J16: Eerste speeldag van VHV-competitie in Kortrijk met Elita Buggenhout en Apolloon Kortrijk.

Op zaterdag 12 maart 2022 speelden de J16 hun eerste speeldag in de VHV-competitie. De eerste wedstrijd was tussen Apolloon Kortrijk en Elita Buggenhout. Het werd een 11-11 gelijkspel. De tweede wedstrijd was tussen Elita Buggenhout en HBC Izegem. HBC Izegem begon goed aan de wedstrijd en stond na 7 minuten 2-5 voor. Toen begon Elita Buggenhout in de wedstrijd te komen en kon 5 minuten later al 6-6 gelijk maken. Elita Buggenhout kwam dan een minuut later op voorsprong en die gaven ze niet meer af. De wedstrijd eindigde op 8-7.

Onmiddellijk erna mocht Izegem aan de bak tegen Apolloon Kortrijk. HBC Izegem begon weer goed maar Apolloon Kortrijk klampte aan. Na 10 minuten stond het 5-5. Dan nam HBC Izegem een voorsprong met 3 doelpunten op een rij maar Apolloon Kortrijk deed het daarna nog beter met 4 doelpunten op een rij. HBC Izegem kon nog gelijk maken maar Apolloon Kortrijk kon nog éénmaal scoren en won met 9-10.

De vierde wedstrijd was terug tussen Apolloon Kortrijk en Elita Buggenhout. Elita Buggenhout had al veel energie verspeeld in de eerste twee wedstrijden en gaf het al snel op tegen Apolloon Kortrijk. De beste spelers werden gespaard voor de wedstrijd tegen HBC Izegem. Apolloon Kortrijk won met 4-13 tegen Elita Buggenhout.

Daarna speelde HBC Izegem tegen Elita Buggenhout. HBC Izegem begon zoals zijn twee vorige wedstrijden met een 2-0 voorsprong. Elita Buggenhout maakte dan 3 doelpunten op een rij en het ging gelijk op tot 4-4 na 10 minuten. De beste spelers van Buggenhout raakten gekwetst of kregen krampen. HBC Izegem nam de match in handen. Op 5 minuten voor het einde stond HBC Izegem 7-4 voor. De laatste 5 minuten leek Elita Buggenhout plotseling herrezen en kon HBC Izegem niets meer klaar krijgen. Ze verloren de wedstrijd met 7-10.

De laatste wedstrijd was Apolloon Kortrijk tegen HBC Izegem. HBC Izegem kon niet zoals zijn andere 3 wedstrijden een voorsprong  nemen in het begin maar het klampte wel aan. Halfweg stond het 6-6 gelijk maar verder dan gelijk komen kon HBC Izegem niet meer. De wedstrijd werd verloren met 15-10.

Onze trainers selecteerden een stevige ploeg bij elkaar. Ze kozen ook om 5 spelers van de J14 te laten meedoen.  Onze jongens verloren wel alle wedstrijden maar ze dwongen veel respect af bij de tegenstanders. Bovendien koos onze trainer ervoor om alle spelers veel speelgelegenheid te geven in plaats van een resultaat te halen. De spelers mogen trots zijn op wat ze hebben laten zien. Op naar de volgende speeldag!

Alle resultaten:

-        Elita Buggenhout - HBC Izegem J16: 8-7

-        HBC Izegem J16 - Apolloon Kortrijk: 9-10

-        HBC Izegem J16 - Elita Buggenhout: 7-10

-        Apolloon Kortrijk  - HBC Izegem J16: 15-10

Speelden mee: Stan, Brecht, Thijs, Daan, Lars, Liam, Batiste, Lucas, Warre, Robin, Vic (Pauwels), Razvan, Kaylen en Algren.

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top