HK Waasmunster - HBC Izegem: 20-28 (BvB)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 17 september 2021 13:05
Vlak na de thriller in Kortrijk van afgelopen zondag, maakte HBCI zich al klaar voor de volgende ronde in de Beker van België. Liga-1-ploeg HK Waasmunster (de ex-ploeg van Sander Vermeiren) was de tegenstander van de dag. Woensdagavond om 20u30 kruisten beide ploegen de degens.
Omdat HKW 2 klassen lager speelt dan ons herenteam krijgen zijn een bonus van 5 doelpunten in het begin van de wedstrijd. Robin Samyn opende de score voor Izegem. Waasmunster toonde zich weerbaar en scoorde meteen 2 keer tegen (7-1). De thuisploeg beroepte zich na 7 minuten op een time-out. Coach Mathijs maakte hier aardig gebruik van en legde meteen de pijnpunten van de verdediging van de thuisploeg op tafel. Via Vermeiren, Vandewoestyne S en Vandewoestyne A vonden we 5 maal op rij de weg naar doel. Tim Seghers prikte nog eens tegen, maar na een nieuwe blauw-witte aanvalsgolf (waarmee ik naar Izegem verwijs, aangezien HKW woensdag in het blauw speelde) slikten de Waaslanders opnieuw 6 doelpunten op rij. Voornamelijk Simon Vandewoestyne was aan een bedrijvige wedstrijd bezig met 4 doelpunten in de eerste 20 minuten. Met nog 5 minuten te gaan stond Waasmunster 8-12 in het krijt. Ze hervonden echter hun 2de adem en scoorden plots 4 doelpunten op rij en kwamen zo weer langszij. Vermeiren beslechtte in het absolute slot de ruststand nog in ons voordeel met 2 prikken in de winkelhaak in de laatste minuut. Ruststand: 12-14.
Waasmunster kwam vol goede moed het veld weer op en speelde alsof ze niets te verliezen hadden. Aanvallend vonden ze sneller de weg naar doel, maar gelukkig viel de Izegemse doelpuntenmachine nooit echt stil. Met name de tandem Soetaert-Delbecque leek vlot te lopen en was goed voor 4 doelpunten in de eerste 6 minuten van de eerste helft. Waasmunster speelde al bij al goed mee, maar ieder thuisdoelpunt werd gepareerd met 2 uitdoelpunten en zo liep Izegem beetje bij beetje verder uit in de stand. Coach Mathijs kon naar hartenlust roteren en zo pikten ook Vandewalle, Samyn A hun doelpuntjes mee. Louis Beudet speelde bijna de volle 60 minuten en vond ook de weg naar doel. Voor Beudet is het zijn eerste officiële goal voor de club en laat ons hopen dat er nog veel zullen volgen! Izegem speelde de wedstrijd volwassen uit en kwam nooit echt in de problemen. In de volgende ronde treffen we de winnaar van het duel tussen Handbalclub Eeklo en Elita Lebbeke.
Eindstand: 20-28
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vandewalle (1), Samyn A (2), Delbecque (3), Mathijs (1), Samyn R (2), Soetaert K (3), Vandewoestyne S (4), Soetaert S, Vandewoestyne A (5), Beudet (1), Demeulenaere, Vannieuwenhuyse (1), Vermeiren (5).

