Op zondag 13 februari 2022 speelden onze jongens een driehoekstornooi in De Krekel. In wedstrijden van 20 minuten speelde elke ploeg tweemaal tegen de andere ploeg. In de reguliere competitie (reeks J18B) was Handbalclub Eeklo de sterkste ploeg. Ook de wedstrijden tegen Apolloon Spurs waren nagelbijters. De wedstrijdformule en tegenstanders waren dus een garantie op spektakel en spanning.

De eerste wedstrijd van de namiddag was tussen HC Eeklo en HBC Izegem. HBC Izegem had z’n kansen maar HC Eeklo bleek de betere ploeg. Het was veel efficiënter in de afwerking en sterker in de individuele duels. HC Eeklo won met 12-9.

HBC Izegem kreeg geen rust en moest direct spelen tegen Apolloon Kortrijk. Halfweg de wedstrijd stond het 4-4 op het scorebord. Twee tegenaanvallen van Remi en Mauro – na balverlies van Kortrijk – zorgden voor een kleine voorsprong (6-4). Deze voorsprong gaf HBC Izegem niet meer uit handen. De snelle tegenaanvallen van HBC Izegem bleven Apolloon Kortrijk pijn doen. HBC Izegem won met 13-8.

De derde wedstrijd was tussen Apolloon Kortrijk en HC Eeklo. HC Eeklo won met 19-13. Daarna was het opnieuw aan HBC Izegem. HBC Izegem en HC Eeklo maakten er een spannende wedstrijd van. HBC Izegem nam de wedstrijd in handen. Met doelpunten van een gedreven Kobe, Karsten en Remi kwam HBC Izegem 1-5 voor. HC Eeklo was niet onder de indruk en halfweg de wedstrijd stond het terug gelijk (6-6).

HBC Izegem wisselde van tactiek. Deze keer maakten Federico, Rune en Daan het verschil. HBC Izegem liep terug uit naar 7-10, maar HC Eeklo gaf zich opnieuw niet gewonnen. In vier dolle minuten zette het z’n achterstand om in een 11-10 voorsprong. HBC Izegem stond op kraken maar gaf niet op. Federico maakte met een knappe actie opnieuw gelijk (11-11) en Rune maakte er 11-12 van. De zenuwen stonden langs beide kanten strak gespannen. In de slotminuut scoorde HC Eeklo de gelijkmaker (12-12). HBC Izegem kreeg nog één kans en met nog 4 seconden op klok maakte Mauro er met een harde knal 12-13 van.

De vijfde wedstrijd was tussen HBC Izegem en Apolloon Kortrijk. HBC Izegem moest nog wat bekomen van de wedstrijd tegen HC Eeklo. HBC Izegem stond meteen 0-3 achter. Geleidelijk kwam HBC Izegem steeds beter in de wedstrijd. Apolloon Kortrijk miste enkele kansen en het stond terug gelijk (4-4). Van 4-4 werd het 6-6. HBC Izegem dreef het tempo op. Twee tegenaanvallen gaf HBC Izegem een bonus van twee doelpunten (9-7). Met nog drie minuten te spelen maakte Apolloon Kortrijk echter opnieuw gelijk (9-9). De slotminuten leverden een spannende ontknoping op. Daan zette HBC Izegem op voorsprong (10-9). Op één minuut van het einde maakte Apolloon Kortrijk gelijk (10-10). Tijd voor een time-out dachten onze trainers en met één goed uitgevoerde actie schoot Rune HBC Izegem de winning goal binnen. HBC Izegem won met het kleinste verschil (11-10).  

De laatste wedstrijd van de namiddag was tussen Apolloon Kortrijk en HC Eeklo. De ontgoocheling van de vorige verliespartij zorgde ervoor dat Apolloon Kortrijk z’n start van de wedstrijd compleet miste. HC Eeklo liep vlug uit tot 2-8. Apolloon Kortrijk herpakte zich en kon de kloof nog dichten tot drie doelpunten. HC Eeklo won met 11-14.

Het was een leuke sportieve namiddag met faire en spannende wedstrijden. 

Speelden voor Izegem: Remi, Vic, Victor, Mauro, Rune, Karsten, Bob, Federico, Kobe, Thieben en Daan.

 

 

 

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top