Op zaterdag 21 mei 2022 werd de vierde speeldag van de VHV-competitie gespeeld in Izegem. De M15 speelde tegen Hubo Initia Hasselt en Hestia Bilzen. Het waren twee sterke tegenstanders. Hubo Initia Hasselt stond op de eerste plaats en verloor nog geen enkele wedstrijd in de drie vorige VHV-tornooien.

De eerste wedstrijd was tegen Hestia Bilzen. Hestia Bilzen kwam meteen 1-4 voor. Langzamerhand ging HBC Izegem beter verdedigen en schoot Eliza een aantal malen fraai raak. De thuisclub slaagde er daardoor bijna in de rollen om te draaien, maar Hestia Bilzen hield stand. Hestia Bilzen won met 6-8.

De tweede wedstrijd van HBC Izegem was tegen Hubo Initia Hasselt. Tegen de leider in het klassement was onze ploeg niet opgewassen. Hubo Initia Hasselt won met 10-3.

De derde wedstrijd van HBC Izegem was opnieuw tegen Hestia Bilzen. HBC Izegem pakte de eerste 10 minuten uit met prima spel. Op het scorebord stond het 4-5 voor Hestia Bilzen. Nadien probeerde HBC Izegem nog dichterbij te komen, maar aanvallend werden er te veel kansen gemist en in verdedigend opzicht werd er in het centrum te vaak te veel ruimte weggegeven. Hestia Bilzen won met 12-7.

De laatste wedstrijd was tegen Hubo Initia Hasselt. Snelle tegenaanvallen en vlot combinatiespel zorgden ervoor dat Hubo Initia Hasselt meteen op een 6-1 voorsprong kwam. Onze ploeg gaf echter nog niet op. Met veel inzet en strijd boden onze meiden nog flink tegenstand. Jade en Eliza scoorden nog elk twee keer. Hubo Initia Hasselt won uiteindelijk met 10-5. De coach van Hasselt vond onze ploeg de laatste 10 minuten erg sterk spelen en vond dit zeer goed met het oog op de Vlaamse jeugdfinales. 

Op 28 mei 2022 won Initia Hasselt de Vlaamse jeugdfinale tegen Achilles Bocholt met 19-8. Proficiat aan Initia Hasselt.

Speelden voor Izegem: Sarah, Petra, Martha, Jade, Nel, Gaëlle, Shania, Silke, Irada en Eliza.

Alle resultaten op een rijtje:

HBC Izegem – Hestia Bilzen: 6-8

Hestia Bilzen – Hubo Initia Hasselt: 1-10

Hubo Initia Hasselt – HBC Izegem: 10-3

Hestia Bilzen – HBC Izegem: 12-7

Hubo Initia Hasselt – Hestia Bilzen: 11-2

HBC Izegem – Hubo Initia Hasselt: 5-10

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top