Op zondag 5 december 2021 speelde de J14 tegen Apolloon Kortrijk: nummer 1 en nummer 2 uit de competitie J14B. Voor de wedstrijd was het nog niet duidelijk wie kampioen zou worden in de Oost-West competitie (West-Vlaanderen). ‘Wat is dat toch als Izegem tegen Kortrijk speelt?’ vroeg een Kortrijkse niet-handbal-spelende tafelgenoot zich af. ‘Het is iets historisch’, antwoordde assistente Sabine Gheyse.

Het eerste kwartier konden we alleen maar vaststellen dat het scoren niet altijd evident was. Na 10 minuten stond het 4-0 in het voordeel van Izegem. Kortrijk kon die achterstand niet meer goedmaken. HBC Izegem won met 7-2.

Het tweede kwartier was hetzelfde verhaal, maar het scoren ging toen gelijkmatig op. Na 11 minuten was het 3-3 op het scorebord. Hoe werd het dan 8-3 na 15 minuten? HBC Izegem kon veel ballen onderscheppen toen Apolloon Kortrijk aanviel, wat ze dan ook succesvol konden omzetten in doelpunten.

In het derde kwartier was de veer bij Kortrijk een beetje gebroken. Het derde kwartier eindigde op 8-1 winst voor Izegem.

We hebben een heel mooie wedstrijd gezien van beide partijen. Dat belooft alvast voor de wedstrijden in 2022 waar HBC Izegem en Apolloon Kortrijk elkaar opnieuw zullen ontmoeten. Meer van dadde graag!!

Wat is dat toch tussen Izegem en Kortrijk…

We weten het niet…boeiend en altijd spannend handbal?

Voor de oplettende lezers: jawel, het kampioenschap is binnen voor West-Vlaanderen! Een dikke bravo aan de jongens en trainers!

Speelden voor Izegem: Razvan, Remi, Kaylen, Niels, Robin, Vic, Mauro, Balder, Algren, Arne VDH en Rune.

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top