HBC Izegem heren 2° nationale - HC Kraainem: 29-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 04 december 2019 12:29

Zaterdag vond de jaarlijkse sponsorreceptie van HBC Izegem plaats. Terwijl onze sponsors genoten van een rijkelijke maaltijd waren onze heren zich al aan het opwarmen in de grote zaal. De wedstrijd was immers aangekondigd als een “full-house” en de heren hadden nog een appeltje te schillen met de mannen uit Kraainem. In de heenronde speelden onze heren daar een vrij onmondige wedstrijd en moesten puntenloos terug naar huis keren. Ook het jammerlijk verlies in Herstal was een extra motivator om zaterdag een knalprestatie neer te zetten.

Kapitein Samyn opende de score voor Izegem. Kraainem reageerde meteen via de vlot scorende Buyssens. Onder impuls van Jacobs (week na week in betere vorm) en een klinische strafworp van Vermeiren stond Izegem na 12 minuten 6-4 voor. Ondertussen was de zaal al aangenaam gevuld en begonnen de trommelaars stilletjes aan op elkaar ingespeeld te raken (dank aan Pico!). Pico’s dodenmars leek aan te slaan bij de spelers. Vandewoestyne A. eiste zijn rol van topschutter op en knalde er 2 tegen de netten. Velen volgden zijn voorbeeld en de Kraainemse goalie werd vanaf dan van alle kanten belaagd. Enkelingen in het publiek omschreven Jacobs goal zelfs als “’t lelijkste jabke dak oois in min leven gezien heb”. Gelukkig worden doelpunten niet gequoteerd op schoonheid.
Ondertussen bleef de verdediging via de Samyntjes en sluitstuk Schonkeren hermetisch gesloten.
Vliegend, springend, duikend, vallend en ja zelfs kruipend hield “Corni” zijn netten schoon, tot groot jolijt bij de supporters, maar nog grotere frustratie bij de bezoekers. Op tegenaanval maakte Soetaert met een precisieshotje zijn 2de van de dag. Ruststand: 13-6.

Delbecque kende een moeilijke wedstrijd tegen de 6-0 van Kraainem. Gelukkig waren er andere spelers die wel hun goede vorm wel konden presenteren aan het publiek. Zo bewees onze bijna Red Wolve, Robin Samyn, helemaal hersteld te zijn van zijn knullige blessure. Hij opende de score, meteen aangevuld door Jacobs en Soetaert. (16-6 na 35’). Kraainem leek opnieuw iets meer tot scoren te komen. Gelukkig draaide de tandem Vandewoestyne-Samyn (Aaron en Robin dus… #verwarrend) op volle toeren. Vannieuwenhuyse pikte ook nog een doelpuntje mee. Izegem leek in het slot nog even van slag door de hoge 3-3 van Kraainem, maar Mathijs was niet onder de indruk. Zijn 2 opeenvolgende goals brachten Izegem opnieuw naar een tienpuntenkloof. De Pekkers gingen nog op jacht naar die altijd-schone 30ste goal maar schoten hun pijlen net iets te vaak mis waardoor ze op 29 doelpunten bleven steken. Eindstand 29-20.

Onze jongens pakten deze zaterdag probleemloos de 2 punten dankzij een solide verdediging en enkele spelers die het aanvallend aspect voor hun rekening namen. Hoe dan ook zal iedere speler scherp moeten staan als ze in Eupen willen winnen. De Oostkantonners zijn dan ook extra gemotiveerd na hun pandoering dit weekend tegen Amay. Izegem is opnieuw alleen leider en hopelijk blijft dat volgende week ongewijzigd!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck, Delbecque (1), Deschamps, Jacobs (4), Mathijs (4), Samyn A. (1), Samyn R. (5), Soetaert (4), Vandewoestyne A. (6), Vandewoestyne S. (1), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem, Vermeiren (2).

 

HBC Izegem Heren 2° nationale – HC Amay: 34-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: donderdag 21 november 2019 11:47

Nadat onze Heren de zaterdagshift gedraaid hadden op ons mosselfestijn, moesten ze de zondagse bezoekers een mooi dessert bezorgen. Met de mosselgevulde buikjes druppelden de Blue-White supporters stilletjes aan binnen tijdens de opwarming. Izegem-Amay is dan ook al enkele jaren een wedstrijd op het scherpst van de snee. Voor Amay zeker geen gemakkelijke match, rekening houdende met dat ze ’s zondags het hele land doorkruist hadden om tot in sporthal de Krekel te komen.

