De wedstrijd startte met zes strafworpen. Thieben stopte twee strafworpen op rij en na zes strafworpen stond het 1-3 voor Izegem. In het begin van de wedstrijd wist Kortrijk meteen de score om te draaien naar 4-3. De volgende vijf minuten hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht (5-4).

Twee mooi uitgevoerde aanvallen van Karsten bezorgden HBC Izegem een 5-6 voorsprong. Kortrijk maakte terug gelijk (6-6). Daarna gaf Kortrijk Remi wat meer speelruimte. Hij wist deze buitenkansjes goed uit te spelen (6-8). HBC Izegem zat nu goed in de wedstrijd. Vic kon zich mooi vrijspelen en zette een 7-9 op het scorebord. Kortrijk bleef aanklampen (8-9), maar tijdens een aanval van Izegem kon Mauro deze keer Kobe goed aanspelen. Hij maakte er 8-11 van. Ook Daan kon vanop hoek een doelkans verzilveren en voor de eerste keer had Izegem een voorsprong uitgebouwd van drie doelpunten (9-12).

Op tegenaanval verraste Kortrijk tweemaal onze keeper met een boogballetje. De kloof was terug maar één doelpunt. De gelijkmaker voor Kortrijk lukte maar niet. Telkens stond Thieben in de weg. Een tegenaanval met Bob als afwerker zorgde voor de 11-13. De Kortrijkse aanvallers botsten opnieuw op Thieben. Met twee harde shots van Vic en Remi werd het verschil gemaakt voor Izegem (11-15). Een veilige marge die HBC Izegem niet meer uit handen gaf. HBC Izegem won met 13-15.

De tweede periode begon terug met zes strafworpen. Voor de eerste keer na lange afwezigheid door een schouderblessure stond Federico terug op het veld. Hij gooide vlot een strafworp voorbij de doelman. Na zes strafworpen stond het 2-2.

Net zoals in de eerste periode waren beide ploegen 30 minuten volledig aan elkaar gewaagd. Na tien minuten was het 5-5. Dit was vooral te danken aan onze doelman Thieben die telkens verhinderde dat Kortrijk op voorsprong kwam. Dan ging het ineens een stuk sneller. Tot grote tevredenheid van onze trainer Aaron kon Vic voor de eerste keer in de wedstrijd een tegenaanval uitspelen. Een tweede tegenaanval volgde onmiddellijk. Via Brecht, Bob en Vic ging het snel naar Remi. Remi maakte er 5-7 en 5-8 van. Op die manier wist HBC Izegem een gaatje te slaan van drie doelpunten.

Thieben pakte nogmaals uit met enkele knappe reddingen maar kon toch niet verhinderen dat Kortrijk terug kwam tot 7-8. De bal voor de gelijkmaker spatte een paar keer op het doelkader. Aan de overkant kon Karsten met twee goede schijnbewegingen de Kortrijkse verdediging op het verkeerde been zetten en scoren. Na 23 minuten spelen stond HBC Izegem terug drie doelpunten voor (8-11). Opnieuw wist Kortrijk twee keer te scoren. Met nog vijf minuten te spelen wees het scorebord 10-11 aan.

In de vier minuten die volgden, gebeurde er van alles aan beide kanten maar dat leverde geen doelpunten op. In de 28ste minuut maakte Kortrijk gelijk (11-11). HBC Izegem had nog één minuut. HBC Izegem kon nog een lange aanval uitspelen. Kortrijk ging in de fout en HBC Izegem kreeg een strafworp. Het was Remi die de trekker over haalde en HBC Izegem de overwinning bezorgde (11-12).

Speelden voor Izegem: Daan, Brecht, Vic, Mauro, Kobe, Remi, Federico, Thieben, Karsten en Bob.

 

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top