Kreasa Houthalen - HBC Izegem 1° nationale: 30-26

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 01 december 2021 13:19
Izegem demonstreerde laatste weken hun goede vorm in de competitie. Nadat ze leider Sasja op een gelijkspel hielden en op een diefje 2 punten gingen halen bij de rivalen van Kortrijk, wachtte de verre verplaatsing naar Houthalen. Sinds de promotiestrijd in 2de nationale tussen Houthalen en Izegem van enkele jaren geleden, had de Limburgse ploeg dankzij hun transferbeleid toch een transformatie door gemaakt. In de heenronde bleef de wedstrijd in de Krekel steken op een gelijkspel, maar met een busrit van 3u in de benen zou het geen evidentie zijn om dit resultaat te evenaren of overtreffen.
Na een korte studieronde opende topschutter Van Criekinge de score voor de thuisploeg. Aaron Vandewoestyne was bij de les en was 3 keer trefzeker voor de Izegemnaren. Verdedigend ging het HBCI echter iets minder goed af. De onvermijdelijke Van Criekinge kon profiteren van een tijdstraf van S. Soetaert en maakte zowaar 4 doelpunten op een rij. Na 20 speelminuten keek Izegem al tegen de dubbele cijfers aan (10-5). Gelukkig vond Delbecque wel vlot de oplossing op de Houthalense verdediging. Met 2 doelpunten van zijn hand kon Izegem nog milderen. Jammer genoeg voor Izegem deed Bert Haex (met zijn 3de en 4de goal van de wedstrijd) Runes werk weer helemaal teniet. Na 25 minuten stond er al 14-7 op het scorebord. Met een finaal eindspurtje langs Mathijs en Samyn kon Izegem de ruststand nog temperen tot een 3-puntenkloof: 14-11.
Het was duidelijk dat Izegem z’n start van de wedstrijd gemist had, maar de 4 goals in de laatste minuten waren relatief hoopgevend. Houthalen haalde echter nooit hun voet van het gaspedaal en iedere keer dat een van hun speler uit de spotlight verdween, verscheen er een andere aan het kanon. Dit maal was het Bram Schepers die met 3 doelpunten Izegem weer van hun stuk brachten. Wit konijn uit de hoed, Ward Demeulenaere, bedankte voor z’n invalbeurt en legde er ook 2 in het mandje. De vinnigheid van Delbecque bracht Izegem nog terug tot op 3 doelpunten, maar dichter kwamen de Izegemnaren nooit. Met 4 goals in de laatste 10 minuten bracht van Criekinge de Houthaalse schaapjes op het droge. Eindstand 30-26.
Izegem achtervolgde uiteindelijk de gehele wedstrijd en moest na 60 minuten z’n meerdere erkennen in de thuisploeg. Gelukkig hebben we horen waaien dat de prijzen pas in de play-offs verdeeld worden… Volgend weekend komt Merksem op bezoek. De ploeg kon nog maar 1x winnen dit seizoen, uitgerekend tegen onze blauwhemden. Robin Mathijs en zijn gelederen hebben dus duidelijk nog een eitje te pellen met de Antwerpenaren.
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Nottebaert (D), Demeulenaere (2), Beudet (1), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (2), Vandewoestyne A. (8), Vandewoestyne S (1), Soetaert S, Delbecque (6), Samyn A, Samyn R (3), Mathijs (3), Vandewalle.

Apolloon Spurs – HBC Izegem Heren 1° nat.: 27-28

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 22 november 2021 12:43
De derby der derby’s blijft toch die tussen Apolloon Kortrijk en HBC Izegem. Plaats van afspraak zondagnamiddag was De Lange Munte. Net zoals in de bekerwedstrijd tegen Initia Hasselt kende Izegem opnieuw een valse start. Dat kon niet gezegd worden van Apolloon dat voornamelijk via Tore Devos en Jan Seenhoudt na goed een kwartier reeds 10-4 voor stond. Een goede doelman Arne Schonkeren wist erger te voorkomen.
Izegem herpakte zich echter en kwam via doelpunten op verschillende posities langzaam maar zeker dichterbij. Met een 15-12 ruststand mochten de Izegemse supporters terug hoop koesteren. Ook in het begin van de tweede helft hielden beide teams elkaar in evenwicht met een 20-17 tussenstand na 40 min. Het signaal voor Izegem om een tandje bij te schakelen via een sterke Vermeiren geruggensteund door Aaron Vandewoestijne. Ondanks weerwerk van Olexiouk wist Izegem in de 28° minuut voor het eerst langszij te komen: 26-26. In een razend spannend slot pakte Apolloon een optie op de winst via een doelpunt van Natan Driesens (27-26) maar Beudet en Delbecque beslisten er met twee Izegemse doelpunten in de slotminuut anders over. Na winst in de Beker, pakken onze jongens dus opnieuw de volle pot tegen Apolloon Kortrijk met het kleinste verschil na een ware propagandamatch voor de handbalsport.

