Zaterdagavond werd de competitie na een lange onderbreking weer hervat. HBC Izegem had kennelijk een sterke dag. De dames lieten zaterdag in de Krekel geen spaander heel van Handbalclub Brabo Denderbelle (40-15) en ook onze liga ploeg verstevigde hun leidersplaats met een overwinning tegen de buren van Handbalclub OLVA Brugge (29-25). Om de “Treble” te vervolledigen diende onze herenploeg de Antwerpse Sasjanen te kloppen. Sasja staat leider in Nationale 1 en versloeg al rechtstreekse belagers Kortrijk en Eupen in eigen huis en is daarom de te-kloppen-ploeg van de reeks. Maar een verplaatsing naar de Izegemse heksenketel lijkt voor de Antwerpenaren geen evidentie. In 2020 werden ze hier onverbiddelijk uit de beker geknikkerd door onze heren na strafworpen. Voeg nog wat Izegemse ex-spelers van Sasja (Vandewoestyne A, Schonkeren, de gebroeders Soetaert) toe aan de wedstrijd en je krijgt een pittig recept voor een mooie zaterdagsmatch.
Als speler tegen je ex-ploeg mogen aantreden, dat geeft toch altijd een extra motivatieboost. Vandewoestyne bewees zijn gretigheid en opende meteen de score. Sasja (met Kevin Jacobs opnieuw tussen de lijnen) bood een kordaat weerwoord en zette na 6 minuten een eerste kloofje op het bord (2-4). Izegem leek echter niet onder de indruk. Blauw-witte scherpschutters Vermeiren en Vandewoestyne wogen op de bezoekende verdediging en brachten ons terug tot 7-5 na 15 minuten. Sasja rechtte opnieuw de rug. Onder impuls van een bedrijvige Van Ransbeeck K. en een sterk aanvallend blok (waarbij het gevaar van alle kanten leek te komen) maakte Sasja opnieuw gelijk. Verdedigend vonden ze echter geen oplossing tegen onze vlot scorende opbouwers. Vandewoestyne en Vermeiren (in de eerste helft samen goed voor 11 van de 13 doelpunten) scoorden aan de lopende band. Ook Arne Samyn (verdediger in bijberoep) pikte zijn doelpuntje mee. Als Izegem in aanval dan toch een steek liet vallen dan wist doelman Schonkeren met enkele acrobatische kattensprongen een snelle tegengoal te voorkomen. Ook Bert Remmery eiste zijn momentje in de spotlight op met een penalty-safe en een redding in de daarop volgende fase. Sasja haakte in de slotfase net nog hun wagonnetje aan, waardoor we konden gaan rusten met 13-12.
Een stunt tegen de leider was dus geen onwaarschijnlijkheid meer. Sasja geraakte kennelijk niet in hun sas (no pun intended) en onze heren speelden ook een verdienstelijke eerste helft. Een bijzonder lawaaierige sporthal de Krekel zag dan ook 16 gemotiveerde blauwhemden het veld betreden voor de start van de 2de helft. Robin Mathijs had in de rust geroteerd en die aanpak bleek de juist te zijn. Demeulenaere opende de score voor Izegem. Ook Sander Soetaert had zijn opwarmingstrui vervangen voor zijn wedstrijdtrui en kwam zich in de debatten mengen. Het leverde hem een hattrick van de zuiverste soort op. Kostic en Van Ransbeeck E. staken daarna ook hun neus aan het venster waardoor Sasja overeind kon blijven en zelfs de leiding nemen (18-19 na 45 min). Zoals uit het verleden al gebleken is, staat Ruben ‘Roef’ Mathijs in een spannende slotfase op z’n scherpst. Na een vrij onzichtbare wedstrijd liet hij zich plots 2 maal op rij op het wedstrijdblad noteren en bracht Izegem zo opnieuw op voorsprong. Na 2 slordigheden in aanval konden de bezoekers echter het laken meteen weer naar zich toe trekken (20-21 met nog 10 min op de klok). Sander Soetaert werkte in de 53ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen, maar Roelants bracht Sasja opnieuw langszij. Ruben Mathijs knalde met zijn 3de doelpunt van de avond in de 56ste minuut de 22-22 op het bord. De slotfase werd gekenmerkt door voornamelijk rommelig handbal met veel afval in het spel. Beide ploegen gebruikten in de slotminuut nog een time-out maar niemand kwam nog tot scoren.
In een wedstrijd waar het muntje beide kanten op kon vallen, bleef het muntje gewoon recht staan. Beide ploegen maakten aanspraak op de overwinning en dan is een gelijk spel de meest correcte uitslag. Voor onze jongens een goede prestatie na de zure verliespartij tegen Hasselt. Voor Sasja een bitter puntenverlies aangezien Eupen nu de leidersplaats weer voor het grijpen heeft. Volgende week moet HBCI weer vol aan de bak, want dan wacht namelijk de Swarming Derby in en tegen de buren van Kortrijk.
Speelden voor Izegem:
Schonkeren (D), Remmery (D), Beudet, Delbecque, Mathijs (3), Samyn A. (1), Samyn R, Soetaert K (1), Soetaert S (4), Vandewalle, Vandewoestyne A (7), Vandewoestyne S, Vannieuwenhuyse, Vermeiren (5), Demeulenaere (1), Tack.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top