Nadat sponsor Gio de startworp had gegeven, kon de wedstrijd echt beginnen. Izegem oogde bijzonder fris en scherp in de openingsfase. Hoekspelers Jacobs en Deschamps legden vanop hoek de eerste pijnpunten bloot. Niet veel later gaven die de fakkel door aan opbouwer A. Vandewoestyne. Hij toonde 4 maal de weg naar doel. Vermeiren vulde het scoreverloop aan met 2 onhoudbare afstandsschoten. Na 15 min stond het al snel 10-6. Amay leek zich aanvankelijk aanvallend te herpakken, maar de Izegemse aanval nam geen gas terug. Onze lefties maakten het leven van de Luikse doelman bijzonder zuur, waardoor we na 30 minuten met een onverwachts comfortabele voorsprong naar de kleedkamer trokken: 18-12.

Amay liet de kopjes nog niet hangen en leek met 2 snelle goals nog een worp te doen naar een comeback. Gelukkig was Jacobs goed uitgeslapen. Met 3 goals in 5 minuten bracht hij Izegem opnieuw op het rechte pad. (24-17 na 40 min). Het Izegemse publiek gaf duidelijk te kennen dat ze geen slappe eindfase wilden zien. Hun gebeden werden verhoord, want Izegem bracht naast een vinnige aanval, ook nog een solide verdediging op het veld. Voor Amay was het vet van de soep en Izegem counterde naar hartenlust. Doelman Ostyn (toch wel één van de chouchou’s van het publiek) mocht de laatste 10 minuten Schonkeren nog aflossen. Hij bokste tot 7 keer toe de bal uit zijn kooi en ontving daarvoor een open doekje van de supporters. Misschien zou het naar de toekomst toe geen kwaad kunnen dat hij meer mosseltjes zou verslinden voor de wedstrijd! Uiteindelijk kreeg hij na 10 minuten maar 1 goal binnen. In de 22ste minuut legde S. Vandewoestyne de 30ste goal al in het mandje (met een combinatie tussen een draaibal en een lob). Het zweet brak bij voorzitter Vandewalle al uit toen hij zag dat Izegem zelfs op ramkoers lag met een 35ste goal. Jammer genoeg vergat Vannieuwenhuyse in de laatste seconde te schieten, waardoor de wedstrijd eindigde op een zeer knappe eindscore van 34-22.

Zoals zondag opnieuw bleek, is Izegem-Amay nog steeds een dubbeltje op zijn kant. Izegem veroverde dit maal verdiend de 2 punten en heeft daarmee de toon gezet voor de FULLHOUSE-wedstrijd tegen Kraainem op zaterdag 30 november.

Speelden voor Izegem: Ostyn (D), Schonkeren (D), Declerck, Delbecque (4), Demeulenaere, Deschamps (3), Mathijs (4), Samyn A, Samyn R, Soetaert (2), Vandewoestyne A. (5), Vandewoestyne S. (2), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem (1), Vermeiren (4), Jacobs (8).

 

HBC Izegem Heren 2° nationale – KTSV Eupen: 28-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 09 oktober 2019 12:46

Derby Time! Leider Eupen, die tot nu toe als een pletwals door 2de nationale raast kwam op bezoek in Sporthal de Krekel. De bezoekers hadden zich voorgenomen om ongeslagen kampioen te worden en winstkansen zagen er zaterdag rooskleurig uit. Onze Heren hadden hun start een beetje gemist. Op verplaatsing werd gemorst met de punten, maar gelukkig heeft onze herenploeg, net zoals BWD, een thuisreputatie om 'u' tegen te zeggen. Sinds 18/02/2017 was Houthalen de enige ploeg die in de Krekel in competitieverband kwam winnen. Eupen was gewaarschuwd.

Izegem begon secuur aan de wedstrijd. De tandem Deschamps-Vermeiren liep vlot: samen zorgden ze voor 5 doelpunten. Eupen oogde onmondig en kon maar 2 keer tegenprikken via topscoorder Schröder. Izegem rook bloed en schakelde een versnelling hoger. Een klinische counter van Vantieghem en een kwieke aanval van Delbecque brachten ons snel naar een 7-2 voorsprong. Weldra vroeg de kortgebroekte Eupense coach zijn eerst time out. Het spel van de Oostkantonners leek even te verbeteren, maar een fenomenale Schonkeren hield Izegem recht (9-7, 22’). Mathijs begon nu ook te scoren. Polfliet werd in de strijd gegooid om de meubels te redden. Opbouwer Vermeiren leek niet onder de indruk en pinde zijn raketschot onhoudbaar in de winkelhaak. Izegem scoorde opeenvolgend 5x en kon gaan rusten met 14-8.

