Knack Roeselare - HBC Izegem heren 2° nationale: 26-30 (BvB)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 18 september 2019 17:03

In de 1/32e finales van de beker nam Izegem het gisteren op tegen de buren uit Roeselare. Gezien zij 2 klassen lager uitkomen als HBCI hadden ze het thuisvoordeel en mochten de match aanvangen met een 5-0 voorsprong. Er mocht in Roeselare niet met hars gespeeld worden. De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamer en opende de score. Izegem kon daar aanvankelijk weinig tegen over plaatsen. Aanvallend gingen de shots alle richtingen uit behalve die naar het doel. Het enthousiaste Roeselare bleef tot de dertiende minuut een kloof van vijf doelpunten behouden tegen een traag spelend Izegem. Met de inbreng van Soetaert kwam er iets meer snelheid bij Izegem en doelman Remmery zorgde met enkele mooie reddingen dat Izegem de kloof kon dichten. Met 7 doelpunten op rij kwam Izegem in de 29e minuut voor het eerst in de match langszij (13-13). Concentratieverlies in de verdediging zorgden ervoor dat de thuisploeg toch met een voorsprong de rust in ging (15-14). Izegem begon de tweede helft opnieuw niet goed en Roeselare liep uit tot 18-15. Mathijs en Soetaert zorgden voor een paar dolle minuten en Izegem kwam 18-19 voor na 10 minuten in de tweede helft. Wie dacht dat de wedstrijd eindelijk gespeeld was, had het bij het verkeerde eind. Roeselare bleef profiteren van de wankele Izegemse verdediging en halfweg de tweede helft was de score opnieuw in evenwicht (21-21). Delbecque nam toen de ploeg op sleeptouw en samen met Vermeiren (perfect rapport bij het nemen van strafworpen) en Mathijs zorgde hij voor een 21-27 voorsprong. Izegem controleerde nu de match, maar een verdienstelijk Roeselare bleef in het slot nog zijn doelpunten scoren. Uiteindelijk won Izegem de match met 26-30. Opdracht volbracht en dit was de enigste bedoeling van deze match. In de volgende ronde komt Sasja HC op bezoek in de Izegemse sporthal. De wedstrijd wordt gespeeld op 12 oktober in Izegem.

HC Amay - HBC Izegem heren 2° nationale: 29-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 18 september 2019 17:01

Het weekend na de moeizame thuismatch tegen Bocholt trokken onze heren naar Amay. De Luikenaars hadden ook hun eerste wedstrijd gewonnen en prezen deze wedstrijd aan als een classico. Arne Samyn keerde net op tijd terug bij de spelerskern en ook Aaron Vandewoestyne was fit geraakt.

Amay schoot vinnig uit de startblokken. Sander Vermeiren kon de openingsgoal eerst nog beantwoorden met een doelpunt, maar al snel bouwde Amay een kleine voorsprong uit. (5-2 na 10min). Amay vond veel te vaak de oplossing bij hun pivot en Izegem leek niet meteen een antwoord te kunnen geven. In aanval werd niet collectief genoeg gespeeld en Izegem morste te veel met kansen waardoor het na 20 minuten al 5 doelpunten in het krijt stond. Gelukkig trok Aaron Vandewoestyne in zijn competitiedebuut de wedstrijd naar zich toe. Hij zorgde in het slotkwartier voor 4 doelpunten waardoor Izegem min of meer in het zog van de thuisploeg kon blijven. Ruststand 17-10.

