), Pereira(5), Vannieuwenhuyse(2), Behidj, Vandewalle(1), Azou, Lievens en Ostyn.

 

HC Kraainem - HBC Izegem heren 2° nationale: 21-24

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 13 februari 2019 08:23

Met praktisch een volledige kern zakte onze herenploeg af naar de Kraainemse parketzaal. Azou vervoegde de spelergroep nu Demeulenaere de Oostenrijkse handbalwereld onveilig ging maken in Wenen. De zaal was aangenaam gevuld geraakt vanwege de spaghetti-avond die de club diezelfde avond organiseerde.

Izegem startte belachelijk slordig aan de wedstrijd en keek dan ook na 10 minuten tegen een droge 4-0 achterstand aan. Of het te danken was aan gemakzucht of aan het hevige geluid van de Kraainemse toeters en trommels laten we hier even in het midden. Wat we wel kunnen zeggen is dat, na enkel tactvolle wissels van trainer Mathijs, Izegem opnieuw de rug rechtte. 
Onder impuls van een fenomenale Delbeque knokten onze Pekkers zich terug in de wedstrijd. Na 20 minuten was de kloof nog niet helemaal gedicht (9-6) maar we zagen verbetering. Hierna sloten de gebroeders Samyn hermetisch de Izegemse verdediging. Via ondermeer 3 doelpunten van Jacobs, veranderde de score van 9-6 naar de comfortabele ruststand van 11-14!

In de 2de helft hield Kraainem gelijke tred, maar kon nooit dichter komen dan 3 doelpunten. Ieder doelpunt van de thuisploeg werd luidkeels ontvangen door het publiek, maar werd steeds beantwoord door een Izegems tegendoelpunt. Onze heren speelden de wedstrijd volwassen uit. Enkel Vantieghem verliet het veld nog een minuutje vroeger na een dom rood karton in de laatste minuut. Bovendien mag er gerust wat aandacht gegeven worden aan de wedstrijd in de wedstrijd: Buyssens vs Delbeque. Beiden lieten in de 2de helft 6 keer de doelnetten trillen. De titanenstrijd tussen de forse rechterbak en onze kwieke spelverdeler eindigde uiteindelijk nipt in het voordeel van Izegem. Hij liet 11 keer de netten trillen, terwijl Buyssens 10 keer de weg naar doel vond. Voor ons alvast de MVP!
De 2de helft eindigde op 21-24, in het voordeel van onze blauwhemden.

Door deze overwinning zijn onze heren 100% zeker van de play-offs. Zondag bleek dan ook dat deze 2 punten niet overbodig waren, aangezien Sint-Truiden verrassend met de 2 punten ging lopen tegen leider Houthalen! Zaterdag spelen we thuis tegen datzelfde Sint-Truiden. Indien de bezoekers winnen, ligt Kraainem mathematisch uit de strijd voor de play-offs.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Samyn A. (1), Deschamps, Mathijs, Samyn R. (4), Vantieghem, Jacobs (5), Pereira (2), Vannieuwenhuyse, Vandewalle (1), Azou, Delbeque (11)

HBC Izegem Heren 2° nat. - Kreasa Houthalen: 19-24

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 27 februari 2019 20:22

 

Als afsluiter van de reguliere competitie stond de klepper tegen Houthalen op het programma. De Limburgse ploeg was al zeker van hun eerste plaats, maar kon die positie nog meer eer aan doen door te gaan winnen in het hol van de leeuw: Izegem. Dankzij de jaarlijkse ploegvoorstelling heerste een aangename drukte, aangevuld met een vleugje spanning, in sporthal de Krekel.