Aaron Vandewoestyne (eerste helft wat onzichtbaar), opende de 2de helft feestelijk met 2 knappe goals. Ook broer Simon en Arne Samyn begonnen nu te scoren (18-9). De solide verdediging van vorig jaar stond er weer en het publiek schaarde zich als 8ste man achter de ploeg. Eupen morste met kansen waardoor na 20min weer een 10-puntekloof op het bord stond (25-15). Het moet wel gezegd dat Vannieuwenhuyse het tegen Schröder niet onder de markt had. Hoewel hij de opbouwer goed uit de match hield verzamelde hij toch 3 tijdstraffen (en daarmee een rode kaart). Eupen zette een slotoffensief in, maar Ostyn en het duo Vandewoestyne zorgden er voor dat Eupen niet meer kon inlopen. Izegem ging al freewheelend naar de 60ste minuut en ontving daarvoor in de slotminuut een staande ovatie van het publiek (met dank aan trommelaar Pico). Eindstand 28-20.

Zelfs 100 jaar na de feiten slagen de Duitstaligen er opnieuw niet in om Vlaanderen te veroveren. Op Zaterdag 5 oktober werd hun opmars gestopt ter hoogte van Sporthal de Krekel door een klein legertje strijdlustige blauwhemden. Hun ambities om ongeslagen kampioen te spelen zijn daarmee aan diggelen geslagen en dankzij de winst van Kraainem tegen Amay hebben we opnieuw een spannende competitie. Zaterdag wedstrijd tegen Sasja!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck (1), Delbecque (1), Demeulenaere, Deschamps (2), Jacobs (1), Mathijs (3), Samyn (3), Soetaert (1), Vandewoestyne A. (5), Vandewoestyne S. (2), Vannieuwenhuyse, Vantieghem (2), Vandewalle, Vermeiren (7).

 

HBC Izegem - HC Sasja: 30-25 (Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 15 oktober 2019 16:36

Na de klinkende overwinning tegen Eupen stond er een heus bekerweekend op het programma. De jongens van de liga 2 kregen een dagje reces want sporthal de Krekel was gereserveerd voor de prachtaffiche tegen Sasja. Bertje Remmery had bovendien zijn eerste selectie beet en mocht starten in de goal. Dat er 3 ex-Sasjaspelers in de selectie zaten maakte de wedstrijd zo nog aantrekkelijker + we kregen de clash tussen de gebroeders Mathijs te zien, Heidi hield haar hartje al vast…

Wegens het niveauverschil kreeg Izegem 3 doelpunten voorsprong bij aanvang van de wedstrijd. Een kleine buffer om het Antwerps geweld in de beginfase op te vangen. Rune Delbecque kreeg de voorkeur op Soetaert en bedankte met 2 doelpunten. Sasja begon gelijk opgaand en verdedigde slim (lees: “lokte aanvallende fouten uit”). Vandewoestyne A. vocht als een leeuw in aanval, maar de Antwerpse verdediging was zijn trucjes niet vreemd en liet hem maar 1 keer scoren. Door de 3 doelpunten voorsprong kwamen ze echter niet dichterbij en stond het na 8min nog 7-4. Izegem verloor even de pedalen waardoor de bezoekers op en over ons sprongen in de stand (8-10). Ondertussen werd Remmery afgelost door doelman Schonkeren die meteen de scheve situatie recht leek te trekken. Een finale inspanning van Vandewoestyne S. en Vantieghem bracht ons voor de rust nog op gelijke hoogte (11-11).

Trainer Mathijs had de jongens gewaarschuwd voor de blitzstart van Sasja en opperde zelfs dat er winstkansen waren als we die zonder veel kleerscheuren konden doorkomen. Ondertussen had onze supporterskern de bovenste regionen van de tribune achter zich gelaten, en het trommelgeweld (en de met-hop-gesmeerde kelen) tot naast het veld gebracht. De trommelvliezen zouden het die avond nog zwaar te verduren krijgen (een kleine woordspeling was hier wel op zijn plaats). Ondertussen werd weer gehandbald! Het duurde niet lang tot Sasja 3 doelpunten uitliep op onze Pekkers. Maar gelukkig was dit buiten onze hoekspelers gerekend. S. Vandewoestyne heerlijk over het hoofd, Vermeiren van op de 7m-lijn, een dubbeltje van Jacobs et voila, Izegem stond opnieuw op gelijke hoogte. Ondertussen gingen de laatste 6 minuten in. De supporterskern had het hele publiek in hun fanatisme meegekregen en zag de hele tribune recht veren toen Delbecque ons opnieuw op voorsprong schoot. Gert-Jan Mathijs was ondertussen aangesteld als spelverdeler en leek Sasja eigenhandig naar de overwinning te brengen. Gelukkig stond Schonkeren fenomenaal te keeperen en kon Sasja zo geen kloof slaan. In de absolute slotminuut bracht Vermeiren ons opnieuw langszij via een strafworp. Simons poging in de laatste seconde voor de winning goal zoefde nog snoeihard naast de verkeerde kant van de paal… Verlengingen dus!

