Afgelopen zaterdag zakte ons herenteam af naar het verre Eupen. Ons laatste bezoek in Eupen stond in teken van de felle promotiestrijd van 2020 en eindigde telkens in een defensief slagveld. Sindsdien hebben de Oostkantonners een grote transformatie doorgemaakt met een hoop nieuwe ervaren spelers. Eupen staat ook afgetekend aan de leiding in eerste nationale met een doelpuntensaldo van +80. Deze wedstrijd waren ze dan ook torenhoog favoriet en moest Izegem hopen op een stunt. Houd in het achterhoofd dat Kobe Soetaert nog steeds geblesseerd is en dat Sander Vermeiren noodgedwongen aan de zijlijn stond met een lichte blessure.
 
Eupen begon als een speer aan de wedstrijd. Na 6 minuten stond het al snel 4-2. Alleen Delbecque, die de laatste wedstrijden in een bloedvorm verkeert, kan erger voorkomen. Maar dan trekt Eupen meteen stevig door. De Eupense rechterhoek Cnyrim demonstreerde zijn neus voor goals en legde er meteen 3 na elkaar in het mandje (8-2 na 10 min). Een tactische time-out van Robin Mathijs werkte verademend. Robin Samyn scoorde zowaar 5 keer in 8 dolle minuten en bracht zo Izegem terug tot op 2 doelpunten (10-8). Eupen was gewaarschuwd want Izegem beet van zich af. Het scheidsduo deelde Stan Vandewalle echter een heel goedkope tijdstraf toe, waardoor Izegem met een mannetje minder viel. Eupen ging vol op het gaspedaal en in aanval lukte plots niets meer voor onze jongens. Alleen Aaron Vandewoestyne vond in de laatste 10 minuten nog de weg naar de goal, terwijl Eupen er aan een sneltempo 8 in het mandje legde. De solide verdediging (doorgaans het pronkstuk van ons herenteam) lag volledig aan diggelen. De 20-11 ruststand spreekt dan ook voor zich.
 
Met hernieuwde moed kwamen onze jongens opnieuw het veld op. De openingsfase werd van Eupens kant voornamelijk ontsierd door agressief spel met meerdere tijdstraffen als gevolg. Onder andere Vandewalle deelde in de klappen en moest zich noodgedwongen naar de bank begeven. Delbecque en Vandewoestyne profiteerden en knabbelden aan de Eupense voorsprong (21-15 na 40 min). Ook Beudet demonstreerde dat hij over een goed heupschot beschikte en vond 2x de weg naar doel. Maar dan sloop er opnieuw te veel afval in het Izegemse spel. Izegem toonde zich te onmondig in aanval en leed ook veel te veel balverlies. Zelfs nadat Eupen na een tijdstraf voor coach Vlijm met 4 tegen 6 viel, wist Izegem niet te scoren. Kedziora scoorde de daaropvolgende 10 minuten opnieuw 4x en zette zo de Eupense schaapjes op het droge (29-21 na 50 min). Het mag ook gezegd zijn dat de Eupense doelman een sterke wedstrijd speelde. Spelers als Soetaert, Demeulenaere en Tack (die zijn eerste officiële speelminuten in competitieverband maakte) pikten hun doelpuntje mee. Het wedstrijdeinde werd echter nog ontsierd door een opstootje waarbij A. Samyn een van de thuisspelers kwalijk tegen de grond werkte. Hiervoor kreeg hij nog tijdstraf, wat in alle eerlijkheid eigenlijk te licht was. Schröder protesteerde en liep zo zelf (met zijn 3de tijdstraf) tegen een rode kaart aan en keek de laatste minuut van op de tribune mee. Eupen wint al bij al verdiend en houdt zo de 2 punten thuis. 33-25.
 
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vandewalle (1), Samyn A, Tack (1), Mathijs, Samyn R (6), Vandewoestyne S, Delbecque (7), Soetaert (1), Vandewoestyne (5), Vannieuwenhuyse, Beudet (2), Demeulenaere (2).

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top