Gelukkig kwam Izegem deze keer beter uit de kleedkamer. Het hield gelijke tred met de thuisploeg en voorkwam zo dat Amay de kloof kon uitbouwen (20-13 na 10min). Mathijs hervond even zijn 2de adem en bracht onze Pekkers nog terug tot op 5 doelpunten, maar dichter dan dat kwamen ze dan ook niet. Die inspanning werd zelfs in de laatste 10 minuten nog teniet gedaan. Het verdict na 60 minuten speeltijd luidde: 29-20.
Izegem kreeg over de gehele wedstrijd geen voet aan de grond, incasseerde te veel doelpunten (hoewel doelmannen Schonkeren en Ostyn een verdienstelijke wedstrijd speelden) en miste over de hele wedstrijd ook 6 strafworpen. Als onze heren hun kampioenenambities kracht willen bijzetten zullen ze zich moeten herpakken en uit hun schulp moeten kruipen in de thuismatch tegen Herstal.
Alle supporter op post!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Remmery (D), Declerck, Delbecque (1), Demeulenaere (1), Deschamps, Mathijs (4), Samyn (4), Soetaert (2), Vandewalle, Vandewoestyne A. (5), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (3).

 

Kreasa Houthalen - HBC Izegem: 27-24 (Finale 2° nat.)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 04 juni 2019 15:31

 

Vorige donderdag slaagde onze herenploeg er in om de logica van het klassement te tarten en het schijnbaar ongenaakbare Houthalen in eigen huis te kloppen na een fenomenale wedstrijd. Daarmee dwongen ze een 3de en beslissende finalematch af, opnieuw in het verre Limburg. Ditmaal gesteund door een dubbeldekker gevuld met sympathisanten met een blauw-wit hart, vertrokken onze helden naar sporthal Lakerveld.

De Limburgse trommels en Izegemse kelen zorgden voor een helse sfeer in de sporthal. De thuisploeg startte verschroeiend aan de wedstrijd en kwam na 5min direct 4-0 voor. Vannieuwenhuyse antwoordde met een schot uit de 2de lijn dat via het blok de doellijn passeerde. Izegem groeide stilletjes aan in de wedstrijd, maar had meermaals pech in de afwerking waardoor ze via een tegenaanval het deksel op de neus kregen. Het feit dat Vantieghem na een ongelukkige rode kaart na 10 minuten het veld moest verlaten, beloofde alvast niet veel goeds,... Samyn R. reduceerde de achterstand tot 2 doelpunten: na een fikse duw in de rug schoof hij al vallend de bal behendig, achter de rug, in de kooi van keeper Kurvers. Houthalen liet het niet aan hun hart komen en begon meteen weer te scoren (23’ 11-6). De wedstrijd leek al gespeeld maar een wervelende Vannieuwenhuyse en een heerlijk spinshot van Jacobs brachten Izegem weer terug tot op 13-12! Het schot van Behidj werd nog net op de buzzer afgekeurd. 

Ruststand 14-12.

Izegem opende de 2de helft zoals ze de eerste geëindigd waren. Mathijs bracht met 3 doelpunten Izegem voor het eerst op voorsprong: 15-16.

De thuisploeg, onder impuls van het publiek, boog de achterstand om en toverde meteen een 20-16-score op het bord (45min). Houthalen beet zich vast in hun voorsprong en liet niet meer los. Poelmans legde met 2 doelpunten de wedstrijd in een definitieve plooi: (23-18, 53’). Via 4 doelpunten van R. Samyn kwamen we nog iets dichterbij, maar het kalf was al verdronken. In de laatste seconde legde hij de eindstand vast met een fraaie draaibal: 27-24.

Terwijl Houthalen met confetti kanonnen en champagnedouches de trofee in ontvangst nam, verlieten onze Heren met opgeheven hoofd het veld, om vervolgens op de bus dit prachtig seizoen feestelijk af te sluiten 😉

Bijzonder veel dank aan Jens Lievens en Thomas Pereira die hun laatste wedstrijd voor HBC Izegem speelden.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Declerck, Demeulenaere, Vandewalle, Azou, Deschamps, Vantieghem, Delbecque (1), Pereira (1), Samyn A. (1), Vannieuwenhuyse (4), Mathijs (5), Jacobs (6), Samyn R. (6).

Verslag Louis O.