Apolloon Kortrijk -HBC Izegem: 19-20 (BvB)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 17 september 2021 12:02
Afgelopen zondag zakte ons herenteam af naar de Lange Munte voor hun openingsmatch van het seizoen. In de eerste ronde van de Beker van België troffen we meteen de rivalen uit Kortrijk. De 2 hoogst geklasseerde West-Vlaamse teams kennen elkaar uiteraard door en door. Deze wedstrijd wordt zoals altijd op het scherpst van de snee gespeeld en kan enigszins als maatstaf dienen voor wie de voorbereiding het best verwerkt had na 8 maanden zonder handbal.
Kortrijk toonde zich meteen fris in het wedstrijdbegin. Olexiouck was niet onder de indruk van de fysiek imposante 6-0 van Izegem en prikte er meteen 2 tegen de netten. Izegem kwam via de broertjes Vandewoestyne al snel langszij (2-2). Daarna volgde een spelletje haasje over waarbij de doelpunten maar mondjesmaat op het scorebord verschenen. Kortrijk ving de schotkracht en powerplay van Izegem om met een hoge en dynamische verdediging en prikte daarna tegen met snedige counteraanvallen. Bij beide ploegen leek de bibber er wat in te zitten: aan beide kanten vlogen schoten over, naast en op de doelpalen van de keepers waardoor het scoreverloop niet al te hoog op liep. Ook Schonkeren had zijn bijdrage met enkele prachtige parades. De wedstrijd kabbelde verder en na 23 minuten stond het 6-5. Een time-out van coach Mathijs zorgde voor hernieuwde krachten bij onze spelers. Na 3 goals van Mathijs, Delbecque en Vandewoestyne A. sloegen we vlak voor rust een kloofje. Ruststand 6-8.
Izegem kwam duidelijk sterker uit de kleedkamer dan Apolloon. Met Aaron Vandewoestyne aan het kanon stond het in de 40’ste minuut al 9-14. De Kortrijkse topscoorder van deze wedstrijd (Tore Devos) hield Kortrijk nog enigszins in de wedstrijd met 3 opeenvolgende doelpunten en sterk verdedigend werk. Kortrijk slaagde er in om hun vizier weer wat scherper te stellen en kon zo verhinderen dat Izegem de wedstrijd in een definitieve plooi kon leggen. Samyn R. toonde zich aanvallend en verdedigend een gesel voor Apolloon en ook Demeulenaere pikte een doelpuntje mee.
Met nog 10 minuten te gaan stond Izegem 12-18 op voorsprong. Kortrijk zou Kortrijk echter niet zijn als ze niet tot het einde zouden vechten voor de overwinning. Vercauteren ging over naar een alles-of-niets-tactiek door met mandekking te spelen in verdediging. Izegem was enigszins uit hun lood geslagen en het ene na het andere tegendoelpunt vloog Schonkeren plots langs de oren. Gelukkig bleven Vandewoestyne en Mathijs koelbloedig in het absolute slot. Rune speelde Mathijs vrij met een subtiel lobpasje naar de rechterkant, waarna ijskonijn Roef de verlossende winning goal tegen de netten schoof. Na een gigantisch remontada strandde Kortrijk nipt op 1 doelpuntje van verlengingen.
Eindstand: 19-20
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Beudet, Delbecque (1), Demeulenaere (1), Mathijs (3), Samyn A, Samyn R (3), Soetaert K (1), Vandewalle, Vandewoestyne S (1), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (2), Vandewoestyne A (8 ).
 

HBC Izegem - KV Sasja: 24-24 (4-3) (BvB)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 05 oktober 2020 14:24

Na een lange voorbereiding vol oefenwedstrijden keken Izegem en Sasja elkaar voor het eerst dit seizoen in de ogen met een inzet: de 2de ronde van de BVB. In de voorbereiding hadden de ploegen al eens tegen elkaar gekampt. Toen ging Sasja de bietenbrug op, want het werd een duidelijke 34-16-zege voor Izegem. Maar maakt u zich geen illusies, bekerwedstrijden kennen doorgaans een ander verloop. Sasja was uit op revanche nadat ze hier vorig jaar in de BVB na verlengingen in het stof beten. De tribunereservaties waren snel gevuld en in het sportcafé volgde nog een klein supporterslegioen de wedstrijd op het scherm. 

Evergems jeugdproduct De Cubber toonde na 1 minuut meteen de weg naar doel. Vermeiren bood hem een mooi weerwoord met 2 onhoudbare pegels van op 10m. Ondanks veel kansen werden de doelmannen nog niet op de proef gesteld. Aan beide kanten trilden paal en lat meerdere keren, maar sommige schoten zweefden ook ruimschoots over en naast de goal. Sasja vond opnieuw de weg naar de goal rond de 10de minuut (2-4). Ruben Mathijs viel in en bracht Izegem terug tot op 4-5 in de 20ste minuut. Sander ‘le canonnier’ Vermeiren had opnieuw wat meer geluk in de afwerking. Samen met Ruben Mathijs (niet toevallig de enige 2 Izegemse doelpuntenmakers in de eerste helft) zorgden ze voor 3 goals terwijl Schonkeren zijn netten 10 minuten lang schoon hield. In de 25ste minuut stond de ruststand al op het bord: 7-5. 

De 2de helft gaf hetzelfde spelbeeld als de eerste: een defensieve slag. Maar dit keer eisten de doelmannen wel een hoofdrol op. Sasja maakte gelijk in de 38ste minuut (7-7). Jacobs, die debutant Lachal kwam vervangen, kende een goede invalbeurt en drukte meteen zijn stempel. Samen met Mathijs brachten ze in 1 minuut Izegem terug op voorsprong (9-7). Plots ging het scoreverloop bijzonder snel. Beide ploegen counterden vlot, waardoor het in de 42ste minuut plots  11-10 stond. Vermeiren en Mathijs eisten opnieuw een hoofdrol op. Met nog 10 minuten te spelen stond het 13-11 voor de thuisploeg. Hans Lambrigts nam zijn ploeg op sleeptouw en keerde het tij. Plots ging Sasja op en over Izegem en stond het 13-14 met nog 5 minuten te spelen. Een geluk dat de gebroeders Soetaert zaterdag in het blauw speelden, want zij weerhielden Izegem van een eerste nederlaag. In de absolute slotseconde krijgt Sander Soetaert via een carambole de bal en schuift hem naast de keeper binnen. 15-15 en dus verlengingen. 

