Zaterdag stond de altijd spannende wedstrijd tegen HC Sasja op het programma. Sasja is dit jaar misschien wel de grote verrassing van de competitie. De slapende reus van het Belgische handbal vertoont tekenen van een wederopstanding, en de Antwerpenaren staan op een tweede plaats in het klassement. Izegem komt dit jaar net kijken in Eerste Nationale, maar wil in elke wedstrijd zijn vel duur verkopen. Zeker voor Schonkeren, Vandewoestyne en de broertjes Soetaert is een uitmatch in Sasja altijd prestigieus.
Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Izegem de verre verplaatsing niet gemaakt had om afgeslacht te worden, wel integendeel. Na zes minuten zetten Vermeiren en Vandewoestyne Izegem voor het eerst op voorsprong (2-3). Blauw-wit trachtte niet om het tempo erg hoog te houden, maar als de versnelling kwam, was het steeds alle hens aan dek. De Izegemse gouden driehoek (Vandewoestyne, Samyn, Vermeiren) marcheerde als een goed geoliede machine, waardoor Izegem een driepuntenkloof uitbouwde. (7-10, 20’) Sasja wist met drie opeenvolgende doelpunten wel gelijk te maken en Arne Schonkeren voorkwam zowaar erger, maar voor de rust wisten zowel Super Woestie en Big Sander op hun kenmerkende manier nog twee keer te scoren. Sasja bracht daar twee doelpunten tegenover, waardoor er gerust werd met 12-14.
Na de rust startte Ward Demeulenaere op linkerback, en die liet zich meteen zien met twee doelpunten. Een stunt leek echt in de maak, nu Izegem een voorsprong van vier doelpunten verdedigde. Langzaam maar zeker kreeg de wedstrijd een nerveuzer karakter, omdat het publiek zich dan toch liet horen en omdat Sam Theyssens, de Sasja-doelman, in de wedstrijd raakte. Het leek er echter lang op dat Izegem zich toch niet echt zorgen moest maken: Schonkeren pakte goed, en Robin Samyn plukte ballen uit de lucht zoals Newton appels. (17-22, 49’)
Sasja schakelde in de slotfase over naar een bijzonder hoge verdediging, en meteen werd duidelijk dat Blue White het moeilijk kreeg. De gemiste shots stapelden zich op, en Sasja peuzelde met sprekend gemak aan de achterstand. Alles wat Izegem probeerde liep in meer en mindere mate in het honderd, en Sasja wist met nog dertig seconden op de klok in een leeg doel te scoren. Theyssens pakte nog een Izegemse wanhoopspoging, waardoor de wedstrijd op 24-23 eindigde.
De play-offs komen eraan, en de eindronde zal voor Izegem allicht meer een prestigestrijd dan een titelstrijd worden. Nu zaterdag staat echter Apolloon Spurs aan De Krekel, een wedstrijd waar élke Izegemnaar naar uitkijkt. Spurs aast ook op revanche na de spectaculaire hold-up in Kortrijk. U weet waar u moet zijn!
Speelden voor HBCI: Horré Rune, Samyn Arne, Tack Robbe, Mathijs Ruben, Samyn Robin (6), Vandewoestyne Simon (2), Vantieghem Senne, Delbecque Rune (2), Soetaert Sander, Vandewoestyne Aaron (7), Vermeiren Sander (5), Vannieuwenhuyse Gilles, Beudet Louis, Demeulenaere Ward (2), Nottebaert Matthias (D), Schonkeren Arne (D)

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top