Sasja moest hun energierovende start van de wedstrijd bekopen in de eerste 5 minuten verlenging. Schonkeren hield zijn netten schoon en Izegem leek te spelen alsof ze vleugels gekregen hadden (en nee, er zat geen Red Bull in de drankflessen). Met nog 5 minuten te gaan stonden we 26-23 voor!
In de 2de verlengingshelft ging Sasja helemaal kopje onder. Aangevuurd door een fantastisch publiek duwde Izegem het mes nog iets dieper. Mathijs tekende voor de 30ste en laatste goal. Ondertussen was het feestje op de bank al begonnen. Bij de buzzer bestormden de supporters het veld. Kapitein Samyn dankte het publiek met de megafoon, gevolgd door hun klassieke strijdkreet: “HATSAFLATS”.
Eindstand 30-25.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Delbecque (4), Demeulenaere, Deschamps, Jacobs (3), Mathijs (3), Samyn (2), Soetaert (1), Vandewoestyne A. (2), Vandewoestyne (4), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem (1), Vermeiren (6).

 

HBC Izegem Heren 2° nationale – HC Herstal: 29-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 24 september 2019 13:13

Na de verloren wedstrijd in Amay en de matige winst in Roeselare ontving onze herenploeg HC Herstal in eigen huis. Een ploeg met heel wat ervaring waar trainer Mathijs al lange tijd voor waarschuwde. De ploeg moest zich herpakken om de kampioenenambities kracht bij te zetten. Jacobs, Allaert, Demeulenaere, Samyn R. en Vandewoestyne S. lagen nog steeds in de lappenmand. Vandewalle vervolledigde de spelerskern na de verloren wedstrijd tegen Eeklo van Heren 2.

Herstal was de eerste die de netten liet trillen. Vermeiren boog deze achterstand meteen om in een voorsprong dankzij 2 knappe goals. De eerste 10 minuten waren vrij aftastend maar via 2 doelpunten van Vandewoestyne ontstond toch een kleine voorsprong (5-3). Izegem schakelde plots een versnelling hoger en Herstal kon niet meer volgen. Het doelkader van de Luikse goalie werd een schietkraam en de befaamde Izegemse verdediging, die tijdens de seizoenstart maar een schim van zichzelf was in vergelijking met vorig jaar, kwam weer bovendrijven dankzij een gezonde hoeveelheid agressiviteit. Aangevuurd door een bijzonder actieve supporterskern (met nieuw trommelgeweld) kreeg Herstal geen voet meer aan de grond. We konden gaan rusten met een comfortabele 14-9 voorsprong.

Kapitein Samyn kwam het best uit de kleedkamer. Ondanks een abominabele nachtrust oogde onze pivot bijzonder fris en tekende voor 2 fraaie doelpunten. Vannieuwenhuyse leek daarentegen zijn hoofd in de kleedkamer vergeten te hebben. Na enkele minuten werd hij met een dom (maar terecht) rood karton naar de tribune verwezen. Izegem liet het niet aan hun hart komen en verhoogde andermaal het tempo. Aangevuurd door Roef Mathijs scoorde Izegem 5 maal achter elkaar. Met enkel nog het slotkwartier te gaan leek de overwinning al veilig gesteld (20-11). Ook nu bleven onze jongens vlot scoren (9x). Demeulenaere ontdekte van op de pivot dat hij zowel rechts- als linkshandig kan spelen en Declerck leek zijn oude vorm terug te vinden met 3 knappe goals. Herstal had ondertussen hun 2de adem gevonden en kon ook nog 8 keer de Izegemse goalie verschalken. Eindstand 29-19.

De overwinning levert Izegem een 3de plaats op achter de ongeslagen leiders Eupen en Amay. Deze zullen elkaar volgende week bekampen in sporthal Robert Collignon, de thuishaven van Amay. Onze Pekkers trekken naar Kraainem, dat 2 punten minder telt in het klassement.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck (3), Delbecque (4), Demeulenaere (1), Deschamps (3), Mathijs (8), Samyn (3), Soetaert (1), Vandewalle, Vandewoestyne (4), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (2).

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top