Zondag 6 maart 2022 werd de laatste wedstrijd gespeeld van de nacompetitie bij de J18. De wedstrijd was oorspronkelijk gepland op 22 januari 2022 en maakte eigenlijk deel uit van een driehoekstornooi met Don Bosco Gent, HK Waasmunster en HBC Izegem. De wedstrijdkalender van de J18- nacompetitie botste op z’n limieten.

Voor zowel HK Waasmunster als HBC Izegem was het belangrijke wedstrijd. De regio- nacompetitie naderde een spannende ontknoping en beide ploegen streden voor een plek in de VHV-competitie. HBC Izegem wist op voorhand dat het moeilijk ging worden. Vier van onze acht J18-spelers waren afgelopen week op skireis met school en konden niet trainen. Onze vijfde J18-speler was in Nantes met de nationale selectie en kon niet meedoen.

Beide ploegen startten nerveus aan de wedstrijd. HBC Izegem had het erg moeilijk om zich door te zetten. HK Waasmunster verdedigde sterk en op tegenaanval maakte HK Waasmunster er meteen 0-4 van. Karsten bleef er 100% voor gaan en bracht HBC Izegem terug tot 3-5. Even leek het spannend te worden. Onze ploeg kreeg twee kansen op de aansluitingstreffer maar een ijzersterke keeper hield de bal telkens uit z’n doel. HBC Izegem probeerde nog de druk te verhogen maar HK Waasmunster bleef rustig. HK Waasmunster liet zich niet meer verrassen. HK Waasmunster won met 4-10.

Tijdens de tweede wedstrijd gaven onze J16’ers (Bob, Vic, Victor en Stan) hun visitekaartje af. Bob maakte ruimte voor Vic en Victor en beide spelers scoorden elk tweemaal. Aan de overkant pakte Stan uit met enkele knappe reddingen. Halfweg de wedstrijd stond het 5-3 voor HBC Izegem. HBC Izegem kon deze kleine voorsprong behouden en won verdiend met 10-7.

Met één puntje mist HBC Izegem de kwalificatie voor de VHV-competitie. Dit is absoluut niet leuk. Deze jonge ploeg (1 tweedejaars J18, 7 eerstejaars J18 en 7 tweedejaars J16) kan echter terugkijken op een goede regio- nacompetitie. Het is alleen jammer dat deze ploeg zich niet verder kan ontwikkelen tegenover sterkere tegenstanders in de VHV-competitie. De groep keek erg naar uit.

Speelden voor Izegem: Bob, Vic, Victor, Federico, Thieben, Karsten, Rune, Kobe, Daan, Mauro en Stan.

 

 

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top