HBC Izegem Heren 1° nationale – KV Sasja: 22-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 15 november 2021 16:42
Zaterdagavond werd de competitie na een lange onderbreking weer hervat. HBC Izegem had kennelijk een sterke dag. De dames lieten zaterdag in de Krekel geen spaander heel van Handbalclub Brabo Denderbelle (40-15) en ook onze liga ploeg verstevigde hun leidersplaats met een overwinning tegen de buren van Handbalclub OLVA Brugge (29-25). Om de “Treble” te vervolledigen diende onze herenploeg de Antwerpse Sasjanen te kloppen. Sasja staat leider in Nationale 1 en versloeg al rechtstreekse belagers Kortrijk en Eupen in eigen huis en is daarom de te-kloppen-ploeg van de reeks. Maar een verplaatsing naar de Izegemse heksenketel lijkt voor de Antwerpenaren geen evidentie. In 2020 werden ze hier onverbiddelijk uit de beker geknikkerd door onze heren na strafworpen. Voeg nog wat Izegemse ex-spelers van Sasja (Vandewoestyne A, Schonkeren, de gebroeders Soetaert) toe aan de wedstrijd en je krijgt een pittig recept voor een mooie zaterdagsmatch.
Als speler tegen je ex-ploeg mogen aantreden, dat geeft toch altijd een extra motivatieboost. Vandewoestyne bewees zijn gretigheid en opende meteen de score. Sasja (met Kevin Jacobs opnieuw tussen de lijnen) bood een kordaat weerwoord en zette na 6 minuten een eerste kloofje op het bord (2-4). Izegem leek echter niet onder de indruk. Blauw-witte scherpschutters Vermeiren en Vandewoestyne wogen op de bezoekende verdediging en brachten ons terug tot 7-5 na 15 minuten. Sasja rechtte opnieuw de rug. Onder impuls van een bedrijvige Van Ransbeeck K. en een sterk aanvallend blok (waarbij het gevaar van alle kanten leek te komen) maakte Sasja opnieuw gelijk. Verdedigend vonden ze echter geen oplossing tegen onze vlot scorende opbouwers. Vandewoestyne en Vermeiren (in de eerste helft samen goed voor 11 van de 13 doelpunten) scoorden aan de lopende band. Ook Arne Samyn (verdediger in bijberoep) pikte zijn doelpuntje mee. Als Izegem in aanval dan toch een steek liet vallen dan wist doelman Schonkeren met enkele acrobatische kattensprongen een snelle tegengoal te voorkomen. Ook Bert Remmery eiste zijn momentje in de spotlight op met een penalty-safe en een redding in de daarop volgende fase. Sasja haakte in de slotfase net nog hun wagonnetje aan, waardoor we konden gaan rusten met 13-12.
Een stunt tegen de leider was dus geen onwaarschijnlijkheid meer. Sasja geraakte kennelijk niet in hun sas (no pun intended) en onze heren speelden ook een verdienstelijke eerste helft. Een bijzonder lawaaierige sporthal de Krekel zag dan ook 16 gemotiveerde blauwhemden het veld betreden voor de start van de 2de helft. Robin Mathijs had in de rust geroteerd en die aanpak bleek de juist te zijn. Demeulenaere opende de score voor Izegem. Ook Sander Soetaert had zijn opwarmingstrui vervangen voor zijn wedstrijdtrui en kwam zich in de debatten mengen. Het leverde hem een hattrick van de zuiverste soort op. Kostic en Van Ransbeeck E. staken daarna ook hun neus aan het venster waardoor Sasja overeind kon blijven en zelfs de leiding nemen (18-19 na 45 min). Zoals uit het verleden al gebleken is, staat Ruben ‘Roef’ Mathijs in een spannende slotfase op z’n scherpst. Na een vrij onzichtbare wedstrijd liet hij zich plots 2 maal op rij op het wedstrijdblad noteren en bracht Izegem zo opnieuw op voorsprong. Na 2 slordigheden in aanval konden de bezoekers echter het laken meteen weer naar zich toe trekken (20-21 met nog 10 min op de klok). Sander Soetaert werkte in de 53ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen, maar Roelants bracht Sasja opnieuw langszij. Ruben Mathijs knalde met zijn 3de doelpunt van de avond in de 56ste minuut de 22-22 op het bord. De slotfase werd gekenmerkt door voornamelijk rommelig handbal met veel afval in het spel. Beide ploegen gebruikten in de slotminuut nog een time-out maar niemand kwam nog tot scoren.
In een wedstrijd waar het muntje beide kanten op kon vallen, bleef het muntje gewoon recht staan. Beide ploegen maakten aanspraak op de overwinning en dan is een gelijk spel de meest correcte uitslag. Voor onze jongens een goede prestatie na de zure verliespartij tegen Hasselt. Voor Sasja een bitter puntenverlies aangezien Eupen nu de leidersplaats weer voor het grijpen heeft. Volgende week moet HBCI weer vol aan de bak, want dan wacht namelijk de Swarming Derby in en tegen de buren van Kortrijk.
Speelden voor Izegem:
Schonkeren (D), Remmery (D), Beudet, Delbecque, Mathijs (3), Samyn A. (1), Samyn R, Soetaert K (1), Soetaert S (4), Vandewalle, Vandewoestyne A (7), Vandewoestyne S, Vannieuwenhuyse, Vermeiren (5), Demeulenaere (1), Tack.