HBC Izegem heren 2° nationale - Achilles Bocholt: 30-27

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 09 september 2019 19:04

Deze zaterdag ontving Izegem promovendus Bocholt in sporthal de Krekel. Na een loodzware voorbereiding was het eindelijk zo ver: de competitiematch. Een match waarin de supporters de nieuwe spelerskern voor het eerst in actie zagen, maar ook een match waarin het team hun kampioenenambities moesten presenteren aan het publiek. Vorige week werd nog ruimschoots gewonnen van Bocholt in een oefenpartij, maar Izegem was gewaarschuwd dat dit zeker geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden. Bovendien had Robin Samyn zich de laatste training geblesseerd en was Aaron Vandewoestyne nog niet helemaal speelklaar.

Bocholt legde Izegem meteen het vuur aan de schenen en opende de score via Scheepers. Izegem reageerde kordaat via debutant S. Vandewoestyne en Deschamps (2-1). Ook onze nieuwe rechterbak, Sanderke Vermeiren, bewees dat hij de doelnetten in De Krekel niet lang hoefde te zoeken. Hij schoot na 6 minuten de 3-3 op het bord. Ondertussen bleef het een interessant spelletje haasje over tussen de Limburgers en de West-Vlamingen. Het verschil werd nooit groter dan 2 doelpunten. Het eerstgenoemde trio bleef voor de Izegemse goals zorgen en ook Vannieuwenhuyse pikte zijn doelpuntje mee. Halfweg de eerste helft kwam Arne Samyn kwalijk ten val in verdediging. Hij verzwikte zijn enkel en moest noodgedwongen de rest van de wedstrijd van uit de tribune gadeslaan… In verdediging moest wat geschoven worden en M. Demeulenaere werd ingebracht als nieuwe pivot. Izegem bleek dan ook even van slag waardoor Bocholt kon blijven aanklampen. In de 22ste minuut was het ook raak voor debutant nummer 3: Kobe “soetie” Soetaert hing de bordjes weer gelijk (9-9) en trok daarmee zijn positieve lijn van de voorbereiding door. Hij en Delbecque namen de ploeg op sleeptouw en zorgden er voor dat er met 15-15 kon gerust worden.

Ondanks het toch wel spannende verloop van de wedstrijd bleef het publiek wat op hun honger zitten. Vermeiren en Demeulenaere oogden het meest fris bij de start van de 2de helft en brachten Izegem op voorsprong tot 17-15. Bocholt leek niet onder de indruk en maakt in de 36ste minuut opnieuw gelijk (19-19). Pas een kwartier voor de buzzer wist Izegem de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Onze Pekkers scoorden 8x (aangevuurd door Mathijs en Vermeiren) en incasseerden maar 4 goals. Dit bleek genoeg om de overwinning alsnog binnen te rijven. Vandewoestyne plaatste de kers op de taart en scoorde de laatste en 30ste goal, wat hem na de wedstrijd veel lieftallige complimentjes opleverde. Eindstand 30-27.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Remmery (D), Delbecque (4), Demeulenaere (2), Deschamps (3), Mathijs (5), Soetaert (5), Vandewalle (1), Samyn, Vandewoestyne A, Vandewoestyne S. (4), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem, Vermeiren (5).

Verslag: Louis Olivier.

 

Kreasa Houthalen - HBC Izegem 2° nationale: 23-24 (2° wedstrijd finale PO)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 03 juni 2019 11:40

