Izegem demonstreerde laatste weken hun goede vorm in de competitie. Nadat ze leider Sasja op een gelijkspel hielden en op een diefje 2 punten gingen halen bij de rivalen van Kortrijk, wachtte de verre verplaatsing naar Houthalen. Sinds de promotiestrijd in 2de nationale tussen Houthalen en Izegem van enkele jaren geleden, had de Limburgse ploeg dankzij hun transferbeleid toch een transformatie door gemaakt. In de heenronde bleef de wedstrijd in de Krekel steken op een gelijkspel, maar met een busrit van 3u in de benen zou het geen evidentie zijn om dit resultaat te evenaren of overtreffen.
Na een korte studieronde opende topschutter Van Criekinge de score voor de thuisploeg. Aaron Vandewoestyne was bij de les en was 3 keer trefzeker voor de Izegemnaren. Verdedigend ging het HBCI echter iets minder goed af. De onvermijdelijke Van Criekinge kon profiteren van een tijdstraf van S. Soetaert en maakte zowaar 4 doelpunten op een rij. Na 20 speelminuten keek Izegem al tegen de dubbele cijfers aan (10-5). Gelukkig vond Delbecque wel vlot de oplossing op de Houthalense verdediging. Met 2 doelpunten van zijn hand kon Izegem nog milderen. Jammer genoeg voor Izegem deed Bert Haex (met zijn 3de en 4de goal van de wedstrijd) Runes werk weer helemaal teniet. Na 25 minuten stond er al 14-7 op het scorebord. Met een finaal eindspurtje langs Mathijs en Samyn kon Izegem de ruststand nog temperen tot een 3-puntenkloof: 14-11.
Het was duidelijk dat Izegem z’n start van de wedstrijd gemist had, maar de 4 goals in de laatste minuten waren relatief hoopgevend. Houthalen haalde echter nooit hun voet van het gaspedaal en iedere keer dat een van hun speler uit de spotlight verdween, verscheen er een andere aan het kanon. Dit maal was het Bram Schepers die met 3 doelpunten Izegem weer van hun stuk brachten. Wit konijn uit de hoed, Ward Demeulenaere, bedankte voor z’n invalbeurt en legde er ook 2 in het mandje. De vinnigheid van Delbecque bracht Izegem nog terug tot op 3 doelpunten, maar dichter kwamen de Izegemnaren nooit. Met 4 goals in de laatste 10 minuten bracht van Criekinge de Houthaalse schaapjes op het droge. Eindstand 30-26.
Izegem achtervolgde uiteindelijk de gehele wedstrijd en moest na 60 minuten z’n meerdere erkennen in de thuisploeg. Gelukkig hebben we horen waaien dat de prijzen pas in de play-offs verdeeld worden… Volgend weekend komt Merksem op bezoek. De ploeg kon nog maar 1x winnen dit seizoen, uitgerekend tegen onze blauwhemden. Robin Mathijs en zijn gelederen hebben dus duidelijk nog een eitje te pellen met de Antwerpenaren.
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Nottebaert (D), Demeulenaere (2), Beudet (1), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (2), Vandewoestyne A. (8), Vandewoestyne S (1), Soetaert S, Delbecque (6), Samyn A, Samyn R (3), Mathijs (3), Vandewalle.

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top