Van de Vliet opende de score voor Houthalen van op hoek. De man in vorm bij Izegem, Delbeque, prikte meteen tegen. Het solide keeperswerk van doelman Ostyn zorgde ervoor dat Izegem 4x op rij, via 4 verschillende spelers, de weg naar doel vond. Het duurde tot aan de 14de minuut tot dat Houthalen via De Lange nog eens kon scoren. Tegen toen was de score opgelopen tot 7-4. 
De tactische time-out van coach Reuvers bleek te helpen, na 5 minuten spelen was de Izegemse voorsprong te niet gedaan: 9-9. Via Vannieuwenhuyse en Pereira grepen onze jongens opnieuw de leiding, onder luid gejuich van het publiek. Op slag van rust belandde Delbeque hard met zijn hoofd, (voor een keer niet met zijn neus) tegen de achtermuur, waardoor onze spelverdeler voor enige tijd niet verder kon spelen. Rusten deden we met 12-11.

De rustperiode bood helaas geen soelaas voor onze jongens. Het ritme was verdwenen en de missers stapelden zich op. Houthalen stond na 10 minuten comfortabel 3 doelpunten voor (14-17). Pivot Samyn verhinderde met zijn doelpunten nog even dat de kloof groter werd, maar de gehele ploeg bleek niet scherp genoeg om Houthalen nog in gevaar te brengen. 19-24 is het harde verdikt van deze wedstrijd.

De 4 play-off ploegen zijn Houthalen, Izegem, Amay en Sint-Truiden. Izegem opent de play-offs op 16/03 in en tegen leider Houthalen.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Delbeque (3), Azou, Demeulenaere, Vandewalle, Deschamps (2), Jacobs (2), Samyn A, Samyn R (4), Pereira (3), Vantieghem (1), Vannieuwenhuyse (3).

HKW Waasmunster - HBC Izegem Heren 2° nationale: 22-31

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 03 februari 2019 19:09

Zaterdagavond zakte de Izegemse herenploeg af naar rode lantaarn Waasmunster. Indien onze jongens met 2 punten huiswaarts keerden, was de kans op play-offs zo goed als zeker!

Ward Demeulenaere verving zijn broer Michiel, die volgende week richting Oostenrijk trekt. Olivier vervolledigde de kern aangezien Vantieghem nog steeds afwezig was wegens ziekte.

Uiteraard zou Waasmunster de 2 punten niet zonder slag of stoot afgeven. Voor hun waren de 2 punten uiteraard broodnodig in de strijd tegen degradatie.

Waasmunster greep Izegem dan ook meteen bij de keel en leidde met 5-2 na 10 minuten spelen. Vannieuwenhuyse nam de ploeg op sleeptouw met 3 mooie doelpunten. Ondertussen zorgden de gebroeders Samyn, een duo dat volgens velen even iconisch is als Samson en Gert, dat de thuisploeg niet meer scoorde. Na 20 minuten was de stand 7-7 en was alles te herdoen. Vannieuwenhuyse gaf de fakkel door aan topscoorder Mathijs, die met 5 doelpunten opnieuw zijn weg naar doel leek te vinden. Er werd gerust met een magere score van 9-11.

Coach Mathijs riep zijn manschappen opnieuw tot de orde. De motiverende speech kwam vooral hoekspeler Jacobs ten ore, die er uiteindelijk 8 in het mandje legde. Waasmunster kon Izegem nog een 20-tal minuten bijbenen (17-20) maar brak volledig in de laatste 10 minuten. Een bevrijd Izegem bouwde de kloof uit tot 19-26 in de 55ste minuut. Het thuispubliek leek dit niet te smaken. Wanneer Samyn grijpend naar zijn enkel op de grond viel, werd dit dan ook ontvangen door wansmakelijk boe-geroep. Jonkies Vandewalle, Olivier en Demeulenaere kregen nog 5 minuten speeltijd cadeau. Die laatste bedankte de trainer met een mooi doelpunt. R. Samyn overbrugde de kaap van 30 doelpunten en mag volgend weekend bak meebrengen voor de ploeg.

Olivier legde de eindstand vast met zijn eerste competitiegoal voor de herenploeg, na een fraaie 1-tegen-1-actie.

Eindstand 22-31.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Delbecque (4), Demeulenaere (1), Vandewalle, Deschamps (4), Jacobs (8), Mathijs (5), Samyn A, Samyn R (4), Pereira, Olivier (1), Vannieuwenhuyse (4).

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top