Op zaterdag 4 december 2021 speelde de J16 tegen Apolloon Kortrijk. Inzet van de wedstrijd was de leidersplaats in de reeks J16B.

Na de strafworpenreeks van de eerste wedstrijd startte HBC Izegem met een 3-1 voorsprong. Apolloon Kortrijk zat onmiddellijk goed in de wedstrijd. Onze doelman Stan moest zich onmiddellijk onderscheiden maar kon niet verhinderen dat Apolloon Kortrijk de achterstand direct wist om te buigen naar een 3-4 voorsprong.

Onze doelman bleef uitpakken met veel goede reddingen. HBC Izegem knokte zich terug in de wedstrijd. Vic zorgde voor de afwerking en zette HBC Izegem terug op voorsprong (6-4). Tot de twintigste minuut behield HBC Izegem een marge van twee doelpunten. Daarna scoorde Apolloon Kortrijk vier doelpunten op een rij (9-11). HBC Izegem kon nog terugkomen tot 12-12 maar in de laatste seconden maakte Apolloon Kortrijk er 12-13 van.

De tweede wedstrijd begon ook met een 3-1 voorsprong na de strafworpenreeks. HBC Izegem begon nu wel goed aan de wedstrijd en kwam op een 6-2 voorsprong. HBC Izegem kon deze stand zelfs met twee spelers minder (na twee tijdstraffen van twee minuten) goed vasthouden. Apolloon Kortrijk maakte het opnieuw spannend en maakte gelijk (7-7). Vijf doelpunten van HBC Izegem op een rij maakten het verschil in deze wedstrijd. Apolloon Kortrijk kon deze keer niet meer terugkomen. HBC Izegem won met 13-9.

Met winst in de eerste wedstrijd deelde Apolloon Kortrijk een ferme tik uit aan HBC Izegem. Apolloon Kortrijk moet nog één wedstrijd spelen tegen Handbalclub Roeselare. Bij winst springt het over HBC Izegem in de rangschikking van reeks J16B.

Speelden voor Izegem: Stan, Senne, Daan, Vic, Brecht, Lucas, Lars, Jarno, Bob, Warre en Robin. De geblesseerde spelers Victor en Batist gaven elk een strafworp. Liam zat geblesseerd op de bank.

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top