Na de 17-22 nederlaag afgelopen zaterdag stond Izegem voor een schier onmogelijke opdracht in Houthalen. Izegem kon niet rekenen op topscorer Mathijs. In een volle sporthal begonnen beide ploegen afwachtend aan de wedstrijd. Al na 1 minuut kreeg Robin Samyn een tijdstraf na een onvrijwillig contact. Izegem was echter niet onder de indruk en Jacobs bracht de 0-1 op het bord. De scheidsrechters waren dan opnieuw streng voor Izegem door ook Vannieuwenhuyse een tijdstraf te geven. Izegem bleef echter geconcentreerd verdedigen en na 10 minuten was de stand dan ook in evenwicht, 4-4. De thuisploeg profiteerde dan van enkele Izegemse missers en sloeg een kloof van 3 doelpunten om uit te lopen tot 7-4. Tijd voor coach Mathijs om een time-out te nemen. Deze ingreep bracht opnieuw vertrouwen langs Izegemse zijde. Met gevarieerd aanvalsspel en een sterke Ostyn in doel kwam Izegem 7-10 voor na 25 minuten spelen. De titelstress speelde de thuisploeg duidelijk parten want ze wisten in de laatste 15 minuten van de eerste helft slechts eenmaal te scoren. Robin Samyn en Delbecque zorgden voor een onverhoopte 8-12 ruststand. Behidj kreeg in de slotseconde ook nog een tijdstraf zodat Izegem de tweede helft met een man minder mocht aanvangen. Pereira opende de score, 8-13. De thuisploeg reageerde echter gevat en knabbelde beetje bij beetje aan hun achterstand. Vannieuwenhuyse en Pereira krijgen dan een tijdstraf zodat Izegem een viertal minuten in onderstel mocht spelen. De thuissupporters zorgden voor een helse sfeer en na 13 minuten was de stand opnieuw in evenwicht 15-15. De Limburgers kwamen zelfs op voorsprong maar Izegem reageerde opnieuw langs een sterke Robin Samyn en Jacobs. 17-17 na 20 minuten. Izegem moest nog 10 minuten standhouden. De thuisploeg nam echter de wedstrijd opnieuw in handen en kwam 19-17 voor. De meegereisde enthousiaste Izegemse supporters bleven de ploeg echter steunen en langs Delbecque en Arne Samyn kwam Izegem opnieuw langszij na 23 minuten. De spanning in de sporthal liep verder op en met nog vier minuten te spelen was de stand nog steeds in evenwicht, 20-20. Beide ploegen kregen nog kansen om de wedstrijd te beslissen maar konden niet meer afwerken. Een gelijke stand, maar gezien dit in handbal niet bestaat moesten er 2 x vijf minuten extra gespeeld worden om een winnaar aan te duiden. Delbecque bracht Izegem na 3 minuten spelen op voorsprong maar de thuisploeg reageerde direct. Pereira kon in de laatste minuut Izegem opnieuw op voorsprong brengen. 21-22 na de eerste verlenging. Nog 5 minuten standhouden en een extra match in Houthalen was een realiteit. De eerste kans in de tweede verlenging werd gemist langs Izegemse zijde. De thuisploeg reageerde echter gevat en scoorde tweemaal op rij en kwam zo 23-22 voor. Het thuispubliek begon al te vieren maar Izegem toonde zich heel weerbaar. Delbecque bracht in de laatste minuut de bordjes opnieuw in evenwicht. Houthalen had nog een kans om te scoren en de titel binnen te halen maar kon deze niet verzilveren. Met nog een 15-tal seconden op de klok kwam Izegem opnieuw in balbezit. Vannieuwenhuyse werd mooi vrij gespeeld en werkte perfect af. Het wonder was geschied. Izegem won met 23-24 in Houthalen. De thuisploeg miste op een haar na de titel en Izegem dwong door de overwinning een derde match af. Zaterdag om 20.15 speelt Izegem opnieuw in Houthalen. De winnaar van dit duel promoveert naar eerste nationale. Izegem toonde veel weerbaarheid in deze wedstrijd en kan met veel vertrouwen afzakken naar Limburg. De druk ligt volledig bij de thuisploeg die absoluut kampioen moet spelen.

speelden voor Izegem: Behidj, Declerck, Delbecque(6), Azou, Vandewalle, Deschamps(1), Jacobs(5), Lievens, Ostyn, Demeulenaere(1), Samyn A.(2), Samyn R.(5), Pereira(3), Vannieuwenhuyse(1) en Vantieghem.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top