Aaron schoot nu ook wakker en bracht ons op voorsprong. Ook K. Soetaert scoorde, maar in een dolle slotfase kwam Sasja nog aanklampen: 18-17 na 5 minuten. Op het scherpst van de snee trof Mathijs weer raak. Het afwerken stokte en Arne Samyn werd met zijn 3de tijdstraf naar de tribune verwezen. Ondanks een fenomenale Schonkeren maakte Sasja opnieuw gelijk in de 4de minuut (19-19). Na 2 gemiste open kansen kreeg Robin Samyn opnieuw de bal en draaide de bal koelbloedig langs het been van de Antwerpse doelman in de laatste minuut, maar ondanks een knappe penaltysave van Ostyn vond Ritzen in het slot alsnog de achterkant van het net. 2de keer verlengingen dus. 

Aaron Vandewoestyne trok het laken naar zich toe en bracht Izegem naar een 2-puntenkloof. Kostic speelde op ervaring en wist meermaals een strafworp af te dwingen bij het scheidsrechtersduo, waardoor Sasja bleef aanklampen. Robin Samyn mocht na een bijzonder licht contact zijn broer gaan vervoegen in de tribune na een 3de tijdsstraf. Kon Izegem de verdediging staande houden zonder de Samyns in de 5 slotminuten? Sasja dwong nu kans na kans af, maar het was Schonkeren die het vuile werk opknapte voor Izegem. Mathijs knalde ons in de 2de minuut (laatste verlengingen) naar 24-22. Ondanks Schonkerens miraculeuze reddingen maakte Sasja alsnog gelijk. De laatste vrije worp van Van Ransbeeck zoefde over de muur maar trof de kruising. 24-24, Strafworpen dus…

Sander Vermeiren nam de openingsworp maar trof de verkeerde kant van de paal. Sasja trof daarna 2 maal raak. Sander Soetaert schoof zijn strafworp binnen en Brice Lachal krulde de bal heerlijk voorbij de doelman en lachte diens intimidatie-actje heerlijk weg. Schonkeren eiste andermaal een hoofdrol op. Hij pakte 2 strafworpen op rij, nam de bal vervolgens in de hand en ging er als een standbeeld mee pronken voor de tribune. De Krekel barstte bijna uit z’n voegen. Ruben Mathijs prikte de finale strafworp heerlijk in de rechter bovenhoek. De zaal ontplofte en de spelers bestormden het veld. Izegem knikkert het 2de jaar op rij Sasja uit de Beker van België, maar niet zonder slag of stoot. Volgende week openen we de competitie thuis tegen Eynatten.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Demeulenaere W, Deschamps, Jacobs (1), Lachal (1), Mathijs (7), Samyn A, Samyn R (1), Soetaert K. (2), Soetaert S. (1), Vandewalle, Vandewoestyne A. (3), Vandewoestyne S. (1), Vantieghem, Vermeiren (6).

Competitiestart Heren - Praktisch

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: donderdag 16 september 2021 15:52
Onze heren openen hun competitie met de thuiswedstrijd tegen Kreasa Houthalen op zaterdag 18 september om 20u15 in Sporthal De Krekel
💙 Supporters welkom MET Covidsafe ticket!
🤍 Toegangsprijzen:
  • Standaard: 8 €
  • Studenten (met studentenpas) en 65plus: 4 €
  • -18 jaar en andersvaliden + begeleider: gratis
💙 10 beurtenkaarten te koop aan 40 €!
🤍 Leden en sponsors kunnen hun 10 beurtenkaarten afhalen voor de wedstrijd morgen en voor de wedstrijd tegen KTSV Eupen (2/10/'21)
 
⚪️🔵💪 C'mon Blue-White-Dynamite💪 ⚪️🔵
 

Voorbereiding Heren 1° nationale

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 19 augustus 2020 17:43
De ellenlange voorbereiding van onze herenploeg zal mogelijks dan toch enkele oefenwedstrijden kennen! Hieronder vinden jullie de geplande vriendschappelijke westrijden voor komend seizoen. Supporters zullen hoogstwaarschijnlijk niet toegelaten worden, maar jullie kunnen de uitslagen komende maand volgen via de Facebook- en Instagrampagina.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top