In de 1/8° finale van de Beker van België kregen we vorige donderdag bezoek van BeNeliga club Initia Hasselt. Een club met een roemrijke traditie die dit seizoen voluit de kaart trekt van jeugdige talenten. Zelfs op Wapenstilstand rekende het talrijk opgekomen publiek op het nodige handbalgeweld. De Izegemse kanonnen gaven echter niet thuis tijdens het eerste wedstrijdkwartier. Teveel technische fouten werden genadeloos afgestraft door een technisch verfijnd en snel acterend Initia Hasselt. In een mum van tijd stond via o.a. Bertels en D’Hanis een 3-10 tussenstand op het scorebord en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Terwijl het publiek  genoot van de Hasseltse technische hoogstandjes met o.a. cirkelspeler Gevers, kwam ook Izegem stilaan meer in de wedstrijd. Via Vermeiren en Simon Vandewoestijne werd de rust bereikt bij 8-15.

Wie te lang bleef plakken in de HandbalBar werd aangenaam verrast bij terugkeer in de sportzaal. Via Robin Samyn en Aaron Vandewoestijne reduceerde Blue-White-Dynamite de kloof tot slechts 4 doelpunten na 38’. Het Izegemse publiek begon zowaar te geloven in een stunt maar dat was buiten Initia Hasselt gerekend. Weliswaar minder dominant dan tijdens de eerste helft verloren de Hasselaren nooit de controle over de wedstrijd. Het laatste kwartier van Izegem was zeker hoopgevend met het oog op de komende competitiewedstrijden met een sterke invalsbeurt van de broers Soetaert. Bij een 23-28 eindstand mocht het Izegemse publiek terug richting HandbalBar na een leuke pot handbal waarin Izegem vooral in het eerste kwartier te weinig bij de les was om het Initia Hasselt echt moeilijk te maken.

Schonkeren (D), Remmery (D), Beudet, Delbecque, Mathijs (1), Samyn A, Samyn R (3), Soetaert K (2), Soetaert S (2), Vandewalle (2), Vandewoestyne A (4), Vandewoestyne S (5), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (4), Demeulenaere , Tack.

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top