HBC Izegem Heren – Initia Hasselt: 23-28 (1/8° finale BvB)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 15 november 2021 20:24

In de 1/8° finale van de Beker van België kregen we vorige donderdag bezoek van BeNeliga club Initia Hasselt. Een club met een roemrijke traditie die dit seizoen voluit de kaart trekt van jeugdige talenten. Zelfs op Wapenstilstand rekende het talrijk opgekomen publiek op het nodige handbalgeweld. De Izegemse kanonnen gaven echter niet thuis tijdens het eerste wedstrijdkwartier. Teveel technische fouten werden genadeloos afgestraft door een technisch verfijnd en snel acterend Initia Hasselt. In een mum van tijd stond via o.a. Bertels en D’Hanis een 3-10 tussenstand op het scorebord en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Terwijl het publiek  genoot van de Hasseltse technische hoogstandjes met o.a. cirkelspeler Gevers, kwam ook Izegem stilaan meer in de wedstrijd. Via Vermeiren en Simon Vandewoestijne werd de rust bereikt bij 8-15.

Wie te lang bleef plakken in de HandbalBar werd aangenaam verrast bij terugkeer in de sportzaal. Via Robin Samyn en Aaron Vandewoestijne reduceerde Blue-White-Dynamite de kloof tot slechts 4 doelpunten na 38’. Het Izegemse publiek begon zowaar te geloven in een stunt maar dat was buiten Initia Hasselt gerekend. Weliswaar minder dominant dan tijdens de eerste helft verloren de Hasselaren nooit de controle over de wedstrijd. Het laatste kwartier van Izegem was zeker hoopgevend met het oog op de komende competitiewedstrijden met een sterke invalsbeurt van de broers Soetaert. Bij een 23-28 eindstand mocht het Izegemse publiek terug richting HandbalBar na een leuke pot handbal waarin Izegem vooral in het eerste kwartier te weinig bij de les was om het Initia Hasselt echt moeilijk te maken.

Schonkeren (D), Remmery (D), Beudet, Delbecque, Mathijs (1), Samyn A, Samyn R (3), Soetaert K (2), Soetaert S (2), Vandewalle (2), Vandewoestyne A (4), Vandewoestyne S (5), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (4), Demeulenaere , Tack.

HBC Izegem Heren 1° nationale - KTSV Eupen: 24-29

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: donderdag 07 oktober 2021 20:55

Zaterdagavond stond een fijne topper op het programma voor de heren van Handbalclub Izegem. Medepromovendus KSV Eupen kwam op bezoek in Sporthal De Krekel. In de voorbereiding schoven alle ploegen de zwartepiet nog naar elkaar door betreffende wie titelfavoriet zou zijn, maar na twee speeldagen zijn al redelijk wat maskers afgevallen. Het lijkt duidelijk: Eupen is de favoriet. De Oostkantonners hebben sterk ingekocht, en onder leiding van ex-goalie Polfliet lijkt er een doelpuntenmachine met vechtlust te staan. 

HBC Izegem wist uit hun eerste twee competitiewedstrijden slechts één punt te puren, dus er heerste een lichte zenuwachtigheid voor de komst van Eupen. De supporters waren echter snel gerustgesteld: Izegem vocht met een leeuwenhart in de eerste helft, en wist zelf ook een goed potje mee te handballen. Na tien minuten stonden onze heren 5-5 gelijk, na onder meer twee doelpunten van Sander Vermeiren. Aaron Vandewoestyne bracht Izegem zelfs op voorsprong. Vijf minuten later nam Eupen echter weer het voortouw. Via een zeer bedrijvige Schroeder en enkele aanvallen aan een waanzinnig tempo stond het plots 8-11. 

Kedziora leek even een grotere kloof te kunnen slaan, maar via Roefke Mathijs en Rune Delbecque gingen onze heren met een 14-15 stand rusten. Vele supporters op de tribune waren het met elkaar eens: dit was een zéér goede eerste helft van onze jongens. 

Eupen nam een razende start na de rust, waardoor Izegem meteen moesten achtervolgen. Roef en Simon Vandewoestyne milderden, maar Eupen wist onze Izegemnaren in de tweede helft steeds ver genoeg op afstand te houden. Er was ook wat pech mee gemoeid. Steeds wanneer het geloof om dichterbij te sluipen groot werd, kreeg Blue White een aanvallend blok of een misser tegen. Tien minuten voor het einde werd duidelijk dat Izegem niet meer bij de tegenstander zou raken. Sander Vermeiren scoorde nog een prinsheerlijk doelpunt achter de rug, maar de wedstrijd was gespeeld. Eindstand: 24-29 

Speelden voor HBCI: Beudet (4), Demeulenaere, Delbecque (4), Matthijs (2), Remmery (D), Samyn A., Samyn R. (2), Schonkeren (D), Soetaert K., Soetaert S. (1), Vandewalle, Vandewoestyne S. (1), Vandewoestyne A. (6), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (4), Tack.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top